Zresztą człowiek nie potrzebuje więcej niż 10 h snu hyba
Człowiekowi teoretycznie wystarczą 4 godziny snu na dobre, żeby normalnie funkcjonować. Co zabawne, współczesna nauka nie potrafi wyjaśnić po co człowiekowi wogóle jest sen. Wiele organizmów (chociażby ryby) nie śpi i żyje sobie najlepsze, a my spać musimy i to po pare godzin. Udowodnione jest, że bez snu człowiek może umrzeć (czasami dzieci rodzą się z chorobą, przez którą nie mogą zasnąć [nie wydziela się jakiś neurotransmiter chyba] i umierają po kilku dniach poprostu z wycięczenia). Chociaż spać musimy, nikt nie wie dlaczego. Jakby ktoś odkrył to i wymyślił jakąś efektywną alternatywe dla snu, to by miał pieniędzy jak lodu.
ja rok tewmu w wakacje sypiałem po 2-4 godzin, a 6 dni pod rzad wcale nie spałem (nie licząc 3 drzemek po 30 minut) ;]
Pewnie chciał przejść FF7 bez save'a i nie mógł dłużej spać. Fanboy heh... ja najdłużej nie spałem 3 dni pod rząd. Zaznaczyć trzeba, że bez dopalaczy. A w czasie sesji egzaminacyjnej, nie spanie przez 2 dni z rzędu to norma, którą powtarzam przynajmiej 2 razy w tygodniu. A potem zasypiam po egzaminie i budzę się następnego dnia koło południa dopiero heh.