Autor Wątek: Manga & Anime Quiz!  (Przeczytany 104713 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 20, 2004, 09:33:10 pm »
Co do anime to jestem pewien, że to Angel Sanctuary, ale nie oglądałem tego i cięzko mi podać kto to... hmmm..... ktoś podobny się nazywał Alexiel, ale pewnie się mylę....
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2004, 10:41:12 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 20, 2004, 09:36:16 pm »
mylisz sie :P to jeszcze poczekamy moze ktos wie...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 21, 2004, 12:33:40 pm »
Anime to napewno Angel Sanctuary ale ten koleś hmm nie jestem pewien a wcześniej zanim poznałem jego imie to myślałem że wiem kim jest ta postać,ale cuż spróbuje: Rociel? Ten sam kolor włosów ale twarz jakby inna <_<  Ehhh jak się myle to poczekaj jeszcze do jutra a jak nikt nie odpowie poprawnie to proponuje żeby Tantalus jutro coś zadał...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 21, 2004, 01:17:11 pm »
dokladnie to Rosiel ;) i dalem go ze wzgledu na podobienstwo do Raziel :D (wzgledem imienia)  
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

MarvelliX

• Gość
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 21, 2004, 02:07:18 pm »
Wicie co ssskopiowałem ssobie ten obrazek na pulpit żebym mógł go widzieć i co zobaczyłem w nazwie? "cap-angelsanct2" anime było podane na tacy ale i tak każdy je znał :P
Ehhh zadajta wreście cos co bedę wiedział bo też bym chcial cos zapytać <_<  ztymże niewiele tych anime i mang czytałem :(  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 29, 2004, 05:06:40 pm »
No tak anime nazwe prawie zawsze można rozszyfrować po jej adresie ale imienia postaci jeśli nieznasz anime/mangi albo nie czytałeś o niej w gacecie znać nie będziesz...

Marvell no to jak tak chcesz zadawać to zadaj :)  oddaje ci pytanie w ramach naszej przyjaźni w  "starym wyścigu" :)

Ehhh teraz nie mam weny :P jak nie zadam wciągu 2 dni to ty zadaj :)
===========================================

Jak Marvell niechce to ja zadaje (bo zresztą ja powinienem :) )

Jak ma na imię, podać mniej więcej jego ubiór (czyli na przykład: koszula chawajska, czarne skarpetki i czerwone sofiksy do tego), Kim był jego właściciel (np. piekażem, Eskimosem), ilu miał kompanów i podać ich imiona. Jakie Anime.

Posta zedytuje nie drygać mi tu :P  Tylko chiałem żeby było widać że dodałem posta.
Aha i jeśli kiedyś będzie zastuj i nikt nie odpowie na wasze pytania to nie wachajcie się napisać 2 posta pod rząd że zrzekacie się pytania i niech zadaje każdy lepszy-ja to zedytuje bez zbędnego gniewu bo taki już ze mnie miły chłopak ;)
« Ostatnia zmiana: Września 02, 2004, 06:12:42 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 31, 2004, 08:37:49 pm »
mnie sie wydaje ze to jest kiba, wlasciciela chyba nie ma, bo t owilk mogący przyjąć ludzką formę, wtedy ubrany jest w ciemną kurtke z kolnierzykiem stojacym fanym, niebeiskie dzinsowe spodnie i trampki :] jego towarzyszami sa takze wilki zmieniajacy sie wludzi heh - Toboe, Hige i Tsume, anime zwie się Wolf's Rain...

pewnie i tak sie myle heh
bla

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #67 dnia: Września 02, 2004, 06:07:12 pm »
Odpowiedź zaliczam z tym że miał on "swojego pana" a był nim jakiś indianin od którego później odszedł, miał jeszcze jednego towarzysza a była nim Blue
Jednak odpowiedź zaliczam i czekam na pytanko :)

P.S.Przepraszam że tak późno ale nie mogłem odpowiadać przez pewną "niemiłą rzecz" :P  

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #68 dnia: Września 02, 2004, 10:56:06 pm »
Spórzcie na mój avatar = )

Who is that? Jaki ma strój? Kolor włosów i co jest charasterycznego w jego oczach? Czym sie zajmuje i jak nazywa sie jego statek..
Tytuł anime, ile jest odcinków i jak inaczej one się tam zwą ( nie odcinek, a... ).
Tytuł filmu pełnometrażowego i chociaż dwóch albumów z muzyką do tego anime...
hmmm... co by tu jeszcze, bo za łatwo... no to jeszcze wymieńcie 7 ważniejszych bohaterów...

tyle = )

||  eee tam... przesadzash Dark M
 ||  dobry fan powinien odpowiedzieć z pamięci w niecałą minutę :P
 \/  to dla "niefanów" hehe niech będzie bez tych albumów :P

« Ostatnia zmiana: Września 03, 2004, 12:31:05 am wysłana przez RadicaL.EdwarD »
bla

Offline Dark M

• General
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #69 dnia: Września 02, 2004, 11:14:26 pm »
Ja dodam ze najlepiej napiszcie rozmiar buta imie wujka stryjecznej siostry znajomej sąsiadki kuzynki wujka jego babki, ile listków zużywa w toalecie i jaki kolor dominował na jego slipkah w 27minucie 14tego odcinkaa :F... heh nieźle z tym wyskoczyłeś, dlaczego ja mam takiego mega lenia i niehce mi sie poszukać niektóryh informacji :/

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #70 dnia: Września 04, 2004, 06:04:10 pm »
Spike Spiegel(niewiem czy nazwisko prawidłowe bo ineznałem nazwiska nawet)
Garniutr i biała koszula i lajtowe trzewiki eleganckie nie wiem jak określic te sofiksy...
Kolor włosów:Czarny albo ciemnobrązowy
Oczy niewiem
Jest łowcą głów
Statek:No Idea
Anime: Cowboy Bebop 26 odcinków
Pełnometrażówka to:Knockin on Heavens Dor

Bohaterowie:
Spike,Faye,Ein, i tyle wiem... Hehe nie zadużo ale nie oglądałem tego anime ;(

Mam nadzieje że inni uzupełnią tę odpowiedź.. wiem napewno że Morchol oglądał tylko że on nie za często tu zagląda :rolleyes:

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #71 dnia: Września 05, 2004, 08:27:19 pm »
Statek to był BeBop, a jeszcze bohater to Ed...d...d... Tivurski IV czy jakoś tak.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #72 dnia: Września 05, 2004, 09:15:41 pm »
no troche błędów i jeshcze ni wshystko, jeshcze troche poczekajmy ;]
bla

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #73 dnia: Września 05, 2004, 09:48:50 pm »
albumy z muzyką to ja mam podpisane 1, 2 itp :P ale moge sie popisac wiedzą że piąty to jest koncertówka :D
z bochaterów to jeszcze Jet, Julia, Vincent czy jakos tak on sie nazywał <dzizas jak ja to dawno temu oglądałem :P >statek się nienazywał Bepop, bo chodzi chyba o ten "prywatny" Spike'a hmmm Hammer czy jakoś tak? chociaż to był chyba statek Jeta.
wniosek na dziś - musze sobie zrobić powtorke z Bepopa :D

EDIT
A epizody się oczywiscie nazywają Session1, Session2 itd.
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2004, 09:57:29 pm wysłana przez Morchol »

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #74 dnia: Września 06, 2004, 12:29:31 am »
Hammer? Po co miał napisane z boku "BeBop"?
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #75 dnia: Września 06, 2004, 08:54:11 am »
ok, to pytanie oddaje mrocholowi albo gispiemu, kto pierwshy zada :P

aha statek nazywał się swordfish II, bebop to był ten duży statek-baza

spike ma zielone włosy, jedno oko stracił w walce, dlatego jego oczy mają inne kolory, a koszule ma żółtą ( widać nawet na avatarku heh )

reszta bardzo dobrze = )
bla

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #76 dnia: Września 14, 2004, 08:26:03 pm »

Jakie to anime, Jakie to postacie (niekoniecznie imiona i nazwiska ale mniej więcej) podać nazwy drużyn w jakich grali (niektórzy grali w 2) nie musicie podawać wszystkich nazw (powiedzmy jednej nie trzeba)
Może przesadze lae jakie numery mieli jeszcze na koszulkach

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #77 dnia: Września 16, 2004, 01:55:21 pm »
Nie przepadam za piłką nożną, więc nie będę się głowić nad całą odpowiedzią, ale na pierwsze pytanie o tytuł (Kapitan Tsubasa) odpowiedź jest na obrazku u góry  :D
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2004, 01:56:40 pm wysłana przez Tamaya »

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #78 dnia: Września 16, 2004, 04:28:44 pm »
heh...moja stara bajka...bede pisal z glowy i prosze nie smiac sie z nazw, bo nie mam pojecia jak sie pisze...
-tytul: wiadomo, jest na obrazku...ja to ogladalem pod nazwa "Capitan Hawk"
-postacie:hmm (jw. nie wiem jak pisze sie imiona, wiec pisze ze sluchu i wymowy :D )...rozpoznaje Tsubase, Nisakiego, Wakabayashi (grali razem w druzynie szkoly Nankatsu - Tsubasa z nr 10, Nisaki z 9, Wakab z 1)
jest jeszcze Kogiro (nr 10) i Wakashimazu (nr 1)...Shutetsu ??...jakos tak...
goscia nad Nisakim poznaje, ale nie pamietam imienia...on mial chyba klopoty z sercem czy jakos tak...
a nad Wakashimazu jest chyba Takeshi, ale pewny nie jestem...gral razem z Tsubasa...
tylko tyle pamietam :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Manga & Anime Quiz!
« Odpowiedź #79 dnia: Września 20, 2004, 03:50:13 pm »
ale na pierwsze pytanie o tytuł (Kapitan Tsubasa) odpowiedź jest na obrazku u góry 
Hehe a tu się nadziałaś bo odpowiedź jest napisana u góry ale skoro ją spolszczyłaś to w polsce się anime nazywało "kapitan jastrząb"<buerk> o boshe gorszego tytułu wymyśleć nie mogli :lol:

czekałem aż ktoś odpowie oprócz ARDa ale widze że nikt się nie chwapił tak więc mu zaliczam :)  poprawna odpowiedź to:
Nankatsu:
Misaki-9(albo 11 albo 7 nie pamiętam :P ); Tsubasa-10; Wakabayashi-1; Ishitsaki-14(to ten nad Wakabayashi byłeś blisko z tym takeshi ARD ;) )

"Meiwa" a póżniej grali w "Toho":
Hyuga Kodziro(ój ulubieniec :D )-10; Wakashimatsu-1

Ten z kłopotem na serce to chyba Nisaki ale nie pamiętam drużyny-dziwna nazwa była.. lubiałem go też bardzo :D

To kiedyś było dla mnie genialne anime i nadal je kocham :D

ARD zadaje... a jednak czasami zaglądasz do działu M&A ;)