Mam pytanie skierowane do Musiola, DB, Siergieja, Gipsiego i innych konsolowych nerdów, co się znają na konsolach tej generacji. Przyjaciel mój, Mleczny, co to się tutaj nawet kilka razy wypowiedział, lada moment będzie przy kasie, którą chce zainwestować w next gena. Jako, że ja noszę się z zamiarem kupienia Wii, on chce coś z konkurencyjnego. Staje zatem przed wyborem między X360, a PSTriple.
Do niedawna był przekonany, że chce PS, a to ze względu na Final Fantasy XIII i MGS4, do tego pewnie nie pogardziłby trzecim God of Warem. Ja natomiast teraz go przekonuję, że po tym, jak FFXIII przestaje być exclusive'm, dużo bardziej pyli się mu kupić X360, bo jest tam IMO więcej stuffu dla niego. No ale ja się nie znam oczywiście, najnowszą konsolą jaką mam jest ciągle DS, a te stacjonarne nagle mają jakieś dyski twarde, internety i inne cechy mi bliżej nie znane, w których wy się chyba orientujecie dosyć nieźle. Tak więc co ma on kupić? PS3, czy Xbox 360.
Gatunki mu bliskie:
- RPG
- Strzelaninki FPP, TPP, nieważne, grunt, żeby było dużo krwi i ogólnie wbijało w fotel. Najlepiej z nieskończonością amunicji heh.
- Siekanki a la God of War, Ninja Gaiden itp.
Co jeszcze:
- Internet ma wolny, chyba 256 albo 512 kbit/s, bez routera, normalnie od UPC.
- HD nie ma, ale jak będzie musiał, to pewnie jest w stanie zainwestować.
- Ostatnio jest wchuj napalony na Guitar Hero, co zdaje się jest domeną Xbox'a.
- Od dziecka wychowywany w kulturze pirackiej, a zatem możliwości modchipowania i takie tam, to zdecydowanie zalety.
- Jak mu pokazałem gameplay Gears of War, to był zajarany.
- Ulubiony RPG: FFVII. Liczy na remake.
Nie wiem co jeszcze mam wymyślić. Jak by ktoś mógł w skrócie przedstawić wady i zalety tych konsol, ewentualnie jakiś specyfikacji odnośnie korzyści wypływających z podpinania internetu do tych konsol, to byłbym zobowiązany.