Autor Wątek: Priston Tale stało się pay to play (juz no pay for play :P)  (Przeczytany 13560 razy)

Offline qiax

• General
  • God
Priston Tale stało się pay to play (juz no pay for play :P)
« dnia: Lipca 09, 2004, 12:10:02 am »
Z dniem dzisiejszym <kiedy to pisze, jest 00:06>, Priston Tale staje się płatne. Za 13 dolarów miesięcznie możecie dalej rozkoszować się grą, ale ja z góry niestety  podziękuję. Klan ginie śmiercią naturalną <brak graczy = brak klanu> ale staje się tym samym nieśmiertelny w naszych sercach. Mam nadzieję, ze dobrze się bawiliście w "squarezonePL", jak i ja się bawiłem w byciu jego liderem. Dziękuję [YG]MAVeRick że odwalał kawał dobrej roboty, jak i klanowiczom, że nie przynieśli nam wstydu <po za 1 wyjątkiem, który wolę sobie przemilczeć>. No cóż... Mogę tylko napisać - ficzynie martwi, nieśmiertelni duchowo.
Pamiętam, kiedy pierwszy raz odkryłem Priston Tale - gra była... Cóż, darmowa, dlatego się nią zainteresowałem. Po paru minutach wiedziałem, że w to bedę grał póki będą testy, zaś potem poważnie rozważałem możliwość płacenia za grę. Lecz co dobre, szybko się kończy... Po tylko godzinach, dniach, miesiącach wspaniałej rozgrywki <fakt, były rzeczy irytujace, ale każda rzecz takowe zawiera> powiem jedno: nie żałuje. Nie żałuje że tyle siedziałem przed komputerem mordując te hordy potworów, nie żałuje, że poznałem tylu ludzi... Żałuję tylko jednego - że gra, która zabrała mi kawał czasu, nagle kończy się jak najwspanialszy sen...

Taka mała ciekawostka: gdy powstawał klan, sądziłem, że będzie około 6-7 klanowiczów, łącznie ze mna. Zaś aktualnie klan liczy - 27 osób. Nie wiem, co "squarezonePL" w sobie mialo <i nadal ma>, ze ludzie chcieli do nas przynależeć, ale chyba niech to pozostanie tajemnicą...

Dział "Klan Priston Tale" na Forum można usunąć w każdej chwili, ale jak mnie niektórzy klanowicze już przekonali - możemy go równie dobrze zostawić ku chwale dla potomnych, lub jako nasza wspólna pamiątka...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2007, 03:22:54 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Priston Tale stało się pay to play
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 09, 2004, 12:19:00 am »
na poczatku PT nie podobalo mi sie, ale pozniej jak zobaczylem mozliwosci Pikemana to zaczalem grac. Teraz tesknie za ta gra...

Tak w ogóle, to Board ePT jest zapełniany apelami o zniesienie platnosci, na co admin odpowiada: spammmmm
o_O
Ja zrobiłbym oddzielny, bezpłatny serwer dla graczy z 2nd tier i tym wszystkim co było do tej pory, a resztę serwerów płatnych z tymi nowymi rzeczami co są podane na stronie PT :)
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 09, 2004, 12:38:56 am »
heh to sie nagralem w klanie dzis mi ard pt instalke przyslal :D  
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 09, 2004, 12:57:45 am »
Tym o to akcentem żegnam sie z klanem PT  :(  i zossstawiam po sssobie to: "Żywot Marvellixa" :P  

Offline SHADOW-XIII

• Soldier
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 09, 2004, 02:41:18 am »
do 21 grac jeszcze mozemy .. potem juz nie ... planuje oddac wszystko co mam za free ok 20 lipca ... a tym czasem . gram w Ultime Online :)
Don't mess with the best !

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 09, 2004, 03:08:19 am »
Hmm... To szlachetne itd, ale komu by się chciało grać te parę dni? Mi na pewno nie. Zaś nawet w sumie i mógłbym, ale ponownie musze powiedzieć: nie.
1. Moje problemy z kontem skończyły się dzisiaj.
2. Gdy odinstalowałem Priston Tale.
3. Nie będę ściągał tego ponownie na dysk, instalowal, logował się, kasował klan, kasował postać, kasował konto, a potem ponownie usuwal grę.

Klan powstał ze względu na grę Priston Tale <darmowy MMORCjRPG nie zdarza się często>, więc niech umrze z grą. Swojego konta nie ruszam, przedmioty zresztą klanowicze już wyrzucili <mi przysługę oddał Game Play za co jestem mu wdzięczny> wszystkie wartościowe przedmioty <niektóre jednak mają, bo jakaś hiena cmentarna bardzo chciała je dostać>.
Ja wiem jedno - czytam sobie ten Board <wkońcu grałem ponad pół roku w Priston Tale, może nawet i rok...> i chodzi plotka, że kiedyś również Priston Tale miało być płatne, ale że gracze się temu sprzeciwili... Cóż... Nie wiem, czy to coś da, ale ja bez przedmiotów itd, nie będę się brał ponownie za Priston Tale <chociaż te nieprzespane noce, by nabić te 500k do następnego levela będę wspominał z łezką w oku>. W sumie to bym się wkurzył - zapowiadają oficjalnie itd, że gra będzie płatna, a gdy zdadzą sobie sprawę, że właściwie wykopali sobie grób, powrócą do F2P, to ja nie chcę mieć z głupcami niczego wspólnego.
1. Nie nawidzę niezdecydowania.
2. Ta gra jest niedorobiona <błędy w WareHause, czy inne "wpadanie" w ścianę, czy lecenie "na ptaka" z mostu>.
3. Dodali nowe serwery itd... Fajnie, ale gdy gra byłą za darmo, to logika podpowiada, że to stanowi o jej sile...
4. Inne porównanie: Priston Tale nieskończony - 12.99. Final Fantasy XI + dodatki = skończoy 12.99. Nie wiem co bym wybrał, bo to naprawdę ciężki wybór <w marzeniach mam świat Chrono Crossa jako MMOjRPG>.
5. To zupełnie tak, jakbym dał komuś z was książkę napisaną do połowy <a wy już się wciagnięcie do lektury itd>, a potem kazał płacić za jej niedokończoną wersję, bo bym pisał w trakcie waszego płacenia. Albo inaczej : Sprzedał wam samochód bez silniki, a gdy mi zapłącicie, to zacznę go dopiero "budować".
6. Irytowała mnie często ta bezkarnośc hackerów... To po cholerę ten Game Guard? Hackerów usuneli <z tego co słyszałem>, ale co z tego, skoro wtedy, gdy czas, kiedy miałem zdecydować, czy chce płącić, czy nie, hackerzy zaleźli za skórę większości osób które znam. Więc według mojej logiki - jeśli wcześniej byli hackerzy, a Admini nic nie robili, tylko teraz, gdy ma wejść P2P, wzieli się do roboty. Jeśli to zajeło im tak malo czasu na uporanie się z największą plagą Priston Tale, to czemu nie zrobili tego wcześniej? Logiczne jest, żeby ktoś "zasmakował" w rogrywce <apetyt rośnie w miare jedzenia>, aniżeli dostal obrzydzenia.
7. Player Kill - każdy szanujacy się MMOCRPG to ma, a oni mi mówią, że jedynie PVP <Player VS Player, bo innej rywalizacji klanowej sobie nie wyobrażam>, więc nadal będzie KS, looterstwo i inne uprzykrzającze rozgrywkę rzeczy.
8. Nie lubię kupować kota w worku - gdyby dali okres przejściowy przynajmniej <pół roku na sprawdzenie, czy rzeczywiście Admini wzieli się do roboty, zasmakować w Tier 3, Pet Systemie i innych rzeczach>, to teraz bym rozważał jeszcze to płacenie <fakt, drogo, ale za jakosć się płaci>.
9. Przedmioty... Jest ich mało, są cholernie drogie. Wybaczcie, ale chcę mieć większy wybór w swoim wygladzie.
10. Twarze - nie moge... Po 3? I ja mam za to płącić? Przegięcie... Lubie się wyróżniać z tłumu... Albo przynajmniej dobrze wygladać, zaś zbroja itd... Zenada. Nie umią zaprojekltować lepszej? Nie wierzę w to, skoro ciągle uśmiech PRS budzi we mnie ciepłe wspomnienia.
11. Głupota niektórych skillów mnie rozwala... Czy naprawdę nie umia zaprojektowąć lepszych? Do tego postacie są niezrównoważone pod względem statystyk <zeby PRS lvl 45, była lepsza od FS lvl 55...>.
12. Dali nam czas, byśmy im pomogli w Beta Testach itd, i gówno sobie z naszych uwag robili... To jeszcze mam im płacić, by mnie wysluchali? Przecież to im zależeć powinno na mojej opini, nie zaś mi, na ich... To nielogiczne.

Offline arjuna

• Soldier
    • http://www.gazela.prv.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 09, 2004, 09:45:03 am »
;( i w co ja bede grac, szkole skonczylam mam duzo czasu a tu taki numer ;(
no coz chyba czas poszukac innej gry, juz niedlugo wyjdzie HL2 wtedy sie jemu poswiece, milo bylo wszystkich was poznac, pozdro dla wszystkich :)  
Only death is mankind destiny

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 09, 2004, 12:23:08 pm »
Ale z drugiej strony qiax, to oni zadłużyli się bardzo w konserwacji serwerow (ktore bardzo graczy denerwowaly). Bardzo drogie jest utrzymanie serwera z duzym bandwidth. Ale to też ich wina, zamiast założyć jeden serwer i patrzeć na wyniki to oni założyli 4 lagowe serwery, a potem jeszcze jednego...
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 09, 2004, 02:32:08 pm »
Klan powstał ze względu na grę Priston Tale <darmowy MMORCjRPG nie zdarza się często>, więc niech umrze z grą.
Ten klan nigdy nie umarł i nie umże  :P raz zaliczył zgon w KO to odrodził sie w PT teraz tu zginął i odrodzi się w UO  :lol:
i w co ja bede grac, szkole skonczylam mam duzo czasu a tu taki numer
Zapraszamy do Ultimy ;)  

Offline M@VeRick

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 09, 2004, 02:54:49 pm »
Napisze to co powiedziałem komóś na gg: Jeżeli mam zamiar płacić za coś co jest online to było by to na 95% Final Fantasy XI. A skoro za nie niepłace i niegram to tymbardziej niebęde płacił za priston tale który wedłóg mnie niedorasta do pięt Finalowi. Forum PT usunąłbym, ale zostawiłbym tylko jakąś wzmianke na stronie/forum (niepotrzebne skreślić), że kiedyś taki klan był, jest (faza przejściowa:P) i miejmy nadzieje będzie w innych RPGach. Ściągam UO. Pogram ocenie czy warto, przemysle wszystkie za i przeciw i dam znać niektórym osobom na gg:]. Odrodzimy się jak Phoenix, z popiołów. Pozdrufka:]

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 09, 2004, 03:18:14 pm »
ja mam tylko nadzieje ze kiedys ponownie sie spotkamy w jakiejs innej grze...juz sciagam Ultime i podlacze sie tam gdzie bedzie najwiecej graczy od nas...dlaczego ??...bo swietnie mi sie z wami grało w PT i byliscie moja sila napedowa do grania...gra znudzila mi sie cos ok.35 lv, ciagle to samo, nic ciekawego...jednak atmosfera jaka panowala w klanie nie pozwalala mi porzucic PT...dziekuje wam wszystkim za wszystko...licze ze sie jeszcze spotkamy, chocby na UO

Offline SHADOW-XIII

• Soldier
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 09, 2004, 08:33:24 pm »
jeśli miałbym płacić to tylko i wyłącznie Lineage2 !!!! (zaj...wyczesana gierka)
.... no moze WoW (ale tego jeszcze nie gralem i nie mialem okazji przetestowac)

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 09, 2004, 08:36:09 pm »
A wiesz , że Lineage II kosztuje 15$ za miesiac?...

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 09, 2004, 09:18:17 pm »
LOL PristonTale płatne :lol: to się kupy nie trzyma przeca, gierka jest niedorobiona a oni każą za to płacić :lol:

PS. w World of Warcraft będe grał nawet jak będzie 20$ za miesiąc :P

Offline Cernde

• Soldier
    • http://
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 09, 2004, 11:18:43 pm »
Cholera tak sie tego obawialem. No i stalo sie. A mowilem Michal nie przywiazuj sie. I co michal sie nie spostrzegl jak sie przywiazal nie tyle do gry jak do klanowiczow. Fajnie ze gadu gadu jest no i mam nadzieje ze sie spotkamy chociazby w UO. Ja juz sciagam i ma zamiar znow z wami pograc:P:D:)  

Offline Red13Shini

• Adventurer
  • *
    • http://
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 10, 2004, 08:04:07 pm »
:( kurde :( milos siem z wami gralo

« Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2004, 09:17:20 pm wysłana przez qiax »
:D:D:D:D

Offline SHADOW-XIII

• Soldier
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 11, 2004, 10:15:50 pm »
GamePlay, to juz wole placic 15$ za L2 niz 13$ za PT ...

aha i ps ... PT bedzie darmowe dla postaci 1-39 level !!!
(nowy news na głównej stronie)

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 12, 2004, 12:51:16 am »
aha i ps ... PT bedzie darmowe dla postaci 1-39 level !!!
(nowy news na głównej stronie)
teraz to mnie moga w d....e pocalowac...zobaczycie ze w kocu zrobia znowu bezplatna, bo im duzo ludzi odejdzie....

i tak naszla mnie taka przykra mysl ze juz raczej nie uda nam sie zebrac wszystkim razem w takim skladzie jak na PT...takiego klanu juz nie bedzie :(...a wszystko przez qiaxa :D

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 12, 2004, 01:51:39 am »
Co przeze mnie? Klan jeszcze istnieje <nie chcialo mi się ściagać od nowa Priston Tale - wasze szczeście>.

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 12, 2004, 02:22:02 am »
PT bedzie darmowe dla postaci 1-39 level !!!
Admin osobiście to w grze napisał... stał se w Ric na rynku i pisał do wzystkich czy to im pasuje i żey nie spamowali na stronie... tak bardzo ( :lol: naprawde tak napisał) a sam przybył pod postacią zwykłego guarda. A jak ludzie go okrążyli z propagandowymi textami :) .
A teraz napisze coś od siebie: Musicie zrozumieć że ta gra tak czy siak musi być płatna, bo serwer kosztuje a sponsora nie łatwo znaleść tak jest z każdą grą której sie nie kupuje. Widać koszty im za wysokie wyniosły i musieli przyśpieszyć p2p :(