Hmm... To szlachetne itd, ale komu by się chciało grać te parę dni? Mi na pewno nie. Zaś nawet w sumie i mógłbym, ale ponownie musze powiedzieć: nie.
1. Moje problemy z kontem skończyły się dzisiaj.
2. Gdy odinstalowałem Priston Tale.
3. Nie będę ściągał tego ponownie na dysk, instalowal, logował się, kasował klan, kasował postać, kasował konto, a potem ponownie usuwal grę.
Klan powstał ze względu na grę Priston Tale <darmowy MMORCjRPG nie zdarza się często>, więc niech umrze z grą. Swojego konta nie ruszam, przedmioty zresztą klanowicze już wyrzucili <mi przysługę oddał Game Play za co jestem mu wdzięczny> wszystkie wartościowe przedmioty <niektóre jednak mają, bo jakaś hiena cmentarna bardzo chciała je dostać>.
Ja wiem jedno - czytam sobie ten Board <wkońcu grałem ponad pół roku w Priston Tale, może nawet i rok...> i chodzi plotka, że kiedyś również Priston Tale miało być płatne, ale że gracze się temu sprzeciwili... Cóż... Nie wiem, czy to coś da, ale ja bez przedmiotów itd, nie będę się brał ponownie za Priston Tale <chociaż te nieprzespane noce, by nabić te 500k do następnego levela będę wspominał z łezką w oku>. W sumie to bym się wkurzył - zapowiadają oficjalnie itd, że gra będzie płatna, a gdy zdadzą sobie sprawę, że właściwie wykopali sobie grób, powrócą do F2P, to ja nie chcę mieć z głupcami niczego wspólnego.
1. Nie nawidzę niezdecydowania.
2. Ta gra jest niedorobiona <błędy w WareHause, czy inne "wpadanie" w ścianę, czy lecenie "na ptaka" z mostu>.
3. Dodali nowe serwery itd... Fajnie, ale gdy gra byłą za darmo, to logika podpowiada, że to stanowi o jej sile...
4. Inne porównanie: Priston Tale nieskończony - 12.99. Final Fantasy XI + dodatki = skończoy 12.99. Nie wiem co bym wybrał, bo to naprawdę ciężki wybór <w marzeniach mam świat Chrono Crossa jako MMOjRPG>.
5. To zupełnie tak, jakbym dał komuś z was książkę napisaną do połowy <a wy już się wciagnięcie do lektury itd>, a potem kazał płacić za jej niedokończoną wersję, bo bym pisał w trakcie waszego płacenia. Albo inaczej : Sprzedał wam samochód bez silniki, a gdy mi zapłącicie, to zacznę go dopiero "budować".
6. Irytowała mnie często ta bezkarnośc hackerów... To po cholerę ten Game Guard? Hackerów usuneli <z tego co słyszałem>, ale co z tego, skoro wtedy, gdy czas, kiedy miałem zdecydować, czy chce płącić, czy nie, hackerzy zaleźli za skórę większości osób które znam. Więc według mojej logiki - jeśli wcześniej byli hackerzy, a Admini nic nie robili, tylko teraz, gdy ma wejść P2P, wzieli się do roboty. Jeśli to zajeło im tak malo czasu na uporanie się z największą plagą Priston Tale, to czemu nie zrobili tego wcześniej? Logiczne jest, żeby ktoś "zasmakował" w rogrywce <apetyt rośnie w miare jedzenia>, aniżeli dostal obrzydzenia.
7. Player Kill - każdy szanujacy się MMOCRPG to ma, a oni mi mówią, że jedynie PVP <Player VS Player, bo innej rywalizacji klanowej sobie nie wyobrażam>, więc nadal będzie KS, looterstwo i inne uprzykrzającze rozgrywkę rzeczy.
8. Nie lubię kupować kota w worku - gdyby dali okres przejściowy przynajmniej <pół roku na sprawdzenie, czy rzeczywiście Admini wzieli się do roboty, zasmakować w Tier 3, Pet Systemie i innych rzeczach>, to teraz bym rozważał jeszcze to płacenie <fakt, drogo, ale za jakosć się płaci>.
9. Przedmioty... Jest ich mało, są cholernie drogie. Wybaczcie, ale chcę mieć większy wybór w swoim wygladzie.
10. Twarze - nie moge... Po 3? I ja mam za to płącić? Przegięcie... Lubie się wyróżniać z tłumu... Albo przynajmniej dobrze wygladać, zaś zbroja itd... Zenada. Nie umią zaprojekltować lepszej? Nie wierzę w to, skoro ciągle uśmiech PRS budzi we mnie ciepłe wspomnienia.
11. Głupota niektórych skillów mnie rozwala... Czy naprawdę nie umia zaprojektowąć lepszych? Do tego postacie są niezrównoważone pod względem statystyk <zeby PRS lvl 45, była lepsza od FS lvl 55...>.
12. Dali nam czas, byśmy im pomogli w Beta Testach itd, i gówno sobie z naszych uwag robili... To jeszcze mam im płacić, by mnie wysluchali? Przecież to im zależeć powinno na mojej opini, nie zaś mi, na ich... To nielogiczne.