Autor Wątek: Onimusha  (Przeczytany 13319 razy)

Offline SHADOW-XIII

• Soldier
Onimusha
« dnia: Lipca 04, 2004, 12:57:38 am »
ja wczoraj ... hmm... dorwałem gierke w moje szpony ....

pomimo tego ze krótka (zdazylem przejsc 2 razy, z czego drugi raz 2:45 zejelo)
to gra sie SUPER !!!
mam problem tylko z bonusem oni ... nie moge tego przejsc  <_<
no ale gra poprostu wyczes ... szkoda ze O2 nie zrobili na PCeta

a co wy sadzicie?
Don't mess with the best !

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Onimusha
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 04, 2004, 02:21:48 pm »
ja wlasnie sie szykuje do onimushy 3 za pare dni ma przyjsc ale bedzie to moj pierwszy kontakt z seria wiec jeszcze sie nie wypowiadam. sadzac z recek ktore przeczytalem to naprawde wypas a ze ja lubie takie klimaty to juz wogole super doczekac sie nie moge :D
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Dark M

• General
    • http://
Onimusha
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 04, 2004, 04:13:41 pm »
Ano mam 1&2 na PS2 Fajne Fajne.. jak wszystko od Capcomu, ale widząc to na PC zgorszyłem sie.. to jest jakaś nieudolna konwersja... wole Onimushe2 (nie grałem jeszcze w 3).

BTW: co onimusha ma do jRPG ?

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Onimusha
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 04, 2004, 04:49:32 pm »
Też czekam na onimushe 3 - wiadomo cos kiedy bedzie w Polsce i kto to wydaje?
See you, Space Cowboy!

Offline sebi296

• Adventurer
  • *
Onimusha
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 04, 2004, 04:53:19 pm »
widzę ze nietylko ja czekam na om3 jak będziecie coś wiedzięć to dajcie cynk
kupię gre front mision 2

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Onimusha
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 04, 2004, 06:12:36 pm »
kiedy bedzie w polsce? juz jest. kto to wydaje? znajomy-pirat :D
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Onimusha
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 04, 2004, 06:53:13 pm »
no coz....na piratach juz nie polegam od jakiegos czasu.... a gierek fajnych wcale nie wychodzi tak duzo (srednio jedna na miesiac) co mi w zupelnosci wystarczy.
See you, Space Cowboy!

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
Onimusha
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 04, 2004, 09:20:51 pm »
ja wczoraj ... hmm... dorwałem gierke w moje szpony ....

pomimo tego ze krótka (zdazylem przejsc 2 razy, z czego drugi raz 2:45 zejelo)
to gra sie SUPER !!!
mam problem tylko z bonusem oni ... nie moge tego przejsc  <_<
no ale gra poprostu wyczes ... szkoda ze O2 nie zrobili na PCeta

a co wy sadzicie?
jak to niema Onimuschy 2 na Pc to ja ciekaw jestem w co ja grałem  :blink: jeśli dobrze pamiętam to gł. bohater ma na imie Samanoske i szuka księżniczki ado walki używa mieczy oraz Ogre Gaunlet albo ja sie nieznam ....
ale ogółem z tą Onimuschą to problem był bo ona tylko na XP chodzi.... :lol:  

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Onimusha
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 04, 2004, 10:23:54 pm »
Samanoske wystepuje jako glowny bohater w czesci 1 i 3 wiec....nie grales w 2.  sorry buddy.... pomyliles sie albo ktos Cie oszukal....
See you, Space Cowboy!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Onimusha
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 05, 2004, 12:45:28 am »
to moze gral w 3 :P:P:P

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Onimusha
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 05, 2004, 09:57:55 am »
"siure"  :D  
See you, Space Cowboy!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Onimusha
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 05, 2004, 02:05:51 pm »
JRPG :blink:  :blink:  DŻIZAZ!!!! Z której strony to jest RPG?  :lol:  Hehehe w gierke nie grałęm bo next gena nie mam a na PC nie mam zamiaru grać... dwójka nie wyszła na pieca... wydali tylko jedynke z łaski swojej żeby zarbić ciutex kasy na czymś co już i tak fajne było kilka lat temu i teraz już nikt tego na konsolach nie kupował...

Tak pozatym to dwójka była podobno lepsza od 1 o wiele bardziej a 3 to już wogóle najlepsza część serii(tylko że ja mówie to co w recenzjach z N+ wiem bo sam nie moge grać buuuu ;( )
BTW:3 to ostatnia część serii... podobno

Część trzecia jużw eurpowie została wydana ale niewiem kto sie zajmuje w polce dystrybucja gier na ps2... w sklepach wysyłkowych (jak ultima) już dostaniesz
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2004, 02:11:49 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Onimusha
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 05, 2004, 02:10:29 pm »
a w 3 gra sie tez żanem reno :o normalnie na screenach wyglada identycznie jak w realu.

Offline Dark M

• General
Onimusha
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 05, 2004, 06:54:45 pm »
Widziałeś go w realu ?

Acha zapomniałem o tym że grałem w Onimushe na na GBA też fajna byyła :F  

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Onimusha
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 05, 2004, 07:10:21 pm »
znaczy sie na filmach :P

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Onimusha
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 05, 2004, 09:01:28 pm »
hmm pogrywałem sobie w 3 część(po japońsku :D ) ale sie ździebko zaciąłem przy drugiej walce z takim dwógłowym bykodemonem :P Ogólnie gierka fajna, ale nie aż tak fajna(system walki biedny strasznie, a że w grze tylko o walke chodzi to nudą wieje po godzinie grania. Teraz wakacje to może wróce do niej jak będe miał za dużo wolnego czasu

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Onimusha
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 05, 2004, 10:55:20 pm »
premiera w europie za 2 dni wedlug oficjalnych planow wydawniczych... a polskiego wydawcy nadal nie znam....damn...czy oni nie chca na mnie zarobic?  :D  
See you, Space Cowboy!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Onimusha
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 06, 2004, 03:37:15 pm »
Pieszcotek: A co to za różnica kto wydaje? :huh:  Kup wysyłkowo albo w jakimś Media Markt... przecież chyba nie ma różnicy kto to wyda w poloni...

LOL Morchol grałeś w to po japońsku?? Przecie tam podobno fabuła bardzo fajna była... a wogóle z tego co słyszałem właśnie system tam jest bardzo fajny... zresztą jak widziałem w wypożyczlni Onimushe 2 to bardzo mi się podobało jak koleszka wymiatał... ale to pewnie kwestia gustu...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Onimusha
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 06, 2004, 03:39:38 pm »
pieszczotek nie wiem czy ostatnio nei widzialem na allegro sprowadzonej onimushy 3 z usy niestety juz ktos kupil ale czaj moze znowu ktos bedzie sprzedawal
btw: 666 post :devil:

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Onimusha
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 06, 2004, 04:39:46 pm »
mowiac o tym ze nie znam polskiego wydawcy mialem na mysli ze nie slyszalem jeszcze o tym zeby onimusha 3 byla w polskich planach wydawniczych... pewnie trzeba bedzie sporo poczekac -  Drakengard tez wyszedl u nas caly miesiac po premierze europejskiej (damn!)
See you, Space Cowboy!