Autor Wątek: Ulubiony gatunek  (Przeczytany 10621 razy)

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #20 dnia: Września 05, 2004, 09:03:56 pm »
jakie same erotyczne? Przecież jest podzie;one na "sensacyjne", horrory, romantyczne i "erotyczne"..... ty chyba nie rozumiesz kilku słówek w tym podziale........
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #21 dnia: Września 05, 2004, 09:29:23 pm »
ja nie rozumiem co tu pisze ale na takiej stronce jakiejs o anime widzialem inny podzial na gatunki i wg tamtego to mi sie podoba: horror, dark, mysterious, drama, fantasy, action... chyba nic nie ominalem  
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #22 dnia: Września 07, 2004, 10:23:20 pm »
Właśnie się dowiedziałem od kumppeli co te określenia oznaczają i VGA ZDECYDOWANIE nie jest Shonen-Ai.... dla nie zorientowanych podam

shonen-ai - pedalskie... znaczy się o gejach... fuck.. a ja napisałem, że VGA to jest shonen-ai.....

shota - pedofilskie.... japończycy to są dopiero zryci ludzie..... ja tego nie wymyślałem i nigdy mi się nie zdażyło czytać....

Offline little

• Wanderer
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #23 dnia: Września 08, 2004, 08:33:37 am »
ja nie rozumiem co tu pisze ale na takiej stronce jakiejs o anime widzialem inny podzial na gatunki i wg tamtego to mi sie podoba: horror, dark, mysterious, drama, fantasy, action... chyba nic nie ominalem
No to praktycznie te wszystkie cechy ma Shonen.

BTW: Tantalus gdzieś na pierwszej stronce są opisy co to wszystko zanaczy. Biednie(nie chciało mi sie pisać), ale są ;) .

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
    • http://uks.sroda.prv.pl
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #24 dnia: Października 13, 2004, 05:47:20 pm »
Ja glosuje na horror. Mogles sie troszke bardziej wysilic, chociaz hentajki tez lubie  :devil:

Ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie nie ma.... chyba cos nie tak

* Ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma, o.     HORROR

:shu:  

kare ki ni mizu wo...
deisui ni haeru kimi wa mou...

Teraz słucham:

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #25 dnia: Października 14, 2004, 10:58:44 am »
Zdaje się, że istnieje jeszcze gatunek fantasy, którego tu nie zauważyłam więc zagłosowałam na horror, bo chyba najbardziej brzmi ciekawie, chociaż ja tam w M&A mam gust bardzo szeroki.
Lubię czasem i shoujo i shonen ostatnio sięgnęłam nawet po yaoi, bo ładna kreska. A chyba najmniej przepadam za hentai, bo zdaje się mnie jak na pech prześladować ostatnimi czasy.  ;(  

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #26 dnia: Października 19, 2004, 03:08:03 pm »
Dobra, głosuje na shoujo :spoko: . Lubie w końcu X, Brzoskwinie, Marsa.... :shifty:  

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #27 dnia: Października 19, 2004, 04:17:33 pm »
APDEJT !

Stwierdzam, że moim ulubionym typem mang są Shoneny (NIE TE PEDALSKIE !)
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline wirus

• Soldier
    • http://
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #28 dnia: Października 22, 2004, 02:51:08 pm »
moje ulubione to horror i shonen szczegulnie hellsing  :devil:  
Jeśłi technika nie istnieje, celem jest zdobycie poziomu

Offline little

• Wanderer
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #29 dnia: Października 28, 2004, 07:22:41 pm »
APDEJT !

Stwierdzam, że moim ulubionym typem mang są Shoneny (NIE TE PEDALSKIE !)
Shoneny nie są podalskie. O pedałach to yaoi i shonen-ai :P  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 20, 2004, 11:48:32 am »
Właśnie się dowiedziałem od kumppeli co te określenia oznaczają i VGA ZDECYDOWANIE nie jest Shonen-Ai.... dla nie zorientowanych podam

shonen-ai - pedalskie... znaczy się o gejach... fuck.. a ja napisałem, że VGA to jest shonen-ai.....
Mylisz się... shonen-ai to nie są mangi pedalskie... pedalskie to są yaoi, czyli o facetach którzy się poprostu kochają i którzy w przeszłości często zostali skrzywdzeni przez jakieś kobiety...

VGA to chyba jednak jest shonen-ai

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 20, 2004, 07:20:42 pm »
Ja tam czytałem na jakieśstronce że shonen-ai to teżo pedałach tylko jakaśłagodniejsza(?) odmiana. Może chodziło że w shonen-ai nie ma scen łóżkowych.

Offline Tamaya

• Wanderer
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 21, 2004, 10:02:48 am »
To ja was zaszokuję własnie przeczytałam kilka części jednego jaoi i jakie to było romantycznie. Mówi wam to ktoś, kto nie przepada za tematyką "zakazanej miłości" :) Co do hentai też się przemogłam i chociaz było w kanji lałam się ze śmiechu.  

Offline little

• Wanderer
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 29, 2004, 01:59:06 pm »
NAjlepsze to są artbooki jakiegoś hentai. Wszystko o wiele lepiej przedstawione i jeszcze kolorowe. Żyćnie umierać,

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 29, 2004, 07:59:11 pm »
To ja was zaszokuję własnie przeczytałam kilka części jednego jaoi i jakie to było romantycznie. Mówi wam to ktoś, kto nie przepada za tematyką "zakazanej miłości"  Co do hentai też się przemogłam i chociaz było w kanji lałam się ze śmiechu.
nigdy jeszcze nie czytałem żadnego yaoi -bo wbrew teorii Tanta nie uznaje "X" za yaoi, ale mam o nim chyba zbyt duże wyobrażenie bo przyznam że jakiś tam zarys w głowie mam jak ta manga może wyglądać bo czytałem kiedyś FanFik o yaoi i był super... piękny pod względem treści i stylu... no i nawet w głowie mam taką opowieść o yaoi... to znaczy nie mam żadnego konkretnego opowiadania ale zarys historii... nie wiem czemu ale jakoś odnośnie yaoi zawsze miałem duże wyobrażenie... ale jedyny yaoi który widziałem to ten co Morchol mówił że widział w empiku... i jak zobaczyłem że tam jakieś typy są w skórach obcisłych czarnych i na głowie mają kocie uszy co ma oznaczać ich słodkość to podziękowałem... ale mimo to nadal mam jakieś duże wyobrażenie o tym yaoi sławiennym... ale chyba już to mowiłem ;)

NAjlepsze to są artbooki jakiegoś hentai. Wszystko o wiele lepiej przedstawione i jeszcze kolorowe. Żyćnie umierać,
jeszcze nigdy nie widziałem żadnego artbooka hentai... masz może siakiś link do http? bo na p2p mi sięszukać niechce... ale nie do jakichśtam zdjącieg powiedzmy z hentai.prv.pl tylko siakiś prawdziwy artbook masz? :>

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 29, 2004, 08:29:48 pm »
http://www.sajonara.piwko.pl/news.html
Na tej stronce powinny być.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 29, 2004, 08:48:32 pm »
Gipsi to ty widziałeś tą krótką mangę Lary Yokoshimy(kurcze nie wiem czy dobrze napisałam jej imię)w dodatku fanowską mangę^^,tą o kotkach..dla mnie bardzo fajna(tylko nie pamiętam tytułu)
To był chyba pierwszy yaoi który mi się spodobał^^

Offline Tamaya

• Wanderer
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 30, 2004, 11:41:23 am »
jak zobaczyłem że tam jakieś typy są w skórach obcisłych czarnych i na głowie mają kocie uszy co ma oznaczać ich słodkość to podziękowałem...
Brzmi ciekawie. Ale nigdy nie spotkałam :(
To co ja czytałam ostatnio to było Bronze z uroczymi panami.

Offline Pavel

• Soldier
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 01, 2004, 10:09:06 pm »
Nie wiem czy wogole Dragon Ball podchodzi pod te kryteria ale jest to praktycznie jedyna Anime które mi się podobało!

Pamiętam jak wracałem ze szkoły i czekalem aż się zacznie. Cała moja klasa to oglądała.

Sorry jak pomylilem tematy jestem troche zielonu w tych sprawach.

Według mnie każdy człowiek pownien potrafić nie tylko śmiać się z innych ale również z samego siebie.
--------MOJE MOTTO--------

Używaj prezerwatyw, co godzinę rodzi się NAUCZYCIEL !!

SZKOŁA JEST JAK MEDIAMARKT POWINNI TEGO ZABRONIĆ !!!

.. . . . . . . . . . . . . ... . .. .... . . .. . .. . . . .. . .. . .. .... .. .. . . . . ..... ..... . .. Co? Zaczęło kropić?!

Gra: Lineage 2/Serwer: Escape/Nick: PavelPL/LVL: 36/Rasa:Elven/Profesja: Elven Wizard/Kox: Dookoła Cruma Tower

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Ulubiony gatunek
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 02, 2004, 12:13:44 am »
noo.. jest taki temat, anime się zwie i tam mogłeś napisać co prawda, bo dragon ball to nie gatunek heh ( tylko chała : P )
bla