Autor Wątek: Manga dla dzieci  (Przeczytany 11268 razy)

Offline little

• Wanderer
Manga dla dzieci
« dnia: Czerwca 03, 2004, 08:39:13 pm »
Stwirdzam (no własićwie to elfik mog ztwierdziła ja założyłem), że taki temat musi być.
Jak dla mnie takie anime jak pokemony szpecą ten gatunek. Fabuła jest zawsze ta sama i wogule. No ale dzieci nie bedom oglądać pszecież Hellsinga. Więc takie anime bedom chyba coraz częściej sie pojawiały ;( .

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 03, 2004, 09:00:23 pm »
Bardzo dobrze że takie anime istnieją, dzieci to oglądają, dorastają i zaczynają się interesować anime dojrzalszym. Więc dzięki "gupim pokemonom" wychowuje nam się nowa rzesza anime maniaków :)

Jak byłem młodszy to też pokemony oglądałem, i nawet wszystkie gry z pokami przeszedłem(ale tego akurat nieżałuje, jeśli wyjdą jakieś nowe poki na gba to też je przejde :D (gierki z pokami są poprostu wypaśne(moje pierwsze jRPG-i)))

Offline little

• Wanderer
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 03, 2004, 09:05:15 pm »
Co do gierek pokemona to je jeszcze lubie se w nie czasem pograć.
A co do tego, że dobrze, że są te anime to po troszku też sie  zgadzam (choć ich nienawidze).  

Offline Death Scythe

• Adventurer
  • *
    • http://
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 03, 2004, 09:33:12 pm »
Czy sądzicie, że tylko małe dzieci lubią pokemony? Ja na przykład też lubię pooglądać czasem je, ale medabots odpadają i Beyblade też (to jest zbyt głupie, zwykły klon), wolę bardziej Yu-Gi-Oh. Te z kolei jest mniej takie głupowate. Świetne jest anime (te bardzo polecam) Shin-chan :lol: Transmsja codziennie o 23.30 na Fox kids. Kreska nie jest zbyt profesjonalna, ale fabuła potrafi do łez rozśmieszyć :D
Sometimes the answer is soooooo obvious that you don't need to ask, my fellow

Offline little

• Wanderer
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 03, 2004, 09:38:15 pm »
Ja róbowałem obejżeć to Yu-Gi-Oh i w połowie wysiadłem. Jakoś nie mogłem znieść tego anime. Yu-Gi-Oh to prawie to samo co MTG (magic the gathering), tylko że to drugie jest the bes a Yu-Gi-Oh to tylko kopia.

Offline Dark M

• General
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 03, 2004, 11:08:56 pm »
Gry z pokemonami są super, pżejszłem wszystkie na GBC/GBA :D.. i w każd kolejną mam zamiar zagrać... a Takie anime to... często oglądam/łem jak wracam ze szkoły patże a tu Pokemon leci... i poprostu wtenczas nic lepszego niema w telewizji...  

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline little

• Wanderer
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 04, 2004, 01:49:35 pm »
Kiedyś tak samo je oglądalem. Co nie wracalem ze szkoóły to do telewizora i pokemony oglądałem. Kiedyś to ja pokefan byłem ................... .

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 04, 2004, 07:22:39 pm »
little każdy z nas był nieprzypominaj ... ale wracając kiedyś leciało Slayer's  Soul hunter to były dopiero anime dla dzieci była tam porzo dawka humoru ale również nauka co to dobro co zło i takie anime powinno lecieć a nie jakieś Pokemon Byeblade itd. a w Yu-Gi-Oh jest za dużo scenek gdzie wszyscy sorki  piepszą trzymaj sie pomożemy ci a g... robią  

Offline Death Scythe

• Adventurer
  • *
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 04, 2004, 07:56:10 pm »
Soul Hunter był na prawdę fajny (mówi o głównym bohaterze)a Slayers jest lepsze w wersji mangowej ^_^
Sometimes the answer is soooooo obvious that you don't need to ask, my fellow

Offline little

• Wanderer
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 05, 2004, 12:44:00 am »
Anime Slyers wogule mi ise nie podobało. Mange można przeczytać. A co do Soul Huntera to ja jeszcze lubie sobie go obejżeć.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2004, 12:44:20 am wysłana przez little »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 05, 2004, 10:16:18 am »
A ja tak myślałem o Metabotach.. no bo wiecie niby dla dzieci i o dzieciach.. ale co tam jest - oto banda małolatów dostaje w swe ręce roboty bojowe uzbrojone w wyrzutnie rakiet, A-A, torpedy, chainguny, lepiej niż Rambo czy jakiś inny terminator. Dla zmylenia niemców dowalono absurdalny wręcz humor i nikłą inteligencję policji i bandytów. Jedynym nad wyraz inteligentnym osobnikiem jest Ikki i Koji. To ma być normalne?! Gram teraz w Metabots na GBA i powiem jedno - gra jest o niebo lepsza od wszystkich części pokemona w które grałem - od yellow począwsza a na leaf green kończąc.  
Kame Hame Ha

Offline little

• Wanderer
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 05, 2004, 11:54:18 am »
Wow. Podaj linka do strony z której ściągnełeś tą giere.

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 05, 2004, 06:21:42 pm »
emumaniak ma ponad 18000 romów na gba NES'a itd. nawet na PSX'a mają co prawda tylko cztery i jest międzynimi medabots aż cztery wersje wystarczy sie zarejestrować i sciągać...

Offline little

• Wanderer
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 06, 2004, 11:15:45 am »
Dzięki. Że też ja tej strony niue widziałem wcześniej.
BTW jak zmienć nazwe topicu ??

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:20:37 pm »
nie no... dajcie spokój. Przecież wiadomo, że każdy był kiedyś fanem pokemonów i innych takich rzeczy i wiadomo, że każdy miał przynajmniej po 300 kapsli z chipsów, ale ludzie dorastają i zaczynają czytać i oglądać Hellsinga. No a apropo gierek, ja też wszystkie pokemony przeszedłem ;)
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:25:07 pm »
a ja z pokemona nic nie wynioslem i nie czytam mang i nie ogladam anime :D
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:49:24 pm »
widze że mały fanclub gierek o pokemonach wypadałoby założyć :P :P :P

niewie ktoś może czy i kiedy kolejne pokemony na gba?( o to "czy" to sie niemartwie, nintendo jest bardzo łakome na pieniążki :D )

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:52:45 pm »
ja tam przeszlem blue, red, silver i gold (do yellow sil nie mialem bo mnie wkurza pikaszczur)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 06, 2004, 09:10:15 pm »
a sapphire i ruby? oj ktoś tu ma zaległości :D

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Manga dla dzieci
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 06, 2004, 09:13:55 pm »
a wiedzialem ze sa takie? :D a czym to sie rozni? :P