Autor Wątek: Linkin Park  (Przeczytany 11291 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Linkin Park
« dnia: Maja 29, 2004, 03:50:49 pm »
Ostatnio przesluchalem kilka kawalkow tego zespolu i bardzo mi sie spodobaly. A co Wy sadzicie o LP? Moze jestesciie w stanie zarzucic jakimis fajnymi tytulami?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Linkin Park
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 29, 2004, 04:13:44 pm »
są strasznie sztuczni, kiczowi, komercyjni, wybrani z castingu, ale i tkam i sie pare kawałków podoba :P <wstyd>

Offline little

• Wanderer
Linkin Park
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 29, 2004, 04:57:56 pm »
To najlepszy zepół na śwecie  B) Wszystkie ich płyt są the best.
A ich najlepsze utwory (jak dla mnie) to :
Lying From You, From The Inside,  Figure.09, Papercut, One Step Closer,
A Place for my Head, Crawling, In The End, Pushing Me Away.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Linkin Park
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 29, 2004, 05:55:18 pm »
chciałbym zaznaczyć że piosenki które podał little to akurat te które mi się podobają + points of authority, -in the end ;)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Linkin Park
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 29, 2004, 07:27:30 pm »
no maja nawet pare zjadalnych piosenek (numb, faint. one step closer, in the end, somwhere i belong)  
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Linkin Park
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 29, 2004, 08:57:47 pm »
a ja powiem tak . Podoba mi się to co śpiewają ( nie wszystko, ale większość), ale nie podoba mi się co sobą reprezentują.
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Linkin Park
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 29, 2004, 10:08:44 pm »
dalby mi ktos spis piosenek z "Underground" ?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Linkin Park
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 29, 2004, 11:15:33 pm »
są strasznie sztuczni, kiczowi, komercyjni, wybrani z castingu...
Hell yeah, i co do tego dodać, powiedzmy to że nie prezentują żadnego stylu muzycznego nie przynależą do żadnego jest to hybryda wszystkiego razem i co gorsza coraz  więcej kapel bierze z nich przykład... to 8 plaga świata zrzucona na nas za grzechy świata...
« Ostatnia zmiana: Maja 29, 2004, 11:16:15 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

MarvelliX

• Gość
Linkin Park
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 30, 2004, 02:24:34 am »
To najlepszy zepół na śwecie  B) Wszystkie ich płyt są the best.
A ich najlepsze utwory (jak dla mnie) to :
Lying From You, From The Inside,  Figure.09, Papercut, One Step Closer,
A Place for my Head, Crawling, In The End, Pushing Me Away.
Wymieniłeś prawie całą płyte Hybrid Theory <_<

Najlepiej sssię sssłucha płyt:  Hybrid Theory i Reanimation pomieszane na przemian :P bo sssą to te sssame płyty o innym brzmieniu :)  
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2004, 02:26:15 am wysłana przez Marvell »

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Linkin Park
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 30, 2004, 03:27:16 am »
To najlepszy zepół na śwecie

nie lubie takich okreslen...lubie ich sluchac, nawet bardzo, ale nie uwazam ich za najlepszy zespol na swiecie...

powiedzmy to że nie prezentują żadnego stylu

kazdy reprezentuje jakis styl...chlopakom z LP udalo sie polaczyc kilka styli muzycznych i zrobili to w bardzo udany sposob...a ze takich zespolow jest coraz wiecej...tak samo jak z grami...jednym sie uda, inni zaraz nasladuja...

ale nie podoba mi się co sobą reprezentują

a co reprezentuja??..IMHO sa normalnymi gosciami tworzacymi muzyke

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Linkin Park
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 30, 2004, 09:57:42 pm »
Powiedzmy sobie szczerze... ich papka jest strasznie lekkostrawna nawet sie nie odbije, można ją porównać do ich troje chociaż słysząc te shit mam torsje a przy LP po 0,5 na łeb mogę wytrzymać... nie zwracam zawartości żołądka, nie lubie zespołów które się nie określają tak samo jak ludzi, jak dla mnie LP można co najwyżej podciągnąć pod POP.

EDIT
Uwielbiam wygłąsać takie herezje :devil:
]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Linkin Park
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 30, 2004, 10:03:26 pm »
Gdzieś czytałem, że po porównaniu ich utworów okazało się, że są one identyczne.
Mi jedynie spodobał się teledysk z ich utworem z FFIX.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Linkin Park
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 30, 2004, 10:05:32 pm »
Takich teledyskow było dużo :P Zresztą chyba 3/4 teledysków z DBi FF ma w podkładzie linkin park :P

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Linkin Park
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 31, 2004, 04:09:42 pm »
Mają nowy teledysk przypominający anime: "Breaking the Habit"
Tłumaczą tym, że bardzo trudno jest zrobić w dzisiejszych czasach dobry teledysk przyciągający uwagę. Ale my i tak wiemy, że to jest z zamiłowania do anime i mangi :) Przecież te Gundamy w teledysku "Somewhere I belong" nie miały nic wspólnego z całą resztą. A jeszcze przerobiony teledysk "Points of Authority" cały był animowany :)
« Ostatnia zmiana: Maja 31, 2004, 04:10:05 pm wysłana przez GamePlay »
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

MarvelliX

• Gość
Linkin Park
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 31, 2004, 06:24:19 pm »
A jeszcze przerobiony teledysk "Points of Authority" cały był animowany :)
To sssię nazywało "Pts. of Authority" i to jesssst pesssenka z Reanimation :P ,a teledysssk mnie sssię podoba :)  

Offline little

• Wanderer
Linkin Park
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 31, 2004, 06:49:46 pm »
dalby mi ktos spis piosenek z "Underground" ?
Niewiem o jakiego Undergrounda ci chodzi. Oni nie wydali żadnej płyty o teakiej nazwie. A jeżeli chodzi ci o Need For Speed Underground to masz:

1.   Overseer – Doomsday
2.   The Crystal Method - Born Too Slow
3.   Rancid - Out Of Control
4.   Rob Zombie - Two Lane Blacktop
5.   BT – Kimosabe
6.   Static-X - The Only
7.   Element Eighty - Broken Promises
8.   Asian Dub Foundation - Fortress Europe
9.   HotWire – Invisible
10.   Story Of The Year - And The Hero Will
11.   Andy Hunter - The Wonders Of You
12.   Junkie XL - Action Radius
13.   Fuel - Quarter
14.   Jerk - Sucked In
15.   Fluke – Snapshot
16.   Lost Prophets – Ride
17.   Overseer – Supermoves
18.   FC Kahuna – Glitterball
19.   Blindside – Swallow
20.   Lil Jon & The Eastside Boyz - Get Low
21.   Mystikal - Smashing The Gas
22.   Dilated Peoples - Who's Who
23.   Nate Dogg - Keep It Coming
24.   X-Ecutioners - Body Rock
25.   Petey Petey - Need For Speed
26.   T.I. - 24's

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Linkin Park
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 31, 2004, 06:54:13 pm »
a jeśli o Tony Hawk Underground to na 100% jest tu: www.planettonyhawk.com :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Linkin Park
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 31, 2004, 09:03:31 pm »
hmmmm wpyadaloby abym i ja cos o nich napisal....

Otosh jest to jeden z nielicznych zespolow ktorych nierozumiem i szczerze nie lubie ich "polityki"... oco mi chodzi otosh chodzi mi oto ze nierozumiem jak mozna promowac tyle singli naraz z jednej plyty :blink:  :shu:  Hezusss ja poprostu niewiem ile piosenek jusz bylo pokazanych z Meteory... ja niewiem... czy oni mysla ze jak ktos zobaczy ich 7 piosenke z tej plyty to nagle powie: "Ojejku ten zespol ma jedna fajna piosenkee hyba pojde kupic ich album...." mogli by zaprezentowac jush cos nowego... hyba ze jush wyszla jakas nowsza plyta od meteory... jesli tajk to przepraszam... ae mi sie wydaje ze niewyszla i chlopaki nie maja pomyslu na plytke nowa wiec zeby o nich nie bylo za cicho karmia nas tymi samymi piosenkami ktore slychac na plycie.... w Japoni wydawanie wyglada inaczej ale otym napisze w japanese music topicu

Druga sprawa to gatunek jaki ci panowie prezentuja -slyszalem gdzies ze ich gatunek okreslony jest jako "Neo Metal" :shu: ... Dżizas :blink: gdzie tam jest metal to po pierwsze...(jesli tam jest metal to moj Dir en grey jest faqin death mega orgy heavy metal :P ) a po drugie neo to kojazy sie z czyms prezyszlosciowym... a wtej muzyce jakos nieslysze przyszlosciowych dzwiekow... wogole to ujnas na naszej malej wysepce zaludnionej przez okolo 120 milionow ludzi to artysci popRockowi czestokroc maja piosenki o takich gitarkach... ale niech im tam bedzie NeoMetal...hyhyhy :shu:

Ostatnia sprawa to faqt ze ja rzesluhalem cala meteore i dla mnie to ten zespol ma kazda piosenke taka sama :alien:  Moze i melodja jest czasami inna... ale wokal wola o pomste do nieba... tak schematycznej muzy nie czetso sluham... slowa piosenki zapodaje ten koleszka w czarnej brudce a pozniej w refreni wydziera sie koles w okularah... nie wiem mi to jakos nie przypaslio owszem gdy sluhalem some where i belong (pierwsza piosenka ich jaka slyszalem i ktora mi sie spodobala) pomyslalem ze moze byc spoko zespol ale jak sciagnalem cala plyte to schematycznosc mnie odzucila....

Z tego posta moze wynikac ze bardzo nie lubie tego zespolu.... i tak jest hehe :P  Ale tak na serio to poprostu kwestia gustu i kazdy sluha co chce i wcale sie niedziwie ze ten zespol ma tylu fanow... tylko mam nadzieje ze chlopaki pokaza cos wiecej bo bardzo duzo amerykanskich zespolow wydaje muzyke im podobna (dla mnie tzw."komercyjny niby mocny rock").... chociaz w sumie mnie to wali niech sie amerykancy wszyscy produkuja i wydaja to samo... ja i tak jusz jestem pochloniety calkowicie przez JRock ale to ush wiecie :P ... i dlaczego do holery wydaja tyle singli :shu:
« Ostatnia zmiana: Maja 31, 2004, 09:09:38 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
Linkin Park
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 31, 2004, 09:13:16 pm »
Neo Metal to to napewno nie jest. Coś mi sie wydaje że taki gatunek metalu wogule nie istnieje (moge sie mylić) A LP to jest zespół rockowy.
A co do nowej płyty, to miałem gdzieś w jakieś gazecie tytuł i premiere, ale mi wcieło gdzieśtągazete (ja to mam szczęście ;( ) Mam nadzieje, że niedługo wyjdzie bo piosenki ze starych albumów to znam praktycznie wszystkie na pamięć.

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Linkin Park
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 31, 2004, 09:21:39 pm »
heh ja wszedzie widzialem nu-metal (ale moze to nu oznacza to co neo?)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"