Autor Wątek: Linkin Park  (Przeczytany 11290 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Linkin Park
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 31, 2004, 09:46:20 pm »
nu-metal to może być określenie na korna, ale Linkina to bym nazwał najwyżej rockiem(ale chyba musiałbym bydź nietrzeźwy :P )
BTW widziałem ten nowy teledysk(cośtam z habitem) sam teledysk jeszcze ujdzie, bo przynajmniej niepokazali "pięknych i uśmiechniętych mordek" członków (zespołu :P ) ale piosenka to jest dnooooooooo (jak ktoś niesłyszał to pomyślcie o brytnej plus Michael Jackson plus ktoś raz na 15 sekund brzdęknie w strune gitarki) może skończe krytykować bo mnie zagożali fani zlinczują :P

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Linkin Park
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 01, 2004, 06:41:47 am »
taaa...ja tam ich lubie posluchac (choc ostatnio wracam do starych korzeni...The Prodigy :lol: ) ale jak LP to rock (jak powiedzial little) to swinka Britney potrafi spiewac ;)...little, nie porownuj Lp do rocka, bo oni na pewno rocka nie graja...tego pewny jestem...

i to nie byla nazwa "neo-metal" tylko "nu-metal"

Offline little

• Wanderer
Linkin Park
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 01, 2004, 09:14:23 am »
Dobra poddaje się B) .
Więc co oni grają  ?? Nu-metal  ??

MarvelliX

• Gość
Linkin Park
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 01, 2004, 11:04:04 am »
Zgadniesz jak niewiesz  :P
To jessst mieszanka różnych innych ssstylów więc trudno określić (jeden hiphopuje, drugi sie wydziera <_< , muzyka raz dynamiczna raz melancholijna)

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Linkin Park
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 01, 2004, 05:51:10 pm »
Dobra poddaje się B) .
Więc co oni grają  ?? Nu-metal  ??
Co oni grają....shit-meta-hiphopo-rocka-z domieszką folka i popu jak już pisałem to pierd***na hybryda która obraża każdy z wymienionych gatunków nawet kiczowaty HH i POP...
]

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Linkin Park
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 01, 2004, 06:03:43 pm »
Chcą trafić w gusta dużej ilości ludzi ;)
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Linkin Park
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 01, 2004, 06:59:26 pm »
To mnie własnie boli, iż nie traktują tego co robią jak sztuki tylko jak srajtaśme ona też trafia w gusta ludzi przyznacie... Litości powinni ich exterminować za to co tfożom, to się nazywa gwałt przez uszy...
]

Offline Ard

• Wanderer
Linkin Park
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 02, 2004, 06:51:12 am »
biorac Twoje slowa doslownie to polowe artystow powinno sie exterminowac...Metallice z ato ze grala z orkiestra, a teraz podobno ktos ma ich rapowac...The Prodigy tez rapowali w paru kawalkach, wiec tez do odstrzalu...gezz, o co wam chodzi...zazdrosni jestescie ze im sie udalo...ze potrafia polaczyc kilka muzycznach gatunkow w jedna calosc i to tak ze sie ludziom podoba...

mowicie ze LP gra ciagle to samo...to powiem wam tak...ja uwazam ze metal sie nie rozwija...dlaczego??...Metallica od pierwszego albumu do Czarnego Albumu to dla mnie to samo...ciezsze zepoly to tylko ryk i nawalanie w gitary...ile gra juz Metallica lat??...ze 20, a przez pierwsze 10 lat grali ciagle to samo...zeby mnie bylo ze gadam glupoty...za malolato mialem wszystki albumy Metalliki (do Czarnego Albumu), ze 2-3 Kreatory (Endless Pain (chyba tak, juz nie pamietam) najbardziej mi sie podobal), ze 2 Caniball Corpse + kumple ktorzy mieli pelno Slayerow, Vaderow i innego typu zespolow metalowych, heavy, death)...teraz czesto na nockach slucham tego co zapodaja kumple...jak bym cofnal sie w czasie......nie mowcie z epolaczenie kilku gatunkow muzyki w jedna calos nie jest trudne...trzeba to umiec i chciec...metal przyzwyczail sie do perkusii, kilku gitar i rykow...a Imho cos co sie nie rozwija, cofa sie...teraz nie wiem jak graja zespoly metalowe...wypowiadam sie tylko z tego co slysze na nockach :P...

BTW...ktos przesluchal wszytkie 3 albumy The Prodigy??...w ciagu kilku lat kazdy album jest inny...totalnie inny...porownujac Metallike do The Prodigy, to Metallica stala w miejscu...  

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Linkin Park
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 02, 2004, 10:00:43 am »
może ktoś sobie przeczyta felietonik - > http://www.pro-rock.pl/online/pro_rock11/inside/10.htm

i może niektórzy z tego jakieś wnioski wyciągną :P ja sie narazie od komentarza powstrzymam ;)

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Linkin Park
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 02, 2004, 07:45:46 pm »
Mnie bardzo podoba sie LP i moim zdaniem oni nie grają ciągle tego samego tylko wy nie umiecie się wsłuchać :P .Przecież każda piosenka jest o czymś zupełnie innym.
Co do ich stylu jaki prezentują to nazwano go nu-metal bo są to różne gatunki muzyki a dokładnie:rock,hip-hop i techno.
Nie mówiem,że jest on najlepszy na świecie bo są i tak samo dobre zespoły jak oni,ale LP graja tak wspaniała muzyke,że nie da się tego opisać.I za to ich lubie,bo grają nie tylko sam rock,są też i wolne kawałki jak i takie które trudno by było nazwać rockiem.(wie to ten kto słuchał wcześniejszego zespołu LP).
Moje ulubione utwory to:
Hybryt Tcheory:Crawling,One step closer,Runaway,A place for my head
Reanimation:PST.OF ATHRTY,WTH_YOU,MY_DSMBR,KYUR4 THE ICH,KRYWLYNG
Meteora:Don't stay,Hit the floor,Breakind the habit,From the inside,Numb

Co do wideoklipów to najbardziej podobał mi się:In the end.Numb,Crawling,From the inside i Pst.of athrty.
Co do ich nowego klipu to jest on do dalszej części anime Gosth in the shell ^_^  

Offline little

• Wanderer
Linkin Park
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 02, 2004, 08:15:02 pm »
Wreszcie ktośkto podziela moje zdanie :D . Już myślałem że tu są sami przeciwnicy LP B) .
Ja nie wiem jak ktoś mógł stwierdzić że ich piosenki są takie same. Każda jest inna. Każda ma swój wyjątkowy klimat. Słowa teżnie sązłem B) .

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Linkin Park
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 02, 2004, 08:58:05 pm »
Ręce opadają... Ty też ARD... ech nie zrozumiałeś mnie... prześledź każdy ich album to nie jest ewolucja oni stoją w miejscu... nie rozwijaja się grają to samo non stop kolor a że dorzuca od czasu do czasu jakiś wolny kawałek... cóż każdemu sie zdarza nawet Rotting Christowi...Tak samo ewoluował Manowar który moim(i nie tylko) zdaniem schodził systematycznie na psy... Kings of Metal to było arcymistrzostwo ale o nowych albumach żal wspominać... a wy fani linkin park co powiecie na to nie chodziło mi o zmiany a o początkwą orientacje zespołu na trafienie w gusta jak największej liczby osób, bycia masą plastyczną albo papką... chodziło mi właśnie o to. Co do prodziża nie wypowiadam się nie miałem z tym zespołem nic wspólnego... tak więc ARD nie zrozumieliśmy sie...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2004, 09:01:04 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Linkin Park
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 02, 2004, 09:31:48 pm »
devil tobie chodzi o schemat? no dobra ja wiem ze zawsze najpierw jest rap, krzyczacy refren, rap, krzyczacy refren, solowka krzykacza,krzyczacy refren no ale widocznie on skutkuje :D
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Ard

• Wanderer
Linkin Park
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 03, 2004, 06:26:06 am »
no najwyrazniej tak Devil, ale musisz mi wybaczyc, bo posty pisze po nackach, a wtedy juz praktycznie znajduje sie w objeciach Morfeusza :wink: ...wydaje mi sie ze w tej dyskusji Devila nie da sie przekonac :lol:...z reguly twardo broni swoich tez i przekonanie go do LP graniczylo by wrecz z cudem :P...wydaje mi sie ze musis
z byc troche bardziej tolerancyjny wobec innych gatunkow muzycznych

jesli chodzi wam o schemat to wyglada to tak ze w LP spiewa 2 gosci: Mike (ten co rapuje) i Chester...rola Mika to MC, ktory "prowadzi" piosenke, Chester zas jest glownym wokalem zespolu (tak jest w wiekszosci utworow LP)...

byc moze jest tak ze ja nie potrafie dostrzec roznicy w utworach metalowych, a Devil w utworach LP i twierdzimy ze to jest to samo :)

BTW: jesli juz uwazacie sie za fanow LP to piszecie chociaz poprawnie nazwy utworow i plyt: Hybrid Theory to pierwsza plyta LP

Offline FaLa

• Knight
Linkin Park
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 03, 2004, 05:14:59 pm »
LP kiedys sluchalem ale jakos teraz mnie troche denerwoje ale ogolnie nic do nich nie mam niech rabia co chca ja i tak poslucham czegos innego :P ale bardzo mnie denerwoje ze niektorzy sie tak "podniecaja" tym Lp jak by to bylo niewiadomo co :P  
a co do gatunku do jakiego sie zaliczna to napewno nu-metal ta kategoria muzyczna jest bardzo dziwna przynajmniej mnie troche dziwi ;)

zauwazylem teraz cos sie ostatnio zrobilo popularne spiewanie na "dwa głosy" nawet w metalu mozna to zauwazyc   ;)  
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2004, 05:32:28 pm wysłana przez FaLa »
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Linkin Park
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 03, 2004, 05:29:55 pm »
eeee... którym ?? ja siakos nie widzę :D no chyba że właśnie mówimy o zespołach pokroju LP :P albo powstającymi niedawno... a i ARD masz racje :P nie przekonasz mnie, nie cierpię ich i zdania nie zmienie :D

Edit
FaLa mieć racja :D sprawdziłęm rzeczywiście co nie zmienia faktu że to była ewolucja a nie początkowe nastawienie  :shu: <fajna mordka>
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2004, 05:38:59 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline FaLa

• Knight
Linkin Park
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 03, 2004, 05:36:12 pm »
np. crematory przynajmnie ostatnio plyta wczesniejszych jeszcze nie sluchalem :) chodzi mi o to ze na przyklad gosciu jeden niezle meczy gardlo a drugi w ref. przyspiewuje "troche" lzejszym glosem   ;)  
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Linkin Park
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 03, 2004, 05:46:25 pm »
hmmm te 2 glosy to dla mnie poraszka... moze jeszcze gdyby panowie mieli jakis specjalny glos to by to bylo fajne ale tak... ten jeden to poprost mowi a drugi...mi poprostu zbytnio nie przypadl do gustu ale pewnie ladnie spiewa skoro tyle osob ich lubi, tylko mi sei poprostu nie podoba (głos Hyde to to nie jest...)...

Moim zdaniem sukces tego zespolu tesz tkwi w tym ze wiele osob tego zespolu nie lubi i ich krytykuje... dzieki temu zespol ma darmowa reklame i jest o nich co raz glosniej (np.syndrom ich troje z naszego kraju taki sam jest.. wiele o nich mowia zle, wiec ludzi sprawdzaja plyty i niektorym sie odoba innym nie  ale jest o nich ciagle glosno wiec plyty sie sprzedaja)
Mnie jakos ta schematycznosc o ktorej jusz mowilem przeszkadza w ich odbieraniu wiec nie slucham ich -nie wyobrazam sobie przesluchac ich plyt 4 razy dziennie tak jak to robilem z Dir en grey czy robie teraz z L'Arc~en~Ciel...

Przepraszam za niedoinformowanie... naprawde slyszalem ze to jest Neo Metal i sie zastanawialem co w tym przyszlosciowego... jak zwykle okazalo sie ze jestem niedoinformowany <_<

Mozecie mi jeszcze powiedziec dlaczego tam jest w nazwie gatunku Metal? ( z powodu gitar) wogole napiszcie czym charakteryzuje sie metal bo metalica to tesz hyba Metal a przecierz ostrej muzy to oni nie maja... hyba.. czy HardRock ma mocniejsze gitary od metalu... bo jak porownam Deg do Metalici to hmmm sam jusz niewiem... bardzo bylbym wdzieczny gdyby ktos kto sie na tym zna mnie doinformowal :shaun:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2004, 05:50:22 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Linkin Park
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 03, 2004, 08:14:26 pm »
No coś starszego Metallici (przed black albumem) to jest metal, ale st.anger to już jest hard rock, i to słabiutki :P
(uwaga powyżej zamieszczona została subiektywna opinia, jeśli ktoś się z nią niezgadza, niech się nieprzejmuje to całkiem naturalne) <- chyba to sobie w podpis walne :P

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Linkin Park
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 03, 2004, 08:22:22 pm »
Definicji jako takiego nu metalu nie ma :) wszystko co jest nowe obojetnie czy graja metal (slipknot) czy pop-rock (linking park) nazywane jest nu metalem. Prekusorzy to deftones z kornem.
Ale ja poszukałem i znalazłem :P
"Nu (new, neo) metal jest, najprościej rzecz ujmując, współczesną wersją heavy metalu. Prezentuje on jednak bardziej wszechstronną paletę brzmień, tematyki i strony wizualnej. Nurt ten czerpie z takich gatunków jak:
- hip hop
- muzyka elektroniczna, industrial
- funk
- hardcore
- gothic
- metal (m.in. death)
Podkreślam, że nie zawsze przejawia się to w sferze muzycznej, czasami chodzi o zwykły image, innym razem zapożyczenie drobnego elementu danego stylu.
Charakterystycznym detalem muzyki jest właśnie brzmienie i rytmika utworów, które często mają charakter „taneczny” (proszę mnie źle nie zrozumieć!). Nisko strojone siedmiostrunowe gitary i pięcio- lub sześciostrunowe basy to praktycznie rzecz naturalna.
Tekstowo nu metal jest bardziej „ludzki” – ujawnianie swojego cierpienia, czy słabości, to już żaden wstyd (kto sobie wyobraża takie teksty w przypadku macho cockerów?). Depresja, przemoc w rodzinie, egzystencjalizm to sprawy, które są bez obaw poruszane. Drugą stroną medalu jest to, iż tego typu tematyka stała się… modna. Ale bądźmy szczerzy, w każdym nurcie pewne treści są typowe i setki zespołów je powtarza, jak to ma miejsce chociażby w black czy death metalu (gdzie już sama nazwa mówi wiele o istocie liryków).
Strona wizualna jest taką samą mieszanką styli, jak sam nurt nu metalowy, więc nie ma sensu się tutaj rozpisywać. Powiedzmy tylko tyle, że piercing, skóry, stroje skate’owskie, krótkie i długie włosy są na porządku dziennym."Portal Muzyka PL :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2004, 08:28:13 pm wysłana przez De6v6il6 »
]