Autor Wątek: Mangowi chłopcy  (Przeczytany 23343 razy)

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #60 dnia: Września 16, 2004, 01:46:11 pm »
Ah, ci śliczni panowie to jedno z rzeczy, które uwielbiam w mandze. :D Dobra puśćmy wodzę fantazji.

- Ruroni Kenshin
- Kamui Shiro (X)
- Fuuma (X)
- Kaji Ryouji (NGE)
- Laures (Seimaden)
- Teteius (Seimaden)
- Alucard (Hellsing)
- Meyer Link (Vampire Hunter D)
- Lava (Vampire Princess Miyu)

No niech będzie tyle. Nie przesadzajmy.  

Offline Dark M

• General
    • http://
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #61 dnia: Września 16, 2004, 03:52:25 pm »
Tak wiem kto to ...ale Songoku to mi siem już znudził(główny bohater eh...)fakt był śmieszny,może i nawet czasami trochę głupkowaty,jako główna postać wiele razy ratował świat...miał również swój jedyny niepowtażalny charakter....i to wszystko było by git gdyby nie to że w DB chodziło praktycznie ciągle o to samo...
Heh a wiesz ile jest Songokuf w anime ja znam pżynajmniej 4. GPowi pewnie niehodziło o DB

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #62 dnia: Września 16, 2004, 04:15:07 pm »
Tak wiem kto to ...ale Songoku to mi siem już znudził(główny bohater eh...)fakt był śmieszny,może i nawet czasami trochę głupkowaty,jako główna postać wiele razy ratował świat...miał również swój jedyny niepowtażalny charakter....i to wszystko było by git gdyby nie to że w DB chodziło praktycznie ciągle o to samo...
Heh a wiesz ile jest Songokuf w anime ja znam pżynajmniej 4. GPowi pewnie niehodziło o DB
Ja obstawiam że mu chodziło o SonGoku z Saiyuki :)

a Songoku z dragon balla jakoś nigdy za bardzo nie lubiałem, owszem śmiszny z niego chłoptaś był ale o wiele bardziej ceniłem Vegete i jego syna Trunksa, a wegeta też nie raz był śmieszny jak prół majty innym a sam się bał robactwa :lol:  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #63 dnia: Września 17, 2004, 06:06:46 pm »
Ja tam zawsze Songotena lubiłem :P  

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #64 dnia: Września 20, 2004, 12:50:41 pm »
Ja obstawiam że mu chodziło o SonGoku z Saiyuki :)

a Songoku z dragon balla jakoś nigdy za bardzo nie lubiałem, owszem śmiszny z niego chłoptaś był ale o wiele bardziej ceniłem Vegete i jego syna Trunksa, a wegeta też nie raz był śmieszny jak prół majty innym a sam się bał robactwa :lol:
Oki wiem duzo jest postaci o tych samych imionach...sorki każdy mógł się pomylić...następnym razem będę uważniej czytać posty :closedeyes:  
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2004, 12:54:09 pm wysłana przez YUzuriha »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #65 dnia: Września 20, 2004, 05:13:00 pm »
Oki wiem duzo jest postaci o tych samych imionach...sorki każdy mógł się pomylić...następnym razem będę uważniej czytać posty 
Heh ja w sumie jeszcze w żadnym innym anime nie widziałem Son goku - wiem tylko że w Saiyuki był siaki son goku bo była też taka gra, ale tak to się nie spotakałem podczas oglądania jakiejś serii...

Skoro jest mowa o znanych seriach komercyjny starszych to mi się zawsze strasznie podobał Kojiro (kodżiro :P ) z "Captain Tsubasa", strasznie podobał mi się jego trudny charakter i zawziętość oraz chęć pokonania Tsubasy i innych :)  Lubie takie postacie... to coś jak Vegeta z Dragon Ball'a

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 28, 2004, 02:32:26 pm »
Tooya z Ayashi no Ceres. Lubie gościa. Sam nawet dokładnie nie wiem cvzemu. Ale Tooya wymiata ;)  

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 03, 2005, 07:35:41 pm »
Tooya z Ayashi no Ceres. Lubie gościa. Sam nawet dokładnie nie wiem cvzemu. Ale Tooya wymiata ;)
JEEEEEEEEEEE?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TOOYA KAWAII !!!!!!!!!!!! Ja sie z tym absolutnie zgadzam :D . On jest wspaniały :spoko: .

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 05, 2005, 02:50:44 pm »
Cloud
Vincent
Ashley
Laguna (wiem, z gier, ale w M&A mało facetów, których lubię)

Kenshin
Sano
Ed Elric
Al Elric
Maes Hughes
Jin z Samurai Champloo
Briareos Hekatonchires :P
« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2005, 11:17:43 pm wysłana przez Goha »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #69 dnia: Lutego 27, 2005, 09:26:02 am »
Kenshin
Jin z Samurai Champloo
Kenshin wporzo koleś szczególnie w tej OAVce co opowiada jak "zdobył" te szrame na twarzy... a jak było pokazane jak był taki malutki to był tak zajebisty że aż bym go zaprosił do piwnicy na lizaka...
a zSamurai Champloo to o wiele bardziej do gustu mi przypadł Mugen, wypas koleszka :)

Ostatnio po obejżeniu Fruits Basket spodobał mi się bardzo Kyo
Zajebista postać, wybuchowy i nie umiejący się opanować.. jak ktoś coś do niego powie od razu drze na niego ryja, napieprza się cały czas z Yukim kolesiem ktory z nim mieszka i czai się przed dziewczyną ktora jest w nim zakochana, bo jak ją spodka to od razu drze się na nią a później dostraje od niej bęcki po ryju... często jest wyalienowany i leży sobie na dachu i rozmyśla... albo idzie w góry trenować i walczy z niedźwiedziami :P  ogólnie to jest kolesiem zajebistym i chyba niesposób go nie polubić oglądając to świetne anime

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 16, 2005, 09:07:20 pm »
do mojej bisho-armi proszeni są:
Seishiro z X'a
Kenshin
Sword z Ugh [:devil:
Eclipse z Demons Diary
Pan z Islanda [cudo O_o]
i nie moge sobie reszty przypomniać,ale na pewno sporo ich było

Offline little

• Wanderer
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #71 dnia: Listopada 04, 2005, 02:18:55 pm »
Ok musze tu dodac jednego cfaniaka.
Brandon Heat:D Kurde ten gościu jest genialny. Chyba nigdy w anime nie polubiłame tak roli męskiej. Brandon cfaiak. Kurde aż po obejzeniu Gungrava i patrzenia jak Brandon wymiata to aż mnie na pompki zebrało :D Ja se bede taki cfaniak jak Brandon :D

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 29, 2005, 11:53:44 pm »
Ja tam do facetów nie pałam zbytnimi uczuciami, w związku z czym lista będzie bardzo krótka.
Na pierwszym miejscu stawiam pana który wstrząsnął moją orientacją itepe itede. Otóz jest to ten wyjątkowy bydlak Yuki Eiri z  Grawitacji. Facet wymiata, jego świetne teksty, prezencja, styl ubierania się oraz wózek (bodajze BMW) sprawiło ze polubilem tego faceta. No i nawet sięgłem po owoc zakazany, czyli oryginalne dojiny autorki mangi które są b. sprośne. brrr

Lubie tez strasznie Viciousa- rzeźnika i jedyną postać z CB która nie pali fajek. Na pistolet rzuca się z mieczem, ma kozackie ciuchy (świetny wariant fraku), zdecydowanie jedne z najlepszych kwestii w historii kina i w ogóle jest debeściakiem. Z CB właściwie lubie całą męską obsadę- Spike za jego podejście do zycia, operowanie bronią i ścigaczem oraz wychodzenie cało z tarapatów- Jeta za jego opiekuńczość, honorowość i taką hemingwayowską mądrość oraz Grena- za świetne utwory na saksofonie (dobra, wiem ze to nie on grał), mylący wygląd oraz to, ze jako jedyny uwiódł Faje w ciągu jednego odcinka.

Kto tam jeszcze. chyba juz nikt. Na razie nikogo nie pamiętam.

Offline qiax

• General
  • God
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 30, 2005, 06:51:26 am »
Już widzę, jak Spike czyta ten topic z językiem wywieszonym na gębie i śliną spływającą mu po stukach, które potem z perfidnie zboczonym uśmiechem dotyka...

Moimi ulubionymi postaciami męskimi są:

Dark Shneider - z anime i mangi Bastard!! Prawdziwa legenda, mag, który dba o przysłowiowe własne cztery litery i samopoczucie swego małego przyciela. Robi co chce <cytat: Czemu chcesz zwładnać światem?! | Bo chcę... I mogę!>, nie podlega żadnym nakazą, ma w dupie wszystko, co myslą o nim inni <no chyba, że to płeć piękna, ale jak inaczej tłumaczyć zachowanie kogoś, kto miał ich ponad 200?>, mśicwy, brutalny, po prostu ktoś, z kim można się utoźsamiwać. Silniejsze od jego czarów są jedynie jego kaprysy - co zrobil, gdy mag, który go uwięził, kazał mu uratować miasto, w którym to aktualnie się przebywal, a którego córka odczyniła z niego urok? Nic... a gdy go uderzył w głowę głaz od muru wybitego właśnei przez wroga, raniąc jego głowę? rozszarpał go na kawałki... ot, idol>. Nie ma co, konkretny facet.

Chivas - bardzo podobny do wyżej wymionionegoz tą róźnicą, że jest uczuluony na światło, dobroć, patos, szczęście i iinne takie pierdoły, ktore mnie również irytują <zielona trawka, śliczny widok... jakie lekarstwo na tę szczęśliwy do obrzydliwości obrazek? to proste! pomacanie jędrnego biustu ślicznej służki kościola!>, jak i zamilowanie do alkoholu - pije, póki nie padnie. Ale co najlepsze, to jego chęć żądzy pieniądza - każde ukryć się swemu towarzyszowi na pustkowiu, byle tylko został on uznany za martwego, a co za tym idzie, zwiększyło się ryzyko wykonywanego przez niego zlecenia - jak dla mnie bomba!

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 30, 2005, 08:47:25 pm »
Yuki..z Gravitation- przez pewnien czas byłam nim zachwycona. Jednocześnie wyrachowany, szujowaty, opanowany i szargany uczuciami. Śietna postać...i też przez niego ściągnęłam Graviatation yaoi XD

Shigure z Fruit Basket - wciągam go na swoją listę. Chyba najlepiej oddaje zwierzę , którym jest...cudownie skomlał jak był najedzony. Poza tym:
-jest przystojny
-zabawny
-genialnie się śmieje
-bardzo podobała mi się scena "po gaśnicy" XD

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 30, 2005, 08:52:00 pm »
to ja dodam GiGi z takiego starego anime wymiatal poprostu ; ikki z sain seyia twardziel jak nikt ;]  i hmmmm... Genialny Żółw z Dragon balla ;]  

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 31, 2005, 12:06:08 am »
Yuki..z Gravitation- przez pewnien czas byłam nim zachwycona. Jednocześnie wyrachowany, szujowaty, opanowany i szargany uczuciami. Śietna postać...i też przez niego ściągnęłam Graviatation yaoi XD
No dokładnie :) Facet jest po prostu rzeźnikiem, a jego teksty do Shuichiego (czy jak tam się ten gówniarz nazywał) wymiatają :).
Shigure z Fruit Basket - wciągam go na swoją listę. Chyba najlepiej oddaje zwierzę , którym jest...cudownie skomlał jak był najedzony. Poza tym:
-jest przystojny
-zabawny
-genialnie się śmieje
-bardzo podobała mi się scena "po gaśnicy" XD
Furuba ma jedne z najlepszych i najciekawszych postaci, a Shigure jest debeściakiem juz od początku. Słuzy niejako do rozładowywania napięcia, no a jego odgłosy. Chyba sobie poszukam DVD i jeszcze raz obejrze. Tylko szkoda, ze tak glupio zakończyli tą serię, bo zmarnowali potencjał (mogli zrobić drugi sezon zamiast np. naturo czy jakiegoś saikano)  
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2005, 12:08:22 am wysłana przez Chief Roberts »

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 31, 2005, 12:32:44 am »
Fye z Tsubasa Chronicle - poprostu słodki typ ;] chodząca manifestacja słowa kawai ;] lekkość bycia, specyficzne poczucie humoru, niepoprawny optymizm, jaktu gościa nielubić ;] <noi jest śliczny =p >
takie pytanko - jako, że ta seria miała byc jakby podumowaniem twórczości studia Clampa, to przeplata się masa motywów i nawiązań, znanych postaci itp, ja sie tam zabardzo nieznam, ale czy Fye niema przypadkiem swojego pierwowzoru w jakiejs mandze/anime? byłoby bosko ;]

Offline Srolmops

• Soldier
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 07, 2006, 11:12:12 am »
Tsubasa Ozora z Captain Tsubasa :)

>>anata nara dare ni misete ru watashi nara dare ni misereba ii <<

Offline Vins3nt

• Soldier
    • Ciekawe linki z mangami
Mangowi chłopcy
« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 07, 2006, 10:48:48 pm »
Kiba-Wolfs rain