Autor Wątek: PSP...rewolucja rozpoczęta  (Przeczytany 18531 razy)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
PSP...rewolucja rozpoczęta
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 13, 2004, 04:13:09 pm »
Nie wiem czemu, ale mnie ta konsolka nie wzruszyła...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 13, 2004, 05:37:24 pm »
:o niech mi ktoś zamknie szczękę :) cholera ale mogę się tylko posilnić :( bo na taką kase mnie nie stać :(  
]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 13, 2004, 08:10:34 pm »
ZA CO????!!!!! CZEMU AKURAT JA MUSZE NIE MIEC KASY NA CUS TAKIEGO FUUUUCK!!!!!! QRDE ALE WYCOPANE W COSMOS HEZZZZZZUSSS MARIANNNNN!!!!!! FUCK!!!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 15, 2004, 06:59:28 pm »
Nie nom nie bulwersuj sie Dark M ja wiem ze PSP jest lepszy ale NDs tesh bedzie mial cos do powiedzenia (tak jak mowisz pewnie bedzie adresowany do mlodszyh) ale wlasnie nie widzialem zapowiedzi na PSP... faqq nie mam czasu zeby poszperac na sieci przez to ze brat okupuje kompa bo jest na horobowym ;(
Mam tylko nadzieje ze na PSP nie bedzie za duzo konwersji z PS2 bo to sie mija z celem... aha no i teraz jest pewna kwestia otosh PSP ma grafe podobna do ps2 wiec gry na nia bedzie sie jush robilo o wiele dluzej niz na GBA i teraz ciekawi mnie czy developrzey nie beda mieli klopotow z tworzeniem gier... tzn chodzi mi oto ze teraz gry moga zaczac wyhodzic zadzej dlatego ze trzeba bedzie robic gry na ps2 i psp... albo moze to sprawic ze developerom nie bedzie sie chcialo robic nowyh gier i wlasnie zaleja psp konwersjami z ps2... atego bym niechcial... aha ale ja i tak niekupilbym sobie psp bo to niejest maszynka na nasze warunki gdzie sie ztym niepokaze to  mi ryj obija a nie mam zamiaru grac na handheldzie w domu... no hyba ze gralbym w aucie podczsas podrozy tylko albo u lekaza w kolejce... ale w autobusie czy w pociagu to raczej nie pogralbym :shu:  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Dark M

• General
    • http://
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 15, 2004, 08:36:21 pm »
Lista żekomych tytułów premierowych :

CAPCOM
Vampire Chronicle (tentative name, fighting)
Devil May Cry Series (tentative name, stylish action)
Viewtiful Joe Series (tentative name, VFX action)

GENKI
Tokyo Xtreme Racer (racing)

KOEI
Shin Sangoku Musou (tentative name, action)
Strategy Game (tentative name, simulation)
Table Game (tentative name, table game)

KONAMI
Ys VI: The Ark of Napishtim (tentative name, action-RPG)
Sports Game: Soccer (tentative name, soccer)
Sports Game: Baseball (tentative name, baseball)
Mahjong Kakutou (tentative name, table game)
Meikyu Tansaku Gata Monster Shooting (tentative name, FPS)

KONAMI COMPUTER ENTERTAINMENT JAPAN
Metal Gear Acid (tentative name, genre TBA)

CYBER FRONT
Koron (puzzle/action)

SUCCESS
Kumo nofu ~ Raibo ~ (communication/adventure)
Sho Mate (table game)
Zooo (puzzle)

SQUARE ENIX
TBA (genre TBA)

SEGA
Puyo Puyo Fever (action-puzzle)

Project S (tentative name, genre TBA)

SONY COMPUTER ENTERTAINMENT
Gran Turismo 4 Mobile (tentative name, driving)
Ape Escape (Sarugetcha in Japan, tentative name, action)
Tenken Chimon (tentative name, action RPG)
Doko Demo Issho (tentative name, speaking game)
Hot Shots Golf (Minna no Golf in Japan, tentative name, golf game)

TAITO
Puzzle Bobble (puzzle)

DORASU
Dorasurotto (pachinko simulation)

NAU PRODUCTION
Intelligent License (tentative name, puzzle quiz)
Onryou no Mura (tentative name translates to "Village of Ghost), horror/adventure)

NAMCO
Tales of Eternia(RPG)
New Ridge Racer (tentative name, race)
New Puzzle game (tentative name, puzzle)

NIPPON ICHI SOFTWARE
Makkai Wars (tentative name, simulation-RPG)

HUDSON
Tengai Makyo Series (tentative name, Japanese-style RPG)
Bomberman Series (tentative name, action)
The Tower of Purgatory (Sci-fi action/RPG)

BANDAI
Gagharv (tentative name, RPG)
Mobile Suit Gundam (tentative name, genre TBA)

BANPRESTO
Super Robot Taisen (tentative name, genre TBA)

FROM SOFTWARE
Armored Core Formula Front (mech game)

TOMY
Action Game (action)

YUKES
Pro Wrestling (tentative name, sports)

WORK JAM
Tantei Shinguji Santarou (tentative name, adventure)

Ja będe na PSP grał wszędzie w szkole, w klopie, w łużku , siedząc pżed kompem, wracając ze szkoły, na podwurku (moim) w autobusie, w drodze gdzieś, na wycieczkach, na ognisku, nad możem, w Niemcah jak będe będe hodził wolno grając na ulicy... będe grał gdzie tylko się da i niebędzie pżewagi liczebnej dresów.

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 15, 2004, 09:15:05 pm »
Square jeszcze powinno zrobić FF bo bez tego PSP to nie bedzie Playstation...
Reszta pozycji jest bardzo oczywista. Ale przytocze tutaj moje przemyslenie co do newsow na temat PSP. Obawiam się jednak, że taka konsola nie powędruje daleko. Praktycznie ponad 50% ludzi interesujących się konsolami nigdy nie słyszała o takiej konsolce jak PSP, a zapewne w USA też niewiele na ten temat słyszano.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 15, 2004, 09:20:20 pm »
Czyli można oczekiwać czegoś a'la kolejnego PocketStation ?
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 15, 2004, 09:47:03 pm »
Mówisz o tym małym białym czymś z rozdziałką 90x90 i paletą kolorów: 1 ./. czy o Playstation które ktoś pżerobił na pżenośne ufo bez potżeby połączeni do sieci energetycznej ?

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 15, 2004, 09:47:56 pm »
Square jeszcze powinno zrobić FF bo bez tego PSP to nie bedzie Playstation...
Reszta pozycji jest bardzo oczywista. Ale przytocze tutaj moje przemyslenie co do newsow na temat PSP. Obawiam się jednak, że taka konsola nie powędruje daleko. Praktycznie ponad 50% ludzi interesujących się konsolami nigdy nie słyszała o takiej konsolce jak PSP, a zapewne w USA też niewiele na ten temat słyszano.
hmmm niewiem za bardzo oco ci hodzi? Przeciez o PSP wiedza wszyscy od kilku dobryh miesiecy i to poza granicami japonii t wlasnie dlatego posrane ze strahu nintendo wydalo trohe pozniej wiesc o NintendoDS zeby oslabic entuzjazm na konsolke sony (ale i tak im niewqyszlo) kto czyta czasopisma o konsolach ten wiedzial o PSP juz dawno... Tylko teraz na E3 zaprezentowano po raz pierwszy wyglad i pokazowki gier
« Ostatnia zmiana: Grudnia 24, 2006, 01:01:31 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 17, 2004, 06:08:24 pm »
Jakoś mi się i tak wierzyć nie chce w istnienie czegoś takiegoś (braciszek szybciej leć do tych taczków :rolleyes: ).

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 14, 2004, 05:07:12 pm »
Hmmmm a ja już jakoś całkowicie odetchnąłem i zapomniałem o PSP i teraz moge się wypowiedzieć jeszcze raz^^

Nadal uważam że PSP nie jest jakieś mega miażdżące w porownaniu z Nintendo DS... Niby lista gier na PSP jest długa ale na NDS też bedzie dużo gier... wiele firm zgłosiło chęć do produkcji.. samo nintendo wyda wiele tytułów na starcie... co mnie wkurza w PSP to właśnie gry zapowiedziane na tę konsole... jak narazie same odgrzewane... dobrze że MetalGearSolid jest nowy :)  Ale co mamy pozatym? Jakiś Medieval z czasów PSone Spider Man; Ridge Racer stary, WipeOut Fussion też niczym nowym nie będzie :( wiele konwersji pokroju Twisted Metal, Gran Turismo, Syphon Filter.... może to i dobre tytuły ale zanim powstał/zaprezentowano PSP Sony apelowało żeby nie robiono remaków a sami co nam serwóją?? <_<  ehhh ale takie życie... grafika jest wypaśna i mam nadzieje że dopiszą także pomysły... al jak na razie brakuje mi zapowiedzi jakiegoś Hitu od Segi czy Capcom... ale to zapewne w przeciągu kilku miesięcy sie zmieni...

Nie wiem czemu ale mnie sie NDS bardzo spodobał i podoba mi się że stara się wnieść troche świeżości do tematu gier :)  No i cena będzie napewno lepsza... tylko ten okropny design :shu:  ale to ma się zmienić na szczęście... ale znając nintendo konsola nie będzie mogła sie równać z designem PSP...

Jak ktoś chce niech sprawdzi NDS w akcji... koleś grający w Sonic'a wygląda jakby sięmasturbował :P
http://media.gameinformer.com/downloads/do...emo/dsdemo4.mpg

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 14, 2004, 05:49:01 pm »
Nuda, mi NDS się wogóle niepodoba, ekranik dotykowy... yyy ja w tym niewidze nic ciekawego, na PSP bedzie odpowiednik EyeToya, i już to bardziej mi się podoba. Gry super nowatorskie... kolejne mariany(golfy,tenisy,supery,karty,party,itd.) metroid, i większość flagowych gier nintendo, bedzie pewnie też pare nowości i będzie ich na pewno duużo mniej niż na PSP, Pierwsze info o grach dotyczyło tylko sequeli i remajkuf popularnych i dobrych tytółów ze wcześniejszych konsol sony( ja w tym niewidze nic złego wręcz odwrotnie ) tytuły nowe będą zapowiadane gdy będą w jakiejś konkretnej fazie tworzenia. Sami ludzie z Capcomu stwierdzili że na PSP najpierw chcą wydać swoje większe hity(nie remejki ale sequael czy prequele) które mają zapewnić konsolce "branie" potem bedą eksperymentować z nowymi grami. Ale fani nintendo używaja argómentów typu .. na PSP znowó sequele, ogdżewane kotlety itp. Tak samo było w pzypadku PS2 (sequelstation) a wyniki spżedaży mówią same za siebie, każdy woli zagrać w naturalnie dobra grę niż w nowatorska która jest nudna/średnia. Ja wiem swoje jeśli niepżesadzą z ceną PSP będzie rządziło na "Małym" rynku tak jak teraz PS2 robi to na dużym :]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 14, 2004, 06:25:06 pm »
Hmmm pewnie tak :)  Zresztą na NDS też sa Sequele ale już samo to że są choć trochęinne mnie się podoba :)  Oczywiście jeśli miałbym kupować to kupiłbym PSP... jednak rozczarowało mnie troche to co pokazali... w sumie masz racje pierw muszą zapewnić byt konsoli... tylko że ja naprawde muszę zobaczyć jakieś dziło od Capcomu albo Konami na tym PSP a nie jakieś tam fajne inaczej Charlies angels, Underworld czy Twisted Metal... czekam na gry pokroju Metal Gear Solid: Acid albo Sonowskie Gran Turismo.. to są moim zdaniem gry które naprawde zagrzewają do maszynki ( z wszystkich zapowiedzianych).. ale jeszcze jest czasu i napewno Capcom i reszta rekipy pokaże co montuje dla graczy :)

Swoją drogą ciekaw jestem jak się będzie grało na tym NDS... przecież troche to trudne będzie iść trzymać oknsolke i jednocześnie sterować tym dupsikiem do ekraniku i poruszać przyciskami... on miał na filmiku NDS postawione na blacie wiec miał łatwo ale idąc i grać... czarno to widze... a nie chodzi mi oto że ekranik jest dotykowy ale samo to że są 2 ekraniki może mieć dobre zastosoanie... jakie to już nie mi to wmyślać al developerom :)

Napewno będzie tak że PSP zażądzi i nie ma co do tego żadnych zastrzeżeń ale wdaje mi się że NDS też swoje grono fanów mieć będzie... tylko że i tak będzie obno napewno mniejsze z upływem czasu bo Ninny co raz częściej daje dupy...

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 14, 2004, 06:35:56 pm »
2 ekraniki ? to hyba żadna rewelacja(po obejżeniu filmiku Metroida na NDSa stwierdzam że to zaprojektował jakiś debil .. wsztko dzieje sie na dotykowym ekranie który jest zasłonięty przez  "magiczną kredkę" i tżymającą go ręke a granie w autobusie czy w miejscu gdzie niemożna położyć konsoli na jakiejś twardej powieżhni gra jest praktycznie niemożliwe ;/) na normalnym telewizorze można pżedzielić ekran ... można nawet 4 "ekraniki" zrobić, pozatym mały to ma sens skoro większość developerów na drógim ekraniku umieści mape albo opcje ;>

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 14, 2004, 06:46:58 pm »
No i właśnie o to chodzi :o  Jęśli ci fajęsiarze umieszczą tam tylko mapki czy inne dupsiki to kaplica :shu:  Ale jeśli wytęża mużdżki i się postarają o coś oryginalnego możliwe że wymyślą coś ciekawego... napewno Nintendo dopisze i będzie coś montowało tylko ciekawe co z resztą... Mnie tam się wydaję że w takich grach gdzie jest dużo mini gierek (Mario party, wario world) może być naprawde świetnie... ale właśnie też mnie irytuje ten dupsik trzymany w ręce którym sie maca 2 ekran :shaun:  Ale całkiem inaczej się patrzy a całkiem inaczej pewnie się gra... napewno nie jest to takie straszne skoro tyle gazet chwali NDS :)

Swoją drogą nic nie słyszałem o eye toyu na PSP jak masz jakiś link cy coś to zapodaj... czy to tylko wstępne newsy? Jest już coś pokazane z możliwościami tego czegoś?
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2004, 06:48:48 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 14, 2004, 08:52:32 pm »
Kiedyś podawałem Pełną listę Akcesorjuf jakie będą dostępne na PSP, powinno gdzies to tu być, A PSP nic niezostało pokazane w grywalnej wersji, możliwe że to tylko mity, a pierwsze gry były tylko puszczonymi filmikami, ale czytając info na ten temat większośc "znofcuf" wyrażała że taka grafika nie powinna być problemem dla sprzętu o takiej specyfikacji, ale kto wiem może do hwili wejścia gotowego produktu utną coś z mocy i będzie lipa... (ale mało to prawdopodobne po dobno na E3 niebyło grywalnych wersji bo Sony niewyrobili sie z Spżętem na czas(musieli powiększyć ram do 32 bo popżednia wersja miała 8 i firmy nieumiały a żeby na E3 co.ś pokazać puścili  filmy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 14, 2004, 10:45:37 pm »
mnie w PSP szczególnie interesuje oglądanie filmów, bo jak może niektórzy wiedza oglądam conajmniej 4-5 filmów tygodniowo(ew. zamiast jednego filmu powiedzmy z 3-4 odcinki anime siakiegoś) :D tylko się boje czy w polsce się to przyjmie - śmiem wątpić...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 28, 2004, 06:06:16 pm »
mnie w PSP szczególnie interesuje oglądanie filmów, bo jak może niektórzy wiedza oglądam conajmniej 4-5 filmów tygodniowo(ew. zamiast jednego filmu powiedzmy z 3-4 odcinki anime siakiegoś)  tylko się boje czy w polsce się to przyjmie - śmiem wątpić...
Na PSP na pewno wyjdzie FFVII:AC

A tak wygląda Nintendo Dual Screen:
http://media.nintendo.com/mediaFiles/32c25...b8cadac6395.jpg

http://media.nintendo.com/mediaFiles/f49a1...ec0b3214dc9.jpg

Wygląda gorzej niż PSP ale ne pewno lepiej niż poprzedni archaiczny wygląd NDS'a
Aha i Nintendo DS to teraz oficjalna nazwa tej maszynki(wcześniej była to tylko nazwa projektu -tak jak kiedyś GameCube nazywał sie Dolphin- przed premierą)

« Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2004, 06:12:01 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 29, 2004, 12:04:12 am »
no wreszcie wygląd DS-a poprawili
chociaż IMO i tak PSP wygra rywalizacje - jeszcze też jestem ciekaw ostatecznych cen obu konsolek. DS już na 100% będzie kosztował w dniu premiery 140 euro, czyli na dzisiaj ok. 618 zł, tymczasem sony milczy co do ceny... Miejmy tylko nadzieje że euro będzie spadać a złotówka pójdzie w góre ;)

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 29, 2004, 12:21:14 am »
140 Ełro :D.. pheh na DSa już mam no ale i tak na PSP czekam. a tera NDS wkońcu jakoś wygląda ... ale PSP dalej jest ładniejsza :F