Autor Wątek: Wyścigi  (Przeczytany 18481 razy)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Wyścigi
« Odpowiedź #40 dnia: Października 16, 2004, 12:13:55 am »
a ja sobie wlasnie przechodze burnout 3 (juz 7% jupi :D - gram od dzis) i musze powiedziec ze calkiem to zjadalne jak na wyscigowke... a i w nfsu2 demo gralem to takie calkiem calkiem ale burnout 3 jednak lepsze... a wiecie ze jak sie dwa kapsle klik klik zlozy to beda glosniej klikac niz 1? <lol>
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Wyścigi
« Odpowiedź #41 dnia: Października 16, 2004, 02:18:49 am »
burnout rulla <no co dawno tego nie pisalem :P > mam juz/dopiero 53%, prawie wszystkie wyscigi zrobione, teraz sie trzeba porządnie za crashe wziąć :D

Offline DARK rONIn

• Adventurer
  • *
    • http://
Wyścigi
« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 02, 2004, 01:19:22 pm »
Jak wspominacie o Micro Machines i Death Rally to mnie takie wzeuszenie bierze, że chyba je kolejny raz przejdę (a dawno już w nie nei grałem).
Z nowszych gierek to chwalony już wcześniej NFS, ale nie Underground tylko Hot Pursuit 2. Powód prosty - nic nie sprawia mi takiej frajdy jak ewidentnie złamać ograniczenie prędkości i uciec gliniarzom. A w NFSU nie ma policji i lipa (ale da sie pograć)  
I want to see you use your capabilities
Build me an ocean then destroy it with your eyes

Offline Astarot0

• Soldier
Wyścigi
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 22, 2004, 11:53:26 am »
Jak ktos kiedyś powiedział:"wyścigi dziela sie na Gran Turismo i na resztę..".
Zgadzam się z tym stwierdzeniem. Przy Gt naprawde można poczuć sie jak kierowca :nie dość że jest to prawdziwy symulator to dotego cały ten bajer z licencjami ,kupowaniem bryk,wygrywaniem,tuningiem itd. naprawde niesamowicie wciaga, co moge potwierdzić na własnym przykładzie.Kiedyś nienawidziłem wszelkich racerów,no może poza Vipeoutem, a teraz siedze przy GT nieraz 8 godzinek dziennie.Oczywiście GT2 jest znacznie lepsza-primo bardzo rozbudowana, a secundo wymaga od gracza myślenia(może dlatego niektórzy nie lubią tej części:P) z powodu wprowadzenia ograniczeń  w wyścigach co do mocy samochodów.
And Devil May Cry....

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Wyścigi
« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 22, 2004, 12:37:51 pm »
Tia Gran Turismo 2 wymiatało, pamiętam jak w gimnazjum nauczycielom ściemniałem że jestem chory i przez 2 tygodnie nie chodziłem do szkoły żeby grać w GT2 całymi dniami (ofkoz rodzice myśleli że jan ormalnie chodze do szkoły)
ale z tego co słyszałem to seiria się ie rozwija i GT4 na PS2 to już nie to samo, z tego co słyszałem to nadal jest syndrom papierowyh pudełek czyli że auta nadal się tak obijaja o ściany i inne samochody jak w GT2 co na te czasy już poprostu jest chyba niedopuszczalne...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Wyścigi
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 22, 2004, 01:03:28 pm »
Teraz w GT4 będzie penalty o rozbicie się o ścianę: 10 sekund kary za mocne uderzenie. Do tego 600 samochodów (jak w GT2) i 10 nowych torów a wiekszość z nich są zduplikowane z istniejących.
A wiecie, że było jednak coś takiego jak GT2000 ale niestety tylko w Japonii, ta część była jakby prologiem do trzeciej: około 30 samochodów i 3 tory.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
Wyścigi
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 02, 2005, 09:03:35 pm »
Najlepsze wyścigi to Outrun od Segi. Tyle mam do powiedzenia na ten temat :].

Offline Grzybek

• Berserker
Wyścigi
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 03, 2005, 07:34:20 am »
Najlepsze wyścigi to NFSU ( oczywiście moim zdaniem  :P ) , a co do jednego to GTA nie jest grą wyścigowom tylko gangsterską ale jak wy uważacie że jest grą wyścigową to wybieram GTA VC.

Offline Eligios

• Adventurer
  • *
Wyścigi
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 15, 2005, 04:28:43 pm »
Ja nie przepadam za wyscigami ale niekiedy mozna sobie zagrac ale bardziej podobaja mi sie z motorami  :grin:  

A cat's irritation rises in direct
 proportion to her embarrassment
times the amount of human laughter.
  -- Law of Cat Embarrasment

Offline Nemezis

• Soldier
Wyścigi
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 04, 2005, 11:14:49 pm »
NO tesz lubie Samochduwki A najbardziej NFS 6
A motory tesz ale tylko motokrosy Tak jak gra Motokros .

A mouse trap placed
 on top of your alarm clock wil
 prevent you from rolling over and
going back to sleep.

This life is a test. It is only a test. Had this
 been an actual life, you would have received further instructions as to what to do and where to go.

Im więcej wybitych zębów tym większa swoboda języka.

Offline FERENC

• Soldier
Wyścigi
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 06, 2005, 05:59:33 pm »
NO czasu do czasu sie gra w gry samochodowe ale tylko NFS porsze lub w 3 jest lepsza dla mnie nisz reszte dobra nie bede uzasadniał bo to chyba nie temat .
A cat's irritation rises in direct proportion to her embarrassment times the amount of human laughter.
  -- Law of Cat Embarrasment

Lenistwo grzechem? Zalezy czyje... [S.J.Lec]

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Wyścigi
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 11, 2005, 11:38:13 pm »
z nowych dingsów polecić mogę z czystym sumieniem Street Racing Syndicate :P tak tak od namco :P bardziej siem mnie podobajem of NFS:U... Why ?? Grafika tak jakoś bardziej mi do gustu przypadła :P + fajniejsze winyle + więcej panienek + jeszcze więcej panienek :P
]

Offline Ashley Riot

• Riskbreaker
  • Admin
    • http://vagrant-story.webpark.pl/
Wyścigi
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 14, 2005, 04:43:12 pm »
Na starcie trzeba roztrzynąć czy bardziej lubi się wyścigi jako gra rajcująca i wciagająca, taki czysty arcade bez kszty realizmu, a'la Burnout 3 Takedown. Czy może wolicie symulacje wyścigów co to niby od każdej śrubki zależy twój wynik w grze? przykładem niech będzie Gran Turismo albo Formula1.

Osobiście wolę symulaje, ale gra w taki czysty arcade jest poprostu swiętną zabawą. Pędzisz 200km/h i nie zastanawiasz, czy jak nie zwolnisz dostatecznie to wyrzuci cię z zakrętu albo pobijsz gablotę. Taka gra jest bardzo prosta w założeniach i dlatego tak wciąga. Nie musisz się wiele znać, mieć ogromnych umiejętności. Wytarczy wciasnąć gaz i pędzić do mety.

Inna sprawa z takim GT gdzie musisz godzinami ćwiczyć licencje, opanowywać technikę jazdy i starać się przejechać każdy zakręt perfekyjnie. Do tego trzeba mieć serce i chęci. Ludzie słabej wiary zrażą się do takiej gry nie będą chcieli w nią grać.

Proponuje następujące gry:
Driver 1 jako gra ogólnie trudna w sterowaniu,
Street Racer jako gra bardzo trudna w sterowaniu,
Wipeout, bardzo trudna gra (czyt. tylko dla wybranych)
Crash Team Racing, gra wydawałoby się dla dzieci, ale na extreme party 4 widziałem jak ludzie jechali przez cała trasę na turbo, i to niebył tylko jeden gość, ale 4 razem. Więc dopracowanie w przechodzeniu gier i wynajdowaniu różnych ciekawostek Polacy są naprawdę zadziwiający :) i nie tylko w wyścigówkach.

Tym miłym akcentem zakończę posta.

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Wyścigi
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 14, 2005, 05:39:26 pm »
Ostatnio zobaczyłem fajną grę (a raczej serię) Rollcage i napiszę, że pierwsza część jest najlepsza. Wspaniałe wrażenie prędkości oraz ten motion blur mogą spowodować, że włosy staną dęba. Osiąganie prędkości 320 km/h w ciągu pięciu sekund - taki efekt na ekranie powoduje opadnięcie szczęki. Bronie - innowacja z WipeOut - bardzo ciekawy element i można nawet niszczyć otoczenie. Od niszczenia zwykłych budek telefonicznych po armageddony. Największym moim zdziwienie to pojazdy w Rollcage nie są R/C tylko długości 10 metrów i szerokości 4 metry opancerzone monster trucks O.O
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Spinkings

• Berserker
Wyścigi
« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 18, 2005, 09:02:28 pm »
jak dla mnie NFS: U2 ze wzgledu na tuning rulez i oczywiscie seria GT ... pamieta sie wicemistrza powiatu  :grin:  
Hejter aka Dziecko Neostrady... > faja odwaznym przez internet :]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Wyścigi
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 19, 2005, 07:02:34 am »
ja ostatnio pocinalem w GT3, ale jakos teraz nie moge do niego wrocic....ale jest mega wypasiony, a niedlugo GT4 :D

Offline Spinkings

• Berserker
Wyścigi
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 22, 2005, 11:33:54 am »
dla mnie z wyscigów na PSX i PS2 to własnie GT seria RULEZ...!!
Hejter aka Dziecko Neostrady... > faja odwaznym przez internet :]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Wyścigi
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 25, 2005, 11:57:00 pm »
Kurde.... kumpel ostatnio przyszedł do mnie, żebyśmy się grami na PS2 powymieniali no i dostałem od niego razem 3 gry... pierwszą jest Drakengard, którego sobie kiedyś przejdę... drugą jest Destroy All Humans, który faktycznie jest zabawny, ale sterowanie mnie póki co zraziło... no i trzecią z nich był Burnout 3...

Cholera... dawno nie grałem w wyścigi i normalnie nie przepadam za takimi grami, ale dla Burnouta zrobiłem wyjątek.... chwilę marudziłem jak zawsze, kiedy kumpel chciał ze mną w to zagrać (niee.. ta gra jest głupia.. ja chcę jRPGi a nie durne wyścigi)... no ale w końcu mnie przekonał i włączył tą gierkę... ta.. pierwsze co widzę to ekranik EAGames... 'cholera' myślę sobie 'jak ja nie lubię tej firmy...'.. po chwili na szczęście okazało sie, że EA tylko ja wydali, a za Burnouta odpowiedzialny jest niejakie studio Kriterion... nie słyszałem o nich, przyznam się bez bicia... no dobra.... pierwsze intro przewinęliśmy i co? I mnie wita dość konkretna muzyka z gatunku Punk Rocka (już kilka kawałków sobie z neta ściągam, bo stwierdzam, że OST do tej gry jest naprawde dobre...). Ok.... nie lubię wyścigów, bo jakoś nie podnieca mnie trzymanie jednego guzika, aby do mety dojechać..... ale rozwalanie samochodów i oglądanie Takedown'ów w spowolnieniu... to już zupełnie inna bajka. Jest to zdecydowanie jedna z lepszych gier, w jakie grałem ostatnimi czasy i która nie jest jRPGiem... serio. Grafika na wysokim poziomie, ścieżka dźwiękowa świetna i do tego miodność jak w żadnej innej wyścigówce... dobra gra na odreagowanie po kilku godzinach nabijania levela w jakimś jRPG'u... i świetna na multiplayer... naprawde polecam wszystkim....

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Wyścigi
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 26, 2005, 12:32:11 am »
Burnout 3 jest zajebisty na maxa. Cudowna grafika, speed niesamowity i przede wszystkim radocha z grania ze względu na fizyke i sterowanie i te zajebiste Take Downy... jeśli chodzi o sterowanie to tak wiele frajdy dawał mi wcześniej tylko Ridge Racer ale tutaj jest równie dobrze, do tego masakryczna ilość speedu o którym jużp isałem ktry w połączeniu z kraksami daje nie samowitą radoche na twarzy. Zdecydowanie najlepsze wyścigi jakie wogóle się ukazały na Playstation 2 i na pewno lepsze przynajmniej z 27 razy od Need For Speed Underground 2. Jedyna wada gry... to maxymalnie lipna muzyka która podczas jazdy mnie doprowadza do szału ;/ jedynie utwór z intro jest całkiem fajny a reszta to dla mnie lipa maxymalna... ale na szczęście muzyke można wyłączyć i zostaje tylko speed ;]
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2005, 12:32:28 am wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Wyścigi
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 26, 2005, 01:10:33 am »
Ja na muzę nie narzekam w Burnoucie.... a jeżeli chodzi główną część gry, czyli zdobywanie tych medali na trasach w USA, Europie i Azji, to ja się w to wogóle nie bawię.... zdobyłem jakieś 7 samochodzików i właściwie jedyne co robię teraz, to jazda Custom Superem na pierwszej mapie, grając w Crash Mode..... póki co mój rekord to 43 Takedowny, ale się powoli wyrabiam... zdążyłem się nauczyć po co człowiek wymyślić ograniczenie prędkości na terenie zabudowanym hehehehhe