Autor Wątek: Filmy  (Przeczytany 103139 razy)

emiel_

• Gość
Odp: Filmy
« Odpowiedź #520 dnia: Grudnia 18, 2007, 12:12:05 pm »
Ekhem, ostatnio chciałem coś ciekawego dorwać na blu-ray i dorwałem "Perfect stranger".Bruce Willis i Halle Berry zagrali świetnie.Film ma dosyć interesujący przebieg akcji, zakończenie jest rozbrajające :D Na temat samego filmu zbyt wiele nie powiem,moźże poza tym, że jest to film o ludzkich sekretach, o naszych ciemnych stronach i o podrywaniu przez internet <lol> :P

Offline Shawn

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #521 dnia: Lutego 24, 2008, 05:09:35 pm »
Moje ulubione filmy to oczywiście Final Fantasy VII: Advent Children  :D
i "Czasem słońce, czasem deszcz..."
Uwielbiam ten film. Z 20 razy oglądałem i słuchałem na youtube.com piosenkę z tego filmu
"Say Shava Shava".
Oglądał ktoś ten film?
Polska premiera była 1. stycznia tego roku.

Tym, którzy pokochali nasz świat
i zaprzyjaźnili się z jego mieszkańcami...

...
...

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #522 dnia: Lipca 08, 2008, 11:39:12 am »
Ja od siebie mogę polecić [REC], to hiszpański film, horror, a raczej survival horror, ma lekko nieszablonowe zakończenie. Z początku może być nudny, jednak potem się świetnie rozkręca, dałbym mu 8+/10, dawno nie widziałem tak świetnego survival horroru.

Offline Braska final aeon

• Adventurer
  • *
  • Annihilator
« Odpowiedź #523 dnia: Lipca 17, 2008, 01:55:33 pm »
ulubione: Ghosts Busters, Mars attacks,Charlie and the chocolate factory,bettlejuice
You will go to hell right now.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #524 dnia: Sierpnia 15, 2008, 12:06:15 am »
Byłem dzisiaj w kinie na małym, dwufilmowym maratonie.

Pierwszy był "[REC]" - widziałem już ten film razem z kolesiami z mojej grupy Steamowej, ale chciałem zobaczyć go na wielkim ekranie. Ponieważ lubię dość wszelakie rzeczy z zombie film ten mi się spodobał. Nic genialnego, ale warto obejrzeć.  Gra aktorska całkiem dobra, efekty zadowalające, fabuła dość prosta (ale czego można się spodziewać po filmie o zombie ?) - grupa strażaków i para reporterów jedzie pomóc starszej kobiecie zamkniętej we własnym mieszkaniu. Wkrótce cały blok zostaje odizolowany od świata zewnętrznego z powodu panującej tam zarazy. Film o tyle jest ciekawy, że jest on pokazany z perspektywy kamery jednego z reporterów. Jest sporo momentów, które potrafią zaskoczyć i przestraszyć. Amerykańce robią własny remake tego filmu o nazwie Quarantine, ale po trailerach widziałem, że będzie on przekombinowany. Lepiej obejrzeć oryginalną, hiszpańską wersję. Teraz pozostaje mi czekać na zapowiedziany sequel.

Drugim filmem był "The Dark Knight" - nie jestem wielkim fanem Batmana i jedynym filmem, który w pełni obejrzałem był stary "Batman vs. Joker". Poszedłem w sumie na ten film głównie dlatego, że wszyscy mówili jaki on jest dobry. Cóż...nie zawiodłem się. Według mnie film jest genialny. Nie ma w nim żadnego bullshitu, że Joker powstał, bo wpadł do zbiornika z chemikaliami. Nie. W tym filmie jest to zwykły koleś z bliznami na twarzy, który lubi się malować. Zaskoczeniem dla mnie było pojawienie się drugiego, ze znanych nam wrogów Batmana (o którym nie będę nic mówił). Autorzy najwidoczniej nauczyli się na własnych błędach, jakie popełnili w Batman Begins (lol, ninjas) i zrobili film z faktycznym przesłaniem - pokazuje nam jak wygląda miasto w pełnej anarchii, sterroryzowane przez mafię i Joker'a, które potrzebuje kogoś, kto ich uratuje. Tak naprawdę to Batman jest tam bardziej poboczną postacią, który ma po prostu kopać wszystkim tyłek. Sceny z nim też nie były przesadzone - pościgi efektowne, walki jeszcze bardziej. Wracają do Joker'a, to lepiej zrobionego "złoczyńcy" nie widziałem w żadnym filmie. Nie jest tym durnym szaleńcem znanym z komiksów, czy gier, który non-stop drze mordę i chce popsuć Boże Narodzenie wysadzając tamę w powietrze. W filmie ma on własne ideały, których się trzyma, a jego sposoby na "sprawdzanie" ludzi przechodzą wszelkie oczekiwania. Z dwóch seansów to jednak ten spodobał mi się bardziej. Nie z powodu, że były wybuchy i że się tłukli, ale właśnie ze sposobu pokazania nam tamtejszych postaci. Polecam szczerze ten film wszystkim. Nawet tym, który nie lubią amerykańskich superbohaterów, czy chociażby samego Batmana. Jest to zupełnie co innego niż to, co pokazywali nam wcześniej.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline MarvelliX

• Master of Random Knowledge
  • Admin
  • dood!
    • http://squarezone.pl
« Odpowiedź #525 dnia: Września 19, 2008, 06:27:04 pm »
The Man From Earth - praktycznie zadnej akcji tylko jeden dlugi dialog ktory jest pozywka dla ludzi interesujacych sie filozofia ;f mimo to fabula jest wciagajaca a zakonczenie bardzo dobre
Fabula to opowiesc glownego bohatera o jego dłuuu[...]uuugim zyciu w ramach pozegnania z przyjaciolmi. Do konca nie wiadomo czy to o czym opowiadal jest prawda czy zartem.
Daje mu 10/10 fabula, 9/10 fun factor, 10/10 muzyka.

(Jezus byl jaskiniowcem ftw! :F)

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #526 dnia: Września 20, 2008, 01:19:45 am »
Po długim czasie oczekiwania w końcu mogłem dorwać Cloverfield w dobrej jakości (ok, namówił mnie też Nostalgia Critic). I jasna cholera, jak ja uwielbiam filmy, które są pokazywane z "pierwszej osoby". Sam potwór był dość przekonywujący, gra aktorska świetna, fabuła prosta i zrozumiała. Oczekiwałem w sumie shitu, bo recenzje były mieszane. Ale film przeszedł moje oczekiwania. Choć jak dla mnie to przesadzili z nieśmiertelnością owego potwora. Godzilla amerykańska była lipna, bo powaliły ją dwa pociski z F-18. W Cloverfield nie pomaga ani nalot dywanowy ani cholerna broń nuklearna.

Jeśli ktoś zna filmy w tym samym stylu i tak samo dobre jak [●REC] i Cloverfield to niech podeśle mi tytuły. Będę wdzięczny.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline MarvelliX

• Admin
  • dood!
« Odpowiedź #527 dnia: Września 20, 2008, 01:58:32 pm »
poczatek byl nudny pierwsze 20min przewinolem ;f czyli az do wybuchu i w filmie wsumie nic nie wiadomo skad to sie wzielo, po co i czy pokonali to wrescie moj ulubiony moment to gdy kamerzyste zciamlal i wyplul ;x fajnie to zrobili

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #528 dnia: Września 20, 2008, 02:16:42 pm »
poczatek byl nudny pierwsze 20min przewinolem
Nie tak ogląda się filmy...

wsumie nic nie wiadomo skad to sie wzielo, po co i czy pokonali to wrescie
Jakiekolwiek wyjaśnienie było by antyklimatyczne i nie pasowało by do ogólnego stylu filmu. Poza tym kto miał by im to powiedzieć ? Nawet jakby żołnierze cokolwiek wiedzieli to nie sądzę, żeby byli chętni tłumaczyć się cywilom. Pokonać nie pokonali go, bo kwestia po napisach puszczona od tyłu brzmi "It's still alive". Sequel jest zapowiedziany, choć prawdopodobnie będą to te same wydarzenia z punktu widzenia całkowicie innej osoby.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #529 dnia: Września 20, 2008, 06:21:07 pm »
Jeśli ktoś zna filmy w tym samym stylu i tak samo dobre jak [●REC] i Cloverfield to niech podeśle mi tytuły. Będę wdzięczny.
Diaries of the Dead jest bardzo spoko. ...hmm Blair Witch Project 1 wsumie jeszcze, ale na pewno oglądałeś ;]

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #530 dnia: Września 20, 2008, 06:31:58 pm »
Diaries of the Dead jest bardzo spoko. ...hmm Blair Witch Project 1 wsumie jeszcze, ale na pewno oglądałeś ;]
Blair Witch widziałem...szkoda, że zamienili drugą część w ch*jowy horror dla nastolatków. A ten Diary of the Dead...to też całe jest z takiej perspektywy ? Bo trailer strasznie chaotyczny jest.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #531 dnia: Września 20, 2008, 07:04:08 pm »
Prawie całe z ręcznej kamery, a reszta(wsumie tylko troche) z kamer przemysłowych, ochrony itp. fajnie zmontowane ogólnie. No i wkońcu to film Romero więc jak dla mnie tak czy siak must see ;]

Offline MarvelliX

• Admin
  • dood!
« Odpowiedź #532 dnia: Września 20, 2008, 08:06:41 pm »
tak sie oglada filmy jak seplenia, nudza i nic sie totalnie nie dzieje a sie nie ma napisow do filmu ;f

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #533 dnia: Września 20, 2008, 11:37:59 pm »
Obejrzałem więc Diary of the Dead. Jak dla mnie to był bardzo średni. Po pierwsze - nie przypadł mi do gustu pomysł tej całej edycji z narracją. Osobiście wolę kamery, które są pokazywane "na żywca". Po drugie - gra aktorska była zbyt nienaturalna. W pewnym momencie wszyscy stali się Tough McManly i grali trochę...sztywnie, nie byli zbyt przekonywujący, że są ludźmi, a nie aktorami. Po trzecie - wiem, wiem, w Cloverfield też nie było wyjaśnione skąd się wziął potwór, ale w DotD wytłumaczenie dlaczego WSZYSCY martwi zamieniają się w zombie było by raczej bardzo na miejscu. Nie, "wirus przenoszony powietrzem" nie jest dobrą wymówką. Po czwarte - jaki idiota bierze strzelbę do walki z zombie ? Najciekawszą osobą był profesorek, który był fajny do momentu, kiedy powiedział, że jest weteranem wojennym. Ale nie było tragicznie. Zombie to typowe shamblery i trzeba im zniszczyć mózg (zamiast lipnego skręcania karków jak w RE), czyli jest OK. Ale film nie był zły. Był średni.

tak sie oglada filmy jak seplenia, nudza i nic sie totalnie nie dzieje a sie nie ma napisow do filmu ;f
No tak...te całe 20 minut dialogów to musiała być prawdziwa katorga...
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #534 dnia: Lutego 17, 2009, 12:32:38 am »
Ludziom z dostępem do torrenta i dosłownie kilkoma chwilami wolnego czasu polecam gorąco Dr. Horrible's Sing-Along Blog - krótki, bo mający niecałą godzinę film, będący pierwszym komediowym musicalem, zrobionym nie na potrzeby kina, lecz Internetu. Niski budżet, a jednak film pierwsza klasa. Jako, że to musical, połowa wypełniona jest świetnie skomponowanymi, wpadającymi w ucho motywami, doskonale dopełniających samą grę aktorów. W rolach głównych Doogie Howser i Felicia Day. Fabuła? W skrócie opowiada ona historię pewnego superzłoczyńcy, chcącego przejąć władzę nad światem i dostać się do "Evil League of Evil", przy okazji zdobywając serce swoje wymarzonej dziewczyny. Naprawdę dobrze wyreżyserowane kino, zrobione z pomysłem, nie dla kasy, drwiące sobie z pewnych superbohaterskich cliche, samemu przy tym będąc dosyć niesztampowe. Nie wiem, czy jest wersja z napisami, ale wszyscy aktorzy to amerykanie z dobrą dykcją, więc nikt nie powinien mieć przesadnych powodów z ich zrozumieniem. Dla leniwych dołączam nawet torrenta.

http://isohunt.com/torrent_details/47637826/?tab=summary

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #535 dnia: Lutego 17, 2009, 01:13:36 am »
heh masz Tant refleks niema co ;] ale moze przynajmniej kogos zachęcisz do obejżenia, bo przynajmniej raz każdy powinien ;]

aj cannot believe my eyes how the world's filled with filth and lies... buuut it's plain to seee evil inside of meee is on the riiiise... nananaanaa ;]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #536 dnia: Lutego 17, 2009, 01:24:30 am »
Wiem, że film rok temu wyszedł, ale ja nie śledzę internetów tak uważnie, jak niektórzy, tym bardziej, jeśli chodzi o filmy. O tym konkretnym dowiedziałem się pokrętnym sposobem, którego początkiem było obejrzenie jakiejś AMV'ki, gdzie zacytowaną przez ciebie piosenkę podłożono pod Sephirotha i Aeris heh. Potem po google'ach dotarłem do źródła hehe..

It's a brand new day and the sun is high, all the birds are singing that you gonna die!
« Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2009, 01:25:36 am wysłana przez Tantalus »

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #537 dnia: Maja 22, 2009, 11:04:07 am »
No więc o filmowej premierze najnowszego "Star Trek" - film jest zajebiaszczy,myślę że to rodzynek dla fanów takich jak ja. Od czasów "Generations" gdzie ekipę Kirka(Shatner) zaczęli zastępować ludzie Picarda (Stewart) lepszego filmu nie było.Naturalnie,nie ma co porównywać w stosunku do ST od I do VI, ale z dalszych produkcji ten wyszedł najlepiej.Spora dawka humoru (krnąbrny młody Kirk,mechanik Scotty),niezłe efekty specjalne i znośna fabuła.Czekam tylko,aż wyjdzie na blu-ray.
BTW - starszy film,bo sprzed kilku lat,ale odkryłem go dopiero niedawno - "Battle Royale" Takeshi Kitano.Warto obejrzeć ;>

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #538 dnia: Czerwca 23, 2009, 06:23:02 am »
Mega Shark Vs Giant Octopus

Ok. Widziałem naprawdę złe filmy. Obejrzałem Epic Movie. Widziałem Alone in the Dark. Scary Movie 4 też zaliczyłem. Jednak przt Mega Shark Vs Giant Octopus nawet filmy Uwe Bolla są dziełem sztuki. Nawet nie wiem od czego zacząć. Treść miała potencjał - gigantyczna ośmiornica walczy z bardzo przerośniętym rekinem. Było by to zajebiste, gdyby nie fakt, że oba potwory widać w całym filmie przez 5 minut i to, że efekty trójwymiarowe były naprawdę tragiczne, zrobione chyba w Poserze. Oprócz tego film nie posiada praktycznie żadnych efektów wizualnych poza okazyjnym błyskiem zrobionym w pierwszym-lepszym Movie Makerze. Błędów jest od jasnej cholery. Wymienię ich tylko garstkę:

- Gigantyczny rekin i ośmiornica przeżyły miliony lat zamarznięte w morzu arktycznym
- Rekiny młoty w arktycznych wodach
- Gigantyczny rekin skaczący kilkadziesiąt kilometrów w powietrze (żeby bez powodu strącić samolot pasażerski)
- Myśliwiec-transformers. W dwóch scenach jest pokazany jako F-15. Następnie jako F-18, a na końcu, gdy zostaje zniszczony wygląda jak F-22, ale kiedy dziób leci w stronę ekranu wygląda jak z SR-71.
- Naukowcy najpierw muszą przespać się ze sobą, żeby wpaść na pomysł, żeby zwabić 2 potwory feromonami
- Feromony owe świecą w ciemnościach
- Pancernik klasy Iowa określony jako niszczyciel (USA już nie używa pancerników)
- Owy statek strzela z dział przed siebie, pod kątem 0 stopni (jeden taki wystrzał raczej by zniszczył działo i pokład pod sobą)
- Inny krążownik strzela ze zwykłej 38-mki, pociski eksplodują ok. kilometra pod wodą

To naprawdę tylko malutka garstka błędów w Mega Shark Vs Giant Octopus. Dziury, fabuła tępa, gra aktorska co najmniej komiczna, efekty żadne. Rozumiem jakby było to kino niezależne (albo komedia) to lipne 3D bym wybaczył, ale reszta po prostu zaprzeczała logice.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline MarvelliX

• Admin
  • dood!
« Odpowiedź #539 dnia: Czerwca 23, 2009, 01:02:25 pm »
to sie nazywa film niskobudzetowy ;f boll ciagle takie kreci choc jakos jego maja niejakie efekty