Autor Wątek: Wasza ulubiona Broń  (Przeczytany 63431 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Odp: Wasza ulubiona Broń
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 09, 2004, 09:56:45 pm »
KOSA????!!!!! Wyglad fajny ale uwazam ze walka kosa jest kijowa. Strasznie toto wolne i takie nijakie. a katana jest git. WIEEEEEELKIE miecze tez :D Daggery?? hmmmmmlubie ale tylko jesli sie do kogos podkradasz. Wtedy jest duza satysfakcja za zabicia. A tak to nic nadzwyczajnego. Achhhhh....ile ja bym dal by miec kase na Black Dragon Katana....

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2004, 10:06:34 pm wysłana przez S&S »

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 10, 2004, 12:57:40 am »
Może Sergeboy nie widać tego w MU online ale w PT walka Pikemanem była niezwykłym przeżyciem. Choćby na przykład to, że można wykonać cios taki, że obracamy się z kosą robiąc ruch okrężny, zresztą sam popatrz: http://eng.pristontale.com/Guide/Beginner/CharacterInfo.aspx
Najbardziej podoba mi się chain lance a najfajnie (dla mnie) wygląda on w 2nd tier.

Tak w ogóle ostatnio polubiłem kosy, bo byłem na wsi gdzie scinałem trawę. Podczas tej czynności naszły mi na myśl fajne rzeczy związane z kosą.  
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 10, 2004, 10:26:24 am »
w PT kosa byla nawet fajna (znaczy nie wiem jak sie walczylo ale wyglad byl zajefajny) ale ja raczej mowie tak ogolnie.  

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 10, 2004, 11:01:29 am »
Ogólnie to kosa należy do broni melee, które zadają najwięcej obrażeń. Na wsi dowiedziałem się, że nawet tępą kosą można dosłownie *obciąć głowę, gdy na przykład ostrą siekierą (nawet ciężką) można najwyżej wbić. Zeby nie było kłótni to powiem, że kosę można porównać z dwuręcznym mieczem.

*tylko słyszałem , ale nie eksperymentowałem

I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline skrabson

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 10, 2004, 01:03:59 pm »
kosa do 2recznego mieczas :blink: jak to si etrzyma w 2 rekach?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 10, 2004, 01:11:15 pm »
yyyy....Skrabson to sproboj walczyc kosa trzymajac ja w jednej rece

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 10, 2004, 03:37:07 pm »
a jeżeli chodzi o miecz to przypomnij sobie FFVII i Clouda

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #107 dnia: Sierpnia 10, 2004, 08:17:01 pm »
kosy tez sa zajefajne szczegolnie jak ich uzywa taki wymiatacz jak magus
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Grzybek

• Berserker
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpnia 10, 2004, 08:41:27 pm »
Moją ulubionom bronią jest miecz jednoręczny z PT ale wy uważacie że najlepszą bronią jest kosa, a u mnie kosa jest na drugim miejscu, a na trzecim są toporki. :P  

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #109 dnia: Sierpnia 10, 2004, 08:48:30 pm »
ja tam wcale kosy nie mam na 1 miejscu u mnie na 1 sa reavery (wszystkie odmiany :P)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 16, 2004, 12:05:13 pm »
A ja poproszę dwa semitary.... i sześciostrzałowca. Ewentualnie miniguna ;)
Kame Hame Ha

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 16, 2004, 04:20:49 pm »
Mmmm ^_^ 2 Reavery w dwu rękach lubie bronie 1 ręcze właśnie ze względu że można jedną w łorzyć do 1 łapki a drugą do drugiej :)  

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 16, 2004, 04:40:44 pm »
To co powiecie o blessed scythe, albo damned spear? blessed jest oczywiście błogosłowiona kosa, taka od której giną demony i nieumarli, a zaklęta kosa zadaje śmiercionośne demoniczne ataki.

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 16, 2004, 11:46:12 pm »
a ja tam preferuję Nirvanę z FFX.... bo się fajnie nazwa kojarzy :)
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline 7cloud7

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 16, 2004, 11:51:33 pm »
Buster Sword i niema mocnych... B)  

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 17, 2004, 12:34:57 am »
taaaa.... buster sword to niezły rarytas....ale jakby się głębiej zastanowić to prędzej kręgosłup sobie złamiesz, niż zadasz cios
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline 7cloud7

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 17, 2004, 09:22:16 am »
Cloud tam neiebył taki znowu taki szeroki a ciachał wszystkich :D Jakby tego było mało podskakiwał na jakieś 2m z mieczem podczas Limitów :P W Każdym razie chciałbym z taki mieczem wyjśc na ulice miasta ;)  

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #117 dnia: Sierpnia 17, 2004, 02:15:37 pm »
cloud swordsonline.com masz tam replike buster sworda wystawowa albo do ciachania do wyboru do koloru :P

Offline 7cloud7

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpnia 17, 2004, 02:48:34 pm »
Całkiem fajny jest ten niebieski, ale czerwony też niczego sobie :D Chyba sobie taki zamówie ;) Sąsiedzi drżyjcie bo nadchodze z mega Buster Swordem...

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 17, 2004, 02:58:21 pm »
eee? niebieski? czerwony? gdzies ty wlazl :P

Ostry

Wystawowy

Dla fanow Sepcia
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2004, 03:01:43 pm wysłana przez Zell Dincht »