Autor Wątek: Fajny pomysł tylko potrzeba pomocy  (Przeczytany 30338 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Fajny pomysł tylko potrzeba pomocy
« dnia: Marca 07, 2004, 09:34:06 pm »
Wpadłem na fajny pomysł zrobienia sequaela Chrono Crossa (zrobienia to za mocne słowo bo chodzi konkretni o napisanie fabuły i może wymyślenie systemu walki), nie mówie tu o dziele sztuki, które chce wysłać do square-enix, ttylko o dobrej zabawie, a być moze uda się wymyślić coś ponad przeciętnego. Jednak choć CC to moja ulubiona dziedzina to nie jestem w niej specem (zresztą jak w żadnej innej) i potzrebuje pomocy, a mianowicie kogoś kto pomógłby mi sprytnie nawiązać do CC ewentualnie CT (jeśli chodzi o CT to ze mną słabiutko) no i oczywiście kogoś kto wymyśliłby jakiś NOWATORSKI (bo ja specjalnie nie mam pomysłu) system. Jeśli Fast Red by się zgodził moglibyśmy opublikować nasze dzieło na squarezone. Mam już kilka pomysłów co do nowego Chronosa i chcę wsadzić do niego pare znanych z CC postaci. Akcja ma się dziać po wydrzeniach z CC, ale żeby to odpowiednio zrobić potrzebuje porad fachowców. Drugie słowo w tytule (to po Chrono rzecz jasna) jest do uzgodnienia, ale na pewno nie będzi tym słowem Break.
Chętnych do pomocy (o ile tacy będą) proszę o wypowiadanie się w tym temacie.                            

Offline Mortus

• Wanderer
    • http://
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 07, 2004, 10:11:55 pm »
leniwy jesteś
Taka już ma natura.
nie dziękuje (jestem przesądny )
E tam przesądy - szkoda na nie czasu.
pisać coś choćby w notatniku to aż tak wiele
Pisać wnotatniku fafnastą z kolei stronę to jednak mało też nie jest, szczególnie gdy cierpi się na chroniczny brak czasu.                            
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 07, 2004, 10:14:54 pm »
mortus ja zalożyłem ten temat dlatego że ja mam czas i potrzewbuje tylko odpowiedzi na pare ważnych dla mnie pytań i chętni mogą pomagać w wymyślaniu fabuły. Jedyne z czym jest problem to system ale to też się da załatwić                            

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 08, 2004, 11:15:33 am »
SergeyBoy czego chcesz sie dowiedziec odnosnie fabuly ja moze jakims specem nie jestem ale z checia ci pomoge jakby co wiadomo ze nic wiekszego ci z tego niewyjdzie i dso Square tego nie wyslesz(zreszta nawet nie masz zamiaru) ale jak naprawde ladnie napiszesz to moze Fast sie zgodzi abys zamiescil twoje wypociny na stronie... co do kontynuacji to wsrod powracajacych bohaterow musi oczywiscie powrocic Kid(nie waz sie nawet o niej zaopomniec bo zamorduje :twisted:  :twisted: )...                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 08, 2004, 11:31:03 am »
jeszcze o Kid nie myślalem ale jasne że będzie (obraziłeś mnie przypominając mi o tym[joke]), a już na pewno będzie ........ TAK SPRIGG :!:  :!:  :!:
Gipsi dzięki za oferte pomocy napewno skorzystam, bo już się biorę za pisanie do ciebie PW :twisted:                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 08, 2004, 11:42:26 am »
a i sproboj nie dac magusa to normalnie bedziesz mial ze mna do czynienia :D                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 08, 2004, 11:52:50 am »
Będzie Guile ale mnie chdzi o pomoc a nie groźby ludzie litości :D                            

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 08, 2004, 02:26:25 pm »
A co z głównym bohaterem?
Oby to nie był Serge :D                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 08, 2004, 02:33:38 pm »
Serge to nie bedzie na pewno ale nie wykluczam że będzie to jego przodek (w co też wątpie). Mam pytanie JAK POWSTAŁ LAVOS to bardzo ważne dla fabuły                            

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 08, 2004, 02:35:36 pm »
Poprostu został przyzwany z kosmosu przez Azalę.Więcej chyba nic nie ma...                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 08, 2004, 02:39:31 pm »
Solidus  jesteś w stanie mi pomóc, nie mówie tu o pisaniu wszystkiego tylko odpowiadaniu na niezbędne pytania. Bo z Ct nie pamiętam prawie nic ale tera zpadam do kościoła bo mam rekolekcje.                            

Offline Mortus

• Wanderer
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 08, 2004, 02:45:43 pm »
został przyzwany z kosmosu przez Azalę
No raczej nie - on tak sam z siebie spadł, a jest czymś w rodzaju międzygalaktycznego pasożyta - atakuje, niszczy a potomstwo (Lavos Spawn\'y) znów w kosmos itd. itp.                            
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 08, 2004, 02:47:51 pm »
A mi się wydaje że nie został przyzwany tylko przepowiedziany przez Azela\'e.
Jeśli chodzi o pomoc w CT to \"count me in\", słuzę pomocą (ja i moje solucje :D ) a jeśli chodzi o CC to...  :cry:...  tyle wiem.                            

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 10, 2004, 03:52:23 pm »
Ja mogem cóś pomuc z CC ale od razu muwiem że tak jak niektórzy wyżej wymienieni nie jestem super specem....                            

Offline Mephisto

• Soldier
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 11, 2004, 03:56:17 pm »
ludu thx (to ja sergeboy tylko sie na nowo rejestrowalem bo sie zalogowac qrna nie moglem  ;( ) gdy tylko będzie potrzebna mi pomoc to się zgłoszę. Dziś zaczynam Ccośtam :D  
Raz tylko na tym świecie jesteś więc przeżyj życie jak tylko zechcesz!

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 11, 2004, 05:05:50 pm »
No to mogłęssś sssię przynalmniej ssSergeboy nazwać. Czekam na inssstrukcje i pytania. :ph34r:
« Ostatnia zmiana: Marca 11, 2004, 05:06:20 pm wysłana przez Marvell »

Offline FastRed

• Naczelny
    • http://squarezone.net
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 11, 2004, 05:13:26 pm »
Posłużę tym razem dobrą radą ;).
Ściągnij sobie RPG Makera(podejrzewam, że tym programem chciałbyś robić grę), pobaw się nim z dwa tygodnie, odpocznij od niego na powiedzmy tydzień i zastanów się czy starczy Ci wytrwania, sił i czasu, żeby stworzyć grę ;).
Takie coś wymaga naprawdę ogromnego nakładu pracy :/.

Offline Mephisto

• Soldier
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 11, 2004, 06:42:13 pm »
Fastred dzięki za radę ale rpg makera 2003 mam juz od baaaaaardzo dawna (ale sobie nie bardzo radze bo mało korzystam), ale narazie muszę zobaczyć czy to wogóle warto przenosić z notatnika do rpg makera. Narazie nie bardzo mam pomysł i napisałem tylko sam początek. Na pewno gra zaczyna się w El Nido na centralnym kontynecie tylko trochę zmienionym (głównie lokacje trochę bardzo się zmienią :D  :lol: ). I będzie udający Slasha Spigg. Prawdopodobnie będzie też dorosła Marcy jako The great Queen of El Nido, ale narazie więcej nie zdradze. Marvell ja nie chcę by jakaś firma to dostrzwgła (tzn chce tylko nie trktuje tego na serio tylko jako dobrą zabawę w kawadratowego).

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 12, 2004, 04:47:40 pm »
A tak pozatym to Mephisto(ehhh trudno mi sie przyzwycaic dla mnie jush hyba na zawsze zostaniesz SergeyBoy -qfa traktuje cie jak mlodszego brata ;(  Chlip ;(  a teraz to czuje sie jakbys dorusl i zmienil sie w wojownika czy cos z ta grozna ksywa i avatarem ;) ) chcialby pewnie aby jego histroria jesli bedzie dobra ukazala sie na lamach SqareZone wiec nic mi tutaj SergeyBoya... Uuupps Mephista ;(  nie zniechcecac tylko mu pomagac jesli znacie dobrze fabuly (bo ja odpadam ;( ) moze chopaczyna wymysli ciekawa historie a wiec za klawiatury i na privata wysylac mu wskazowki :w00t:  (jesli tego jeszcze nie robicie)

P.S. SergeyBoy teraz oficjalnie poraz ostatni nazywam cie tym mianem od teraz jush bede uzywal normalnego nicka nie dygaj... ehhh ciezko bedzie ale co tam ;(  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Mephisto

• Soldier
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 12, 2004, 04:51:23 pm »
Gipsi thx za poparcie i zmiana nicka to nie moja wina poprostu cos sie popsulo i mnie nie zalogowalo ale bede probowal