Autor Wątek: INNE RPG  (Przeczytany 14221 razy)

Offline matek

• Soldier
INNE RPG
« dnia: Marca 04, 2004, 01:14:34 pm »
pomyślcie poważnie czy seria FF jest waszą ulubioną.
oczywiście taki gry jak FF7, Tactics pozwoliły mi wejść w świat rpg, są oczywiście wspaniałe ale dla mnie nr1 jest seria SUIKODEN(wszystkie części, ze wskazaniem na 2)
jest także Chrono Trigger/Cross, Xenogears, Front mission, czy też pecetowe(sic!) Diablo 2
gdy sie temu przyjżeć dokladnie(obiektywnie) to gry te oferują rownie wspaniłą rozrywkę(?) jek seria FF (o ile nie są lepsze...)
co o tym myślicie?????????????                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
INNE RPG
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 04, 2004, 01:16:45 pm »
zdaje sie ze do innych jrpg tez jest dzial :P ard, zamykaj :P                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
INNE RPG
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 04, 2004, 01:40:12 pm »
Z racji, że nie pasował to go przenosimy. Do matka... czytaj uważnie podpisy pod poszczególnymi działami (wyj - temat został założony w dziale FF7-9, więc przeniosłem)                            
Kame Hame Ha

Offline matek

• Soldier
INNE RPG
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 04, 2004, 01:41:10 pm »
a ten temat celowo umieściłem tutaj.
gdzie indziej nie miał by on sensu.
bo tak naprawdę większość osób grających w FF nie zauważa czasami innych wybitnych pozycji.
FF narzuca  obraz ideału(i za to ją kochamy:), przez co podświadomie ignorujemy inne gry                            

MarvelliX

• Gość
INNE RPG
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 04, 2004, 02:09:20 pm »
A ja zauważyłem że teraz wszyscy masowo się czepiają wszystkich którzy zakładają nowy temat :-? . Ludzie dajcie spokój, już kolejny użytkownik który został zbesztany... :evil:                            

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
INNE RPG
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 04, 2004, 03:01:18 pm »
Ja Kocham Chrono Crossa i uwazam go za owiele bardziej lepasz gre niz FF a wsrod FFow to jedynym takim genialnym jest hyba siodenka ktora wybija sie ponad inne czesci(no X ale w nia niegralem :cry: ) a pozostale czesci sa na rowni z innymi Saga Frontierami czy innymi Xenogearsami - nie ma co wyrozniac FF nad inne serie Square! Bo nie sa niczym nadzwyczajnym oprocz tego ze sprzedaja sie najbardziej bo to dzieki sprzedazy ta gra ma az tyle czesci!                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
INNE RPG
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 04, 2004, 03:13:11 pm »
Ard wrzuci to dopieca ale nieważne :D SUIKODEN RLZ :D                            
]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
INNE RPG
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 04, 2004, 03:26:17 pm »
Dla mnie jest tak :
CC
.
.
.
.
.
.
.
.
ffIX
ffVII                            

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
INNE RPG
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 04, 2004, 03:43:38 pm »
Ludzie dajcie spokój, już kolejny użytkownik który został zbesztany...

Nie besztają, tylko pierwotnie ten temat powstał w dziale FF7-9, co było trochę nie na temat... nie popadajmy w paranoję , ale jakiś porządek musi być.
 Wracająaac do tematu... niemal na równi z Finalami stawiam Sagę Baldurs Gate i Falllouta a to jush zupełnie nie square.......                            
Kame Hame Ha

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
INNE RPG
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 04, 2004, 03:54:51 pm »
Hell yeah BG jest gut :D aktualnie męcze nr.2 i na konsolach właśnie tych tytułów brakowało :D ale przecież nic nie jest doskonałe :D                            
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
INNE RPG
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 04, 2004, 04:59:24 pm »
hm....tak poza Finalami to bardzo lubię całą serię Golden Sun. Gry na GBA, a jednak są naprawde dobre (ze wszystkich stron)........Poza tym Chrono Trigger (a jakby inaczej :D ).....także za \"całokształt twórczości\"                            
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline FaLa

• Knight
INNE RPG
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 04, 2004, 09:33:55 pm »
jak dla mnie:
Fallout
Planescape
Icewind Dale
Baldurs
Golden Sun
Chrono Tigger
Diablo 2  :D                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
INNE RPG
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 04, 2004, 09:56:59 pm »
matek, uwage zwrocil ci jush _dark_cloud_, nie bede sie powtarzal...

A ja zauważyłem że teraz wszyscy masowo się czepiają wszystkich którzy zakładają nowy temat  . Ludzie dajcie spokój, już kolejny użytkownik który został zbesztany...

Marvel, nikt tu nikogo nie beszta...po prostu dbamy o porzadek na forum...tematow sie nie powtarza i nie umieszcza tam gdzie nie powinno

ard, zamykaj
...
Ard wrzuci to dopieca ale nieważne

na poczatku mialem taka ochote, ale widze ze temat sie rozwinal...sorki chlopaki :D

matek, czytaj, czytaj, czytaj co i jak  :D                            

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
INNE RPG
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 04, 2004, 10:17:24 pm »
Kuna zrobiliście się miłośerni :D dzięki wam o gr8 Moderators :D                            
]

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
INNE RPG
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 05, 2004, 12:06:12 am »
W jRPG takie jak FM zacząłem grać już 2 lata temu. Zanim zacząłem w to grać to myślałem, że wyścigówki i strzelaniny to są gry, ale nie wiedziałem, że jRPG może być tak wspaniałe :!: Myślałem, że to są gry dla nudziaży, ale są bardziej tajemnicze niż myślałem i to mi się w nich podoba ^_^                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
INNE RPG
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 05, 2004, 07:59:38 am »
wspaniałe nawrócenie :D bo ja od początku ja się tylko do konsoli dorwałem to RPGi katowałem, nie tekkeny inne chłamy, w FFVII byłem zagrany... :D                            
]

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
INNE RPG
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 05, 2004, 03:13:26 pm »
dobra, czas sie wypowiedziec :D
serii FF nigdy nie uwzalem za najlepsza i raczej nie bede uwazal...bo nie zawiera ona wszystkich rzeczy ktore mi sie podobaja...pod wzgledem fabuly to cenie sobie gry: FF 7, Planescape i Soul Reavera (cos mnie ciagnie do nieboszczykow  :D )...nie wymieniam tutaj innych gier , bo nie o to chodzi...sysytem walki podobal mi sie w FM i VS (fabule tez maja swietna)...jakos nie moge uwiezyc jak ktos pisze ze najlepsza gra jest XXXX...watpie aby nie zlapal sie na tym ze w innych grach sa lepsze rzeczy niz w XXXX...dlatego takie tematy uwazam za dosyc dziwne...a matek specjalizuje sie w tworzeniu takich tematow...
jesli ktos uwaza serie FF za najlepsza to jego sprawa...ja wiem ze istnieje jeszcze duzo dobrych gier/serii gier...takich samych lub lepszych...ale to rzecz gustu...a o tym podobno sie nie dyskutuje :D                            

Offline lateralus

• Soldier
    • http://www.maynard.er.pl
INNE RPG
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 07, 2004, 04:17:19 pm »
Xenogears jest gra ktora ma najlepsza fabule z jaka sie spotkalem...
obudzisz mnie w nocy i sie spytasz ktory jRPG jest twoim zdaniem najlepszy...
powiem Xenogears...
spytasz sie o najwazniejsza kapelke w twoim zyciu... odpowiedz jest oczywista...

TooL                            
and you will come to find...

that we are all one mind...

so let the light touch you...

Offline matek

• Soldier
INNE RPG
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 10, 2004, 12:15:02 pm »
ALE NAMIESZAŁEM......
ale o to mi chodziło:)
nie chce wywyższać jednej gry nad drugą. miałem dzień z cyklu \"co ja tutaj robie\"
i zacząłem sie zastanawiać nad fenomenem serii FF( grałem wtedy w FF6).
ja tak naprawdę to lubie wszystkie dobre gry- od Diablo, przez FF, a na PES i Gran Turismo kończąc

Hej lateralus!!!
byłem na Tool na Ozzfeście w 2002, było zaj***
ale i tak IRON MAIDEN nie przebiją:)                            

Offline CloudTSJ

• Soldier
    • http://
INNE RPG
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 12, 2004, 12:06:48 pm »
Seria FF jest dla mnie najlepszą serią, grałem  we wszystkie części i podobają mi się, niektóre mniej niektóre bardziej.