Autor Wątek: Spanie i granie :D  (Przeczytany 14573 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Spanie i granie :D
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 12, 2005, 12:15:03 am »
Dobra.... przyznam się, że z wtorku na środę (zeszłą) nie spałem wogóle, a ze środy na czwartek 3h, ale chyba i tak zostało GG włączone. A w sobotę chyba, to zostawiłem GG przez przypadek i ludzie myśleli, że jakiś insomaniak ze mnie. Moim cudownym sposobem jest kawa i 20 pompek co godzinę. I jedno i drugie podnosi ciśnienie, a to jest najważniejsze do zachowania jasności umysłu i walki z sennością. W wakację mam zamiar sprawdzić, ile wytrzymam bez chwili snu.... nie wiecie po ilu dniach człowiek umiera?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 12, 2005, 12:16:48 am »
Według Księgi Guinessa, rekord w dziedzinie czuwania ustanowiła w 1968 roku pięćdziesięciodwuletnia kobieta z Kapsztadu w Południowej Afryce. Pod kontrolą lekarzy pozostawała bez snu przez jedenaście dni, osiemnaście godzin pięćdziesiąt minut. Inni osiągali czas zbliżony do tego rekordu, ale ich eksperymenty były przerywane z powodu wystąpienia stanów paranoidalnych i halucynacji.
]

Offline Grzybek

• Berserker
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 12, 2005, 05:57:16 pm »
Hmmm Devil skad to wytzasnoles nie wiem jak mozna wytrzymac az tyle bez snu :/ hmmm ale ja wytrzymalem chyba najwiecej z 20 godzin :P  

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 12, 2005, 06:34:33 pm »
Są ludzie którzy wogóle nie śpią. Typ przebudził sie po śśpiączce i już nie zasssnoł nigdy, od kilku lat nie czuje poczeby sssnu... ehhh fajnie mu <zazdrosny>

Moim cudownym sposobem jest kawa i 20 pompek co godzinę
Ehhh szkoda że na mnie to nie działa :/ na mnie kawa sssłabo działa a wysiłek wizyczny sssprawia że bardziej sssapć mi sie kce :P
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2005, 06:35:20 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 13, 2005, 03:04:20 pm »
hmmm ale ja wytrzymalem chyba najwiecej z 20 godzin :P
To nie dużo. Mnie sie udało conajmniej wytrzymać 24 godziny, ale wtedy imprezowałam całą noc i szkoda mi było marnować dzień na odsypianie. :P  

Offline Ashley Riot

• Riskbreaker
  • Admin
    • http://vagrant-story.webpark.pl/
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 14, 2005, 04:00:24 pm »
Kiedyś nie spałem ponad 2 doby, ale to było nieodpowidzialne :) Ponieważ najpierw nie spałem dzień, a w nocy pojechałem na Extreme Party 4, samochodem przez 6 godzin. Na miejscu też nie spałem bo już się zlot rozpoczynał, Potem mija dzień i nad ranem zasadzka !! Czy spać czy nie, bo jak nie prześpie się to nie wróce do domu. Przespałem się 6 godzin i znowu 6 godzin za kółkiem :) Na szczeście wszsystko skończyło się dobrze.

PS. świadkiem tego był Gienia więc możecie się zapytać typa co i jak :) i ostrzegam, żebyści enie próbowali tego w domu.

Offline Spinkings

• Berserker
    • http://
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 24, 2005, 10:36:55 pm »
ja to najdluzej gralem z... 18h chyba...cos kioło tego...i tylko robiłem przerwy na WC :grin:  i tak od sniadania od 7.00 mieszalem w FF VII do zachodu słonca...bedac zaopatrzony jedynie w due ilosci płynów... ehh... gdzie te czasy kiedy sie grało po tyle godzin...i rano sie wstawało z potwornym bolem głowy...i podkrazony,i oczami jak po fecie...i sie dalej grało... ;(  
Hejter aka Dziecko Neostrady... > faja odwaznym przez internet :]

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 21, 2005, 10:13:52 am »
A ja pobiłem mój rekord w graniu. Już myślałem, że nie stać mnie na takie coś z racji mojego wieku ;). Kiedyś bardziej jarałem się grami. Ale myliłem się. Dostałem nowego Star Ocean na PS2 i rekord pobity :). Zacząłem grać w piątek wczesnym popołudniem a skończyłem w poniedziałek o 7 rano, bo trzeba było iść na uczelnie. Gdyby nie to, grałbym dalej. Ale było spanie oczywiście. po 5 godzin na dobę. Bez tego zaczynam mieć haluny i mnie słabi :P.

Offline Neccer

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 22, 2005, 01:43:19 pm »
śpię ok.7 godz. najwięcej 13.Rekord grania to 8 godz. :F

Offline Grzybek

• Berserker
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 22, 2005, 06:36:50 pm »
eeeeee malo ja ostatnio gralem 16 godzin ale z przerwami na jedzenie i do WC a tak to fajnie bylo  

Offline Spinkings

• Berserker
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 24, 2005, 10:19:35 pm »
z takimi przerwami w wakacje albo w wolne dni leciutko wyciagne dwie doby !!
Hejter aka Dziecko Neostrady... > faja odwaznym przez internet :]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 11, 2005, 11:52:50 am »
Dzisiaj grałem 14 godzin non stop w Final Fantasy X (7:30 na liczniku) i Front Mission 4 (6:30 na liczniku) na zmianę... nie jest to dużo zważywszy na to, że zacząłem o 21:00, czyli o godzinie, o której powinienem być w środku grania... będę musiał jakoś niedługo spróbować zacząć grać od razu po przebudzeniu i jechać tak całą dobę, jedynie z przerwami na posiłek i kibelek..... napewno będę musiał, bo obie gry mi się bardzo podobają....
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2005, 11:56:42 am wysłana przez Tantalus »

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 11, 2005, 12:06:32 pm »
no ja teraz spiem po 11 godzin "ładuje akumulatory " ^_^
a gram no to tak po 6-9 godzin ( jak jest w co)

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 11, 2005, 09:16:23 pm »
macie szczęście...ja mam miernik trzeźwości w postaci mojej mamy...która po prostu "jak nadejdzie właściwa godzina" robi twardego reseta ....how nice...a potem z kompem coś nie tak i to niby wina jej dzieci ?! :evil:

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 11, 2005, 09:28:52 pm »
Taa... dzisiaj o 7 rano matka weszła do mojego pokoju, w którym to półnagi leżałem w łóżku, z padzikiem w dłoni, czerwonymi oczyma wpatrzonymi w TV i śliną kapiącą z kącika ust..... dramatycznym głosem powiedziała, że jestem uzależniony i mocno zmartwiona poszła wypić kawę... nie wiem czemu, ale zawsze, jak postanowię z jakiegoś powodu nie spać całą noc, matka zawsze mi rano powie, że jestem głupi i powinienem był pójść spać....... ale faktem jest, że granie tak długo (a przynajmniej kiedy się zacznie o tak nierozsądnej godzinie jak ja) nie jest wcale fajne... W pewnym momencie w FFX'ie nie wiedziałem gdzie iść i zwiedziłem całą lokację, w której się znajdowałem i z 10-minutowym opóźnieniem dotarło do mnie, że z 5 razy przebiegłem obok byczych schodów na pół ekranu, po których jeszcze nie wchodziłem.... uwielbiam jak wczesnym rankiem mój mózg działa w trybie awaryjnym i nie wychwytuje standardowej ilości bodźców z otoczenia...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 12, 2005, 10:34:36 am »
Ja mam określony harmonogram. Jak rodzice do pracy mnie nie "zmuszą' to ok 7-8 pobudka i do 22-23 czasem 24 męczę moje urządzenia do domowej rozrywki. Tak jestem uzależniony :D.
I'm in Space!

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 12, 2005, 05:25:10 pm »
Ja mam określony harmonogram. Jak rodzice do pracy mnie nie "zmuszą' to ok 7-8 pobudka i do 22-23 czasem 24 męczę moje urządzenia do domowej rozrywki. Tak jestem uzależniony :D.
tak....sex-shopy ratują swiat...doskonale cię rozumiem  :lol:

U mnie harmonogram się dopiero zacznie,bo mama chce wziąć na 2 miechy internet i jak przecholujemy,to powiemy mu "papa"

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 12, 2006, 01:18:30 am »
hmmm... tak jak ostatnio grałem w Chrono Crossa, to przez dwa tygodnie non stop nocki do 4 zarywałem :P potem spałem może z 3 godziny i albo rano o 8 gnałem na zajęcia, albo znów w CC grałem :P
Kame Hame Ha

emiel_

• Gość
Odp: Spanie i granie :D
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 10, 2008, 05:15:34 pm »
Moj rekord bez snu wyniosl okolo 78 godzin (w tym 72 godziny sluzby) bylo to w 2001 roku i nie spowodowala tego zadna gra tylko wojsko :P A odnosnie grania i spania to jak dostalem pierwszy raz FFVII i pozyczonego PSXa od kumpla, to w przeciagu 1 tygodnia mialem cos kolo 130 godzin przegranych. Konsola nie byla wylaczana w tym czasie w ogole, bo gdy ja przysypialem - za gre bral sie moj kumpel (siedzielismy u mnie w piwnicy - ale takiej wypasionej w h**, fotele, lozko,meble, lodowka, sprzet). To bylo jakies 11 lat temu chyba.

Offline Growlanser

• Tantalus Zombie Creation
  • General
  • MusSskkk
Odp: Spanie i granie :D
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 10, 2008, 05:25:38 pm »
48... wygladalem jak zombie... O dziwo gralem wtedy na kompie we wszystkie FPP jakie mialem. Zawsze chcialem sprobowac ile wytrzymam. A najsmieszniejsze jest to ze po tym eksperymencie spalem tylko 10 godzin :F