Autor Wątek: Spanie i granie :D  (Przeczytany 14383 razy)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Odp: Spanie i granie :D
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 10, 2008, 05:31:37 pm »
Hm...pamiętam jak jakieś 2-3 lata temu spędziłem ok. 2 dni na przechodzeniu trybu Mercenaries w RE4. Każda plansza każdą postacią na 5 gwiazdek, żeby tego pieprzonego Handcannon'a zdobyć. God damn ! Leon chyba był najcięższy.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Pietraz

• Twisted Teacher
  • Daredevil
  • **
  • Whatever...
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 11, 2008, 06:41:51 pm »
Szlag Butz, mnie to czeka znów, bo jakieś 3 dni temu memorka mi siadła... RE to zresztą nie jest największy problem... FFX, GT3 i GT 4 to strata dopiero...  :'(

"A potem pieścić będziemy się czule
I zwierzać słodsze od snu tajemnice"

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 03, 2009, 11:45:39 pm »
Aaaah tryb Mercenaries w RE4, do dziś go męczę, narazie 5 gwiazdek zdobyłem tylko Krauserem i Hunkiem w Village, Leon jest okropny, Ada i Wesker nie wiele lepsi. Krauser ze swoją łapką niszczy każdego  mini-bossa, z kolei Hunk efektownie łamie kark. Licząc moje przerwy w graniu, Mercenaries zajęło mi około 4 dni, i wciąż daleko do końca.

Offline SebaSan

• Soldier
  • Astromaniac
    • http://sebasan1981.blogspot.co.uk/
« Odpowiedź #43 dnia: Września 12, 2010, 02:00:37 pm »
Hmm.. najwięcej nocy zarywałem zdecydowanie przy przechodzeniu mojej ukochanej Castlevanii Symphony of the Night. Oczywiście nie wtedy kiedy musiałem iść do pracy, ale podczas urlopu i gdy byłem na L4 z powodu choroby.
Poza Cvanią skutecznie noc zabiera mi stara oldschool'owa gra HommII + dodatek. Przykładem niech będzie dzisiejsza nocna sesja...

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 04, 2012, 12:05:44 am »
Ja ostatnio gram prawie tylko nocami, rundki od północy do 4 nad ranem to norma. Czasami zdarzy się za dnia rundka w Battlefielda 3 pograć

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 04, 2012, 12:30:50 am »
Ja grał ostatnio głównie w World of Tanks. Tak co jakiś czas strzelam sobie 1-3 bitwy od późnego popołudnia do nocy. Najbardziej od sny odrywała mnie jak dotąd Cywilizacja - gram w Civa 5 jak nie mam co robić i wtedy mam 3 dni nim wypełnione spokojnie.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 04, 2012, 01:50:05 pm »
Jak jestem w domu to gram codziennie od około 15 do 3 lub 2 w nocy (czasem do 5) potem kładę się spać do 15 jak domownicy niezbyt hałasują, czasem wcześniej i znów do gier :D. Jak mnie pewnego razu ktoś określił, jestem okazyjny nolife. Teraz sen z powiek zrywa mi Okami na PS2 i masterowanie go na 100%, oprócz tego FFIV na PSX w wersji NTSC do którego sobie przy okazji sporządzam solucję. No i kilka innych gier, ale to głównie. Okami wymaga jakichś 80h, przynajmniej w moim przypadku. I jak na razie mam 70 przegrane

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 05, 2012, 02:06:24 am »
Także wolę zarwać nockę, niż tylko 2-3 h sobie pograć. Ja tam muszę dłużej przy grze posiedzieć, aby w nią się wciągnąć i jakoś lepiej ogarnąć. Krótkie i szybkie gierki (typu Angry Birds) do mnie zupełnie nie trafiają. Tak w ogóle to ostatnio spośród jRPG'ów ukończyłem sobie PSP'kowe FF IV CC oraz odświeżam i jestem w trakcie FF VIII (o dziwo XIII-2 póki co odstawiona na dalszy plan). W planach powrót do gier z serii Persona i SMT.
Oki Doki Man

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 05, 2012, 09:24:44 am »
Tutaj i tak dochodzi kwestia pracy jeśli ktoś wykonuje. Ja w sumie mam mocno związaną z grami, ale to później pozostaje mało czasu na granie dla czystej przyjemności i czasami skutkuje tym, że czuje się przesyt. Ale zarywanie nocek rzadko kiedy mi przypada, jedynie jak piszę popołudniu, to mogę pospać do tej 10 żeby jakkolwiek się wyspać. Choć przyznaję, że granie nocami jest słabe, bo jestem mniej skoncentrowany.

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #49 dnia: Maja 05, 2012, 11:29:03 am »
Tutaj i tak dochodzi kwestia pracy jeśli ktoś wykonuje. Ja w sumie mam mocno związaną z grami, ale to później pozostaje mało czasu na granie dla czystej przyjemności i czasami skutkuje tym, że czuje się przesyt.

Tak, przesyt grą to coś czego nie lubię, dlatego też wolę pograć sobie w 2-3 tytuły jednocześnie, celując w różne gatunki (bądź też z jednego poletka, ale kompletnie się różniące). U mnie głównie do niego dochodziło, kiedy miałem "wypożyczone" konsolę lub same gry i walczyłem z czasem, aby przejść je jeszcze przed oddaniem. Na dłuższą metę to z pewnością nie jest granie dla przyjemności, więc odradzam.

Ale zarywanie nocek rzadko kiedy mi przypada, jedynie jak piszę popołudniu, to mogę pospać do tej 10 żeby jakkolwiek się wyspać. Choć przyznaję, że granie nocami jest słabe, bo jestem mniej skoncentrowany.

Ja tam akurat nie mam problemu z "syndromem zombie", potrafię nierzadko cały tydzień roboczy grać do 3-4 w nocy, pospać 2-3 godzinki i być wypoczęty (ba, i nawet się kawą ratować nie muszę). Odsypiam sobie w weekend, gdzie 8-10 godzin snu w zupełności normuje mój cykl życia. Czasami po zarwanej nocce, zbawienna jest dla mnie popołudniowa, 30-45 minutowa drzemka, i wtedy ponownie mogę bez zmęczenia cokolwiek robić.

Sam brak koncentracji podczas nocnego grania rozwiązałoby dobranie odpowiednio zajmujących gierek (głównie FPS'ów), tytuły zaś typowo monotonne (dla mnie akurat gry samochodowe, dla innych pewnie RPG) pozostawić sobie na wcześniejsze godziny grania.

Oki Doki Man

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 05, 2012, 07:45:34 pm »
Tutaj i tak dochodzi kwestia pracy jeśli ktoś wykonuje. Ja w sumie mam mocno związaną z grami, ale to później pozostaje mało czasu na granie dla czystej przyjemności i czasami skutkuje tym, że czuje się przesyt.

Tak, przesyt grą to coś czego nie lubię, dlatego też wolę pograć sobie w 2-3 tytuły jednocześnie, celując w różne gatunki (bądź też z jednego poletka, ale kompletnie się różniące). U mnie głównie do niego dochodziło, kiedy miałem "wypożyczone" konsolę lub same gry i walczyłem z czasem, aby przejść je jeszcze przed oddaniem. Na dłuższą metę to z pewnością nie jest granie dla przyjemności, więc odradzam.

Ale zarywanie nocek rzadko kiedy mi przypada, jedynie jak piszę popołudniu, to mogę pospać do tej 10 żeby jakkolwiek się wyspać. Choć przyznaję, że granie nocami jest słabe, bo jestem mniej skoncentrowany.

Ja tam akurat nie mam problemu z "syndromem zombie", potrafię nierzadko cały tydzień roboczy grać do 3-4 w nocy, pospać 2-3 godzinki i być wypoczęty (ba, i nawet się kawą ratować nie muszę). Odsypiam sobie w weekend, gdzie 8-10 godzin snu w zupełności normuje mój cykl życia. Czasami po zarwanej nocce, zbawienna jest dla mnie popołudniowa, 30-45 minutowa drzemka, i wtedy ponownie mogę bez zmęczenia cokolwiek robić.

Sam brak koncentracji podczas nocnego grania rozwiązałoby dobranie odpowiednio zajmujących gierek (głównie FPS'ów), tytuły zaś typowo monotonne (dla mnie akurat gry samochodowe, dla innych pewnie RPG) pozostawić sobie na wcześniejsze godziny grania.

Co ty robot jesteś? ja po 5 dniach wstawania na 5:15 i kładzenia się spać ok 23:00 na oczy nie widzę. W łikendy obowiązkowy sen od 22:00 do 10:00 dnia następnego. Amen.
]

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 06, 2012, 02:29:00 am »
Co ty robot jesteś? ja po 5 dniach wstawania na 5:15 i kładzenia się spać ok 23:00 na oczy nie widzę. W łikendy obowiązkowy sen od 22:00 do 10:00 dnia następnego. Amen.

Spójrz na awatar, a będziesz znał odpowiedź... A tak na serio, to wyrobiłem się przez tyle lat grania, począwszy od komandorca, poprzez pegasusa na obecnych konsolach kończąc. Co więcej, ja po prostu nie mogę za dużo spać, gdyż jak leżę zbyt długo to czuje się ospały i taki "rozflaczały". Poza tym mówiłem o zbawiennej drzemce, gdy zachodzi ku niej potrzeba, a ona - uwierzcie mi na słowo - naprawdę daje więcej niż 8 godzinny sen.
Oki Doki Man

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #52 dnia: Maja 06, 2012, 10:43:36 am »
Mazurit, ja też grałem kiedyś dniami i nocami, w dzień-noc byłem w stanie skończyć niejednego RPG-a. Teraz po prostu sypiam po 5h maks i nie mam siły zarywać nocki. W FPS-y mi się źle gra w nocy, wolę spokojniejsze tytuły, które nie wymagają ciągłego skupienia. Może też fakt, że nie mam kiedy uciąć sobie drzemki, bo ciągle coś robię.

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 07, 2012, 07:57:08 am »
Cóż, ja zarywam często w tygodniu noce(nawet bardzo), ale w weekendy śpię często ponad 12h w sobotę, niedzielę też coś koło tego.

Nie preferuję specjalnie grania po nocach, bo oczy mnie rano bolą i zachowuję się i wyglądam jak ujarany chomik.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #54 dnia: Maja 07, 2012, 12:20:52 pm »
Ja po tym całym graniu nocami mam spore cienie pod oczami i każdy kto mnie widzi pierwszy raz mówi żem narkoman xD.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #55 dnia: Maja 11, 2012, 12:00:39 am »
Ja swoich worów pod oczami to pewno w tym stuleci nie wyleczę. Nie potrafię spać dłużej niż 5-6 godzin.