Autor Wątek: Suikoden  (Przeczytany 25444 razy)

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Suikoden
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 25, 2004, 11:03:14 pm »
w "2" zagram na banek, bo giera mi sie spodobala...o to sie nie martw  ^_^ ...co do Star Ocean'a to przypomina mi strasznie ukonczone niedawno ToP, wiec nie dziw sie ze poszla ta gra na pierwszy ogien...moge cie zapewnic ze na darmo mi tych gier nie zalatwiales ;)  

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Suikoden
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 25, 2004, 11:08:03 pm »
hehe ja myśle ale jakoś małą popularnością cieszy się ta gierka bo tylko my tu piszemy :) a w ToP... też nie grałem :D mam ostatnio strasznie okrojoną wiedzę o jRPG-ach odkad w moim domu zagościło blaszane pudło... ale jakoś się trzymam :D
]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Suikoden
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 26, 2004, 08:10:53 pm »
Echhh niewiem czemu ale jakos nie moge sie zabrac za granie w Suikodena :o  jakis czas temu pisalem posta i nadal jestem w tym samym momencie nie ruszylem sie ani na krok niechce mi sie jakos powrocic do tego... jush coraz mniej czasu spedzam nagraniu.... wczoraj wlaczylem konsole ale nie z Suikodenem tylko z moim ukochanym Chrono Crossem... nie wiem jush hyba za stary sprzet dla mnie i nie moge grac na PSX chociaz obiecalem sobie ze dzis czyli w piatek zagram sobie w suikodena bo nie mam kasy zeby isc na pifffka na karaoke do pubu ;(  Faqqq no ale co tam mam nadzieje ze Suikoden 2 umili mi choc troche nocke... i mam nadzieje ze mnie pochlonie i sprawi ze znow zasiade do jRPGow(bo granie poraz 5 w CC to nie to samo) a jak czytam wychwalania Devila to moze i dzisiejszej nocy znowu zapali sie we mnie iskierka do jRPGow ;(  czego sobie zycze i mam nadzieje ze i wy mi zyczycie powrotu na dobra strone zycia ;)  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Suikoden
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 27, 2004, 12:03:55 am »
ja sie przyznam ze dzieki wam cos sie we mnie ruszylo :D ...skonczylem ToP'a, Suikodena 1, teraz mecze Star Ocean'a, nastepny w kolejce Suikoden 2 :lol:

o dwojce nic nie wiem Gipsi, ale Devil mowi ze jest lepszy od jedynki...a ze jedynka jest swietna (choc troche prosta <_< ) wiec dwojeczka musi wymiatac...czego sobie i tobie zycze  :P  

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Suikoden
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 21, 2004, 09:12:37 pm »
Ej skończył któś wreszcie tego suikodena 2 ??  
]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Suikoden
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 22, 2004, 08:18:16 am »
Ja skończyłem dwa razy, jeśli tak na mus kogoś potrzebujesz... Mój kumpel jest w tą grę niesamowity... kręciłem sobie z niego bekę ze dwa miechy... czy dałbyś radę nie zdobyć Luc'a.... bo jemu się udało...

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Suikoden
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 22, 2004, 12:48:30 pm »
Luc'a mówimy o tym magu ?? jak on to zrobił :/ zabił go w czasie bitwy?? czy wogóle się nie przyłączył?? co to za cuda i dziwa ??
]

Offline Lemax

• Soldier
    • http://
Suikoden
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 22, 2004, 07:42:00 pm »
Dobra... to ja jestem tym "kumplem"... po pierwsze nie zabiłem go podczas bitwy. Było napisane, ze go dołączyłem do składu, ale jak go chciałem wziąść do drużyny to go na liście nie było.

Ganymede, a human boy,was blessed with such beauty that
even gods could not stop falling in love.
One day he was taken away somewhere by a majestic eagle.
Time passed, and in Heaven,gods were fascinated with
a young man who were serving nectar to them at their party.
Thus, Zeus, the lord of gods,gave him the immortality of god
and he became the stars of a man who is pouring water of rain
toward his home ground.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Suikoden
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 23, 2004, 12:20:46 am »
błąd gry :/ inna sprawa że nigdy znigo nie korzystałem, hum hum... miałeś go na kamiennych tablicach wypisanego ?? a może wybył uporać się z Seserai of Harmonia bo w penym momencie gry on poprostu wybywa uporać się z innym magiem...
]

Offline Lemax

• Soldier
    • http://
Suikoden
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 24, 2004, 03:52:32 pm »
Nie miałem zapisanego Luc'a na kamieniu. WOGÓLE NIE MIAŁEM KAMIENIA, bo od niego (czy tam od Leknat) się go dostaje

Co do pierwszej części SUIKODENA to znam kogoś kto przeszedł tą giere 8 razy i teraz niemorze na nią patrzeć.Osobiście uważam że gra jest wyje... z czachy.

[size=8]Nie pisz dwu postów pod rząd
Made by White_wizard
[/size]
« Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2004, 05:15:59 pm wysłana przez White_wizard »

Ganymede, a human boy,was blessed with such beauty that
even gods could not stop falling in love.
One day he was taken away somewhere by a majestic eagle.
Time passed, and in Heaven,gods were fascinated with
a young man who were serving nectar to them at their party.
Thus, Zeus, the lord of gods,gave him the immortality of god
and he became the stars of a man who is pouring water of rain
toward his home ground.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Suikoden
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 24, 2004, 09:52:11 pm »
właśnie tablice razem z luckeim dostajesz... a co do pierwszej części to nie jest nawet w połowie tak dobra jak dwójeczka :P
]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Suikoden
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 24, 2004, 10:54:39 pm »
A grałeś moze w Gunso Suikoden II - Card Story (jak nie wiesz to jest dostępny w dziale download), fajna giera... szkoda, że po japońsku. Grałem chwilkę, skupiałem się na rzeczownikach (bo znam dwa podstawowe iśnie alfabety) i pokumałem sie tylko, że są tam jakieś karty bochaterów i karty linkowe (link cards), które się łączą z nimi. Taka zabawna wariacja na temat S2. Udało mi się dojść do Toto Village, a potem straciłem zapał.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Suikoden
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 24, 2004, 11:59:05 pm »
hum mam to gdzieś w moich romach.. ale nie odpalałem nie lubie kiedy gry okraszone są krzakami :D
]

Offline klaude

• Soldier
Suikoden
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 02, 2005, 01:54:58 am »
Za to ja mam pytanie, co do Suikodena 2. Gram w to od niedawna, moze zdracilibyscie wasze ulubione party jak graliscie.

Nie wiem na jakim etapie jestem, ale pewnie gdzies na poczatku, bo mam malo postaci zwerbowanych (chyba ze je przeoczylem ;p).

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Suikoden
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 02, 2005, 02:03:05 am »
Miałem kilka ulubionych składów, w zależności od nastroju... często miałem trójkę ninja (Kasumi, Sasuke, Mondo), prawie zawsze byli u mnie Flik, Victor i przynajmniej jedna z dwóch siostrzyczek (Rina i Eillie, czy jakoś tak...). Z późniejszych postaci to lubiłem Mazusa, bo fajnie ludzi czarami niszczył. Skład często zmieniałem... szkoda tylko, że później nie ma dwóch najciekawszych postaci z gry (Jowy i Nanami)...

skorto już mowa o tej grze... udało się komuś zdobyc w niej McDohla (głównego bohatera z pierwszej części Suikoden), bo można go przyłączyć razem z Gremio. Tylko to jest zarąbiście trudne.... dlaczego? Trzeba mieć na memorce sejw z pierwszej części z Suikodena <gulp> ZE ZDOBYTYMI WSZYSTKIMI POSTACIAMI... wszyściutkimi.... (dlatego jest tam Gremio... zorientowani wiedzą o co chodzi)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2005, 02:06:38 am wysłana przez Tantalus »

Offline klaude

• Soldier
Suikoden
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 02, 2005, 01:55:01 pm »
Jesli Nanami odejdzie to nie bedzie wesolo, bo jest najsilniejsza w moim party.

Jak to jest z runami? dajmy na to ze mam podpiety rune Wind komus, i ona ma okreslona liczbe tego do wykorzystania, ale od czego to zalezy ile moze wykorzystac razy dana technike, i kiedy sie odnawiaja?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Suikoden
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 02, 2005, 05:50:37 pm »
Jesli Nanami odejdzie to nie bedzie wesolo, bo jest najsilniejsza w moim party.

he.. hehe... he... zabawne... hehe...

Jak to jest z runami?

cholera wie... wiesz kiedy ja ostatni raz grałem w Suikodena? Na runie ma się chyba cztery cyferki, które oznaczają ile razy możesz użyć ataku danego poziomu.... ich ilość zależy od którejś tam statystyki... nie pamiętam.... polecam Blue Gate Rune (cuś ślicznego) założone u Mazusa, Luca alebo jakiegoś innego maga (Rina albo jej siostra mogą być)...

Offline klaude

• Soldier
Suikoden
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 02, 2005, 08:46:00 pm »
Co do Nanami to serio jest najsilniejsza. Ma cos w stylu double attack (atakuje 2 razy) i do tego po kazdym ataku zadaje fire (dzieki runie fire chyba), co zadaje wiecej dmg niz rikimaru, tsai czy hanna ;>

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Suikoden
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 02, 2005, 09:07:52 pm »
to jak ty masz w składzie Rikimaru, Hanne i Tsai'a to albo jesteś na samiuśkim począteczku albo minąłeś się z połową postaci... poczekaj na kogoś, kto faktycznie robi damage, jak Miklotov i Camus, Bob albo Valeria (żeby nie wspominać o Pasmerdze, który zajebuje wszystkich jednym strzałem...) wtedy dopiero będzie w czym wybierać... a co do Nanami.... heh... nie przyzwyczajaj się do niej, dobrze ci radzę...

Offline klaude

• Soldier
Suikoden
« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 03, 2005, 01:46:59 am »
Teraz jestem w Two-River, watpie ze przeoczylem jakies postaci do tej pory, bo w jRPGach jestem bardzo dociekliwy, z kazdym gadam po kilka razy, wracam sie do danych lokacji 'dla pewnosci'.