Autor Wątek: Suikoden  (Przeczytany 25435 razy)

Offline Grzelu

• Soldier
Odp: Suikoden
« Odpowiedź #60 dnia: Marca 22, 2007, 03:12:35 pm »
Suikoden II rzadzi. Serial na jego podstawie byłby przegieciem. Ale nie o to mua chodzi. Sorki, że tak z nikąd, ale mam pytanie. Suikodena 1, 2, 4 przeszedlem. Dlaczego? Bo wyszły na Europe. Szukam Suikodena  3. Napaliłem sie na niego jak arab na kurs pilotażu, ale nie wiem skad... Wiecie skad można takowego zdobyc? Z góry Bóg zapłać.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #61 dnia: Marca 22, 2007, 07:32:22 pm »
Tylko śiągnąc z neta. S3 nie ma w Europie.
I'm in Space!

Offline andchaos

• Adventurer
  • *
    • Andchaos Game Cave v3.0
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 13, 2007, 11:20:29 pm »
Suikoden II rzadzi. Serial na jego podstawie byłby przegieciem. Ale nie o to mua chodzi. Sorki, że tak z nikąd, ale mam pytanie. Suikodena 1, 2, 4 przeszedlem. Dlaczego? Bo wyszły na Europe. Szukam Suikodena  3. Napaliłem sie na niego jak arab na kurs pilotażu, ale nie wiem skad... Wiecie skad można takowego zdobyc? Z góry Bóg zapłać.

Jak chcesz mieć orginal to możesz kupić przez www.ebay.de , widziałem tam oferty Suikoden 3 ale trzeba mieć do tego przebudowanego PS2 by chodziły NTSC

Offline Wormsek

• Soldier
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 03, 2007, 03:18:40 pm »
Jest ktoś mocny i mial 99lvl???

Dostałem Hoi'a na 99tym :P

A ja mam takie pytanie. Gdzie jest dokładnie wejście do Rokkaku? Bo mam Kasumi w składzie i szukam przy drabinach i nic :(

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 03, 2007, 07:43:58 pm »
Trochę dawno grałem, więc dokładnie nie wskażę miejsca. Jeśli dobrze pamiętam, to przejście jest kilka ekranów gdzieś po drabinach. Przejście jest ukryte w drzewach w dolnej części ekranu. Łatwo miejsce rozpoznać po dwóch rzucających się drzewach. Wystarczy trzymać kierunek w dół, aż bohater nie przejdzie przez drzewa.
I'm in Space!

Offline Wormsek

• Soldier
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 03, 2007, 08:13:28 pm »
Ale od drabinek w stronę granicy, czy w stronę wioski?

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 03, 2007, 08:17:56 pm »
W stronę Gregminster. Zresztą mówiłem, że dawno nie grałem, więc moge się mylić.
I'm in Space!

Offline Wormsek

• Soldier
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 06, 2007, 12:16:26 am »
Hmmm, ostała mi tylko jednak gwiazda do zrekrutowania...czy ktoś może wie, gdzie mogę naostrzyć broń na 14 lvl, albo skąd wziąć młotki dla mojego kowala?

Offline andchaos

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 13, 2007, 12:29:35 pm »
Hmmm, ostała mi tylko jednak gwiazda do zrekrutowania...czy ktoś może wie, gdzie mogę naostrzyć broń na 14 lvl, albo skąd wziąć młotki dla mojego kowala?

Iron Hammer   (Lvl  9): Forest Village, Armour shop, porozmawiaj z menszczyzną a ci podaruje młot.
Copper Hammer (Lvl 12): Gregminster, Palace, porozmawiaj z żołnierzem w górnym przetsiąku po wejściu do zamku.
Silver Hammer (Lvl 15): Greenhill Academy, student w klasie nauki kowalstwa. (dostepne dopiero po odzyskaniu Green Hill)
Golden Hammer (Lvl 16): Sajah Village, Item Shop, Rare items.

Offline Des

• Soldier
    • Neo jSite
« Odpowiedź #69 dnia: Listopada 19, 2007, 02:07:57 pm »
Trochę dawno grałem, więc dokładnie nie wskażę miejsca. Jeśli dobrze pamiętam, to przejście jest kilka ekranów gdzieś po drabinach. Przejście jest ukryte w drzewach w dolnej części ekranu. Łatwo miejsce rozpoznać po dwóch rzucających się drzewach. Wystarczy trzymać kierunek w dół, aż bohater nie przejdzie przez drzewa.
W stronę od drabinek (na górze) idź do następnej planszy. Potem na górę, aż w końcu skręcisz w prawo i "przytul się" do dolnej ściany drzew.

Offline andchaos

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 14, 2008, 01:55:57 am »

Po internecie krązą plotki że twają prace nad Suikoden VI, i że podobno szusta część serii będzie na Nintendo Wii, nawet na suikosource o tym w newsach wspomnieli. Ja osobiście bym wolał by seria trzymała się konsoli Playstation.

Offline Vivi The Black Mage

• Berserker
  • Vivi93
    • http://vivi-the-black-mage.blog.onet.pl/
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 24, 2008, 07:27:56 pm »
No cóż, obecnie mam ferie i zamowiłem S5 oraz S4 n allegro. Więc odpalilem "5" i na poczatku to raczej amnło grałem, ale jak pograłem troche dłużej to po prostu teeraz przestać nei mogę, po prostu super gra. Ciagle maniacze. Gra jest wspaniała piękna grafika i rozbudowana fabuła oraz poziom trudnośći troche podwyższony w porównaniu do część z "szaraka". Na razie jestem w momencie zdobycia Dawn Rune. Podoba mi sie też, zę wprowadzili skille oraz magia troche zmieniona, pozatym można zmieniać formacje co jest dużym plusem. Walki są dobre, chociaż wolałem te z "2". Postacie też przypadli mi do gustu szczególnei Kyle, lecz mam zastrzeżenie do naszego "Hero" bo wygląda troche jak baba. Następnie po prostu podziwiam Konami za to jak oni świetnei wplotli postać Georga i innych. Już w S2 było napisane, zę był w Falenie był ryczerzem i żę zamordował Królową. Dla zainteresowanych to neich idą do Richmonda i odkryja zagadki Georga albo niech wejdą na gamefaq. S4 wlącyzłem tylko żeby sprawdzić czy działa. Jak skończe S5 to zabiore sie za S4. A co do mojej oceny to S5 nawet bije na głowe S2, juz mi sie bardziej podoba a jeszcze zamku nie zdobyłem. A i jeszcze, czy ktos mógłby rozwinąć skróty, któe mamy w statsach, wiem że tam jest wind, water, fire, lighting ale reszty nie wiem.

Join The Naruto Online Multiplayer Game Naruto - Arena.com

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 24, 2008, 08:00:27 pm »
Popieram w całej rozciągłości twoją opinię o Suikoden V. W część czwartą mimo że słabsza również warto zagrać. Nie należy też zapominać o Suikoden Tactics chociaż bez znajomości części czwartej lepiej się za niego nie zabierać. (Jeśli oczywiście zależy ci by fabuła była zrozumiała). Ale ogólnie ten tytuł również uznaje za udany.

Offline danielbyk

• Soldier
« Odpowiedź #73 dnia: Lutego 08, 2008, 09:15:50 pm »
cze koledzy potrzebuje rady na temat s2 i 3 zakonicznia mam prawie wszystkie 108 brakuje mi dwóch futch i humpera a ide walczyci do miejsca gdzie ginie nanami a gdziesi wyczytałem ze trzeba mieci 108 postaci przed jeje smiercia bo tera nie moge zdobyci tych dwóch kolesi za wszelkie rady dzieks

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Lutego 08, 2008, 11:44:43 pm »
z tego co pamietam to sa w wiosce gdzies na gorze mapy i przylacza sie jak dzieciak z tej wioski ktoremu futch naopowiadal o smokach pojdzie na pobliska gore szukac smoczego jajka oczywiscie bedziesz musial go uratowac ;f

Offline danielbyk

• Soldier
« Odpowiedź #75 dnia: Lutego 09, 2008, 12:10:52 pm »
wiem gdzie ich z dobyci tylko ze ich era nie ma dopiero zdobylem ich po smierci nanami czy zobacze zakoniczenie

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Lutego 09, 2008, 04:04:34 pm »
nie mam pojecia co napisales ;o moze sprobuj z interpunkcja i wogole to masz dziwny dialekt (walczyci? gdziesi? wth?)

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #77 dnia: Lutego 09, 2008, 07:08:12 pm »
Futch i Humprey zrekrutujesz tylko w czasie pierwszej wizyty na terenie Rockaxe. Po opuszczeniu krainy z Camusem i Miclotovem znikają. Innymi słowy nie masz szans na 108.
I'm in Space!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #78 dnia: Lutego 21, 2008, 09:54:40 am »
No cóż jak to bywa z rpg też musiałam zagrać w Suikodena,oczywiście przez mojego kolegę,który w tym czasie grywa w IV część hehe.Na razie gram w jedynkę i muszę powiedzieć,że bardzo mi się spodobała,mimo iż grafika to 2d.Muzyka świetna,grywalność...no nie wiem czy teraz zadowolą mnie trzy postacie w teamie XD.Fabuła...a niech to utonęłam.Jestem w momencie walki z Neclordem i tak się zastanawiam czy w ogóle uda mi się go pokonać...mój kolega mówi,że nie ważne czy wygram czy przegram i tak mi się nie uda,bo tak jest fabularnie XD.Co mogę jeszcze powiedzieć, na razie mam wszystkie postacie jakie dało się do tego czasu uzbierać(staram się bardzo bo chcę odzyskać Gremio T^T).Hehe no i mam małe sugestie,że Konami musiało zrobić jakieś powiązania IV części do I,bo w końcu co tam robi Ted?Jak ktoś ma jakieś spostrzeżenia to może się podzieli?
No a tak jeszcze od mnie,chyba Suikoden zajmie miejsce Finala w moim rankingu ;P.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #79 dnia: Lutego 21, 2008, 10:07:38 am »
No cóż jak to bywa z rpg też musiałam zagrać w Suikodena,oczywiście przez mojego kolegę,który w tym czasie grywa w IV część hehe.Na razie gram w jedynkę i muszę powiedzieć,że bardzo mi się spodobała,mimo iż grafika to 2d.Muzyka świetna,grywalność...no nie wiem czy teraz zadowolą mnie trzy postacie w teamie XD.Fabuła...a niech to utonęłam.Jestem w momencie walki z Neclordem i tak się zastanawiam czy w ogóle uda mi się go pokonać...mój kolega mówi,że nie ważne czy wygram czy przegram i tak mi się nie uda,bo tak jest fabularnie XD.Co mogę jeszcze powiedzieć, na razie mam wszystkie postacie jakie dało się do tego czasu uzbierać(staram się bardzo bo chcę odzyskać Gremio T^T).Hehe no i mam małe sugestie,że Konami musiało zrobić jakieś powiązania IV części do I,bo w końcu co tam robi Ted?Jak ktoś ma jakieś spostrzeżenia to może się podzieli?
No a tak jeszcze od mnie,chyba Suikoden zajmie miejsce Finala w moim rankingu ;P.
Jeśli zamierzasz potyczkować sie z Neclordem w Warrior's Village (pierwsze starcie z wampirem), to raczej go nie pokonasz, bo cheater zawsze uniknie każdego ataku. Najlepiej nie przedłużaj i wytęp dla niego wszystkich swoich.
I'm in Space!