Ty się Gipsi nie stresuj, mam ponad roczny sprzęt za 1500 złotych, zero upgradów od tego czasu i jeszcze się nie zdażyło, by coś mi nie poszło. Za 3800? Hm, albo cię ktoś robi w bambuko, albo nie wiem
Pieniędzmi gospodaruje się oszczędnie
Solidus - na konsolach grafika jest o tyle gorsza, o ile charakterystyczna budowa wyświetlacza TV maskuje choćby pikselozę (takie wbudowane scanline\'y), a które na PC monitorze mogłyby utrudniać pracę.
Co do ciągłych ulepszeń - cóż, ale gry na PC są tańsze
(ostatnio nie ma droższych niż 150 zł, co dla konsol jest raczej dolną granicą, a utrzymuje się nawet dość ciekawa tradycja gier za 70-100zł). Dodatkowo światek moderski (samych modów do BG2 jest.... DUŻO, DŁUGICH, ZNACZNIE DŁUŻSZYCH NIŻ STADNDARTOWA GRA... proponuję TheDarkestDay) oferuje dużą liczbę modów i daje możliwość własnych modyfikacji.
Dodatkowo są tak zwane różne gusta, przez które zapalony PCtowiec (anty-arcade) nie może dobrze ocenić gier colsolowych (pro-arcade) i vice versa.
O czym by tu jeszcze...? Ach, tak. Co do ulepszeń i komplikacji... fani samochodowi lubią grzebać przy swoich maszynkach. Tak samo PCtowcy (nie liczę zmutowanych blokersów i dwuletnich dzieci w nieco starszej skórze :twisted: ) lubią grzebać w Biosach, sprzęcie itp. i być dumnym, że wyciska się z niego maks. wydajności.