Autor Wątek: Czarna lista gier  (Przeczytany 24765 razy)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Czarna lista gier
« dnia: Lutego 13, 2004, 10:19:12 pm »
OK,były tematy o swoich ulubionych postaciach itp.a teraz podawajcie swoję najmniej lubiane gry.Są jednak trzy zasady:
1.Opis czemu danej gry(lub gier,może być kilka) nie lubicie
2.Nie chcę tutaj żadnych kłótni na temat\"Jak możesz nie lubić tej gry?Jesteś debilem,bo jej nie lubisz!\"Takie sprzeczki załatwiajcie na GG albo na Privie i nie przenoście później jej na forum.Piszcie poprostu czemu nie lubicie tej gry i tyle.I pamiętajcie:Każdy ma swój gust,a o gustach się nie dyskutuje.
3.Niech nie będą to Finale i Chrona.
No to ja zacznę:
1.Tekken-jest to według mnie najnudniejsza bijatyka.Fabuła za każdym razem identyczna-Heniek organizuje turniej,no ile można jeść kartofle :wink: .Czasami ktoś tam ma jakąś chęć poboczną ale to rzadkość.Dobra,kiedyś uwielbiałem tą grę ale potem kumpel zaczął mnie nachodzić i prze parę godzin grał TYLKO w Tekkena.Po paru dniach zacząłem rzygać tą grą i zacząłem mówić,że grę pożyczyłem komuś.

Jakoś żadne inne narazie nie przychodzą mi na myśl...                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

MarvelliX

• Gość
Czarna lista gier
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 13, 2004, 11:15:30 pm »
Bardzo profesionalnie zrobiony temat, odrazu wszystko wytłumaczone...zasady...wszystko elegancko, Gratulacje (przez duże G) 8) .
Ja to nie lubię całego gatunku gier sportowych więc nie ma sensu wymieniać pokolei. Uzasadnienie jest proste: nie jestem wysportowany, nie lubię sportu i nawet niechcę grać jako sportowiec mam  \"sportowstręt\". [UWAGA: to może być zaraźliwe] :D                            

Offline Dark M

• General
    • http://
Czarna lista gier
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 13, 2004, 11:45:38 pm »
Najbardziej nielubie gier na PC,
-Bo w większości takich gier postacie są do dupy, dajmy na to takie Diablo(czy jak mu tam) jak u kumpla zobaczyłem jakie postacie są do wybory poprostu go wyśmiałem i te jego całe diablo(najdłurzej zlewałem z barbarzyńcy),
-Klawiatóra to najgorszy z możliwych kontrolerów gier.
-Jakieś zabawy z rozdzielczościami RAMami itp.
-To Niema dlamnie ani kropli Klimatu,(na DC w takiego C.Taksiarza mogłem grac godzinamia, na PC zygać mi się po 10minutah chciało)
-przy kompie trzeba siedzieć blisko monitora, a nie w foteliku, pozatym ekram mam nieduży(17\")
-Gry na Pc są robione, zaczynając od strony technicznej. :
ostatnio czytałem pare wywiadów z twórcami Gier i na przykład posłurzył mi Gość wypowiadający się o DooM3, i zaczoł od nowego \"amajzing\" enginu, i wogule wszystko było amajzing, grafika, silnik, oświetlenie itp. przez cały tekst gość opowiadał że gra odstawi wzystkie obecne gry na rynku o lata świetlne będzie poprostu najlepsza, o historji gówno wspomniał. A porównywałem go z przedstawicielem Namco, który wypowiadał sie o Xenosaga 2, muwił cały czas o historji gry, o powiązaniach z poprzednimi częściami,że fani będą mogli odrazu spostrzec że zmieniła się lekko historja, o silniku powiedział tyle że będzie ten sam co poprzednio z małymi modyfikacjami i lekko polepszona grafika.                            

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Czarna lista gier
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 14, 2004, 02:01:55 am »
Ja sie dolaczam do wypowiedzi Darc Master\'a: Ja takze nienawidze gier na PC!!!!

A jedna z gier ktorych najbardziej nienawidze to Fifa- gra tak zajebiscie przereklamowana ze bardziej sie nieda wszyscy PCtowcy sie nia jaraja a jest to nedzna \"zabafffeczka\" w porownaniu z ISS(teraz PES\'em), ktora sprzedaje sie tylko dzieki dobremu marketingowi i temu ze jest na wszystkie platformy... no i dlatego ze jest bardziej dla mlodszych graczy ktorzy lubia naciskajac szybki bieg przebiec jednym zawodnikiem cale boisko i zdobyc gola!                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Czarna lista gier
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 14, 2004, 08:53:12 am »
Ja równiesz dołańczam sie do wypowiedzi Dark Mastera:poprostu nie cierpie gier na PC!!!

-kierowanie postaciami w danej grze
-grafika
-samo to że trzeba siedzieć przy kompie blisko przy ekranie i psuć wzrok
-wogule wszystko

(Kiedyś zdarzyło mi sie grać w Tekkena i raymana na pc powiem tylko że system grania był beznadziejny a sama grafika poruwnujac do playa to była tak beznadziejna że szkoda słów :evil: )                            

Offline Dark M

• General
Czarna lista gier
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 14, 2004, 10:59:03 am »
na PC grafika nie jest słaba(pomijając że trzeba mieć sprzęt za cene kilku konsol razem, z tym że jest odpychająca bez wyrazu i Harakteru.

btw:nielubie również strzelanek na wszelkie platformy.                            

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Czarna lista gier
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 14, 2004, 11:12:38 am »
ja nie lubie strasznie cukierkowych gierek. giera ma miec klimat!!!!                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
Czarna lista gier
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2004, 03:41:17 pm »
Nie lubię gier typu piłka nożna, koszykówka, hokej itp.
Dla mnie wszystkie takie gry są do siebie podobne.
Piłka jest okrągła, a bramki są dwie.                            
I'm in Space!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Czarna lista gier
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 14, 2004, 05:10:32 pm »
mala uwaga: w hokeju jest krazek :D                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
Czarna lista gier
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 14, 2004, 06:42:21 pm »
oto lista:
1.Fifa(na pc,bo na pleya to inna sprawa)
2.gier w języku wschodni-wietnamskim:)
3.Seria Rainbow 6
4.gry logiczne
5.edukacyjne                            

Offline FaLa

• Knight
Czarna lista gier
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 14, 2004, 10:31:18 pm »
nie lubie symulacji lotu jakos mi nie przypadly do gustu, seria sims po prostu mnie dobija  :) a co do fify itp. to powiem tak pierwsze gry pod tym tytulem byly dobre reszta to to tylko zmieniona data i sklady.                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Czarna lista gier
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 15, 2004, 12:11:03 am »
Wszyscy nienawidzący PieCów, wrzucie je do pieca... po co wam tak bezużyteczne i bezklimatyczne( klimatronix :?: ) urządzenia.
Gry są do d...luftu więc nie grajcie  :D ja nie mam wielkiego wyboru :D odkąd nie ma PSX i DC nie miałem kontaktu z konsolą i czuje się jak Jezus na pustyni :D
Nikt nie lubi PCtów a każdy z was zmuszony jest ich używać więc przestańcie na nie psioczyć ];-) To mówiłem ja Jażąbek                            
]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Czarna lista gier
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 15, 2004, 12:58:50 am »
Sorki troszeczke odskocze od tematu ale chce odpowiedziec De6v6il6:
Otosh nikt nie napisal ze nie lubimy PC tylko ze gier na nie (moim zdaniem PC jako maszynka do gier to gogantyczna porashka -ale to tak poza tematem nie chce wywolac zadnej qlutni- chociarz hyba wlasnie wywolalem :wink: )                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline FaLa

• Knight
Czarna lista gier
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 15, 2004, 10:11:10 am »
Otosh nikt nie napisal ze nie lubimy PC tylko ze gier na nie (moim zdaniem PC jako maszynka do gier to gogantyczna porashka -ale to tak poza tematem nie chce wywolac zadnej qlutni- chociarz hyba wlasnie wywolalem  )

ale badzmy sczerzy wiekszosc ludzi to tylko gra na PC wiec mowiac ze gry sa do pupy tak samo moza mowic ze PC jest do pupy :). Ja tam nie nazekam na blaszak i musze stanac w jego obronie (samoobrona  :?:   :D ) i powiedziec ze gry na blaszaka sa takie zle nie ktore to znacznie przewyzszaja gry na pleja ale to kwestia gustu. Duga sprawa .. nie klutnia to poprostu dyskusja w ktorej naprawde bedzie mozna podysktowac  :)

A co do tej czarnej listy to jeszcze dodam wszystkie serie gry z chydraulikami ... juz chyba wszystkie mozliwe gry z nimi byly a wiekszosc z niech nic ciekawego nie wnosi. Zrobia lepsza grafe z nimi albo dodadza jakis szczegol i o to powstaje kolejna gra Mario Bross 32  :D                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline K4m!k423

• Soldier
Czarna lista gier
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 15, 2004, 01:04:44 pm »
Heh... ja tam do pieca nic nie mam chociaż kłuciłem sie z bratem co kupic czy jakiąś konsolke czy PieCa ale niestety siła wyższa :DD. A co do gier to nie lubie symulacji lotu samolotem to chyba gierka dla tych co chcą zostać pilotem jakiegoś samolotu którego i tak co nie miłego spotka np: Wujek Osama bin Zagłada coś nowego wymyśli itp: itd: :D                            
Jak tu sie nie pociac jak cie dziewczyna rzuci;(((

Offline Dark M

• General
Czarna lista gier
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 15, 2004, 01:32:18 pm »

A co do tej czarnej listy to jeszcze dodam wszystkie serie gry z chydraulikami ... juz chyba wszystkie mozliwe gry z nimi byly a wiekszosc z niech nic ciekawego nie wnosi. Zrobia lepsza grafe z nimi albo dodadza jakis szczegol i o to powstaje kolejna gra Mario Bross 32  :D

Jak można nielubić Mariana ?? Pozatym w przygotowaniu jest Mario 128

btw:żeby niebyło, nieposiadam żadnej gry na PC, i nigdy niemam zamiaru w nic na nim grać, ostatni raz grałem ok.2 lat temu (czyli jak kupiłem PC)                            

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
    • http://www.dbgpbem.prv.pl
Czarna lista gier
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 15, 2004, 01:57:44 pm »
Ech, ludzie, wiecie co? Rozczarowałem się na was. Myślałem, że napiszecie co wam się gdzie nie podoba etc., a pisanie obraźliwych stwierdzeń w sprawie która na dodatek jest jedynie kwestią gustu jest objawem głupoty i skrajnej nietolerancji. A nie lubię, gdy porządne fora dewaluują się na poziomie rozmówców...

A co do mojej czarnej listy gier: rozczarowałem się na Mortalach wyższych niż 2 (chociaż Trilogy było strawne), Need4Speedach wyższych niż 2 :D, było też wiele kaszaniastych gier, których wolę nie pamiętać, za granie we wszystkie serdecznie żałuję :D

[edit]W 1 poście zasady są wyjaśnione[edit][/size]                            
Aeris: I want to meet you.
Cloud: But I\'m right here.
Aeris: I know, I know what I really mean is, I want to meet...you.

Offline Madness

• Daredevil
  • **
Czarna lista gier
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 15, 2004, 04:44:27 pm »
Ja wymienie kilka gier:
1.Fifa saga - co to jest? z czym to sie je? i wogule co to za gatunek? gra dla dzieci do lat 2?(na to wskazoje poziom skoplikowania gry)
2.Virus - eee,hmm, ja sie boje wogle wypowiedziec o tym, nikomu nie polecam, ale powiem tylko tyle gra type RE z grafikol i rozwiazaniami z czasow snesow, bleee
3.Seria Kurushi - co to jest? a gdzie tu fabula? ehem, gdybym ja takol gre qpil to: nie pokazywalbym sie poza domem przez 2 miechy, do szkoly bym kanalami chodzil, a jak juz bym wyszedl z kanalow to z papierowol torbol na glowie, nikomu nie polecam, no chyba ze waszym tesciowym

Oto trujca przesadyzmu i durnoty. Aka CO TO QFA JEST?.

To tyle, nie mam wiecej pytan :].                            
In the name of God,
impure souls of the living dead
shall be banished into eternal damnation.
Amen.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Czarna lista gier
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 15, 2004, 08:37:59 pm »
Trochę też mnie prawie wszyscy zrozumieli.Miały być konkretne tytuły gier(lub ich serie)a nie gatunki.Większość odpowiedzi jest poprostu zbyt ogólnikowa,bo wielu z was nie lubi gier sportowych,ale jestem pewien,że kilka osób chęnie zagrało by w jakieś Destruction Derby a przecież to też gra wyścigowa/sportowa.Mają być to gry znienawidzone do reszty,takie,za które najchętniej zniszczylibyście twarze ich twórcom albo takie,których poprostu nie lubicie.
Więc dodaję nowy punkt-
4.Mają być to konkretne tytuły lub nazwy serii gier.                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Czarna lista gier
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 16, 2004, 12:19:57 am »
postaram sie to zalawtwic konkretnie :D
- RPG na PC - dla mnie porasha...mialo byc konkretnie :D ...Diablo 2 LoD...nie powiem, wielka gra, bardzo przyzwoita...tylko ile mozna pelzac przez plansze i zabijac niezliczone hordy wrogow...przeszedlem raz palladynem, na drugim poziomnie poczatek (i chyba dalej nie pojdzie :D )...ZERO fabuly, jedyne co ciagnie do gry to zbodywanie nowych sprzetow...
Newerwinter Night - drugi przyklad...walczysz z przeciwnikami, zamykasz drzwi, siadasz :?:  i odpoczywasz  :?:  :!: , po czym idziesz walczyc dalej :!:  :P ...smiech na sali, gdzie tu realistycznosc (przeciwnicy podczas odpoczynku pewnie graja w karty  :lol: )...
wiekszosc RPG\'ow na PC to jatka,masakra,rzenia, mordobicie itd...kiepska fabule, a jesli jush jest to i tak nalezy wymordowac mase bydla  :D
jedyna pozadna gra RPG w jaka gralem na blaszaku to PLANESCAPE TORMENT...swietna fabula, swietna oprawa, cudo...
wole nadal meczyc stare ale jare Tales of Phantasy (thx Volrath :D ) niz instalowac jakiegos przereklamowanego, efekciarskiego RPG\'a na PC