Autor Wątek: Chrono Saga  (Przeczytany 95364 razy)

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Odp: Chrono Saga
« Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 18, 2004, 09:13:04 am »
No wiesz mi się zawsze udawało ;)
Mam pytanie czy można urzyć chronocrossa więcej niż tylko 1 raz???(chodzi mi o to czy można go urzyć na innego przeciwnika niż tylko Lawosa??)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 18, 2004, 09:53:29 am »
tak, wtedy z tego co pamietam odnawiaja Ci sie zuzyte w walce czary, ale time devaurer (polaczone smoki)  blokuje mozliwosc uzycia CC  

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 27, 2004, 02:19:24 pm »
Mam teraz problem z ostatną techniką u Kid ..wiem gdzie jej szukać tylko nie wiem jak wkilkać koda(gram na playu)Czy wie ktoś jak to zrobić???

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 27, 2004, 04:37:11 pm »
Trzeba wpisac LARA czyli L1-za "L"; X(badz trojkat) za "A"; R1 -zaR i znow X badz trojkat za A

Sproboj czy trojkat czy X ale wydaje mi sie ze trojkat zreszta gdzies na kartkach w domu Lucci to pisze ale raczej trojkat.. gram w CC i tesh jestem w tym momencie tak pozatym :D ... tylko ze  ja gram raz na miesiac ;(  jakos wygasla mi miolsc do grania na PSX

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
« Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 28, 2004, 07:04:17 am »
Kod musisz wpisać przy maszynie po prawej w pierwszym pomieszczeniu (jesteś w nim odrazu po przeniesieniu). Oczywiśće w domku Lucci, ale to już pisał Gipsi.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #65 dnia: Maja 06, 2004, 10:55:18 am »
Ma pytanko?

Czy jest jakiś sposób, żeby w jednej grze jednocześnie zdobyć Pierra, Nikkiego i Guila? Odpowiedzcie tylko TAK lub NIE, bo jak jest to sam chciałbym to odkryć Acha... i ile jest tych całych Duel Techniques. Ja jeszcze nie widziałem żadnej, ale słyszałem tylko o Serge+Glenn i Nikki+Miki.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #66 dnia: Maja 07, 2004, 10:18:01 am »
Wiesz wydaje mi się że nie ma chyba że w +New game ale tego ja nie mogłam sprawdzić ,co do dueltechniques to trochę ich jest:
Duel tech:
postać1(poziom)nazwa
postać2(po)nazwa
double tech(kolor)

Serge(3)Dash&slash
Glenn(3)Dash&gash
X-strike(red)

Kid(3)plifer
Mel(3)snatch
DoubleTake(red)

Karsh(3)Dragonrider
Zoah(7)Toss&spike
Dragonspike(green)

Viper(5)Airforce
Radius(7)Vitalenergy
Vitalfoece(white)

Guile(5)Wanadasworb
Sneff(7)Swordtrick
Swordstorm(black)

Nikki(7)Limelight
Mikki(7)Danceonair
Flamenco(red)

Draggy(7)Bigbreath
Leah(7)Triplekick
DraggyRider(yellow)

Noris(7)Topshot
Grobyc(7)strongarm
Pitchblack(black)

Neofio(7)Bambambam
Turnip(7)Vegout
Tossedsalad(green)

To chyba wszystkie ;)
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2004, 10:18:48 am wysłana przez YUzuriha »

Offline Atreus

• Soldier
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 24, 2004, 11:44:54 pm »
Witam :)
Do speców od Chrono Triggera :). Prawie kończę grę i wypełniam dodatkowe zadania przed finałem. Era 600 AD - szukam Ozziego, a właściwie jego zamku. Jak pamiętam, leży na wyspie - dostaje się tam przez jaskinię. Na część wyspy rzuca cień Black Omen - właśnie w tej części powinno być wejście do zamku, ale nie mogę go znaleźć. Próbuję po omacku klikać, ale nic z tego. A może gdzie indziej mam szukać ?  

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 25, 2004, 05:04:30 pm »
Zamek Ozziego nie powssstał na ruinach zamku Magusa lecz w osssobnym rejonie dostepnym tylko drogą powietrzną. Wygląda on jak czerwona wieża z kolcami na szczycie ;)  

Offline Atreus

• Soldier
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 25, 2004, 06:12:24 pm »
Marvell

No tak, zapomniałem o tym Epoch. Forteca była na prawo od Black Omen. Dzięki.

Offline Shelph

• Soldier
    • http://www.teknoman.glt.pl
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 03, 2004, 09:45:46 pm »
Kurna, może ktoś zajrzeć na mój temat, który tyczy się właśnie tego tematu (nie doczytałem się tego i stworzyłem własny...), a coś nie moge tamtego wykasować.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 06, 2004, 07:28:38 pm »
W tamtym temacie już nic nie pisz.... Niepotrzebnie go zakładałeś na następny raz patrz uważniej... :)  (jaki ja dzisiaj miły :P  zawsze jak ktoś zakłądał niepotrzebny topic który jest już dostawał ode mnie niesamowita zje... opieprz :) ... ale ty masz ładnego avka to nie krzycze :D )

Starky nie jest do zdobycia na El Nido Triangle.. tylko na Sky Dragon Isle(Home World)... jak tam pójdziesz ze Star Fragment to on wyskoczy i będzie ci próbował go ukraść bo potrzebuje do statku... i wtedy nastąpi walka... jak go pokonasz to się dołączy :)

Sorki że tak póżno ale niezauważyłem pytania <_<  aha i możliwe  że się myle... dawno już nie grałem :(
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2004, 07:33:21 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Shelph

• Soldier
    • http://www.teknoman.glt.pl
« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 06, 2004, 08:49:04 pm »
Faktycznie... był na wyspie sky dragon, a cały czas myślałem, ze w El Nido, nie wiem, gdzieś tak wyczytałem, widocznie ktoś zrobił błąd... więc bylem bez szans, bo myślałem, ze juz nie można stwora z wielką głową zdobyć na drugiej płycie <_< ...
Brawo za dobrą pamięć ;)  

Offline Guroo

• Soldier
    • http://
« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 13, 2004, 07:38:09 pm »
Kilka osób już pytało jak zdobyć Harle za pomocą Chrono Cross w zaświatach. A to takie proste... Musicie pokonać LavosSpawna mając Harle w drużynie, będąc jeszcze Lynxem. Wtedy weżcie New Game+ i Użyjcie CC...
-Do you belive in Fate?
-No.
-Why?
-Becouse I want to control my life by myself.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 13, 2004, 10:03:40 pm »
Pokonywałem nieraz Lynxa wraz z Harle i dupa zbita :shu:  Żadnej Harle nie miałem ;(  Gdzie mam użyć tego CC?? Jęśli w domku Sprigg to tak robiłem i coś nie poszło... a odkryłem wszystkie zakończenia więc i pokonałem Lavosa Lynxem i Harle...

Offline Guroo

• Soldier
    • http://
« Odpowiedź #75 dnia: Lipca 16, 2004, 09:13:36 am »
No to nie wiem ja tak robię i zawsze mam wszystkie postacie - razem z Harle. U mnie chodzi.
-Do you belive in Fate?
-No.
-Why?
-Becouse I want to control my life by myself.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 12, 2004, 12:42:19 am »
Właśnie przeglądałem artbook'a "Chrono Cross - Missiing Piece", kiedy to właśnie natkąłem się na stronę z rysunkami Pip'a... Przechodziłem tą cudowną grę 3 razy, więc swego czasu miałem go w drużynie i byłem dumny, że zrobiłem u niego wszystkie dwie przemiany i dotarłem do ostatniej 3 formy... jeszcze kilkanaście minut temu sądziłem, że Pip w drugiej przemianie różowieje i wyrastają mu małe skrzydełka, a w trzeciej jest biały i lata na dużych skrzydłach... aż tu nagle na obrazku widzę, że draniowi zamiast skrzydełk mogą wyrosnąć rogi!! Według tego są dwie formu drugiego poziomu i trzy trzeciego?? Niech ktoś mi powie, czy tak naprawdę jest? Czy to prawda, że Pip nie musi się zmieniać w aniołka? Od czego zależy w co się zmieni? I w końcu... Czemu wszystkiego dowiaduję się ostatni??!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 12, 2004, 11:49:02 am »
Pip może się zmienić oprócz w anioła także i w Devila.. trzeba poprost stoczyć wiele walk tak jak i w przypadku przemiany w anioła, ale mi się ta sztuka nie udało bo nim mało grałem za jednym przejściem tylko go miałem w drużynie i zimenił się w anioła... o ile się nie myle to przemiana w któregoś z nich jest zupełnie przypadkowa.. i chyba nie mamy wpływu na to w kogo się zmieni... a jeżeli już tomoże to zależeć od tego z którymi bossami z nim walczyliśmy(ale to już tylko mój domysł)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 13, 2004, 05:00:17 pm »
a nie prawda. Zeby zmienil sie w anilka musimy naparzac czesto elementami green blue i white. A w debilka :D black Red i Yellow

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 13, 2004, 05:03:52 pm »
Kurcze a ja zawsze używałem jego technik (czyli biały element) więc byłem skazany na Charliego.. tfu aniołka :shaun: