Autor Wątek: Harvest Moon  (Przeczytany 15480 razy)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Harvest Moon
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 20, 2004, 04:23:59 pm »
W piątki w telewizji jak przy oglądaniu jej wciśniesz LEWO to pojawi ci się program a\'la TV Market i po usłyszeniu oferty biegniesz do baru(tam gdzie mieszka Ann) i dzwonisz do TV Marketu telefonem na ladzie.                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

MarvelliX

• Gość
Harvest Moon
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 20, 2004, 05:57:02 pm »
Arigatoo 8) . To działa z tą różnicą że w sobotę (może dni wyświetlania programu są zmienne), ale arigatoo raz jeszcze.                            

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Harvest Moon
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 01, 2004, 10:13:22 pm »
z Harvest Moonem jest problem. Bo gierka jest fajna, wciąga i w ogóle... ale tylko do około drugiego roku gry, bo ile można robić w kółko to samo :|  Chociaż może inni mają cierpliwość by czekać bodajże 50 lat gry na jakiś tam domek dodatkowy, ja jednak wole ten czas poświęcić na męczenie Finala albo kumpla w tekkenie  :P                            

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Harvest Moon
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 01, 2004, 11:32:13 pm »
Que ?? jaki dodatkowy domek :?: o co chodzi ?? rozwiń temat albo podaj stronke :D bo ja nic o tym nie słyszałęm :(                            
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Harvest Moon
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 02, 2004, 05:38:44 pm »
Nie chce nikogo urazić, ale ........hm....jakby to powiedzieć .......Ta gra to dla mnie ( ten fragnent ocenzurowano :D ) Ja na prawde nie rozumiem jak można w to grać. Rozumiem, że można \"troche poeksperymentowac\", zmienić coś nz półce z grami, ale przecież na miłość boską tam się nic nie dzieje.......swoją drogą to jeszcze nigdy nie spotkałem kogoś, kto by tą gre skończył (poza tym cvzy to się da skońcczyć??) Na mnie nawet tetris wywarł lepsze wrażenie......                            
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Harvest Moon
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 02, 2004, 07:54:58 pm »
hmpl.ganja.pl tam masz wszystko co mozesz chciec wiedziec o HM                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Harvest Moon
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 04, 2004, 01:42:12 pm »
Nie chce nikogo urazić, ale ........hm....jakby to powiedzieć .......Ta gra to dla mnie ( ten fragnent ocenzurowano :D ) Ja na prawde nie rozumiem jak można w to grać. Rozumiem, że można \\\"troche poeksperymentowac\\\", zmienić coś nz półce z grami, ale przecież na miłość boską tam się nic nie dzieje.......swoją drogą to jeszcze nigdy nie spotkałem kogoś, kto by tą gre skończył (poza tym cvzy to się da skońcczyć??) Na mnie nawet tetris wywarł lepsze wrażenie......

nie da sie skonczyc :D nawet nie probowalem skonczyc doszlem narazie o 1,5 roku :D                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

MarvelliX

• Gość
Harvest Moon
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 04, 2004, 02:05:32 pm »
To jesteś tam gdzie ja.  8)
A grę można skończyć w pewnym momencie, ale jest mozliwość kontynuowania jej dalej (tak samo jak w przypadku pokemonów :D )                            

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Harvest Moon
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 04, 2004, 02:54:39 pm »
W wersji na PSX gre mogles ukonczyc dopiero w 3 roku(hyba bo w polowie 2 roku wymieklem) ale na poczatku jakis staruch z wasem ala Marian\"czerwone ogrodniczki\" mowil cos ze masz 3 lata na odbudowe farmy i zdobycie dobrej reputacji wsrod mieszkancow!                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• SuperMod
Harvest Moon
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 04, 2004, 02:57:44 pm »
Tak,po trzech latach przychodzi ten gościu i od tego jak dbałeś o farmę(rozbudowa,żona,zwierzaki,bachor itd.)będzie uzależnione zakończenie.Po nim możesz dalej grać.                            
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Harvest Moon
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 04, 2004, 04:00:30 pm »
Czy ktokolwiek ukończył HM i ma na to dowody ??:D (żeby tą gre skończyć trzeba posiadać dużo więcej mocy niż dziabeł )                            
]

MarvelliX

• Gość
Harvest Moon
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 04, 2004, 06:12:08 pm »
No ja przeszedłem 1 i 3 część ale tylko standardowo bo dalej nie miałem już siły.
Tą część pewnie też tak przejdę (tyle że nie mam dziewczyny ani zwierząt typu krowa, owca więc chyba po 3 latach nie ukończę) :|                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Harvest Moon
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 05, 2004, 02:38:03 pm »
po 3 latach gra sie dalej licznik dochodzi do 99 lat ale dalej mozna tez grac :D tylko sie lata nie naliczaja :D                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Dark M

• General
    • http://
Harvest Moon
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 09, 2004, 11:25:33 am »
HM na PSXa, po 3 latach miałem 90pare% gry skączyłem, \"zakończenie\" miałem o duchu dziadka(?) spotkanym na wzgurzu. Ostatni rok gry jak posiadasz już 10 krów i owiec jest przejebany, dzień w grze to ok 1h normalnie.... osatecznie skończyłem grę na 4latah, z tym że zwieżaki(nie wszystkie) przekopjowałem sobie na pusty sejv żebym niemusiał ich karmić(strate mleka i wełny jakoś przebolałem).
Na SNESa doszłem do 2 pory 2 roku a potem był format a do gry nie chciało mi się u już wracać.                            

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline spike.spiegel

• Soldier
    • http://
Harvest Moon
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 14, 2004, 01:11:42 am »
harvest moon to gra na pare tygodni, potem sie nudzi raczej, chyba ze ktos lubi wykonywac codzien te same nudne, monotonne czynnosci i sluchac tych samych wypowiedzi ludzi z miasteczka, baaaardzo ciekawe
see you space cowboy...

Offline Solidus

• SuperMod
Harvest Moon
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 14, 2004, 10:47:50 am »
Racja,gra w pewnym momencie robi się monotonna. Wstajesz,podlewasz marych...eeee to znaczy pomidory,karmisz zwierzaki,doisz krowy,zbierasz jajca od qr i idziesz zarywać do panny. Przynajmniej tak jest gdzieś na początku gry. Sądzę,że może to trochę odpychać od gry.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

MarvelliX

• Gość
Harvest Moon
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 15, 2004, 12:12:48 am »
Później robisz to samo tylko nie masz czasu na zarywanie panny. Dopuki nie dorwiesz kilku krasnali i sadystycznie ich wykożystasz do wszelkich robót :devil:  

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Harvest Moon
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 15, 2004, 01:38:18 pm »
qrcze.... jeden wielki respekt dla wszystkic co w tej grze wytrzymali więcej niż kilka miesięcy... ja bym sobie chyba gardło poderżnął
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Shmatan

• Adventurer
  • *
    • http://neojsite.cal.pl
Harvest Moon
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 16, 2004, 05:40:16 pm »
Racja,gra w pewnym momencie robi się monotonna. Wstajesz,podlewasz marych...eeee to znaczy pomidory,karmisz zwierzaki,doisz krowy,zbierasz jajca od qr i idziesz zarywać do panny. Przynajmniej tak jest gdzieś na początku gry. Sądzę,że może to trochę odpychać od gry.
huh zgadzam sie ... pamietam jaK ja mialem nowego HM na psx'a ..,  oo  wtedy to garlem caly czas tylko w to :D im wiecej gralem tym gralem kroocej ... pamietam ze w koncowej fazie to gralem tylko jeden dzien (growy) ... potem wywalilem sava bo mi miejsce na memorce bylo potrzebne :D jednak i tak uwazam ze gra jest swietna :D
NEO JSITE - duchowy następca jrpg.pl

W hołdzie kreatywności  *.*

<-mój design ^^''

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Harvest Moon
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 16, 2004, 09:04:06 pm »
a mnie sie HM od pierwszej chwili niie spodobal i w ogole byl odpychajacy wiec prawie wogole nie gralem