Autor Wątek: Finale wcześniejsze niż FF7 co wy na to?  (Przeczytany 15982 razy)

Offline Boban

• Soldier
Finale wcześniejsze niż FF7 co wy na to?
« dnia: Stycznia 03, 2004, 09:51:45 am »
Ja tam nie lubie tych dawnych FF bo jeżeli gra jest kompletnie 2D to nie potrafię sie wczuć w klimat.Pierwsza gra która mnie wciągnęła z serii
Final Fantasy to FF7. :!:                            

Offline CloudTSJ

• Soldier
    • http://
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 03, 2004, 11:32:23 am »
FF4 byl moim pierwszym final\'em i do niego nic ni mam, powiem wiecej był nawet fajny. Bardzo ciekwa fabuła, super sie go przechodziło. FF5 też był niczego sobie, chociaż system nie był najlepszy. Przejście tych gier sprawiło mi wiele satysfakcji, aczkolwiek nie tyle co przejście FF9.                            

Offline Boban

• Soldier
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 03, 2004, 11:38:55 am »
Ja też nic nie mam do tych dawnych ale nie wciągają mnie po prostu.                            

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 03, 2004, 11:44:56 am »
Ja tam nie lubie tych dawnych FF bo jeżeli gra jest kompletnie 2D to nie potrafię sie wczuć w klimat.Pierwsza gra która mnie wciągnęła z serii  
Final Fantasy to FF7. :!:

czysbys bym przedstawicielem rasy zwanej \"typowy PC-ciarz\" :D ...nie patrz na grafe...jesli a ztak nie lubisz gier 2D to pewnie nie grales w FF 6 czy chocby Chrono Trigger...zaluj stary...zaluj                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 03, 2004, 12:15:19 pm »
FF5 też był niczego sobie, chociaż system nie był najlepszy.

mi sie system jobow podobal, ale nalezalo pamietac o jakiejs realistyce zeby mag nie biegal z 20-kg mieczem ;) tylko albo troche przesadzili z jobami, albo dali za malo postaci, albo kazda ma za malo miejsc pod zdolnosc. ale ogolnie system mi sie podobal choc ff5 calego nie przeszedlem.                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
    • http://www.dbgpbem.prv.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 03, 2004, 01:04:21 pm »
Ech, a kto ci każe patrzeć na grafę? Zagraj sobie w ADOMa! Tam grafiki nie ma WOGÓLE, a gra jest baaaardzo rozbudowana :D (uszkodziłeś sobie kiedyś nogę...kopiąc w drzewo?? a ja w tej grze tak :D)                            
Aeris: I want to meet you.
Cloud: But I\'m right here.
Aeris: I know, I know what I really mean is, I want to meet...you.

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 03, 2004, 01:09:17 pm »
dobrym przykladem jak niepotrzebna jest grafa sa gry textowe lub chociazby pbemy (hail volrath :D). kiedys zagrywalem sie w otchlan, textowke, bo najwazniejszy w grze jest klimat i fabula                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Boban

• Soldier
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 03, 2004, 01:29:05 pm »
Może cie zaskocze ARD ale grałem w Chrono Tiger i FF6 a pozatym
grafa dlamnie nie jest ważna tak jak fabuła                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 03, 2004, 01:37:26 pm »
jesli nie jest dla ciebie taka wazna to dlaczego piszesz ze nie mozesz wczuc sie w klimat bo jest grafa 2d? nie kapuje...                            

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 03, 2004, 02:13:34 pm »
Dla mnie najważniejsza jest fabuła(i muzyka :D ) a nie grafa.                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Ard

• Wanderer
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 03, 2004, 03:53:51 pm »

jesli nie jest dla ciebie taka wazna to dlaczego piszesz ze nie mozesz wczuc sie w klimat bo jest grafa 2d? nie kapuje...

no ja wlasnie tez nie bardzo rozumiem twoja wypowiedz Boban :roll: ...powiedz mi co sadzisz o tych grach...bo dla mnie CT jest najlepsza gra RPG 2D...a w ogolnej klasyfikacji stoi tuz za FF 7                            

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
    • http://www.dbgpbem.prv.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 03, 2004, 05:55:11 pm »

no ja wlasnie tez nie bardzo rozumiem twoja wypowiedz Boban :roll: ...powiedz mi co sadzisz o tych grach...bo dla mnie CT jest najlepsza gra RPG 2D...a w ogolnej klasyfikacji stoi tuz za FF 7

Nie popadajmy w manię prześladowczą, najlepsze RPGi 2d to Fallout i Torment :D a C walczy o to miano jako jRPG :D                            
Aeris: I want to meet you.
Cloud: But I\'m right here.
Aeris: I know, I know what I really mean is, I want to meet...you.

Offline Boban

• Soldier
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 04, 2004, 01:42:09 am »
Moim ulubionym RPGiem 2D jest FF6.                            

Offline Ard

• Wanderer
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 04, 2004, 02:51:00 am »
Moim ulubionym RPGiem 2D jest FF6.

dzieki za wyczerpujaca odpowiedz :D

jesli juz odbiegamy od tematu...moim ulubionym RPG 2D Square jest CT...mam znowu pisac dlaczego :?: ...ok...poniewaz podobnie jak Ff 7 zawiera w sobie wspaniale napisana i przedstawiana historie, ktora swa zwykloscia i prostota potrafila zauroczyc wielu graczy...z innych RPG to bardzo wysoko cenie sobie Planescape Torment...no dla mnie rewolucja...glowny bohater to jakis hero, tylko TRUP...no i Morte (o ile dobrze pamietam jego imie)...najwiekszy fighter w druzynie :D                            

Offline FaLa

• Knight
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 04, 2004, 11:06:21 am »
Volarth w 200% sie z toba zgodze ze Fallout najlepszy RPG a jRPG CT
Co do finali starszychfinali to FF6 bardzo mi sie podobal, wczesniejsze juz troche mniej..moze dlatego bo zaczelem grac w finale jak by to powiedziec od srodka  (ff7,ff8,ff6,ff5 ) :D                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 05, 2004, 01:23:48 pm »
A ja napisze tak FF6 rula. Za wszystko. Za Kefkę, za fabułę za muzę, zwłaszcza z mega wypasione Dancing Mad. Co do Fallouta: gra legenda i wkurzają mnie ludzie którzy krytykują ją za archaiczną grafikę.                            
Kame Hame Ha

Offline Ard

• Wanderer
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:12:05 pm »
ktorzy to :?: ...pokaz ich :!:  :twisted:

_dark_cloud_ wiesz ze kazdemu nie dogodzisz...ja jestem takim typem ktory potrafi zagrac w gre pomimo tego ze po ekranie biegaja poligony...nigdy grafika nie byla dla mnie kryterium do oceniania gier...gry traktuje na rowni z ksiazkami...nie oceniam ich po okladce                            

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:17:00 pm »
WITAM W KLUBIE  :D  :D  
Mam pokazac? Przyjedź do Ostrołęki a kupęich ujrzysz, prawie każdy gracz którego znam(są wyjątki) dla mnie grafa nie jest ważna, jeśli gra ma w sobie potencjał. Tak było jest i będzie. A jeśli o współczesne RPG rodem z usa, to dla mnie wszystkie mogłyby być z falloutową grafiką.                            
Kame Hame Ha

Offline Ard

• Wanderer
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:47:06 pm »
no to mamy podobnych znajomych :D ...gry 2D :?: ...a co to :?: ...ja takich nazywam \"PC-ciarze\"...dla nich gra moze byc beznadziejna ale jak ma fajna grafike to O.K. (az mi ich szkoda)...jak mozna nie zagrac np. w FF 6 czy CT bo maja slaba grafike :?: ...przeciez te gry bija na glowe niejedna \"wspolczesna\" gre...                            

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:52:33 pm »
Ze współczesnych gier PC to wiem, że jest na pewno GTAVC. Reszta to.... po kilku tygodniach wylatuje z pamięci, bo nie wciąga albo daje chwilowe olśnienie. Kiedyś nie było wydawanych tyle gier, więc każdemu wydawcy chodziło o to by przykłuć uwagę gracza przez rewelacyjną fabułę. A dzis....  dobre gry giną wraz z narodzinami, gubią się w ilości serwowanego nam badziewia. Bo developerom chodzi tylko o jedno, o grafę. Nawet FFX-2 dostał jedynie 8/10 w PSX Extreme, bo gra momentami staje się nudna, ale są to sporadyczne wpadki.                            
Kame Hame Ha