Autor Wątek: PS Vita!  (Przeczytany 5518 razy)

Offline B4ran

• Soldier
  • Kweeh!
PS Vita!
« dnia: Stycznia 03, 2013, 10:58:29 am »
Witam w nowym 2013 roku!

Od nie dawna zastanawiam się nad zakupem konsoli PS Vita lecz ciągle odstrasza mnie nie wielka ilość tytułów i cena...
Mój kolega sprawił sobie konsolę i na prawdę byłem pod wrażeniem interakcji z użytkownikiem 2 dotykowe panele 2 kamery oraz współpraca sensorów wykrywanie ruchu w sześciu osiach akcelerometry, elektroniczny kompas itd na prawdę daję to duże pole do popisu twórcom gier

chwile pograłem w gravity rush, lbp , nfs mw, i powiem że wciągnęło mnie .

Co myślicie o nowej konsoli ?

mogę mieć za 820 zł wersje wifi + 3g little big planet i karte 8GB ale czy na pewno warto?

Kupiłbym PS3 ale bez dobrego TV to nie ma zbyt dużego sensu..:C
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2013, 12:23:44 pm wysłana przez Tantalus »
"If you don`t aim at anything you achieve nothing"

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
Odp: PS Vita!
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 03, 2013, 12:59:22 pm »
Nie jestem jakims wielkim milosnikiem handheldow, ale bawilem sie chwile ta konsola i w porownaniu do, no powiedzmy ze PSP I 3DS, z czego z ta pierwsza mialem dosc dlugi kontakt a 3DS'em bawilem sie jakies 20 minut, jest ona warta swojej ceny. Niektore tytuly niestety sa dosc slabe i chyba tylko wypromowana marka trzyma je na polkach(m.in. AC: Liberation czy CoD:Black Ops II), jednak sa tez dobre tytuly. IMHO warto kupic i zainwestowac w kilka gier. Jest to konsola, ktora ciagle sie rozwija i napewno szybko nie zejdzie z rynku.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2013, 01:01:25 pm wysłana przez DarkAura16 »

Offline B4ran

• Soldier
  • Kweeh!
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 03, 2013, 05:52:18 pm »
Mam nadzieje że niedługo już wejdą takie tytuły jak  Patapony, loco roco, Persona, GOW, KH, podobne również do Mana Khemia: Alchemists, nie pogardziłbym jakąś odświeżoną wersją FF Tactic itd itd. Wykorzystanie nowych funkcji Vity bo na prawdę jest dla twórców pole do manewru :] tylko obawiam się bo kupiłbym z dwie gry ale słyszałem że są takie blokady na store że jak gra się po kimś nie można zdobywać Trofei a ja chętnie wymieniałbym się grami przez rózne portale bo ciężko u mnie z kasą ,  a zawsze taki fajniejszy smaczek zdobywanie "achievementów "

Chociaż z drugiej strony Sony ma już coraz bardziej udostępniać graczą rynek cyfrowej dystrybucji a gry mają schodzić do cen 50 zł dla stałych członków i "pobieraczy" PS Store

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 03, 2013, 10:12:25 pm »
Co myślicie o nowej konsoli ?

Jest zajebista ale brakuje jeszcze paru gier by zostać uber zajebistą.

mogę mieć za 820 zł wersje wifi + 3g little big planet i karte 8GB ale czy na pewno warto?

Jak masz opcję to olej wersję 3G i poszukaj samej WiFi z grami. 8GB to absolutne minimum, skłaniałbym się ku 16GB mimo wszystko. Jak poszukasz to kupisz używaną za 600 zł, a nówkę w zestawach za ok 800 zł.

Mam nadzieje że niedługo już wejdą takie tytuły jak  Patapony, loco roco, Persona, GOW, KH, podobne również do Mana Khemia: Alchemists, nie pogardziłbym jakąś odświeżoną wersją FF Tactic itd itd.

Zapomnij na razie. Jedynie co to pojawi się w lutym Persona 4: Golden. Ale możesz te gry łyknąć w wersji na PSP z PlayStation Store. Wyglądają i działają lepiej na Vicie niż na PSP.

ylko obawiam się bo kupiłbym z dwie gry ale słyszałem że są takie blokady na store że jak gra się po kimś nie można zdobywać Trofei a ja chętnie wymieniałbym się grami przez rózne portale bo ciężko u mnie z kasą ,  a zawsze taki fajniejszy smaczek zdobywanie "achievementów "

Bulszyt. Kupując pudełkową wersję używki nie ma żadnej blokady trofeów bo te zapisują się na konsoli, nie na karcie. Podobnie jak zapisy i inne bajery. Blokada jest ale dotyczy konta. Możesz mieć jedno konto na jednej karcie, bo tak jest przypisane. Jeśli chcesz drugie konto na konsoli to albo formatujesz całość i resetujesz konsolę, albo kupujesz 2 kartę.

Chociaż z drugiej strony Sony ma już coraz bardziej udostępniać graczą rynek cyfrowej dystrybucji a gry mają schodzić do cen 50 zł dla stałych członków i "pobieraczy" PS Store

Pierwsze słyszę.

Vicie trzeba dać szansę. Na świecie jest ledwo ponad rok a ludzie oczekują, że otrzymają miliony świetnych gier. To co jest teraz śmiało wystarczy by cieszyć się konsolą jak głupi.

Offline B4ran

• Soldier
  • Kweeh!
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 04, 2013, 10:17:54 am »
Bulszyt. Kupując pudełkową wersję używki nie ma żadnej blokady trofeów bo te zapisują się na konsoli, nie na karcie. Podobnie jak zapisy i inne bajery. Blokada jest ale dotyczy konta. Możesz mieć jedno konto na jednej karcie, bo tak jest przypisane. Jeśli chcesz drugie konto na konsoli to albo formatujesz całość i resetujesz konsolę, albo kupujesz 2 kartę.

Mój kumpel pożyczył gre Lego Star Wars czy cos podobnego i wlasnie mowil ze nie moze zdobywac Trofei poki drugi gość nie skasuje Save i ustawień u siebie.. hmm czy może ja coś pokręciłem a może on może jakoś kasować ustawienia na karcie z grą ?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 04, 2013, 11:40:49 am »

Mój kumpel pożyczył gre Lego Star Wars czy cos podobnego i wlasnie mowil ze nie moze zdobywac Trofei poki drugi gość nie skasuje Save i ustawień u siebie.. hmm czy może ja coś pokręciłem a może on może jakoś kasować ustawienia na karcie z grą ?

No pożyczasz od kogoś grę i kasujesz wtedy jego zapis (po włożeniu karty w konsolę gra instaluje save i potrzebne dane) i można normalnie zdobywać trofea.

Offline B4ran

• Soldier
  • Kweeh!
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 04, 2013, 11:42:20 am »
dzięki bardzo! :]

Offline B4ran

• Soldier
  • Kweeh!
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 06, 2013, 08:32:39 pm »
Jutro Vita wpada w moje ręce Omnonmnomnomnomnomnom :v Z Gravity rushem i little big planet póki co :]

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 06, 2013, 09:52:17 pm »
Dobry wybór gier, nawet bardzo dobry.

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 07, 2013, 12:18:37 am »

Jak dla mnie jedyny rozsądny, jak na obecną kondycję tej konsoli.
Oki Doki Man

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 07, 2013, 01:03:27 am »

To mało wiesz o tej konsoli ;)

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 07, 2013, 02:21:31 am »

To mało wiesz o tej konsoli ;)

Nie ma się co dziwić skoro nie potrafi ona przykuć uwagę graczy wychodzącymi tytułami i zachęcić do jej bliższego poznania ;)
Oki Doki Man

Offline B4ran

• Soldier
  • Kweeh!
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 07, 2013, 10:25:25 am »
Persona 4 podobno jest miażdżąca jak będą miał trochę kasy to nie będę wahał się jej sprowadzać.
Rangarok Odyssey to samo, jeśli nie pojawią się u nas ani w PSS

Kolejne tytuły warte uwagi to MGS HD Collection, Rayman Orgins a z moim czasem który mam teraz nim ogarnę LBP, Gravity Rush, MGS i Raymana + dla odprężenia jeszcze jakieś gierki. Jeśli dotego czasu nie  dorzucą nic ciekawego sciągnę Persone 4 :)

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 07, 2013, 06:35:34 pm »
Persona 4 będzie w Europie do końca lutego, poczekaj. Ragnarok pojawi się na PSN w styczniu/lutym.

Mazurit - po koleżeńsku powiem, że pierdolisz ;) Reklam jest tyle, że do głowy można dostać, a aktualna biblioteka gier (konsola nawet roku nie ma w EU) jest nad wyraz zadowalająca.

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 07, 2013, 08:50:08 pm »
A ja jednak uwazam ze Vita obeszla sie(przynajmniej w Polsce) bez wiekszego echa. A co do biblioteko gier - w wiekszosci sa to sredniaki, choc sa tytuly jak Burnout czy chociazby LBP, ktore potrafia przykuc uwage na dluzej.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 07, 2013, 10:51:40 pm »
Burnouta nie ma na PSV :)

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 08, 2013, 12:24:47 am »
Z tego co sie orientuje kolega gral w Burnout Dominator. Anomalia?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 08, 2013, 12:41:26 am »
No grał w grę z PSP na PS Vita. To tak jakbym powiedział, że na Vicie jest FF VII bo można go przez emulator odpalić ;)

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 08, 2013, 07:13:42 am »
Aaaa ok. Dzieki za uswiadomienie mnie. ;)

Offline B4ran

• Soldier
  • Kweeh!
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 08, 2013, 10:59:56 am »
PS Vita ma również mieć w przyszłości klasyki z PS2 :]

No i na pewno będzie co raz więcej tytułów:)
Gry na PSP na PSS są bardzo tanie z tego co widziałem jak ma się PS + a on bodajże jest za 3 miechy 59 zł a na rok 200 coś i wszystko działa podobnie na zasadzie PS3 czyli darmowe gry + obniżki <3