No i mogłeś od razu zaznaczyć, że dla Ciebie Vita nie ma kuszącej oferty gier, a nie uogólniać, że nie ma nic na Vicie wartego. Bo o ile taki CoD dla mnie jest posysem, to na przykład gierki z PSN są dla mnie znaczącym plusem i mi prywatnie nie przeszkadza to, że Stardust Delta to rozszerzona wersja SSHD (który jest znowu rimejkiem gry z Amigi) skoro gra mi się w to świetnie.
PS - Puppeteer wychodzi na PS3, albo ja nie zrozumiałem po prostu tekstu w tym momencie.
Być może moja wypowiedź z lekkim przekąsem faktycznie mogła ująć moje podejście zbyt generalnie. Tym bardziej, że pewnie takiego biadolenia wysłuchujesz nader często, przez co możesz być lekko podirytowany, bądź nawet wkurzony, zwłaszcza w przypadku, gdy ktoś rzuca pewne frazesy bez jakiejkolwiek argumentacji.
Jeśli chodzi o samą ofertę, to tytuły AAA o pochodzeniu stacjonarnym, które pojawiły się/mają się pojawić na Vicie do mnie raczej nie przemawiają, także tutaj względnie nie skupiam swojej uwagi. Pozostała grupa gierek jRPG-owych i japońszczyzna jest dość obfita i zapowiada się ciekawie, ale z pewnością tylko część tych tytułów trafi na nasz rynek, także i w tym przypadku preferuję wyczekiwanie. Sama oferta gierek "osobliwych" jest również dość bogata, ale premiera większości tytułów dopiero przed nami, siłą rzeczy i tutaj bym się wstrzymał. Z kolei większość pozycji do "zassania" ograłem już wcześniej, tym samym nie jest to zbytni argument, który przemawiałby w moim przypadku za Vitą. Muszę przyznać również, że europejska oferta premierowa Vity była bardzo zachęcająca, powiedziałbym nawet, że była ona bardziej przekonująca niż tytuły, które dostępne były później tego samego roku, a ja liczyłem na zupełnie inną historię, i w tym przypadku niestety się zawiodłem (zwłaszcza na TGS). Patrząc na listę premier w pierwszej połowie roku 2013 jestem skłonny powiedzieć, że zapowiada się on dość przyzwoicie, oby i końcówka taka była. Najbardziej jednak chciałbym, aby na początkowy okres 2-3 lat życia tej konsoli zapowiedziano 4-5 eksy z najwyższej półki (obecnie byłyby nimi Gravity Rush i Soul Sacrifice), które później mogłyby dorobić się sequelów, ale to wszystko jest jeszcze przed nami...
Co do Puppeteera to miałem na myśli samą osobliwą konwencję tej pozycji, którą miano przenosić na Vitę, ale skoro już mowa o tym tytule, to jest dość duże prawdopodobieństwo, że gierka z tego cyklu zawita i na Vicie, tak jak również pewna forma szmaciankowych kartingów, których niedostępność na Vicie uważam za nieporozumienie.
Większość gier na PSP przeszedłem i mam sentyment do tej konsoli . Liczę po prostu na tą konsolę i chciałbym żeby "posiedziała" trochę na naszym rynku
Zapomnieliście jeszcze o tytule Tearaway który też zapowiada się na miodną produkcję
Ja też liczę na tę konsolę, niejednokrotnie mówiłem, że czekam, aż zaskoczy ona graczy, bo ma ku temu dość duże predyspozycje, jednak ostatnie półrocze ostudziło trochę mój entuzjazm, ale jestem dobrej myśli bo początek tego roku zapowiada się bardzo dobrze, jeśli taka tendencja utrzyma się do zimy, to nabycie tej konsolki będzie, z mojego punktu widzenia, w pełni uzasadnione.
O Tearaway wspominałem wyżej, sam tytuł byłbym nawet skłonny uwzględnić w eksach, ale nie wiem jeszcze, czy znacząco różnić się on będzie od "szmaciankowych gierek" oraz, czy zawartość jaką nas on uraczy będzie dobrze i ciekawie rozbudowana, i czy wynikać z tego będzie niewymuszona grajcowność, z tych wszystkich też względów, jest to póki co tytuł bardzo dobrze się zapowiadający.