Nie ,po prostu wiem ze jedna osoba nie jest w stanie opracowac ciekawego i bogatego swiata gry... Bardziej potrzebuje pomocy w stylu klejenia swiata do kupy , rozpisywania go i tworzenia ciekawej i spojnej calosci . Zawsze takze jestem otwarty na ciekawe pomysly dotyczace gry ....
Tworzyc gre...w C++ samym , gry nie stworzysz ; ) . RPG Maker - raczej watpie zeby z niego sie dalo wycisnac jakakolwiek przyzwoita grafike...i jest ograniczony mimo tego ze jego fani twierdza inaczej...
Korzystam z programu do algorytmow ktory obsluguje directx i potrafi robic niesamowite rzeczy z 2d ( i 3d takze za ktore sie nie zabieram..)
Co moge zaoferowac ? W zasadzie nic... oprocz satysfakcji ze jestes czescia projektu , i zadnych powazniejszych wymagan i deadlajnow poniewaz szanuje prace innych osob ktore zgadzaja sie pracowac za darmo . Nie bede nikomu zadawal prac..wymagam glownie kreatywnosci , sam wybierasz ile czasu poswiecisz na pisanie ,i czym sie zajmiesz . Ja wszystko napewno obejrze ,skomentuje..bedziesz mial wglad w prace innych osob .
Nikt nie moze powiedziec czy projekt upadnie tak naprawde... mi sie nigdzie nie spieszy . Powoli zbieram fabule do kupy i wszystko organizuje , niczego raczej na szybko nie robie zeby sie nie zniechecic . Wszystko sie toczy swoim wlasnym tempem .
Ja oczywiscie bede mial tez swoj udzial w tworzeniu fabuly , i to najprawdopodobniej najwiekszy . Jest juz ustalony ogolny swiat gry itd . Ale caloksztalt sklada sie na mniejsze czesci.. jak rasy wystepujace w grze ,krainy , opisy czy w koncu - dialogi . I watpie zebym sobie sam poradzil w kreowaniu jakiegos duzego swiata . Nie zapominajmy tez ze sam tworze gre jako taka , odemnie zalezy najecie odpowiednich grafikow,concept artystow,muzykow. Pozbieranie tego w calosci , dopatrywanie wszystkiego czy wreszcie wydanie gry , wypromowanie jej co tez jest dosyc trudnym zadaniem zeby gra nie zginela w odmetach czasu
.