Autor Wątek: Seria Star Ocean  (Przeczytany 55969 razy)

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
Odp: Seria Star Ocean
« Odpowiedź #420 dnia: Lutego 15, 2012, 07:54:44 am »
Zgaduję, że są to Freya i Lezard, ya?

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #421 dnia: Lutego 15, 2012, 01:36:54 pm »
Heh, słyszałem o postaciach z VP i nie mogę się doczekać aż z nimi zawalczę.

Udało mi się też skompletować całą drużynę, mam teraz w składzie: Fayt, Cliff, Albel, Maria, Sophia, Nel, Mirage i Adray. Z tego co mówisz, najlepiej byłoby mi zainwestować w Marię, bo jest nie jest najgorsza ofensywnie, a skoro leczy, to wydaje sie być dobrym wyborem. Aktualnie idę po OPA na Elicoor II, tak jak mówiłeś, akcja nareszcie się rozkręciła na Disc 2

Offline MarvelliX

• Master of Random Knowledge
  • Admin
  • dood!
    • http://squarezone.pl
« Odpowiedź #422 dnia: Lutego 15, 2012, 04:13:06 pm »
w każdej części można spotkać kogoś z vp

Zgaduję, że są to Freya i Lezard, ya?
nie leza tylko epicką chibi val

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #423 dnia: Lutego 18, 2012, 07:58:10 pm »
Dobra, myślałem, że uda mi się przebrnąć składem Fayt/Cliff/Albel tylko na leczących itemkach, ale to jest po prostu nie możliwe, chyba że ktoś lubi biegać po jednej walce uzupełniać zapasy do sklepów. Także powstaje problem, bo muszę zmienić skład i nie wiem kogo wstawić. Dwie opcje, które mi wcześniej podsunąłeś, Aysnel, to zamiana Cliffa na Mirage, albo Albela na Marię(ale jeśli Sophia jest lepsza w leczeniu, to wezmę ją).

Przy okazji, czy mógłbyś polecić jakiś dobry training spot? Jestem teraz na początku Firewall. Chciałem też wcielić Boyda do drużyny Item Creation(tak, nareszcie wiem, o co w tym chodzi), ale jak zobaczyłem sposób na zdobycie Bent Mystic Sword i prędkość zdobywania punktów na Bunny Race, to powiedziałem "Fuck it"...

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #424 dnia: Lutego 18, 2012, 08:34:03 pm »
Osobiście gdy już mogłem grałem najczęściej składem Fayt, Albel, Maria/Peppita. Lubiłem te postacie, więc z nich korzystałem i specjalnie nie narzekałem. Osobiście zawsze lubiłem trenować na Palmira Plains i Moobase, najwiecej doświadczenia jednak można zarobić w opcjonalnej lokacji Ancient Ruins of Mosel Underground., ale tam bez mocnego ekwipunku wzmocnionego maksymalną ilością orichalcum lepiej się nie wybierać.

Co do Bunny Race to pamiętam, że nasz nieodżałowany emiel zainwestował w specjalny pad z automatycznym "Turbo" by zdobyć wszystkie trofea....

PS: Zdobyłeś już Paracelsus Tab? (przedmiot opcjonalny)
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 08:35:41 pm wysłana przez aysnel »

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #425 dnia: Lutego 18, 2012, 08:40:45 pm »
Nie, nie mam tego przedmiotu, do czego służy? Co do Orichalcum, to słyszałem, że jest potrzebny do Synthesis, ale póki co nie mam ani jednej kopii tego przedmiotu, skąd mógłbym go zdobyć?

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #426 dnia: Lutego 18, 2012, 09:05:33 pm »
Odblokowuje mini grę - bijatykę. Orichalcum należy otrzymać dzięki item creation a później połączyć z bronią. Do broni można włożyć maksymalnie 8 tych kamyczków a każdy z nich dodaje bodajże 5000 do ataku. Czyli łącznie otrzymamy oręż o ponad 40000 dmg. Jednak możliwe jest znalezienie jeszcze silniejszych broni. Niestety otrzymanie Orichalcum kosztuje trochę pieniędzy.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #427 dnia: Lutego 19, 2012, 12:46:57 pm »
Jak dokładnie mam otrzymać Orichalcum? Przypuszczam ze będę potrzebował Ansalę, tego Alchemika z wysokim Talent Level?

Btw, znalazłem świetne miejsce na trening, w Ranking Battle, na Arenie jest walka z drużyną Get Them Twin Beasts(albo podobnie), która jest prosta i daje 6666 Exp, bonusy łatwo się zdobywa, więc zanim się obejrzę, mam Triple EXP i 20000 EXP w kieszeni za banalna walkę. Sophie udało się mi podszkolić z 1 na 52 poziom w niecałe 2 godzinki, heh.

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #428 dnia: Lutego 19, 2012, 01:48:29 pm »
http://uk.guides.ign.com/guides/17107/page_8.html

Na samym dole masz przepis.

PS: Dlaczego taka lolita jak Peppita w grze ludzi odstrasza, heh?

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #429 dnia: Lutego 20, 2012, 05:29:30 pm »
No nie wiem, jak dla mnie Peppita była znośna, na pewno nie tak irytująca jak Roger....

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #430 dnia: Lutego 24, 2012, 09:02:16 am »
W końcu się przemogłem i załatwiłem sobie SO i emulator SNES. Ta gra, mimo tego, że przeszedłem ją już dwa razy, dalej mnie intryguje. Aktualnie świeżo co postawiłem stopę na Astral'u i jestem w drodze po Fear. Wczoraj także skończyłem SO2. Nie wiem czemu, ale wciąż uważam, że wersja SNES jest poprostu najlepsza. Być może jestem ograniczony, ale nawet do żadnego z Finali nie podszedłem więcej niż raz. Wyjątkiem jest KH 2, bo tą grę ukończyłem z 6-7 razy. Mam takie pytanko - na którym poziomie jest w miarę optymalnie iść do Metox Cave?

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #431 dnia: Lutego 25, 2012, 04:27:45 pm »
Nie wiem jak sprawa wygląda w wersji SNES, ale w First Departure jak byłeś na poziomie 30, to dało się wygrać i parę leveli nabić.

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #432 dnia: Lutego 26, 2012, 04:07:00 pm »
Nie wiem jak sprawa wygląda w wersji SNES, ale w First Departure jak byłeś na poziomie 30, to dało się wygrać i parę leveli nabić.

hmm... Wrócę tam tak na 25, z moim ulubionym, pełnym składem Ratix, Cius, Fear i Joshua. A Ty Groszku, jak skład preferujesz?

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #433 dnia: Lutego 26, 2012, 04:23:40 pm »
Heh, w SO:FD niemal każda postać mi się podoba, więc wszystko mi pasuje. Najczęściej jednak am skład Roddick, Millie, Ashlay/Cyuss i ostatnia postać zawsze się zmienia, ale uwielbiam T'Nique, który miażdży wszystko, heh.

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #434 dnia: Lutego 26, 2012, 11:10:50 pm »
T'Nique, który miażdży wszystko, heh.

hmm.. Chodzi o Tinka z wersji SNES, tego , który się przyłącza na arenie w Tataroy?

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #435 dnia: Lutego 26, 2012, 11:47:41 pm »
Tak. Osobiście jednak dodatkowo preferowałem też Pericci i Welch. Fatygował sie ktoś zdobyciem Erys?
« Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2012, 11:48:14 pm wysłana przez aysnel »

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #436 dnia: Lutego 27, 2012, 02:53:52 pm »
Raz mnie naszło na zdobycie Erys i muszę przyznać, że była świetna. Dobry mag i uzdrowiciel w jednym, Millie jest słabszą wersją IMO. Dziwi mnie, że się nie postarałeś, by zdobyć Erys, Aysnel :P

Pericci była bardzo szybka, ale nie wyrabiała normy kiedy Roddick I Cyuss używali swoich najlepszych specjali i to mnie zniechęciło do trzymania jej w składzie, chyba że dla zabawy. Głównym powodem zrekrutowania Welch są nieziemskie PA z jej udziałem, hehe.

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #437 dnia: Lutego 27, 2012, 06:06:06 pm »
Dziwi mnie, że się nie postarałeś, by zdobyć Erys, Aysnel :P

Wszystkich bohaterów nie można zrekrutować  więc trzeba było z kogoś zrezygnować. Zresztą mając Cyus'a nie można jej zwerbować.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #438 dnia: Lutego 27, 2012, 09:49:03 pm »
No niestety, Ashlay, Joshua i ta tymczasowa powłoka Erys(zapomniałem jak ma na imię...) są koniecznością, a to zostawia miejsce tylko na Pericci i Welch, bo tylko one jako 8 mogą dołączyć. SO:FD przeszedłem kilka razy, by wypróbować wiele kombinacji, hehe. Jak dla mnie najlepsza część SO to właśnie ta.

Btw, odkryłem mój głupi błąd co do leczenia się w SO3, musiałem przegapić ten moment w tutorial, bo po wstawieniu Common Support Symbols nie musiałem się martwić leczeniem już...

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #439 dnia: Lutego 27, 2012, 11:18:44 pm »
No niestety, Ashlay, Joshua i ta tymczasowa powłoka Erys(zapomniałem jak ma na imię...) są koniecznością, a to zostawia miejsce tylko na Pericci i Welch, bo tylko one jako 8 mogą dołączyć. SO:FD przeszedłem kilka razy, by wypróbować wiele kombinacji, hehe. Jak dla mnie najlepsza część SO to właśnie ta.

Nie lubię Ashlaya. Ale gdy się go miało w drużynie, to się coś dostawało potem od Niego/ kogoś innego, prawda? I tak wolałem Ciusa. Jego Fire Slash to masakra. Joshua to mój faworyt wśród magów, nie obrażaj go. Miał fajne skrzydełka ;c . Hmm Perisie. . .dupa. Nie lubię, nie lubiłem, nie polubię. Ciekawe PA miała, ale dla mnie to za mało. Ogólnie Groszku, piąteczka! Dla mnie pierwszy SO, to także najlepsza część. Chyba się zaprzyjaźnię z remake na PSX.