Autor Wątek: SquareZonki 2007  (Przeczytany 10522 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
SquareZonki 2007
« dnia: Września 07, 2007, 02:43:44 am »
Tak tak moi mili, to musiało się stać. Rusza trzecia edycja tego dorocznego konkursu, w którym to wszyscy użytkownicy forum są jednocześnie uczestnikami i jury. Szybko przypomnę zasady tym, którzy zapomnieli i nie chce im się zaglądać do topika z zeszłorocznym konkursem...

Do końca tego miesiąca, każdy czynny użytkownik forum będzie miał prawo (a nawet moralny obowiązek) zagłosowania w naszym plebiscycie, wybierając innych użytkowników, którzy wykazali się w jednej z 8 kategorii. W każdej z rzeczonych kategorii dokonujemy wyboru trzech forumowiczów, przyznając im odpowiednio 1, 2 i 3 punkty. Każdy wybór należy poprzeć zwięzłym argumentem. Jak większość pamięta, takie komentarze do punktów zostaną później opublikowane dla użytkowników znajdujących się w pierwszej trójce w danej kategorii (komentarze naturalnie publikowane są w pełni anonimowo).

Wiadomość z głosami należy wysłać na moją skrzynkę, a ja dopilnuję liczenia głosów i zbierania komentarzy. Oto kategorie, w jakich można głosować:

Najfajniejszy forumowicz - Główna kategoria, w której oceniany jest całokształt użytkowników. Oceniane są wszystkie cechy, które złożyły się na naszą sympatię (bądź jej brak), wobec użytkowników z forum. Wiadomo, trzon forum jest ze sobą zżyty, no ale kogoś wybrać trzeba.

Najzagorzalszy dyskutant - Takiego osobnika cechuje częste branie udziału w dyskusjach, popieranie swojego zdania argumentami i umiejętność przekonania innych do swoich racji. Dyskusja to w końcu sens istnienia każdego forum...

Najśmieszniejszy komik - Człowiek, którego posty potrafią nam poprawić humor. Inteligentne lub też całkiem proste poczucie humoru, umiejętność wykorzystania sytuacji w sposób zabawny.. grunt, żeby powodowała u nas uśmiech na twarzy. Gdyby nie takie osoby, na forum byłoby drętwo...

Najmodniejszy user - Tutaj oceniamy powierzchowność użytkowników (bynajmniej, nie chodzi o zdjęcia hehe). Mowa tutaj oczywiście o avatarze i sygnaturce, tym, co odróżnia nas od innych na pierwszy rzut oka. Estetyka wykonania, umiejętny dobór obrazków źródłowych, zdolność zwarcia wszystkiego w schludnej formie, a czasem odpowiednio umiejscowione zdanie, czy link w sygnaturze... każdy może mieć swój styl, ale czemu by nie ocenić szeroko pojętego gustu?

Najznamienitszy artysta - Ta kategoria nobilituję osoby o wybitnych zdolnościach plastycznych (zarówno tradycyjnych, jak i cyfrowych) oraz pisarskich (proza, liryka, dramat, według uznania). Oceniamy kunszt pracy, talent artystyczny podmiotu i wysiłek włożony w wykończenie rzeczonego dzieła.

Najbardziej zasłużony członek redakcji - W końcu forum SquareZone jest tylko przybudówką do serwisu o jRPG. Chociaż pewna część użytkowników nie odwiedza zbyt często strony głównej, większość (bardziej lub mniej aktywnie) uczestniczy lub uczestniczyła w życiu redakcyjnym strony. W tej kategorii oceniamy całokształt dokonań na rzecz poprawienia naszej strony - dobre i rzetelne artykuły, newsy, czy fanarty... to one są dowodem wysiłku włożonego w powstanie i utrzymanie tego, z czego dzisiaj możemy być dumni. Naturalnie, głosować można tylko na członków redakcji.

Największy konsolowy otaku - Najnowsza kategoria, rok temu zaproponowana przez niejakiego RadicalDreamera i po chwilowym namyśle, dodana do puli w nowej edycji konkursu. Chociaż prawdziwe życie forum toczy się w dziale Offtopic, nie można zapominać, że teoretycznie jest ono poświęcone grom konsolowym. W tej kategorii wybieramy osobę, która najaktywniej wypowiada się w działach forum "Gry", której dysponuje imponującą wiedzą i wyrobionym gustem w kwestii rozrywki elektronicznej.

Najmniej rozgarnięty użytkownik - Negatywna kategoria, którą usunęliśmy rok temu, ale przywracamy teraz po różnych wnioskach z zeszłego roku. Chociaż znamy się od dawna, czasami zdarzają się tu osoby, które nie do końca lubimy i których poziom wypowiedzi sprawia, że łapiemy się za głowę. W końcu mamy okazję takowych wskazać palcem i wypowiedzieć kilka zdań na ich temat.

Przypominam, że jako SquareZonki to konkurs doroczny, wypadałoby, aby uczestnicy głosowali na swoich kandydatów przez pryzmat ich dokonań w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Prywatne wiadomości z głosami zostają na mojej skrzynce, a ja, jako organizator, obiecuję dopilnować, aby zostały poufne do końca.

Czekam więc na wasze głosy. Jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości, proszę zamieszczać je w tym temacie lub pisać bezpośrednio do mnie. Nie zmieniamy i nie dodajemy żadnych kategorii (specjalnie naradzałem się z paroma osobami, aby tego uniknąć). Macie czas do końca października i liczę na wysoką frekwencję (nie ironizuję, naprawdę chciałbym, aby dużo osób zagłosowało hehe).
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2009, 10:56:39 pm wysłana przez Musiol »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Odp: SquareZonki 2007
« Odpowiedź #1 dnia: Października 02, 2007, 09:41:37 am »
Z racji na zatrważająco niską frekwencję w głosowaniu, czekam na kolejne głosy. Póki przynajmniej 12 osób nie zagłosuje, nie mam zamiaru niczego ogłaszać. Bądźcie więc tak uprzejmi i ruszcie tyłki...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #2 dnia: Października 04, 2007, 09:32:47 pm »
Mi się wydaje Tant, że przydałoby się trochę "pogonić" tych najaktywniejszych uczestników na privie, żeby w końcu zagłosowali, bo inaczej minie październik, a tu dalej żadnych nowych głosów (podobnie musiałem poganiać niektórych w AvExie).
I'm in Space!

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #3 dnia: Października 05, 2007, 10:44:05 am »
Tak sę składa, że wiem o tej akcji, ale niestety na chwilę obecną nie mam zbytnio głowy do myślenia jak rozdzielic nominacje z dokładnym przemyśleniem skali zasług całkiem dużego grona kandydatów, więc się zdecydowałam po prostu wstrzymac. 

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #4 dnia: Października 11, 2007, 02:51:39 pm »
Spoko Reaver ja na pewno zagłosuje tylko na chwilę obecną tak jak Tamaya nie mam do tego głowy i czasu,ale przed końcem października na pewno oddam swoje głosy.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #5 dnia: Października 23, 2007, 08:05:08 pm »
...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #6 dnia: Października 23, 2007, 08:08:29 pm »
To samo mam na myśli. Gdyby była frekwencja, jak na wyborach 2007.
I'm in Space!

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #7 dnia: Października 23, 2007, 09:42:22 pm »
To samo mam na myśli. Gdyby była frekwencja, jak na wyborach 2007.
czyli 50% aktywnych userów? teraz tak jest

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 18, 2007, 08:57:55 pm »
sigh... no to chyba nici z tych SquareZonek... może za rok...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 18, 2007, 09:04:16 pm »
Wyniki byś chociaż opublikował.
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 18, 2007, 09:25:48 pm »
Nie będę publikował wyników, jak tak mało osób zagłosowało. Mija się to z celem, bo pewna ilość tego "trzonu" forum też nie zagłosowała. Nie mam ochoty wysyłać dodatkowych PM'ek, czy ludzi na GG męczyć. Trudno, spróbujemy za rok.
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2007, 09:26:57 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 19, 2007, 11:03:23 am »
Aw szkoda,bo jednak liczyłam,że coś z tego będzie....

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 19, 2007, 05:17:09 pm »
zapomnij ,że więcej ludzi pośle Ci głosy za rok, ja jakoś ni widzę sensu powtarzania tego, skoro ludzie mają to gdzieś

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 19, 2007, 05:22:06 pm »
raczej nie maja czasu/neta i dlatego nie przesłali

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 20, 2007, 10:37:46 am »
Squarezonki najlepiej robić, gdy jest z nami Chief. Forum wtedy odżywa, schodzą się ludzie. A zresztą:
[taunt mode] wstyd ci się przyznać, że nikt na ciebie nie głosował i tyle [/taunt mode]
I'm in Space!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 20, 2007, 03:31:25 pm »
Wez mnie Tant nie wkurzaj. Nie po to tracilem cenne 10 minut swojego zycia, zebys Ty teraz zabral swoje zabawki i stwierdzil, ze masz to gdzies. Dawaj te wyniki.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 20, 2007, 04:29:34 pm »
zreszta 7 głosów to prawie ze ogół, wiec ;p nie masz wyboru man ;p
Kame Hame Ha

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 20, 2007, 04:35:06 pm »
No jak nalegacie...

Najfajniejszy forumowicz

Chief Roberts   14
Tantalus   11
DarkButz   7
Gipsi   5
Smogu   4
The Reaver   3
Musiol   2
Goha   1
Hisoka   1
Marvellix   1

Najzagorzalszy dyskutant

Chief Roberts   15
Tantalus   9
qiax   6
Siergiej   5
Zell Dincht   5
Musiol   3
Gipsi   3
DarkButz   1

Najśmieszniejszy komik

Gipsi   14
Smogu   6
Glenn   6
Chief Roberts   6
Tantalus   5
DarkButz   3
Musiolik   3
Siergiej   3
Teeno   2

Najmodniejszy user

Hisoka   10
Yuzuriha   9
Glenn   6
Chief Roberts   6
DarkButz   4
Gipsi   3
RadicalDreamer   2
Tantalus   2
Siergiej   2
W_w   2
Goha   1
Morchol   1

Najznamienitszy artysta

Goha   9
Yuzuriha   9
Teeno   9
Zell Dincht   4
Tantalus   4
W_w   3
Smogu   2
Musiol   2
Anouk   2
Iniuria   1
qiax   1
Ignatius   1
RedXIII   1

Najbardziej zasłużony członek redakcji

Tantalus   15
RadicalDreamer   10
Ashley Riot   9
Musiol   8
qiax   3
The Reaver   3

Największy konsolowy otaku

Musiol   10
DarkButz   10
Chocobo   9
Tantalus   8
The Reaver   4
Siergiej   3
RadicalDreamer   2
Gipsi   1
Ard   1

Najmniej rozgarnięty użytkownik

Glenn   12
Tidus3000   4
Agrias5864   3
Marvellix   3
Siergiej   3
Vivi   3
Gipsi   2
Yuzuriha   2
The Reaver   2
RbiTraceur   2

To tyle, jeśli chodzi o wyniki. Temat zamykam dzisiaj wieczorem albo jutro, a jeżeli będzie taka potrzeba i możliwość, analogiczny powstanie za rok.
« Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2007, 04:35:42 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 20, 2007, 04:48:16 pm »
Wii jak zwykle zwyciężyła presja ogółu ;p

wyniki ciekawie sie zarysowały ;) szkoda, ze mało osób głosowało, ale cóż. strata tych co głosu nie oddali ;) ja od siebie dziękuje za głosy i polecam sie na przyszłość ;p
Kame Hame Ha

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 20, 2007, 05:13:38 pm »
ale fajofo 2 razy 3 miejsce :D ludzie mnie kochaja xD, a co do rozgarniecia ja wiem ze nie jestem taki ale sie staram a tu znowu 1 miejsce >.>