Autor Wątek: God of War  (Przeczytany 12086 razy)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Odp: God of War
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 17, 2007, 02:02:30 pm »
W N+ też dyszka ;]

BTW GoW 1 nie jest na Dual Layer chyba. Ja mialem na zwyklym DVD i nic nie bylo poucinane ani nic
Jest na DL. A poucinane są filmiki bonusowe, a zwykłe mają gorszą jakość. Nawet na stronie kompatybilnośći gier ze Swap Magiciem pisze, że gra jest na DL i musi być zripowana do DVD5. Besides sprawdzaliśmy u Musiola. Gra zajmowała ponad 7GB.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 02, 2007, 09:34:54 am »
Wczoraj ukończyłem GoW II. Gra miażdży jeszcze lepiej niż jedynka. Kratos się nie zmienił. To wciąż ten sam skurczybyk, z którym spotkanie to to samo co wyrok śmierci. Jedynie mogę się uczepić masherskich walk, ale to niewiele zmniejsza ocenę. 10/10 w pełni zasłużone. Dla zainteresowanych: DVD to tylko ciut gorsza grafika i nieznacznie skrócone filmiki o jakieś 2-3 sekund pod koniec (np. gdy spartanin ląduje w basenie, przycięto moment lądowania). Godne pożegnanie z PS2.
I'm in Space!

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Re: God of War
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 02, 2009, 12:55:15 pm »
Jakiś czas temu skończyłem God of War: Chains of Olympus, jak na PSP grafika wymiata, dostajemy dosłownie takiego samego Kratosa, tylko, że w wersji przenośnej. Sterowanie jest dobrze dopasowane do PSP, a nowa broń wymiata (rękawice Zeusa :D). Jedynym mankamentem jest cholernie krótki czas gry, skończyłem ją w ponad 4 godziny, czyli cholernie krótka.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 07, 2009, 02:57:15 pm »
Nikogo nie interesuje GoW 3?

Gameplay z E3: http://www.ps3site.pl/e3-grywalne-demo-god-of-war-iii/18431/

I 2 screeny :D

Data premiery: Marzec 2010.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 01, 2011, 12:16:38 pm »
Trójka to chyba najbrutalniejsza część w serii. Poza tym nic nowego. Kilka usprawnień , dodatków w gameplayu ale to wciąż God of War. Świetny jak na slashera. Trudno powiedzieć która z części od 1-3 jest najlepsza. U mnie waha się to pomiędzy 2 a 3.

Ciekawi mnie jeszcze Castlevania Lords of Shadow. Niby system gry to praktycznie kopia GoW ale klimat chyba bardziej mi się podoba. No i posypka z Kojimy jest. Tylko ciupeńka ale jednak.

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 29, 2011, 01:59:20 pm »
Czy wiecie coś może na temat God of War:Ghost of Sparta wydanego na PSP? W sensie z kim tym razem toczy boje i o co chodzi w fabule? Bo przeszedlem GoW 1-3+Chains of Olympus i tak myślę nad GoS

A tak na marginesie, mi także przypadł God of War do gustu. Dużo walk, efektowne QTE(i efektywne), ogólnie-krwawa jatka której do dziś wychodzą kopie i klony. M.in. Dante's Inferno i Hero of Sparta.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 04, 2012, 01:27:26 am »
Odpowiem Mazuritowi tutaj, co by nie śmiecić w temacie Castlevanii.

Każdy GoW to inny reżyser. Jaffe nie zrezygnował po pierwszej odsłonie,tylko wybrany został Cory Balrog. David miał pomysł rozszerzenia GoW na inne mitologie i współczesność, bo wojna jest po dziś dzień. Nawet w dodatkowych materiałach jest jakby jest bonusowe wideo.

Tak w temacie, to zapowiedziano God of War: Wstąpienie. Poniżej trailer i pierwszy gameplay z trybu multiplayer - 3 osobowe competition.

http://youtu.be/VurBoD0TN94

http://youtu.be/u7NSgJNdxpY

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 04, 2012, 02:14:24 am »
Odpowiem Mazuritowi tutaj, co by nie śmiecić w temacie Castlevanii.

Każdy GoW to inny reżyser. Jaffe nie zrezygnował po pierwszej odsłonie,tylko wybrany został Cory Balrog. David miał pomysł rozszerzenia GoW na inne mitologie i współczesność, bo wojna jest po dziś dzień. Nawet w dodatkowych materiałach jest jakby jest bonusowe wideo.

Tak wiem o tym wszystkim, ale Jaffe i w późniejszych odsłonach "doradzał", a poza tym to dlaczego wybrali inną osobę, skoro pochwały i śmietankę spijał głównie Jaffe (w dodatku niezasłużoną), który jakoś specjalnie nie był zajęty jeśli chodzi o okres 2008-2012 (no chyba, że te 4-5 lat zajęła produkcja "gniecionej blachy"). Pomysł "rozszerzenia na inne mitologie" to jednak już bajka z późniejszego okresu (chociaż pytania o to pojawiły się już przy pierwszej odsłonie), jeśli traktować ją mamy poważnie.

No właśnie, ten pomysł zawarty w bonusowych materiałach (nie wiem czy edycja HD ma coś więcej w tym temacie), niejako już w pierwszej części zaprezentowany, wydawał mi się naprawdę ciekawy, ale ostatecznie okazało się, że ta seria obrała inną drogę (tj. dużo prostszy schemat), i dlatego też mi jej tak szkoda. Gdyby chcieli to wszystko teraz zmienić to byłoby to robione na wyrost i nie miałoby większego sensu... hehe... no chyba, że jako niechlubna konkurencja dla Assassin's Creed.
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2012, 02:42:39 am wysłana przez Mazurit »
Oki Doki Man

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 04, 2012, 01:42:50 pm »
Tak, szkoda, że gra nie poszła w tym temacie dalej. Grałem we wszystkie części oprócz Ghost of Sparta i jak na razie to jest ciągle to samo. Schemat gameplayowy i fabularny (z małymi zmianami) powtarzany w kółko. Teraz ma się pojawić tryb multiplayer i kto wie, może to wprowadzi powiew świeżości w serii.

Offline frendzel13521

• Soldier
  • Tak wiem jestem zajebisty
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 04, 2012, 03:41:51 pm »
Ogólnie gralem we wszystkie części oprócz chains of olimpus bto na psp i przeszedlem wszystko na tytanie. Ogólnie najbardziej podoba mi się druga część . Jeśli się gra pierwszy raz jest nieprzewidywalna. Trzecia część jest najbardziej brutalna ale ma zjebane zakończenie. Jeśli ktoś grał to który z bosów wam się najbardziej podoba?
The Frendzel

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 07, 2012, 08:14:08 am »
Z bossów moim faworytem jest chyba Zeus i Ares. Pierwszego lubię za bitwę na Olimpie i ostatnie QTE(które mimo rozbudowania i krótkiego czasu reakcji i tak było łatwe). Aresa natomiast lubię tylko za wygląd i jakiekolwiek nerwy, jakie poświęciłem na jego przejście(ej trudny był....).

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 07, 2012, 11:09:24 am »
Który najlepszy? Na pewno walka z Posejdonem była bardzo widowiskowa. Z królem barbarzyńców też niczego sobie, podobnie jak z kolosem Rodyjskim. Ale nie było takiej, która by jakoś gigantycznie wryła mi się w pamięć.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 07, 2012, 12:29:20 pm »
Mi też się żadna nie wryła w pamięć jakoś szczególnie ale wrażenie dość spore zrobiła na mnie ta walka QTEowa w GoW3 z Kronosem. Podobało mi się to. Oprócz tego to z jedynki pierwsza walka z tymi trzema smokami. W dwójce z barbarzyńcą, z posągiem na poczatku gry i Zeusem. Więcej na razie nie pamietam.

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 07, 2012, 01:05:42 pm »
Który najlepszy? Na pewno walka z Posejdonem była bardzo widowiskowa. Z królem barbarzyńców też niczego sobie, podobnie jak z kolosem Rodyjskim. Ale nie było takiej, która by jakoś gigantycznie wryła mi się w pamięć.

Mi też się żadna nie wryła w pamięć jakoś szczególnie ale wrażenie dość spore zrobiła na mnie ta walka QTEowa w GoW3 z Kronosem. Podobało mi się to. Oprócz tego to z jedynki pierwsza walka z tymi trzema smokami. W dwójce z barbarzyńcą, z posągiem na poczatku gry i Zeusem. Więcej na razie nie pamietam.

Mnie się, mimo wszystko, najbardziej podobało otwarcie serii walką z Hydrą, a potem inne kilkuetapowe zmagania (Kolos Rodyjski oraz PSP-kowe spotkania z Bazyliszkiem i Scyllą). Same walki z postaciami z greckiego panteonu nie były już tak interesujące (chociaż nie można im odmówić widowiskowości i mocnych, spektakularnych ujęć).

Nie rozumiem też powodu, aby "zmieniać" mitologię i sięgać po niegreckie bóstwa, skoro i tak najlepsze walki toczono z potworami, a nie z bogami. Należałoby wygrzebać jeszcze kilka ciekawych "maszkar", a nie iść na łatwiznę i ściągać spoza świata greckiego. Znając Sony, aż dziw bierze dlaczego nie zaproponowali jeszcze starcia z Karkinosem... hehe...
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2012, 01:11:54 pm wysłana przez Mazurit »
Oki Doki Man

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 07, 2012, 01:14:57 pm »
W Wstąpieniu będziemy walczyć z Polifemem. Jak na razie jedyny przeciek.

Offline frendzel13521

• Soldier
  • Tak wiem jestem zajebisty
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 02, 2012, 06:35:41 am »
Ja czasem zupełnie z nudów odpalam sobie ps'a a w nim gow2 i pierwszy bosik na tytanie i lecimy. Ostatnio ukończyłem wszystkie części na psp i duch sparty jest fajną częścią ale ten dubbing nawet spoko ale sam głos Lindy nie wystarczy by podkreślić harakter
Kratosa (mogi go czymś wzmocnić)
The Frendzel

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 02, 2012, 01:14:20 pm »
Ja czasem zupełnie z nudów odpalam sobie ps'a a w nim gow2 i pierwszy bosik na tytanie i lecimy. Ostatnio ukończyłem wszystkie części na psp i duch sparty jest fajną częścią ale ten dubbing nawet spoko ale sam głos Lindy nie wystarczy by podkreślić harakter

Polski dubbing jest żałosny. Linda nic a nic nie oddaje oryginalnego klimatu Kratosa. A co jest bardziej żałosne? Flegmatyczny Zeus, którego głos w dwójce budził we mnie respekt i powodował ciary na plecach. W polskiej wersji nie ma nawet tej ,,klasycznej chrypki", z którą zawsze kojarzyła mi się ta postać.

@edit : naprawiony brak komentarza. Błąd opery, sorcia.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2012, 02:55:32 am wysłana przez DarkAura16 »

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 06, 2012, 01:18:19 am »

???

EDIT:

Polski dubbing jest żałosny. Linda nic a nic nie oddaje oryginalnego klimatu Kratosa. A co jest bardziej żałosne? Flegmatyczny Zeus, którego głos w dwójce budził we mnie respekt i powodował ciary na plecach. W polskiej wersji nie ma nawet tej ,,klasycznej chrypki", z którą zawsze kojarzyła mi się ta postać.

Dobrze powiedziane DarkAura16, mnie dubbing kłóci się jeszcze w takiej grze, gdzie pewien "kościelny" spotkał jakiegoś "księcia".

BTW: Ograłem ostatnio ponownie PSP-kowe części Boga Wojny, i muszę powiedzieć, że pomimo iż są one krótkie to i tak lepiej wypadają niż "trójeczka". Ogólne zestawienie to pierwsze 2 części gry na miejscu pierwszym, za nimi 2 kolejne na PSP-ka, a na końcu zaś jest God of War III. "Trójeczka" niby wszystko lepiej, więcej i brutalniej to jednak nie maskuje już tak "odtwórczości", albo "przejadła" mi się już ta konwencja... sam już nie wiem.

Samo "Wstąpienie", to jeśli nie zmienią mitologii, tylko pogrzebią jeszcze w greckiej, może przyniesie jakąś nutkę świeżości... Wcześniej chyba zbyt krytycznie podszedłem do tego tytułu, a rzeczona "kooperacja" faktycznie mogłaby zaowocować nowymi pokładami zabawy... Oby kolejna część God of War'a zaskoczyła mnie pozytywnie.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2012, 04:17:39 pm wysłana przez Mazurit »
Oki Doki Man

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 06, 2012, 09:14:12 pm »
Zarówno Chains of Olympus jak i Ghost of Sparta, mimo iż są krótsze - są lepsze od ,,trójki". Co prawda pod względem fabuły nie dorastają moim zdaniem do pierwszych trzech części, ale są przyjemniejsze w odbiorze i ciekawsze. Nie ma tam co prawda aż tak epickich walk jak ta z Kronosem czy ostatnia z Zeusem. Jednak - mimo iż się to wydaje głupie - zwracam wielką uwagę na zakończenie. A trójka miała je poprostu skopane. Widać, że twórcom jednak braknie pomysłów. Poczekamy do Wstąpienia. Czekam na jakiś powiew świerzości ze strony fabularnej.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 06, 2012, 09:40:05 pm »
Od dawna mam negatywne nastawienie na polski dubbing. Linda jako Kratos nie jest do końca zły, ale przy pierwszym obsłuchaniu miałem wrażenie, że gada jak sepleniący dziadek. Brak mu tej agresji i gniewu, który można wyczuć u Terrence C. Carsona.
I'm in Space!