Witajcie. To mój pierwszy post na tym forum.
1.Chciałbym was sie spytać czy przdmioty loot są do czegoś jeszce potrzebne poza sprzedawaniem? czy moze np przydają sie w jakiś poźniejszych subqustach? Poki co to dwa przedmioty z loot maja inna wlasciwosc poza sprzedaza z tego co zauwazylem: grysahl greens- boost dla chocobosow, oraz teleport stone. Przejzałem wszystkie posty na tym forum o final fantasy 12, ale nei znalazlem odpowiedzi do mojego pytania, dlatego piszetego posta.
Chodzi o to ze boje sie sprzedac przedmiot ktorego mam ilosc: 1, gdyz obawiam sie ze moze byc to jakis przedmiot specjalny, cos co np bede mogl komus dac. Wiem ze psrzedawanie łupów, daje mozliwosc kupowania przedmiotow na bazarze.
W grze gram około jzu 45 godzin i jestem w Jahara, mam gdzies tak po 33lv
2. I jeszcze jedno pytanko: w lokacji Mosphoran Highwaste są miejscówki do ktorych nie moge sie dostać, widać plansze, do których nie ma przejścia, jak tam sie dostać? i czy do czegoś służa te wyschniete studnie i ta jedna ktora jescze nie wyschla?
3. A i jescze jedna rzecz która mi sie przypomniała: w menu w dziale clan primer jest bestiariusz, i jest tam ilosc potworkow ktor jeszce potrzebuje ( domyslam sie oczywiscie ze zabic) danego rodzaju. Do czego to służy? co sie stanie? jak uzbieram wszystkich?
4. Tłukłem teraz Adramelech, i jeszcze jedno pytanie mi sie nasunęło: otóz z czym to sie je, o co chodzi? wszystko picuś glancuś ładnie, aż do momentu w którym ten potworek robi coś takiego ze niczym za chrena nie moge mu zadac zadnych obrazen , ani bronia fizyczna, ania magia, ani limitem, no po prostu zero, o co chodzi??
P.s. Troche zmieniaja temat: zna ktoś moze jakas fajna strone z avatarami, tak zeby nie było tak pusto przy moim nicku. Przepraszam za błedy, czesto przestawiam literki w wyrazach
Dobra co do "kolekcionowania"w bestiariuszu (pt 3) to juz chyba wiem o co chodzi, dy zbiore okreslona ilosc tych wrogow, to pojawia sie bodajze dodatkowa informacja, albo to kawalek historii, albo jakis hint, albo tez np co z danego potworka moze wypasc. fajna sprawa.