Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90655 razy)

Offline Calipso17

• Soldier
  • Komiksiara he he
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #520 dnia: Czerwca 04, 2007, 10:54:02 pm »
O czym piszecie? o jakiejś fajnej grze  ;D czy jakimś badziewiu? :( Jak fajna to bym sobie zagrała he he jestem dobra w te różne gry (a ja to wole najlepiej bijatyki i hacken slashe (rozwalanki w stylu chaos Legion czy Devil may cry) objaśnijcie o co w niej mniej więcej chodzi co? prrroszę?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #521 dnia: Czerwca 04, 2007, 11:10:30 pm »
O czym piszecie? o jakiejś fajnej grze  ;D czy jakimś badziewiu? :( Jak fajna to bym sobie zagrała he he jestem dobra w te różne gry (a ja to wole najlepiej bijatyki i hacken slashe (rozwalanki w stylu chaos Legion czy Devil may cry) objaśnijcie o co w niej mniej więcej chodzi co? prrroszę?

RTFM...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #522 dnia: Czerwca 04, 2007, 11:12:31 pm »
Objaśnienia tematu są zawsze w jego pierwszym poście, więc czytaj je uważnie, nim coś  napiszesz.

Jakoś czuje że przeczytam dzisiaj wyjątkowo wszystkie walki, a może nawet zagłosuje. To chyba ta wcześniejsza zachęta Tanta, poza tym żal mi biedaka że nie wszystko mu wychodzi zgodnie z planem, co do całego konkursu, no i w ogóle mam na to chęć ;]
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2007, 11:14:09 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #523 dnia: Czerwca 04, 2007, 11:21:23 pm »
Ech jak ja lubie ludzi wkurzać
Wkurzaj dalej, a poproszę Marva żeby mi dał na minutę "The BAN Button"...

Jeszcze jedno.
Any offtopic messages beyond this point will be dealt with with extreme prejudice.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2007, 11:31:26 pm wysłana przez DarkButz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #524 dnia: Czerwca 06, 2007, 11:51:54 pm »
Szkoda, ze coś nikomu nie chce się w ogóle wyrażać opinii o pojedynkach, a to główna motywacja do poprawek.

Dante vs Yuffie - znowu przy tobie Tant czuję się taki ... mały. ciekawie napisane, choć dziwi mnie, że mamy remis (aż taki dobry jestem, czy obaj równo coś schrzaniliśmy)

Ansem vs Serge - Zdecydowanie vote dla Butza i to nie z powodu mego ego na punkcie KH. Po prostu walka Ignatiusa jest trochę dla mnie zbyt pokręcona. Serge jest mało Sergowaty, a Ansem mało Ansemowaty (rozumiem, że mało znasz tych gości, szczególnie Ansema). Butz zaś mam niewiele zastrzeżeń.
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #525 dnia: Czerwca 07, 2007, 12:34:34 am »
Fakt, zapomniałem napisać tutaj, miałem to wczoraj wieczorem zrobić hehe...

Yuffie VS Dante - Wiem, to już zaczyna być taki zwyczaj, że ludzie to piszą, ale to co teraz stworzyłem to naprawdę jedna z moich gorszych walk. Zadowolony jestem głównie z końcówki (czyli coś na odwrót względem tego wrestlingu przez który przegrałem z Musiolem). Walka Reavera była ciekawa i napisana na poziomie, który, gdyby był utrzymany od początku turnieju, zapewniłby mu wejście do finałowej 8ki bez pomocy W_w... nie dziwię się, że jest remis i nie zdziwię się też, jeżeli przegram... w sumie, nie ma się co martwić, najwyżej będę musiał wygrać z Musiolem i Siergiejem hehe... (jasną stroną mojej porażki będzie to, że wtedy przy walce z Musiolem będę opisywał Yuffie, którą wolę od Dantego [prawie go nie znam]).

Ansem VS Serge - Walka DarkButza była stylowo gorsza, ale była bardzo ciekawie napisana. Co się tyczy Ignatiusa, to podzielam tutaj zdanie Reavera.. kilka zdań musiałem czytać dwukrotnie, żeby pokumać się kto co komu zrobił i gdzie się znalazł. Nie miałem jednoznacznie zdeterminowanej wizji tej walki w trakcie jej czytania, a DarkButza była całkiem klarowna. Zagłosowałem na DB, chociaż po głosach widzę, że większość zadecydowała inaczej niż ja.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #526 dnia: Czerwca 07, 2007, 02:39:49 am »
Er...Tant, te całe B3 i B4 w rankingu to znaczy, że mamy wybrać sobie daną postać z walki czy jak ? Bo jak nie to CZWARTY raz będę miał Jowy'ego w walce (nie ukrywam, że mi ta postać całkowicie bokiem wychodzi) ;/
« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2007, 02:40:23 am wysłana przez DarkButz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #527 dnia: Czerwca 07, 2007, 10:38:19 am »
Jeśli chodzi ci o ćwierć finały, to na B3 wskoczy zwycięzca walki B3, analogicznie B4. Czyli jak nie chcesz znowu Jowego opisywać, przegraj następną walkę z Yuz (tylko żadne walkovery).
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #528 dnia: Czerwca 07, 2007, 03:02:15 pm »
Tam będziesz grał tymi, którzy przeszli przez dane walki. Ja będę trzeci raz opisywał Dante lub Yuffie bo jedno do mojego ćwierćfinału dojdzie... no ale przykro mi, inaczej się nie da. Pula zawodników jest coraz mniejsza, ciężko, żeby się nam postacie nie powtarzały. Pociesz się tym, że jeżeli cię Yuz rozniesie w tej walce, to będziesz opisywał Nightmare'a (co prawda, jego przegraną, ale zawsze).

Zresztą ja i tak mam najgorzej... spójrzcie sobie na walkę R3. Mam opisywać porażkę Kuja z Tidusem... nie chcę, żeby Kuja odpadł, ale ja też nie chcę przegrać... co by się nie stało w tej walce, to i tak będzie słabo heh...

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #529 dnia: Czerwca 08, 2007, 12:58:07 pm »
Pociesz się tym, że jeżeli cię Yuz rozniesie w tej walce, to będziesz opisywał Nightmare'a (co prawda, jego przegraną, ale zawsze).
Nighty'ego i tak już muszę zabić ;]
Fak...frekwencja głosujących jest jeszcze mniejsza niż przed umieszczeniem wiadomości na głównej ;/
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #530 dnia: Czerwca 08, 2007, 05:50:23 pm »
Szczerze mówiąc, obawiałem się gorszej, po tym jak duża była w ostatniej walce w grupach... bardzo źle nie jest, no ale fakt, mogłoby być lepiej...

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #531 dnia: Czerwca 08, 2007, 11:06:57 pm »
Ansem VS Serge - Przeczytałem obie walki i zgadzam się z tym co powiedzieli Reaver i Tant. Walka Ignatiusa była jakaś przekombinowana i zbyt abstrakcyjna, pomimo użycia tam ciekawego stylu lepiej czytało mi się walkę Sola. U Ignatiusa była też słaba znajomość postaci bo np. Serge nie używał takich ataków (co do Ansema, już nie jestem taki obeznany). W obu walkach jest też parę zdań w których są błędy kompozycyjne np. u Sola:"Arni była moim domem. Teraz pozostały po nim ruiny." - Powinieneś się zdecydować w jakim rodzaju piszesz o Arni, albo w żeńskim albo w męskim ;] Było ich tam jeszcze parę, ale nie będe teraz szukać. W każdym razie jeśli nawet ja je znalazłem, to znaczy że nie były dokładnie sprawdzane ;] Ale i tak Imo walki trzymają poziom ;]

BTW, w CC nie było czegoś takiego jak armia Terminy, tylko Acacia Dragoons dowodzone przez Vipera (w Terminie stacjonowali, ale nie była to ich siedziba). Było też Porre którym z kolei nie dowodził. Ale to w sumie mały pikuś ;]
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2007, 11:33:43 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #532 dnia: Czerwca 09, 2007, 12:18:42 am »
W obu walkach jest też parę zdań w których są błędy kompozycyjne np. u Sola:"Arni była moim domem. Teraz pozostały po nim ruiny." - Powinieneś się zdecydować w jakim rodzaju piszesz o Arni, albo w żeńskim albo w męskim ;]
Znaczy się..."nim" jako, że po domu zostały ruiny ;] Nad tym zresztą miałem dylemat. Czy zostawić "po niej" czy "po nim" ;]
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Lucia

• Soldier
« Odpowiedź #533 dnia: Czerwca 09, 2007, 04:26:02 pm »
Yuffie vs Dante - Obie walki mi się podobały. Jednak ciut bardziej Tantalusa (i to nie dlatego, że wolę Dantego od Yuffie). Podoba mi się końcówka :)

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #534 dnia: Czerwca 09, 2007, 10:59:58 pm »
W obu walkach jest też parę zdań w których są błędy kompozycyjne np. u Sola:"Arni była moim domem. Teraz pozostały po nim ruiny." - Powinieneś się zdecydować w jakim rodzaju piszesz o Arni, albo w żeńskim albo w męskim ;]
Znaczy się..."nim" jako, że po domu zostały ruiny ;] Nad tym zresztą miałem dylemat. Czy zostawić "po niej" czy "po nim" ;]
Wydaje mi się że najlepiej by było jakbyś napisał: "Arni była moim domem. Teraz po tym domu pozostały ruiny." ;]

Yuffie vs Dante - mi się bardziej podobała walka Reavera dlatego że było tam trochę fabuły i jakiegoś pomysłu, a u Tanta tylko opis fauny i flory, jatka i koniec, nie wiadomo nawet kto z kąd przybył, jaki ma cel itd. Fajnie jak w tych walkach są jakieś wątki fabularne (jak np. większość walk Teeno), a nie sama przydługawa sieka, bo po prostu ciekawiej się to czyta. Nie wysiliłeś się ani trochę w tej materii, panie nadzorco, dlatego głos na Reavera ;]

EDIT:::
Napisałem "z kąd" zamiast "skąd" xD
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2007, 10:40:55 am wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #535 dnia: Czerwca 09, 2007, 11:54:14 pm »
Yuffie vs Dante - mi się bardziej podobała walka Reavera dlatego że było tam trochę fabuły i jakiegoś pomysłu, a u Tanta tylko opis fauny i flory, jatka i koniec, nie wiadomo nawet kto z kąd przybył, jaki ma cel itd. Fajnie jak w tych walkach są jakieś wątki fabularne (jak np. większość walk Teeno), a nie sama przydługawa sieka, bo po prostu ciekawiej się to czyta. Nie wysiliłeś się ani trochę w tej materii, panie nadzorco, dlatego głos na Reavera ;]

NOES! TAHT'S UNPOSSIBLE!!

no trudno, Reaver dopiekł mi za pokonanie go na początku... teraz będę musiał Siergieja i Musiola rozłożyć, żeby przejść dalej...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #536 dnia: Czerwca 10, 2007, 09:58:51 am »
LOL to się ktoś obudził. Tylko mnie jedno ciekawi. Kto wejdzie dalej, jeżeli będzie remis. Dogrywka?
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #537 dnia: Czerwca 10, 2007, 04:00:00 pm »
Remisu już raczej nie będzie, ale na taką ewentualność mam przygotowany ranking zawodników, opracowany na bazie wyników z fazy grupowej. Kto jest tam wyżej, przechodzi dalej. W tym wypadku wygrałby Dante. Podobny system będzie wykorzystany podczas 4 ostatnich walk, w stosunku do nadzorujących, więc lepiej nie tracić punktów za dużo...

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #538 dnia: Czerwca 10, 2007, 10:51:17 pm »
moja walka będzie raczej jutro dopiero wrzucona, mam na oko 70% napisane.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #539 dnia: Czerwca 11, 2007, 04:41:58 pm »
Musiol sez, że nie ma prądu i nie wie czy zdąży wysłać walkę.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.