Dobra, lista zawodników jest zamknięta, nawet szybciej niż się spodziewałem. Może więc uda się z tym bajzlem wystartować szybciej niż myślałem. Wpierw jednak potrzebne mi jeszcze jedno.
WAŻNE
Każdy z uczestników zabawy ma przysłać mi priva, w którym zaznaczy postacie, które zna i których nie zna. Zrobi to poprzez wklejenie listy zawodników (znajduje się ona w pierwszym poście w tym temacie), a po imieniu każdego z nich napisze liczbe punktów od 0 do 5:
0 - nie znam gościa, nigdy o nim nie słyszałem
1 - znam go tylko z widzenia i słyszenia, nigdy nie grałem w gre z nim
2 - grałem chwile, nie wiem o nim za dużo
3 - znam podstawowe informacje o tym gościu
4 - przeszedłem gre z tym zawodnikiem, wiem o nim prawie wszystko
5 - wiem wszystko o tym typie
Pomoże mi to w rozlosowaniu walk. Będę wiedział wtedy, żeby dawać was do walk z zawodnikami, którym daliście dużo punktów, a nie dawać wam tych, o których wiecie mało. Jeżeli 6 lub więcej osób da 0 lub 1 jakiemuś typowi, odpada on z puli i zastąpie go jakimś fillerem z Final Fantasy. To tyle jeżeli chodzi o ogłoszenia parafialne, teraz przysyłać mi te privy... im szybciej to zrobicie, tym szybciej będe mógł się zająć na poważnie całym projektem i tym szybciej będzie jego oficjalny start. Dismissed.
============
NIE TAK WAŻNE JAK OSTATNIO, ALE CIĄGLE ISTOTNE
Zacząłem wstępnie planować ten turniej. Jak wiadomo, postaci jest 32, co daje nam w sumie 48 walk na faze grupową i kolejnych 16 na pucharową, razem 64 walki. Nasza teoretyczna wydajność maksymalna, to 5 walk tygodniowo, jednak tak się bawić nie będziemy, bo raz, ciężko może niektórym być czytać co tydzień 10 różnych opisów pojedynków, a po drugie, przy mniejszje liczbie walk na tydzień będzie mi to łatwiej rozplanować dokładniej. Nie ma też sensu robić 1 walki na tydzień, bo wtedy zajmie nam to ok. 16 miesięcy. Sensowne opcje są trzy:
Opcja 1: Wszystkie walki grupowe i te z 1/8 finałów, odbywać się będą w seriach 2 na tydzień. 1/4 finałów, półfinały i walka o trzecie miejsce i finał pokolei, co tydzień. Przewidywany czas trwania: 9 miesięcy
Opcja 2: Wszystkie walki grupowe i te z 1/8 finałów, odbywać się będą w seriach 3 na tydzień. Rozplanowanie może głupio się ułożyć. 1/4 finałów, półfinały i walka o trzecie miejsce i finał pokolei, co tydzień. Przewidywany czas trwania: 6 miesięcy
Opcja 3: Wszystkie walki grupowe i te z 1/8 finałów, odbywać się będą w seriach 4 na tydzień. 1/4 finałów, półfinały i walka o trzecie miejsce i finał pokolei, co tydzień. Przewidywany czas trwania: 5 miesięcy
Czas trwania jest w miarę dokładnie obliczony, ewentualnie zawyżony odrobine, zakładając, że będą jakiś przesunięcia. Przez ten tydzień otwarta będzie sonda, w której głosować możecie na swoją opcje. Po tym czasie zacznę pełne przygotowania, aby na początek grudnia być gotowym z rozpoczęciem imprezy.
Ignitius Fireblade oraz Yuzuriha proszeni są o podesłanie mi listy zawodników z przyporządkowanymi im punktami, tak jak proszę o to na górze tego posta.
PS.
Dla tych, którym ten post znowu się wyświetlił jako nieprzeczytany - napisałem posta jeszcze raz, żeby był łatwozauważalny heh