Hmm... Swap Magic - hell Yeah - największy badziew w istnieniu PS2...
NIBY, rozwiązanie dla tych którzy nie chcą tracić gwarancji która i tak się nie przyda ;P Trzeba sie starac o to żeby nowa PSTwo poszła sie rypac podzcas gwarancji - DVD - no Name, ew. Esperanza i wtedy laser wam może pójdzie po roku...MOŻE...
Uważam, że WM to troche noobowaty wybór - ani nie uruchomisz na takiej konsoli żadnego progsa, nawet we wszystkie gry nie pograsz bo ok.15% jest niekompatybilne ^^''. SM wybierają osoby które nie mają, jak zamontować chipa, albo które wiedza mało o swojej konsoli. A dodatkowo jeszcze ta przyjemność użytkowania - wachlowanie płytkami to jest to ^^'' .
TANT - he he he - to prawda nie ma co wybrzudzać między modchipami, ale tylko jeśli konsoli chcesz używac do normalnego grania ^^ np. Takie ModBO to kaszana która często się pali sama XD, a niekóre modchipy nie obsługuja załączanie progsów z memorki, przez co jeżeli używasz HHDka do PS2 to musisz wrzucac płytke załączyc program "ręcznie", a tak jak włącza się konsola trzymasz np. trójkącik i progs ładuje ci się z memorki i już
BTW - ja tez mam "chyba" MI, nie jestem tego pewien, ale jest sposób aby na bank to sprawdzić - wystarczy wejść do menu chipa(kombinacj a klawiszy i reset konsli), jesli wejdzie do menu i po wyjściu knosla działa - to jest Matrix Infinity, jesli nie działa - klon MI XD nie mam zamiaru próbować, )
A co do Rippera - można uaktualniać sofcik do niego - więc jeśli masz 3.1 możesz mieć 3.4 :]