Autor Wątek: Knights of the Old Republic  (Przeczytany 8459 razy)

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
Knights of the Old Republic
« dnia: Maja 15, 2005, 01:48:35 pm »
Nie jestem zagorzałym fanem star wars, ale ta gra mnie naprawdę wciągneła, Dziesiątki możliwości do wykonania każdego zadania, całkiem niezła fabuła, b. dobra grafika...
A co o wy sądzicie o Kotorze?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 15, 2005, 02:28:33 pm »
Nigdy nie grałem w tę gre... kumpel z klasy podnieca się nią miłosiernie i przeszedł ją już kilka razy, z chęcią bym w nią zagrał bo słyszałem same pozytywne opinie ale komp mi na to nie pozwala... mój parny procesor 933mhz + 196 ramów raczej nie pociągnie za bardzo dego, a szkoda bo nawet qiax tym się jarał maxymalnie... napisał kiedyś dupny post o tej grze w temacie o cRPG, a oprócz tego na Gadu mnie dojeżdżał codziennie opowiadając o tej grze...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 15, 2005, 02:37:59 pm »
JA w nią zagram jak ty skończysz i mi pożyczysz :P:P:P

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 15, 2005, 02:54:01 pm »
mój parny procesor 933mhz + 196 ramów raczej nie pociągnie za bardzo dego

nie no jak detale na minimum dasz, to może ci pojdzie..ale trzeba przyznać, że wymagania ta gra ma...w końcu mam dość dobrego kompa, a mogę grać tylko na normalnych detalach....
JA w nią zagram jak ty skończysz i mi pożyczysz

musisz jeszcze trochę poczekać:P muszę najpierw z 3 razy ją przejść:P

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 15, 2005, 06:45:57 pm »
Nigdy nie grałem w tę gre... kumpel z klasy podnieca się nią miłosiernie i przeszedł ją już kilka razy, z chęcią bym w nią zagrał bo słyszałem same pozytywne opinie ale komp mi na to nie pozwala... mój parny procesor 933mhz + 196 ramów raczej nie pociągnie za bardzo dego, a szkoda bo nawet qiax tym się jarał maxymalnie... napisał kiedyś dupny post o tej grze w temacie o cRPG, a oprócz tego na Gadu mnie dojeżdżał codziennie opowiadając o tej grze...
przechodziłem ją na pentiumie 733 :D więc nie fikaj :P gra nie najgorsza :D dwójka lepsza :]
]

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 15, 2005, 07:34:42 pm »
dwójka lepsza

niby tak, tylko że cena 2x droższa:/ gdybym miał forse to bym odrazu leciał kupować :/  

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 18, 2005, 02:51:22 pm »
Znudziła mi się po paru godzinach gry.. zresztą jak większość gier ostatnio. A to znaczy, że nic specjalnie wybitnego w sobie nie miała, przynajmniej dla mojej wybrednej osoby : P
bla

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 19, 2005, 12:29:04 am »
Znudziła mi się po paru godzinach gry.. zresztą jak większość gier ostatnio. A to znaczy, że nic specjalnie wybitnego w sobie nie miała, przynajmniej dla mojej wybrednej osoby : P
widocznie bardzo wybredny jesteś bo innej wartościowej gry na pieca nie widziałem od dwóch lat...
]

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 19, 2005, 07:02:39 am »
2 jest fajna bo mozna se zrobic fajowe kolorki saberów w 1 gralem ale mialem tak zwalona wersje ze zara skonczylem

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 21, 2005, 10:18:33 am »
Zgadzam się... od dawna nie było tak wartościowej gry na pc. Ale żeby nie było, że gra jest jakaś wybitna! Wcale nie jest. Po 5 godzinach miałem jej dość, a nie grałem na pc tylko na xboxie. Jak się pogra trochę w genialne produkcje konsolowe to ma się trochę większe wymagania ;).

Offline Spinkings

• Berserker
    • http://
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 28, 2005, 12:07:03 am »
kumpel ma obydwie wersje i obydwiem sie jara jak moj kot w marcu...  :huh: wezme od niego na sprobowanie którąs :F
Hejter aka Dziecko Neostrady... > faja odwaznym przez internet :]

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 28, 2005, 10:36:41 am »
Zgadzam się... od dawna nie było tak wartościowej gry na pc. Ale żeby nie było, że gra jest jakaś wybitna! Wcale nie jest. Po 5 godzinach miałem jej dość, a nie grałem na pc tylko na xboxie. Jak się pogra trochę w genialne produkcje konsolowe to ma się trochę większe wymagania ;).
eee genialne produkcje konsolowe ?? eee ?? że nieby ja konsoli nie miałem ?? eee ?? czy że w dobre gry nie grałem ?? bo konsol się troche przez moje ręce przewinęło a wersja piecowa KOTORa ma w porównaniu do xklockowej poprawioną jakość przynajmniej jeżeli chodzi o grafike... na xklocku nie grałem wiem jakie ma gry z gazet i sie nie ma się tam czym zachwycać a co do ps2 to po trzech latach odkąd mam pieca jak zasiadałem przed     tym pudełkiem to nie wiedziałem jak mam pada trzymać :/ to o so hozi z tymi wymaganiami ?? że przepraszam o fabułe ?? o grafike ?? klimat ?? bo tu wszystko jest, a to co sie pokazuje na xklocu większości ląduje w domowych pudłach pc. Jedyna gra w którą nie zagrałem z xklocka i chciałbym w nią zagrać to jest panzer dragon orta, a xbox to ciągle nie jest dla mnie konsola tylko klon pieca od microsoftu... zresztą co tu dużo gadać ma bebechy mojego starego pieca...
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2005, 10:42:35 am wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 03, 2005, 10:40:03 pm »
wczoraj kupiłem KOTORA 2. Po przejściu całego miasta w poszukiwaniu gry, kupiłem kotorka za 159 zł(!!!). Cena ogromna - 1 część kupiłem za 7 dych. Ale teraz widze że się opłacało. W ch*j nowych mocy, atutów, przedmiotów, nowe postacie, ładniejsza grafika i inne podejście do strony mocy. Teraz już nie ma wyboru : -Pomóż , - Zostaw, -Zabij. Teraz w trakcie gry dochodzi do wielu dylematów moralnych. Achh trudnoi to opisać- trzeba po prostu zagrać.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 03, 2005, 10:48:13 pm »
co do grafiki sie nie zgodze... grafika ta sama, engine ten sam <bo dobry> ale za mało ulepszeń względem poprzedniczki... nie wydaje Ci się że można by to wydać jako dodatek do Kotora I ??
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2005, 10:51:20 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 04, 2005, 08:01:21 pm »
co do grafiki sie nie zgodze... grafika ta sama, engine ten sam <bo dobry> ale za mało ulepszeń względem poprzedniczki... nie wydaje Ci się że można by to wydać jako dodatek do Kotora I ??
prawda, engine graficzny nie uległ jakiemuś znacznemu ulepszeniu, ale mi się wydaje że polepszyli animację postaci i odrobine grafe.W końcu w rpg grafa nie jest najważniejsza? Nie nazwałbym też kotora 2 tylko dodatkiem do 1 części -ulepszeń jest cholernie dużo ( dziesiątki nowych mocy, atutów, broń alternatywna, tworzenie własnych przedmiotów etc,etc)Zresztą co to byłby za dodatek zajmujący 3 gb?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 06, 2005, 08:12:22 pm »
Nie nazwałbym też kotora 2 tylko dodatkiem do 1 części -ulepszeń jest cholernie dużo ( dziesiątki nowych mocy, atutów, broń alternatywna, tworzenie własnych przedmiotów etc,etc)Zresztą co to byłby za dodatek zajmujący 3 gb?
Ile w tym zajmuje ścieżka audio ?? dodatkowe przedmioty to i cała reszta zmieściłaby się na jednej płycie gfyby nie audio :)
]

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 06, 2005, 11:15:31 pm »
Ile w tym zajmuje ścieżka audio
jeżeli dobrze sprawdziłem to ok 800mb - czyli nie tak dużo, licząc razem muzykę, po kilka,albo kilkanaście głosów postaci, odgłosy walki. itp itd
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2005, 11:16:12 pm wysłana przez Kristofer »

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 06, 2005, 11:26:49 pm »
dodaj do tego marnej jakości filmiki 800 mb...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2005, 12:31:47 am wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 27, 2005, 09:42:34 am »
Akurat ja też nie uważam xboxa za prawdziwą konsolę ;). Jakoś nie czuć tam tego arcade'u... A co do genialnych gier konsolowych to np takie ff10. Gdzie w kotorze ten rozmach, gdzie dopracowana do perfekcji, głęboka, rozbudowana fabuła, gdzie te niesamowite filmy i gdzie ta genialna muzyka? UPS! Nie ma! ;). Dobra, pomine ff10 bo to jest zbyt trywialny przykład. To może teraz nowy Dragon Quest, ff10-2, Star Ocean: Till the end fo time, czy nawet Xenosaga, a może jeszcze kilka innych tytułów które zjadają cały kotor na śniadanie? Mówiłem, kotor jest niezły, ale żeby się tym zachwycać? Eeee, nie. Dla mnie to zbyt mało.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 01, 2005, 12:07:05 pm »
Nie zgodzę sięz tobą. mam x-kloca od roku i jakoś nie widze podstaw by x-klocka uważać za coś gorszego od konsoli. Fak, że na x'a nie ma ff10, czy jakiejkolwiek gry squareenix o niczym nie świadczy. jest za to wiele innych fajnych gierek. A wracając do tematu, kotor jedynka wlaśnie leży na dnie w plecaku i czeka aż go przetestuję. Zobaczymy jak wyszla przeróbka AD&D na świat Star Wars. Ale od ludzi którzy grali, i z którymi mialem bezpośradni kontakt nie slyszalem o grze zlego slowa.
Kame Hame Ha