Po pierwsze, proponuję zmienić ten topic na taki, w którym będzie można pogadać o OST z anime, a nie tylko o miejscach, z których można je ściągnąć...
Dzisiaj rano ściągnęło mi się OST do Haibane Renmei. Pewnie już wiecie, że od pewnego czasu strasznie mnie ciągnie do tego anime.... ostatnio zassałem sobie śliczny artbook z tego, zaledwie 13-odcinkowego anime. Artbook jest świetny, lecz jak dorwałem się do OSTa, to mnie zatkało. Mam wypalone HR na trzech płytkach CD.... Soundtrack jest na czterech. Póki co jestem w trakcie słuchania drugiej i muszę powiedzieć, że jestem zachwycony. Nie znacie HR (tak przynajmniej mi się zdaje), więc powiem wam, że cała ścieżka do tego anime jest to chill out, który ma podtrzymać mistyczny klimat całości. Jeżeli nie widzieliście anime, to po przesłuchaniu tych 4 płytek lub po obejrzeniu soundtracku zechcecie je obejrzeć, mówię wam. Polecam wszystkim, którzy z Chrono Cross faworyzują takie kawałki jak "Dream of the Shore", "Faraway Promise", czy "Without taking the Jewel"....