Autor Wątek: Seriale Telewizyjne  (Przeczytany 36806 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #100 dnia: Lipca 19, 2006, 04:20:01 pm »
Drawn Together

Pierwszy na swiecie animowany reality show.
Drawn together to parodia big brothera, ale nie tylko bo w tym amerykanskim serialu animowanym parodiowane jest wszystko, gry filmy, anime -wszystko co tylko sie da ;]

Do "domu wielkiego brata" zrekrutowano plejade niesamowitych charakterow, kazdy jest charakterystyczny i kazdy wlasciwie parodiuje jakies srodowisko.
Humor w tym serialu jest przede wszytskim slowny, niektore teksty zabijaja, duzo jest tutaj humoru erotycznego, rasistowskiego, religijnego, homoseksualnego.
Poprostu zaj***sta sprawa. Jak do tej pory ukazyały sie 2 serie. Pierwsza ma chyba 8 odcinkow i musze przyznac ze tak od 4 odcinka jeba*em niesamowicie na na nich ;]
Te pierwsze tez byly bardzo fajne ;]
Druga ma juz chyba z 16 odcinkow -ja naraziej estem po 5 odcinkach drugiej serii i sa spoczne, tak jak i cala pierwsza seria.
Dla mnie swietny serial ktory stawiam na rowni z Family Guyem i South Parkiem -i bardzo mnie wciaga bo dochodzi do tego ze czasem ogladam po 3 epy z zedu. A w poprzednio wymienionych serialach jakos tak nie za bardzo sie to zdazalo -max 2 byly zawsze ;]

Captain Hero to niesamowita postac, jedna z moich ulubinych jesli chodzi o meskie pstacie -a z trojcy wymienionych seriali ulubiona.
Foxy to niesamowicie zaj***sta suka, jest poprostu sexy i ma eleganckie cialo -tak mam manie na temat bajkowych dupeczek ;]
Clara jest obsesyjnie pobożna i do tego jest rasistka, a w jednym odcinku gdy sa razem z Foxy tak samo ubrane w sexowna bielizne wychodzi na to ze jest ona jeszcze lepsza dupeczka niz Foxy ;] She's the hottest bitch in the world!
Spanky - to taka swinia ktora wszytsko olewa i caly czas robi jakies wybredne zarciki albo wykozystuje ludzi zajebisty koles ;]
Zendar to bohater gier i jest niezlym pedalkiem, tez bardzo fajna postac ;]

Krociutki opis postaci ktory chyba taki sam jest w openingu:
Captain Hero - A chauvinistic, perverted and lecherous parody of Superman (and other superheroes

Princess Clara - Pampered, hyper-religious, and racist princess who is a parody of Disney characters like Ariel from The Little Mermaid and Belle from Beauty and the Beast.

Ling-Ling - A homicidal spoof of Pikachu from the Pokémon games/anime, who battles using various supernatural powers/abilities and speaks in pseudo-Japanese gibberish

Foxxy Love - A sharp-tongued parody of Valerie Brown from Josie and the Pussycats

Spanky Ham - A sex-obsessed, obnoxious parody of Internet Flash cartoon characters

Xandir P. Wifflebottom - A homosexual parody of video game heroes like Link from the The Legend of Zelda series.

Toot Braunstein - An overweight sex symbol from the 1920s who demands to be the center of attention, cuts herself with razor blades when depressed, and often instigates conflict in the house

Wooldoor Sockbat - A bizarre children's show character in the mold of SpongeBob SquarePants or Stimpy, with many of the typical reality-defying behaviors of Looney Tunes characters.

Na screenach wyglada to niesamowicie lipnie, ale w rzeczywistosci jest bardzo fajnie rysowane:

Jakby kogos to zainteresowalo to ja sciagalem pierwsza serie z tych linków (nie wiem jak dlugo beda dzialaly jeszcze bo ja juz ladny czas temu je sciagalem i wiadomo ze MU teraz dziala tylko wieczorem glownie)

http://www.megaupload.com/?d=7Y7XTY21
http://www.megaupload.com/?d=GJ6YBXUA
http://www.megaupload.com/?d=7B5SCST7
http://www.megaupload.com/?d=TZYCJON6
http://www.megaupload.com/?d=CLEOU9XF
http://www.megaupload.com/?d=Q67QGI89
http://www.megaupload.com/?d=JS1078NO

Pass: www.binural.ru
« Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2006, 04:21:08 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #101 dnia: Lipca 19, 2006, 04:55:20 pm »
hmm noniewiem, ma przebłyski geniuszu Drawn Together, ale do Family Guya to sie nieumywa raczej ;] jakbym miał wybierać "top ileś" to raczej
1.Family Guy
2.South Park
3.The Simpsons
4.Drawn Together
5.American Dad
6.Futurama
<plus - po pierwszych trzech jest spooro wolnego miejsca i dopiero potem kolejne pozycje =p> chyba, ze oczyms waznym zapomnialem, czego niewykluczam ;] ale fajno, ze przypomniales o DT bo jednak trzech czy czterech ostatnich odcinkow niewidzialem to sobie sciagne ;]
« Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2006, 04:56:26 pm wysłana przez Morchol »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #102 dnia: Lipca 19, 2006, 05:16:31 pm »
U mnie to jest tak ze najsmiesniejszy jest South Park. Ale jakos tak najciekawiej oglada mi sie Drawn Together a pozniej Family Guy'a... a na koncu dopiero South Park.
Nie wiem dokladnie jak to wytlumaczyc, ale mimo tego ze SP jest najsmiesniejszy to jakos z tych trzech tak najmniej zawsze mnie ciagnie zanim obejze jakis ep ;]

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Anouk

• MASTER OF SQUAREZONE PUPPETS
  • SemiRedaktor
    • http://refielle.ovh.org
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #103 dnia: Lipca 19, 2006, 07:30:45 pm »
A propos seriali.. ostatnio natknęłam się na pewien serial na Polsacie: "Joan z Arkadii" <poprostu rozwaliła mnie fabuła: Bóg który wciela się w różne osoby spotyka pewną nastolatkę od której oczekuje pomocy. Amerykański serial młodzieżowy. Ale odchodzą w fantazję... Kolejne odcinki umknęły mojej uwadze więc nie wiem jak to tam dalej się potoczyło ale muzyka w serialu jest fajna ^^

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #104 dnia: Września 10, 2006, 03:53:39 am »
Mnie się często zdarzało obejrzeć Joan za Arkadii nawet porządny serial i z morałem w każdym odcinku.
A zna ktoś serial : Oggy i karaluchy ?  :lol:
Przy tym to ja ze śmiechu nieraz padałem   :lol:
Humor raczej mało skomplikowany i mało wymagający myślenia , w sam raz żeby poprawić sobie humor  ;)
Pamietam jak karaluchy wzięły pompkę i w nocy zakradły się do Oggiego i ...

Sami musicie to zobaczyć !!! :lol:

PS. nie radze oglądać wiekszej ilości odcinków na raz bo bedziecie miec zakwasy mięśni brzucha od śmiechu  :w00t:  albo jeszcze w szpitalu wylądujecie z zawałem   ;)

EDit::
Właśnie obejrzałem 2 pierwsze odcinki jakie sciągnełem i dosłownie ginę ze śmiechu  :w00t:   :lol:  
« Ostatnia zmiana: Września 13, 2006, 04:26:06 am wysłana przez G-1 »
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #105 dnia: Października 07, 2006, 02:18:24 pm »
Kilka dni temu wreszciep ojawil sie nowy South Park, caly odcinek kecil sie wokolo World of Warcraft, a polowa odcinka dziala sie wlasnie w samej grze czyli grafika komputerowa... odcinek jakis mega smieszny nie byl, ale byl zajebisty poprostu. Czasem jest tak ze nie smiejesz sie jak glupi na SP ale jest poprostu bardzo ciekawy ep. I taki wlasniej est ten ep, no i fajne bylo ze uzywali ogolnie slownictwa internetowego ;] "noob, no-life, itd itd. Ojciec stana miazdzy ;] Jego glos jest boski.

Nowego Drawn Together jeszcze obejzec nie zdazylem, a Family Guya juz z 3 epy byly a ja wszystkie zassalem ale jeszcze nie widzialem ;/ Lipa ja jestem debilem ;/

Offline Anouk

• MASTER OF SQUAREZONE PUPPETS
  • SemiRedaktor
    • http://refielle.ovh.org
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #106 dnia: Października 08, 2006, 11:48:51 pm »
No że też teraz spojrzałam na te nazwy~! Właśnie mi przypomnieliście nazwę tego serialu animowanego > Family Guy! Widzę, że większość tutaj go zna a jeśli ktoś nie zna to niech żałuje. Reakcje po zoabczeniu tej bajki pierwszy raz> szok i śmiech. Niestety nie widziałam klasyka> South Park, dlatego Family Guy mnie rozwaliło xD Ta charakterystyczna kreska podobna do tej w bajce The Sipmsons - od razu wiedziałam, że będzie to coś śmiesznego xD Żarty dość odważne (ale tak to bywa w tych bajkach po 21.00 x] ). Kiedyś oglądałam ten serial na Tv4(być może to jest lokalny kanał ale i tak piszę bo nie wiem), pech chiał, że programu owego już nie mam <_> Czy zatem wie ktoś ze zgromadzonych tutaj czy serial leci na jakimś programie?

Offline Tamiko

• Berserker
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #107 dnia: Października 09, 2006, 03:08:17 pm »
Nie wiem czy gdzieś leci... nie oglądałam nigdy ;/ A jeśli nie oglądałaś South Park to puszczają go codziennie na MTV chyba o 22 (?). Polecam obejrzenie, bo z każdym odcinkiem jest kupa śmiechu :)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #108 dnia: Października 09, 2006, 05:50:22 pm »
Czy zatem wie ktoś ze zgromadzonych tutaj czy serial leci na jakimś programie?
Nie leci. Na TV4 tez juz nie leci. Polecam sciagac torrentem odcinki bo te co byly na TV4 w porownaniu z tymi z ostatniej serii sa strasznie slabe. A na torrentach elegancko mozna zassac odcinki... zreszta jak chcesz to moge ci zalatwic jakies odcinki na Rapid Share do sciagania... tylko napisz czy chcesz bo niebede szukal ,jesli np. ty masz ograniczone sciaganie i niezbyt mozesz sciagac np. seriale czy filmy.

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #109 dnia: Października 18, 2006, 03:55:27 am »
Niestety na tv4 nie leci już nawet serial "Przygody Frya w kosmosie" ,też był świetny.
Teraz za to lecą odcinki Latającego cyrku monthy pythona.
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2006, 03:55:43 am wysłana przez G-1 »
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Typoon

• Adventurer
  • *
  • Welcome to Team Evil!
    • Smocza Klinga
Odp: Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #110 dnia: Stycznia 29, 2007, 09:16:19 pm »
Na początku telewizyjnej przygody to były "Airwolf" i "Knight Rider". Później, dosyć dawno temu, taki serial "Człowiek, Którego Nie Ma". Teraz tylko wcześniej gdzieś wspomniane "Family Guy"  ;D
Sacrificing minions : is there any problem it CAN'T solve?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 18, 2007, 10:19:52 pm »
Harvey Birdman - Attorney At Law

Czy któryś z Was, drodzy użytkownicy, myślał kiedyś co się stało z postaciami z bajek na Cartoon Network po tym jak zdjęli ich z anteny ? Pewnie niewielu z Was pamięta Birdman'a, superbohatera w żółtych ciuszkach z lat 60-tych. Obecnie został on prawnikiem. W każdym odcinku Harvey rozwiązuje sprawę jakiejś postaci z CN. Mamy np. sprawę, gdzie Fred Flinstone zostaje oskarżony o bycie donem mafii, Atom Ant oskarżony o nielegalne posiadanie materiałów radioaktywnych czy sprawę, gdzie kumpel Misia Yogi (nie pamiętam jego imienia) zostaje oskarżony o wysyłanie paczek-bomb do właścicieli różnych firm. Oczywiście wszystkie postacie mają zachowaną swoją poprzednią kreskę, a aktorzy bardzo dobrze imitują głosy oryginałów. Oczywiście w US and A leciało to na Adult Swim, więc jest czasem lekko NSFW (ofkoz nie ma cycków). Odcinki można znaleźć na jutubie. Ogólnie to zajebista sprawa, bo przy wielu odcinkach nieżle jebałem ze śmiechu (jest ich 30...kilka). Szkoda tylko, że odcinki są krótkie (11 minut każdy). Polecam.

A...i Capcom robi grę na podstawie serialu na PS2 i PSP.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2007, 10:21:20 pm wysłana przez DarkButz »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Razor

• Soldier
« Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 19, 2007, 06:16:50 am »
Hehe... fajne jest "Włatcy Móch" xD Jest też na TV4 w środe o 23:15 i w czwartek o 20:15 (chyba jakoś tak;p) W sumie to dziadostwo z cienkimi animacjami ale czasami może rozśmieszyć ;p

Offline oma_boss

• Soldier
    • http://squarezone.pl
« Odpowiedź #113 dnia: Maja 01, 2007, 04:09:23 pm »
Ostatnio jest moda na Skazanego na Smierć ,ale wg mnie i tak lepsze jest CSI (widziałem wszystkie seszony). Przgody wiezniow z Fox River tez mi sie podobaja ale czekac cały tydzień na kolejny odcinek troche mnie wkurza . Na Polsacie leciały różne seriale i były nawet emitowane jeden z drugim ale ze 1 sezon Skazanego ma 22 odcinki no to kilka tyg. i nie było by co puszczać.Mogli by tez powtorki dac , bo jak ktoz zapomni zobaczyc albo co to jest w dupi*.Co do Suth Parku na MTV to zniszczyli to nie podoba mi sie ten lektor wole z napisami i ten zabojczy głos Cartmana:P   

Offline Iniuria

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: Maja 01, 2007, 04:57:32 pm »
SpongeBob wymiata, choć dawno tego nie widziałam...zdaje mi się, że na MTV to leciało . Albo Beavis & Buthead i Happy Tree Friends ^^.
A zna ktoś serial : Oggy i karaluchy ?  :lol:
ja znam ;] zawsze z nudów ogladałam :P

Offline oma_boss

• Soldier
    • http://squarezone.pl
« Odpowiedź #115 dnia: Maja 01, 2007, 08:30:55 pm »
taa Happy Tree Friends rzadzi a na koncu zawsze taki skromny morał :D

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #116 dnia: Maja 01, 2007, 10:25:08 pm »
Oglądał ktoś te "Dylematu 5"?
Jeśli oglądaliście, to łącze się w bólu. Błogosławieni którzy nie oglądali, albowiem nie zaznali prawdziwej żenady i upodlenia sztuki.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 22, 2007, 12:40:07 am »
Pamiętacie serial Ziemia 2?
http://en.wikipedia.org/wiki/Earth_2_%28TV_series%29 jakby ktoś nie kojarzył ..

Ale teraz do sedna sprawy .... ma ktoś linka do całej serii tego serialu? Byłbym cholernie wdzięczny za jakiekolwiek namiary, bo jestem zdesperowany bym go znów obejrzeć.

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 22, 2007, 09:44:37 am »
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dresden_Files_%28TV_series%29
Powiem tak, serial nie jest górnych lotów, ale jest sympatyczny i przydałoby my się zakończenie, tymczasem prawdopodobnie drugiej serii nie będzie.
Historia czarodzieja Harrego (O_o) Dresdena, to miła odskocznia od wszelkich herosów, pogubionych i tak dalej. Serial powstał na podstawie serii książek, których znaleźć raczej nie da u nas rady, ale na Sci Fi Channel leciał pomiędzy takimi tytułami jak Star Gate czy Painkiller Jane. Dresden prowadzi swoje, hm... Buiro detektywistyczne, ma swoje magiczne laboratorium, no i obowiązkowo magicznego pomocnika, Boba, ducha czarownika, uwięzionego we własnej, pokrytej jakimiś runami czaszce. Jest to moja ulubiona akurat postać - zgryźliwy typ brytyjskiego, dobrze ubranego mentora, który wszystkiego się czepia i który ma tę tęsknotę powrotu do cielesnego świata :D
Sam Harry to niezbyt bogaty, samotny chłop, zmuszony do życia bez elektroniki - ponieważ ta go nie lubi , i korzystanie z telefonu komórkowego, czy telewizora, może skończyć się zwarciem, lub wybuchem. Ponieważ wokół niego zawsze dzieje się coś dziwnego, mowy o ustatkowaniu się praktycznie nie ma. Ogólnie jego praca polega na pomaganiu ludziom, dodatkowo robi kurs na P.E. i pomaga policji przy niewyjaśnionych przypadkach. Ulubionymi narzędziami/broniami Harrego są nasycony kij hokejowy i różdżka w postaci pałeczki do perkusji.

Musiol, ja szukam The Pretendera, znaleźć mogę, ale jakoś nie chce mi się ściągać 28 GB... :]
« Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2007, 09:47:36 am wysłana przez Goha »

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 22, 2007, 12:09:22 pm »
Pamiętacie serial Ziemia 2?
yep ogladalem go ja mialem kilkanascie lat wydawal mi sie wtedy strasznie mroczny i prawie wszystkie odcinki ktore lecialy w tv ogladalem (kiedys nawet narysoawalem gre planszowa i ja tak nazwalem ;G)