Autor Wątek: Seriale Telewizyjne  (Przeczytany 36800 razy)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #80 dnia: Października 12, 2005, 02:26:01 pm »
A czywy wiecie droga młodzieży, że w sesje, to najlepiej ogląda się Plebanię? ta akcja... ci bohaterowie... ta dramaturgia... :D:D:D
Kame Hame Ha

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #81 dnia: Października 12, 2005, 05:01:46 pm »
Z seriali to kiedyś oglądałam tyklko z archiwum X...ale potem jak każdy serial zaczęło sie staczać. Na początku był jeszczcze jakiś klimat i nowości,ale potem wszystko szło o jednym i to nie ciekawym...nic dziwnego,że sami aktorzy w pewnej chwili mieli dość

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
    • http://
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #82 dnia: Października 12, 2005, 05:10:43 pm »
Z polskich seriali , ostatni jaki mi sie podobal to "Glina"... dołujące klimaty, atmosfera panoszącego się wszędzie syfu i moralnej zgnilizny, świetne aktorstwo... od ról pierwszoplanowych do żuli w kamienicach :). Mam nadzieję że zrobią ciąg dalszy
See you, Space Cowboy!

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #83 dnia: Października 12, 2005, 05:28:44 pm »
Może lepiej niech nie robią... a jeśli okaże się gorszy, zaczniesz bluzgać twórców i już nigdy nie wypowiesz się o tym serialu pozytywnie. Zazwyczaj ciągi dalsze zalatują już kiczem i tandeom. twórcom zaczyna brakować pomysłów i... lipa. popatrz na tasiemce pokroju M jakMiłość, czy Na dobre jak Na złe... scenarzystom już dawno skończyły się pomysły i tak nas męczą tandetą i szajsem
Kame Hame Ha

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #84 dnia: Października 12, 2005, 06:36:44 pm »
hmm fajne seriale... najlepszy zdecydowanie The 70's Show ;] <z niecierpliwością czekam aż z początkiem listopada rozpocznie się nowy sezon ;] może jest jeszcze sporo innych które lubie<the Simpsons, Family Guy, Friends, Futurama, South Park> ale jedynie przy 70's show się można było nieraz nie dwa ze śmiechu popłakać ;] a ten klimat... ;] damn... niema i niebędzie lepszego serialu komediowego dlamnie XD noi co rzadkość - aktorzy młodego pokolenia z naprawde zajebiście duzym talentem <niech mi nikt niemówi że Ashton Kutcher grac niepotrafi ;] może w Dude wheres my car nie błysnął, ale w 70's on i inni to czysty geniusz aktorski =p >

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #85 dnia: Października 12, 2005, 06:40:21 pm »
Nom, z tych co podałeś mam z 2 giga odcinków Family Guya na dysku. świetne :) zbuduję maszynę do przemieszczania się w czasie... nazwę ją... wechikułem czasu!!! lubię ten serial:)
Kame Hame Ha

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 14, 2005, 01:27:46 pm »
Ostatnio sledze takie cos:

Magda M
Niby polska wersja Ally McBeal, ale rozni sie dosc znacznie od zachodniego pierwowzoru (w przeciwienstwie np. do Niani). Lubie bohaterow, ich rozterki i wlasciwie wszystko w tym serialu. Nie wyobrazam sobie niedzielnego popoludnia bez Magdy .. nawet chcialem wstawic sobie opis na gg: Magda M... :-| TVN umie jednak robic porzadne seriale w przeciwienstwie np do Polsatu.
A skoro o tych tempych dalnach:

Fala Zbrodni
Pamietam jeszcze za czasow jak wychodzily pierwsze odcinki; wszystko troche inaczej bylo, ofcoz nie ogladalem bo ofcoz jest to wlasnie jedno z polsatowskich shitow, ale jednak fabula w ostatnich odcinkach rozbroila mnie -> Młodego porwali, uzaleznili od hery i wypuscili spowrotem aby dalej byl psem, lecz musi sypac im wazne informacje z policji! Bowiem jego twardy "pan" zabronil wszystkim dilerom w miescie sprzedawania mu dzialki, i teraz biedny Michal z klanu lize mu buty aby tylko mogl dac sobie w zyle ;-]

Camera Cafe
Fak, chyba sie juz skonczylo, ale niech mnie juch strzeli - ten serial WYMIATA. Sposob nakrecenia, te wszystkie dialogi bohaterow .. niema to jak noce posiedzenie przy CC (bo niestety tylko pozno w nocy leci [chyba]). Wiem, jestem zacofany bo to stare jak swiat, ale po prostu do tej pory nie mialem przyjemnosci.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2005, 01:37:13 pm wysłana przez Teeniek »

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 14, 2005, 05:52:46 pm »
Ostatnio sledze takie cos:

Magda M
Niby polska wersja Ally McBeal, ale rozni sie dosc znacznie od zachodniego pierwowzoru (w przeciwienstwie np. do Niani). Lubie bohaterow, ich rozterki i wlasciwie wszystko w tym serialu. Nie wyobrazam sobie niedzielnego popoludnia bez Magdy .. nawet chcialem wstawic sobie opis na gg: Magda M... :-| TVN umie jednak robic porzadne seriale w przeciwienstwie np do Polsatu.
A skoro o tych tempych dalnach:

Widziałam jeden odcinek Magdy i stwierdziłam,że to jest beznadziejne. Joanna Brodzik sporo straciła w moich oczach na tym serialu, bo wyglądało jakby prawie wogle nie umiała grać. Moim zdaniem świetnie nadaje się do ról w stylu Kasi- stereotypowa kobieta-gadóła, romantyczna , czasami bezradna itp..

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 14, 2005, 10:11:29 pm »
magda m.... jedno słowo.... "litości"   - tak schematycznego "dzieła" dawno nie widziałem.  
See you, Space Cowboy!

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 14, 2005, 11:20:34 pm »
Magda M
Mój znajomy szaleje za tym serialem, ale tylko z powodu panny Joanny i dlatego mu wybaczam. Serial jest załosny i głupi jak cholera, a ten pajac z motoru to prawdziwy burak. "Polska Ally deBeal" to wcale nie komplement, a raczej obelga, która zresztą pasuje jak ulał. Dno i syf, szkoda czasu który poświęciłem na niektóre odcinki.

Fala Zbrodni
Pierwsze odcinki oglądałem, gdyż myślałem, ze to serial komediowy. I taki był wtedy, zapewniał mi duzo śmiechu, zaś profesjonalizm całej kadry wart był tylko pozałowania. Fabuła gorsza niz w nie wiem.. No w ogóle nie potrafię określić, po prostu fala zbrodni. Wyprodukowanie tego serialu to fala zbrodni i powinni za nią odpowiedzieć. Dziwi mnie tylko ze pani Wagner w tym zagrała, a miałem do niej szacunek jako do aktorki (teraz zostali mi tylko Seweryn i Zapasiewicz;)
Aha, no ale co chcieć od serialu gdzie biegają z "er-gie-pe-pancami". LOL.
Camera Cafe
Ooo, stary. Pierwsza seria była miodzio. Pamiętam pierwsze odcinki i były wprost genialne, chociaz nie przepadam za takimi formułami. Codziennie po 10 minut dobrych, czasami niesmacznych ale zabawnych zarcików przed snem dobrze robiło. Ale jak się zmienił rezyser, pora emisji oraz długość jakoś tez się popsuło. Pojawiły się nieścisłości i jakieś zaburzenia w kontinuum czasoprzestrzeni i zepsuł się serial. No, ale nic nie trwa wiecznie. Musze sobie załatwić DVD z pierwszą serią.

Glina
Pasikowski, jeśil chodzi o mnie, to coś świetnego. Tzn. głównie jeśli chodzi o "Psy" które znam na pamięć, oraz świetnego "Krolla", bo insze jego filmy to takie sobie. Ale serial rewelacyjny, wymagający skupienia oraz kojarzenia wszystkich nazwisk- genialna rola Radziwiłłowicza oraz Szczura, no i piękna pani Grabowska, któej coś kino nie lubi. Mam nadzieje, ze zrobią coś na modłę drugiego sezonu, albo jakiś prequel, bo fajnie się oglądało. No i to jest serial, bo się w końcu skończył, a ta Fala Zbrodni to jakaś telenowela.
z archiwum X
Pierwsze odcinki miały fabułę niegorszą od filmów sci-fi, czy tez thrillerów. A potem to się posypało. Nie wiem czy w Polsce emitowali sezon 9, ale to juz jest arcymistrzostwo. CSM palił fajki przez specjalną rure, bo miał raka gardła i generalnie komedie zrobili z tego serialu. I jak to sobie porównać do odcinków pierwszej, czy tez drugiej serii to nasuwa się tylko pytanie quo vadis kino. Na szczęście na 9 sezonie zakończyli CHOĆ agenci FOX oraz DANA wraz z rezyserem, wiedząc ze nikt ich nigdzie indziej nie zatrudni, planują kolejną kinuffke.

A co do mnie, to z seriali nic nie oglądam. W ogóle rzadko włączam TV. Kiedyś fajnie się ogladało wspomniany przez kogoś serial "rózowe lata siedemdziesiąte", zwłaszcza dla "złotych loczków"- i w ogóle tego świetnego klimatu. Szkoda, ze przerwali puszczanie tego serialu.
No i fajny był jeszcze Boston Public, a zwłąszcza jeden z jego bohaterów Harry SENNET czy jak tam sie pisze w transkrypcie jego nazwisko. Kto oglądał ten wie, a mi się nie chce juz rozpisywać, bo za długi post będzie, a wiadomo ze w necie nie lubi się długich postów. A kto wytrwał do końca w nagrode dostanie łode mnie buźkę  =]  

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 16, 2005, 12:08:03 pm »
A ogląda ktoś w czwartki "Zaginionych" (Lost) na tvp1?
Ostatnio jest to jeden z nielicznych seriali, który mnie naprawdę zaciekawił do tego stopnia, że staram się nie przegapić żadnego odcinka.  Mam tylko nadzieję, że do końca utrzyma taki zagadkowy poziom.  

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 16, 2005, 12:13:06 pm »
heh... mol ogląda familijnie co czwartek ;] całkiem spoko, tylko ciekawy jestem kiedy im sie skończą bohaterowie ciekawi<jesli będa się trzymać koncepcji - jeden odcinek - wspomnienia jednego gościa> o ile kojarze dobrze to z tych głównych został tylko gruby  

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 16, 2005, 04:27:25 pm »
nie bedzie tak jak myslisz... kolejne odcinki beda odslaniac losy postaci ktore juz poznalismy.... ale jeszcze bardziej... np o Jacku (lekarzu)  byly juz dwa odcinki.... zreszta proponuje patrzec podczas retrospekcji na tlo zdarzen.... wczoraj np w odcinku o bracie/siostrze , w scenie na komisariacie bylo widac innego bohatera serii....
See you, Space Cowboy!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 16, 2005, 08:04:41 pm »
nie bedzie tak jak myslisz... kolejne odcinki beda odslaniac losy postaci ktore juz poznalismy.... ale jeszcze bardziej... np o Jacku (lekarzu)  byly juz dwa odcinki.... zreszta proponuje patrzec podczas retrospekcji na tlo zdarzen.... wczoraj np w odcinku o bracie/siostrze , w scenie na komisariacie bylo widac innego bohatera serii....
tiaa akurat Sawyera tez zauważyłem =] ogólnie ostatnio myślalem że możnaby w godzinke oba sezony z osiedlowego DC ściągnąc, ale niewarto.. takie czekanie tydzien jest całkiem spoko bo sie przynajmniej nie znudzi noi "buduje napięcie" bo sie z reguły ciekawie kończy  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 18, 2005, 06:10:15 pm »
a tam narzekacie ;] Oglądałem dziśMagde M i bardzo fajne, w porównaniu z tymi serialami typu na dobre i na złe czy innymi tego typu gównami które tak na serio są wszystkie takie same to jest nawet zajebisty, chociaż w sumie właśnie on nie bardzo mi się plasuje z tymi telenowelami więc ewnie głupie porównanie ale nie zmienia to faktu że serial poprostu mi sie podoba.
Joanna Brodzik straznie mi się spodobała i serial jest wporzo -no ale w dzisiejszym odcinku ona coś mówiła że jest w bardzo dobry humorze i może tylko dziś był tak pozytywny odcinek mi się podobał...

ehh co ja bym dał za odcinki Ally MC Beal na CDkach ;-(

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 18, 2005, 06:17:08 pm »
^^ bo to byl ostatni odcinek ktory oczywiscie musial sie dobrze skonczyc... wow...13 odcinkow czekania zeby sie wreszcie pocalowali....extra
See you, Space Cowboy!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 18, 2005, 06:19:24 pm »
ahahahahahhaha to był ostatni odcinek? ;D
No to sobie pooglądałem po chu*u fest ;]
Nie wypowiadam sięczy to było dobrezkaończenie serialu bo musiałbym calą serie obejżeć, ale był całkiem fajny, no i ładnie się kamera na końcu kręciła ;/

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 18, 2005, 07:11:43 pm »
A mi sie takie zakonczenie nie zbyt podobalo... Inna sprawa, ze juz pare tygodni temu gdzies przeczytalem jaki bedzie final .. a jeszcze inna ze taki final to nie trudno przewiedziec bylo. Imo ten serial powinien sie ciaaaagnac, conajmniej do 100!
Sluszna uwaga Gipsi, Magda byla dzis pozytywna, bo na ogol odtraca wszystkich, jest zla na siebie i wszystko do okola, nie wie czego chce, i swoim zachowaniem wkurza chyba wszystkich telewidzow z wyjatkiem mnie.

Wczoraj ogladalem Jezioro Marzen i po prostu nie rozumiem tego jak mozna w ten sposob seriale zakanczac! Kto widzial chyba wie co mam na mysli .. czy oni nie potrafia zauwazyc tej jebanej granicy pomiedzy miloscia i przyjaznia!? Chyba za duzo koreanskich 'romedii' sie naogladalem ale dla mnie to jest nie do przyjecia. W momencie gdy Dawson odprowadzil ja do mieszkania, i ta go zaprosila... powinni tego zabronic, bo zepsuli fajny odcinek.

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 18, 2006, 08:15:57 pm »
Były zarąbiste dowody zbrodni O_o. O gejach,ale na serio super i praktycznie dopiero na samym końcu można się było połapać kto jest mordercą i jaki miał motyw [a przedtem to się podejrzewało każdego po kolei ]. Poza tym przez ten serial teraz sama zaczynam się zastanawiać, kto z naszych szych może być gay :P  

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Seriale Telewizyjne
« Odpowiedź #99 dnia: Maja 08, 2006, 08:07:59 pm »
ahahaha tak czytam to co pisałem tu kiedyś... przypominam sobie jak ostatnio nowy odcinek 70's show sciagnalem.... i niemoge sie rpzestac smiac z siebie ;]

no ale nevermind ;] damn... sie zrobiłem Lost-addict ;] oczywiscie polecam jak ktos nieogladal jeszcze, bo chyba kazdy kto sprobowal sie "chociaz troche" wciagnal... i pomyslec ze ogladam praktycznie przez moja matke... nawet na wspolnej omijala zeby pierwszy sezon ogladac, a to oczyms swiadczy ;]
ale ja nie o tym... Lost mnie przekonal, ze raczej moze byc cos takiego jak dobry serial niekomediowy, wiec sie chcialem spytac czy ktos cos poleca do sprawdzenia w czasie oczekiwania na kolejne Losty? =p 24 całkiem spoko jest, w każdym epizodzie jest dużo zwrotow akcji i sie nudzic raczej nieda, pozatym fajnie jest nakręcony, tyle ze musze polowac na typka z osiedlowego dc+ zeby kolejne epy pociągnąc ;/ tylko niepytam raczej o jakies magdyM, allymakbil, seks w wielkim miescie czy X-files =p raczej o cos o czym u nas w TV głośno niejest, taki np. alias bym sobie obadał ale niewiem czy warto....