Autor Wątek: Problemy z programami typu P2P  (Przeczytany 15716 razy)

Offline ReMiX

• Soldier
Problemy z programami typu P2P
« dnia: Listopada 10, 2004, 10:34:06 am »
witam wszystkich poniewaz jestem nowyno ale od razu przejdzmy do sprawy chodzi o to ze sciagam sobie FF VII ze stronki SuprNova.org programem bittorrent ale to sciaganie ciezko nazwac sciaganiem poniewaz download idzie z predkoscia 0,1,2 kb/sek. a w takim tempie to za rok jej nie sciagne, przy czym upload idz e z predkoscia 8,9, kb/sek. i wyzej ale to nie ma znaczenie przy sciaganiu, nie ma moze jakis dopalaczy albo czegos takiego do tego programu albo wogole zeby mi sie szybciej ta gra sciagala?? a i jeszcze inny problem wyskoczylteraz jak chcialem sciagac dalej gre wyskakuje mi napis NO KNOW MIRROR nie wiecie co mam teraz zrobic?? z gory dzieki

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 10, 2004, 11:16:33 am »
Mnie brat powiedział, że torrent to dziadostwo, a jak nie uwierzyłam i chciałam sobie ściągnąć jeden odcinek Naruto napisało mi miesiąc ściągania. Od tego czasu zaniechałam tego procederu. Więc życzę ci szczęcia jak próbujesz, coś tak dużego.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 10, 2004, 12:17:26 pm »
nom i dupa zbita... możesz spróbować Azureusa czy coś takiego, ale to już lepiej iść do pobliskiego pirata i kupić i stracić tą kase... ale jak chcesz ściągać to ciągnij, w nocy powinien ci transfer przyśpieszyć, jeśli zainstalujesz Azureusa to tam chyba możesz ustawiać z jaką prędkością mogą od ciebie ludzie ściągać a to może ci pomóc w szybszym zasysaniu od innych... tak pozatym to na tym forum jest dział "Help' i tam można było zapytać o to... np. w temacie "Problemy z naszymi komputerami" napewno by wszyscy tam zauważyli...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
    • http://uks.sroda.prv.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 10, 2004, 01:06:44 pm »
ja sie znam na torrencie. czasem sciaga 1,2 kilo, ale jak sie rozkreca to na Twoim łączu, ktore masz zapewne 128, albo Neostrade za 160 kilo. a jak chcesz uzywac torrenta, to najszybciej idzie ze stronki torrentreactor. Tylko sciagajac z tamtad nie mozesz zapomniec, ze najpierw plik torrent trzeba zapisac na twardzielu, potem go otworzyc, bo inaczej Ci nie pojdzie. a predkosc sciagania jest uzalezniona od ilosci seederów, czyli jak na moje oko wiary, ktora siedzi przed PC i sie bawi Torrentem. im wiecej tym lepiej. a jak na taka stara gre jak FF7 powinno Ci szybko isc. Resident Evil' a sciagalem 17 kbps.

Życzymy powodzenia, a przy okazji. CZE MLODY (mlody bo nowy  =]  )

kare ki ni mizu wo...
deisui ni haeru kimi wa mou...

Teraz słucham:

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 10, 2004, 11:59:03 pm »
Po pierwsze:
Nieważne z jakiej strony ścigacie, ważny jest remote server, czyli nazwany w bittorrencie "announce" ale on nie steruje prędkością tylko wpisami IP.

Po drugie:
Jeżeli ściąga ci wolno to sprawdź czy nie masz firewalla uruchomionego, a jeżeli nie masz to znaczy, że jesteś podłączony do internetu przez serwer proxy.

Po trzecie:
Sieć torrent jest na razie najszybszą siecią P2P bo koncentruje się na ściąganiu jegnego tylko pliku.

Po czwarte:
IDŹ I KUP SOBIE FFVII W SKLEPIE W RZECZACH UŻYWANYCH ! ! !
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 11, 2004, 01:22:21 am »
Zacznijmy od tego, że prędkość w na BitTorrencie jest uzależniona od ilości Seedów(osób posadających cały lub prawie cały/e plik/i ściągnięty/te) i od prędkości ICH neta i tracker z jakiego korzystają. Im więcej seedów tym lepsza prędkość. Jeśli natomiast jest wielu seedów a prędkośc niska i zrowie ma kolor żółty(mowa o azureusie-kliencie BitTorrenta) to oznacza, że mamy wewnętrzne IP i jesteśmy przed NATem. Musimy wtedy zadzwonić do admina sieci i mile go poprosić o zmianę IP na zewnętrzne. Wtedy powinny zniknąć problemy.
Nie sądzę, że to dziadostwo...przez wakacje ściągnąłem ponad 8GB danych, a niedawno miałem prędkość ~200 kB/s.
I (w porównaniu do programów typu Kazza) mamy 99% pewność, że ściągniemy to co chcieliśmy i nie będzie miało to wirusa (mi się nic takiego nigdy nie zdarzyło).
Wolę ten typ P2P niż np. DC++ gdzie trzeba mieć udostępnioną odpowiednią ilośc danych, żeby można było wejśc na jakiegoś HUBa.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 21, 2004, 11:27:40 am »
Mam nadzieje, że są wśród was tacy, którzy używają właśnie dc++ . Otóż miałbym prośbę .. moglibyście podać adresy hubów anime lub takich psx'owatych ze sporą ilością użytkowników ? Dostałem wczoraj bana (nawet nie wiem za co) na jednym większym hubie anime i się podłamałem. Więc jeśli ktoś zna jakieś adresy, to byłbym bardzo wdzięczny za ich podanie  :)

# edit #

nikt ... ?  :(  
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2004, 11:45:27 pm wysłana przez Rad!cal.87 »
bla

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 24, 2004, 04:53:26 pm »
Połączyłem tematy o programach P2P... dlaczego? Bo jestem czepialskim cieciem i tyle...

Radical:
Nie znam żadnych adresów ale to chyba nie problem co? W nowszych instalkach do DC++ masz chyba wszystkie huby i możesz sobie wyszukać wpisując w wyszukiwarce anime... ale dawno nie używałem tego programu więc nie pamiętam:/
« Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2004, 04:53:47 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 02, 2004, 03:52:13 pm »
no dobra.... potrzebna mi pomoc... chodzi o eMule (v0.43 b jakby to kogoś interesowało). Może opiszę wszystko od początku.

W środku listopada z moim eMulem stało się coś bardzo niepokojącego. Po pierwsze, ściągał mi przez noc jakieś 10MB (jak normalnie poniżej 100 nie schodził) i automatycznie wylogowywał się z servera, na którym był ( z reguły Razorback 2, ale z każdego innego też) po kilku godzinach działania. Co było bardziej niepokojące to to, że nie ściągał on plików w sposób ciągły i powolny jak to dotąd miało miejsce, tylko "zrywami". Chodzi o to, ze plik nagle zaczynał się ściągać z prędkością jakiś 16kb/s, po czym ta prędkość spadała parabolom, przez jakąś minutę, po czym znowu umierał na dłuższy czas... aha... trzeba zaznaczyć, że modem miał w tym czasie skłonność do chronicznego się resetowania, a jak go wyjmowałem z prądu, to strasznie długo się resetował (po kilka minut, a powinno być jakieś 10 sekund).
Ta sytuacja utrzymała się jakiś tydzień. Po tym czasie program nagle wyrwał z buta i zaczął mi ściągać po 700 MB przez noc. Nie utrzymało się to jednak długo z prostego powodu - koniec limitu miesięcznego.
Teraz zaczął się nowy miesiac i cały zajarany, że eMule znowu ruszy, włączam program i co się okazuje? Że po raz kolejny ściąga po 10MB przez nc zrywami i się chronicznie wylogowuje z serverów. I co ja mam zrobić?

Dodam jeszcze, że poza eMulem modem działa właściwie poprawnie... ściąganie ze stron jest normlane (16kb/s), tylko modem się długo nie chce zresetować po wylączeniu od prądu. Może jest jakiś trick w konfiguracji czegoś tam, żeby to ruszyło jak należy. Mam nadzieję, że się znowu samo naprawi, ale nie wiem, czy załatwić nowy modem, czy może to wina mojego kompa lub eMula... please help...

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 02, 2004, 05:58:24 pm »
obtawiałbym że się podłączas do za dużej ilości źródeł i banuje twoje IP po zresetowaniu wszystko jest ok... więc zmniejsz liczbe źródeł do których sie podłączasz i zresetuj modem... najprawdopodobniej masz dynamiczne IP... miałem tak kiedy podłączałem się przy jednym pliku do 300 źródeł... ściągnij eMule plus... i zobacz.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2004, 06:01:21 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 02, 2004, 06:40:59 pm »
oo skad ten emule plus wyśdziubać mozna? bo mam problem w stylu Tanta

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 02, 2004, 06:46:47 pm »
eeeee raczej nie Devil. Ja mam czasem przy jednym pliq 400 zrodel i nic :P

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 02, 2004, 10:18:14 pm »
jakie masz łącze ?? wnioskuje z tego co pisał tant że ma 128 kb/s i w zależności od tego jakie masz łącze ogranicza ilość połączeń...eMule Plus
« Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2004, 10:19:45 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 03, 2004, 03:39:42 pm »
Chello Light 256 kb/s.... i faktycznie mi też wiele razy działał jak miał kilkaset źródeł...

Mam jeszcze jedno pytanie... dotyczące eMule +. Czy jest możliwość, żeby niedokończone pliki z eMula zwykłego, dokańczać ściągać w eMule+? Jak tak, to jaki magiczny przekręt powinienem zrobić?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 03, 2004, 06:52:57 pm »
spróbuj eMule + zainsalować w folderze od zwykłego muła... w końcu tmpy będzie miał te same...
]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 03, 2004, 07:11:09 pm »
a ja mam pytanie odnośnie Soul Seeka...
w prawym rogu mamy "max D/L" oraz "max D/L KBP/S" czy jeśli w max kbp/s dam jakąś cyfre to Soul Seek mi przyśpieszy? bo ja mam tam wpisane 0 i leci normalnie a czasami zajebiście, czy jeśli tam dam powiedzmy 196 to transfer będzie szybszy?:>

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 03, 2004, 07:33:55 pm »
nieuzywam soulseeka ale w innych p2p 0 oznacza bez ograniczen, wiec jak juz to sobie spowolnisz :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 03, 2004, 11:03:20 pm »
hmmm tak też myślałem że jak nic nie mam wpisane to jest bez ograniczeń... no to następne pytanie:
Jeśli koleś ode mnie ciągnie z prędkością 50kb/s a ja gdy prubóje wziąść od niego plik i ciągnie mi się z prędkością 1.7 kb/s to oznacza że:
-poprostu mamy różne łącza zy coś takiego i on może szybciej ciągnąć...
-czy może on jest cieciem i ustawił sobie że najszybciej omżna od niego ściągać z prędkością 1.7 kb/s (bo cały czas się tak trzyma i ani nie drgnie szybciej:/)
?? :>

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 04, 2004, 08:19:39 am »
hmm w emulu, kaazie i paru innych jest tak ze jak zmieniasz ktoras z wartosci <max upload/download> to druga zmienia sie wprost proporcjonalnie, zeby bycie "pijawka" co tylko innych ssa było niemozliwe :P poraz kolejny niewiem jakto jest w SS ale mniemam ze podobnie :P

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 04, 2004, 04:15:39 pm »
hmmm tak też myślałem że jak nic nie mam wpisane to jest bez ograniczeń... no to następne pytanie:
Jeśli koleś ode mnie ciągnie z prędkością 50kb/s a ja gdy prubóje wziąść od niego plik i ciągnie mi się z prędkością 1.7 kb/s to oznacza że:
-poprostu mamy różne łącza zy coś takiego i on może szybciej ciągnąć...
-czy może on jest cieciem i ustawił sobie że najszybciej omżna od niego ściągać z prędkością 1.7 kb/s (bo cały czas się tak trzyma i ani nie drgnie szybciej:/)

na 90% to pierwsze