Autor Wątek: Naruto  (Przeczytany 18990 razy)

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
    • http://uks.sroda.prv.pl
Naruto
« dnia: Października 11, 2004, 09:38:30 pm »
Zapewne kazdy z was slyszal o "Naruto", a jak nie, to wlasnie slyszy, a raczej czyta :P
Na tym forum oczekuje jakis komentarzy na temat serii, jakies niezapomniane cytaty itp.
Moim skromniutkim zdaniem Naruto to swietna seria do posmiania, do popatrzenia, podziwiania itp.
Jak sie domysliliscie, to moja ulubiona seria (wystarczy na nicka spojrzec) i chcialbym poznac opinie innych ludzi na jej temat, tak wiec czekam na odpowiedzi  :shu:  

kare ki ni mizu wo...
deisui ni haeru kimi wa mou...

Teraz słucham:

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Naruto
« Odpowiedź #1 dnia: Października 11, 2004, 09:51:07 pm »
Faaaajny jest Naruto...ale i tak Love Hina rlz !
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Dark M

• General
    • http://
Naruto
« Odpowiedź #2 dnia: Października 11, 2004, 09:53:29 pm »
No bardzo fajne jest naruto, obejżałem wszystki i pżeczytałem wszystko i grałem w 6 gierek (gierki nieciekawe), jest to jedna z moich ulubionych serji, i wogle mimo że coraż częściej sie rozłazi w strone walk z DB gdzie pare odcinków wymiany pogladów finalizują 2 odcinki walki w której 60% to powturka ostatniej sceny i zahwyt obserwatorów, no i coraz to nowy poziom mocy (Naruto Vs Sasuke było juz pzesadą).

BTW: Kakaszon to fajna postać :F.

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
Naruto
« Odpowiedź #3 dnia: Października 11, 2004, 09:54:41 pm »
Szkoda, ze nie widzialem, ani nie czytalem Love Hina. Tylko kuzyn mi opowiadał, ale zgodze sie, że Naruto jest coooool, he he.

Wiadomo, Kakashi jest swietny, ja niestety obejrzalem tylko 86 odcinkow, gdyz moje łącze to stara lokomotywa, buuu, nie zadowolony jestem. Moze i dziwny jestem, ale wole sobie Anime obejrzec, niz poczytac mange. Jestem cierpliwy  

[size=8]uczymu sie pisać pojedyńcze posty[/size]
« Ostatnia zmiana: Października 12, 2004, 04:12:31 pm wysłana przez Dark M »

kare ki ni mizu wo...

Teraz słucham:

Offline Solidus

• SuperMod
Naruto
« Odpowiedź #4 dnia: Października 11, 2004, 10:11:17 pm »
Eeee tam...w mandze przynajmniej nie ma takiej cenzury.
Np. taki Haku...w anime jak dostal od Kakashiego z Raikiri to mial tylko niewielka rane na klacie a w takiej mandze to mial klate przebita na wylot. To samo w przypadku Gaary. W mandze podczas turnieju(tego właściwego) na Chuunina, zabił sobie dwóch gostków i były pokazane ich ciała, a w anime tylko usłyszeliśmy wrzaski.
Heh...Kakashi...jeśli twierdzisz, że Naruto jest śmieszne to chyba posikałbyś się ze śmiechu przy LH albo przy Chobits...
Niestety ostatnio manga robi się coraz nudniejsza. Szczególnie walka Naruto vs. Sasuke(to był taki cały DB w pięciu /sześciu rozdziałach...). Te powtórki i wyjaśnienia też robią się po czasie nużące(w Naruto jest ich od cholery).
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
Naruto
« Odpowiedź #5 dnia: Października 11, 2004, 10:16:26 pm »
Solidus, przekonałeś mnie do mangi. Chyba sobie poczytam :D
Widzialem juz idiotyczne Animeki do posikania, a u mnie z poczuciem humoru jest calkiem na miejscu, wiec z wpadek naruto lubie sie posmiac.

P.S. Nie lubie czytac reklamowek na stronach, wiec pytam sie, czy ktos nie zna stronki, gdzie mozna sciagnac mange Naruto  (wszystkie odcinki, chetnie sobie od poczatku poczytam ) :shu:  

kare ki ni mizu wo...

Teraz słucham:

Offline Solidus

• SuperMod
Naruto
« Odpowiedź #6 dnia: Października 11, 2004, 10:39:39 pm »
A czytał może ktoś z was dodatkowy chapter Naruto-Pilot Chapter ? Według mnie jest to dosyć miła odskocznia dla całej serii. POLECAM.
Dla tych którzy nie wiedzą o czym jest ten rozdział(cholernie trudno go było znaleźć na necie) napiszę streszczenie tego tomu.

WARNING! SPOILER ATTACK

No więc(gramatycznie zaczynając) ten Naruto nie jest tym samym Naruto co w oryginalnej serii.W tejże serii Naruto jest DZIECKIEM Kyuubi(Demon Fox). Naruto po obsikaniu(MÓWIĘ POWAŻNIE) swojego znajomego zostaje wezwany do Trzeciego Hokage. Dostaje on tam zlecenie znalezienia sobie kumpla(też mi zlecenie). W barze zauważa schlanego do nieprzytomności faceta. Właściciel baru pozwala Naruto zjeść jego Cup-Ramen za darmo jeśli odniesie tego pijaka do domu. Oczywiście Naruto zgadza się i po doniesieniu gostka do domu okazuje się, że (ten pijak) mieszka w domu z innym kumplem, który maluje obrazy. W ramach wdzięczności pijak robi imprezę. Naruto będąc kompletnie nawalonym postanawia się popisać techniką Oiroke no Jutsu(A.K.A. Sexy no jutsu). Niestety Naruto nadal nie umie schować podczas przemiany swojego ogona(normalnego ogona <_< ) przez co obaj lokatorzy są przerażeni. Wkońcu Naruto i pijak poszli spać a brat pijaka poszedł dalej malować. Nagle zostaje on zastrzelony, a zabójca podrzuca zakrwawioną broń do plecaka Naruto. Nad rankiem Naruto zostaje więc ostarżony o zabójstwo i kradzież cennego obrazu. Jednak Naruto błaga pijaka o to, żeby pozwolił mu znaleźć prawdziwego zabójcę. Pijak zagadza się i nasz bohater wyrusza w podróż(Naruto na motorze wygląda świetnie). Wkońcu dostaje cię do domu pewniego oficera policji, który był znajomym zastrzelonego malarza. Okazuje się, że to ten policjant zabił tego malarza(Naruto poznał to po zapachu farb tamtego skradzionego obrazu). Poźniej ten policjant wraca do swojego zleceniodawcy mówiąc, że pozbył się Naruto. Niestey zdradza go ogon(tak...to Naruto użył Henge No Jutsu). Naruto w przypływie wściekłości używa Demon Fox Transformation(zmienia sie w małego liska o dziewięciu dłuuuuuuugich ogonach) i powala przeciwnika. Żeby był Happy End wszystko się wyjaśnia i pijak staje się kumplem Naruto. THE END...

Cholera...gdyby widziała to moja nauczycielka z polskiego to bym chyba zaliczał pierwszą klasę liceum do końca życia...
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Naruto
« Odpowiedź #7 dnia: Października 11, 2004, 11:11:37 pm »
naruto .. naruto coś o tym słyshałem hehe jak dla mnie bardzo fajna seria .. co prawda widziałem tylko dwa odcinki, ale jush 6 albo 7 ( nie pamiętam oO ) tomów za mną i czekam z niecierpliwością na następny.. pamiętam zanim jeshcze ukazały się pierwshe odcinki, wshyscy mówili o naruto jako o następcy dragon balla, dlatego z początku byłem negatywnie nastawiony do tej serii, ale po obejrzeniu dwóch odcinków i przeczytaniu kilku tomów mushę przyznać, że się myliłem ( gdybym miał coś miejsca na dysku i więcej cierpliwości <_<  to pościągałbym tesh serie anime ) na shczęście naruto dużo przewyżsha db ( przynajmniej w moim rankingu heh)

.. ale i tak wolę Bebop'a :P
« Ostatnia zmiana: Października 11, 2004, 11:13:01 pm wysłana przez Rad!cal.87 »
bla

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Naruto
« Odpowiedź #8 dnia: Października 12, 2004, 11:59:48 am »
Na razie nie znałam tego Naruto, ale zdaje się, że mam coś w domu pod tym tytułem, więc skoro takie zachwalane chyba w wolnej chwili to wygrzebię i sprawdzę. :)    

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
Naruto
« Odpowiedź #9 dnia: Października 12, 2004, 01:39:29 pm »
Draco, goraco polecam, nawet jesli Ci sie nie spodoba, to i tak warto zobaczyc. Co do Cowboy Bepop, to mysle, ze calkiem fajna seria, niestety tylko widzialem anime na niemieckiej stacji z ojca tlumaczeniem, wiec lipa :(

O tym dodatku nic nie slyszalem, a streszczenie pozniej przeczytam (na 100%!!). I jeszcze raz pytam, czy ktos nie zna stronki, gdzie mozna sciagnac mange Naruto? Bo u mnie trza sie niezle wysilic, zeby zdobyc choc 1 tomik, a ja bym chcial juz miec wszystkie, a wiem, ze wiara pakuje (np. RARem :P) i wrzuca na stronki, czy moze mi ktos dać adres? :shu:  

kare ki ni mizu wo...

Teraz słucham:

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Naruto
« Odpowiedź #10 dnia: Października 12, 2004, 02:28:39 pm »
www.narutochaos.com ;)

a jaki opening/ending najbardziej wam sie spodobal?
Mi zadżebiste "Haruka kanata" - Asian Kung-fu generation :D wyje*iste poprosru :P

Offline Dark M

• General
Naruto
« Odpowiedź #11 dnia: Października 12, 2004, 04:21:11 pm »
Mi zadżebiste "Haruka kanata" - Asian Kung-fu generation :D wyje*iste poprosru :P
Album Houkai Amplifier Utwór 01, cała ta płyta hoć malutka jest wyjebana :F,mnie sie ofc. też ten opening najbardziej podobał(hociaż Kanashimi wo Yasashisa Ni też jest wyjebany, napierniczam przynim karaoke jak psia menda ), najlepszy ending to ten z Alive(czwarty hyba ). HA nawet powiem wam że najlepsza walka jaka była w anime to Gara Vs Rock Lee(krótkomuwiąc pokazała jakim ciotą jest gara a że zadużo czasu mama go zostawiała w piaskownicy to już jego szczęście). ulubiona technika to Rasengan i wogule Jirayia (czy jak mu tam) też jest wyjebany. No to co może jaki jest wasz ulubuiony, kage ? która minuta 22odcinka jest najlepsza co :F?

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Naruto
« Odpowiedź #12 dnia: Października 12, 2004, 05:13:50 pm »
Album Houkai Amplifier Utwór 01, cała ta płyta hoć malutka jest wyjebana
mam ja :P bo pojedyncza piosenka na emulu byla tylko w tej wersji przycietej na potrzeby anime :P
co do Gaara Vs Lee to od tamtej pory się zaczął w anime dragonbol robic, wczesniej nie bylo az takich "flashbackow" i przegiec :P

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Naruto
« Odpowiedź #13 dnia: Października 12, 2004, 05:33:23 pm »
Anime jest dobre, ale manga lepsza.... narazie utknąłem na 26 tomiku i czekam na 27. Faktycznie bardzo miłe dzieło.... kolejny tasiemcowaty komerch, ale dla odmiany z polotem i dość zgrabną fabułą. Ciekawe, czy kiedyś Kishimoto skończy to rysować, bo jak narazie się nie zapowiada.... ciekawe ilu tych głównych szwarc charakrterów bedzie.... najpierw Zabuza, potem Orochimaru, potem chyba Itachi... pewnie potem będzie Frezer hehehe... moim ulubionym bohaterem jest Aburame Shino (koleś w okularkach, z drużyny Kiby i Hinaty). Niezły z niego rzeźnik, chociaż dużo nie walczył.

BTW Zgodzę się z przedmówcą, że Love Hina jest da best. Widziałem chyba tylko jedno anime lepsze.... konkretnie "Jungle wa itsumo Hale nochi Guu"...
« Ostatnia zmiana: Października 12, 2004, 05:37:11 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Naruto
« Odpowiedź #14 dnia: Października 12, 2004, 06:56:52 pm »
Kakashi edytuj swoje posty (nie pisz jeden po drugim)

Naruto, wiedziałem że ten temat prędzej czy później powstanie... sam go nie zakładałem bo jestem na 10 odcinku dopiero, jak narazie bardziej mi się podoba manga (czytam polskie wydanie czyli jestem na 7 tomie), manga jest wypaśna i ma niezłe poczucie humoru, i czasami baaardzo ciekawą fabułe (moja ukochana akcja z Haku i Zabuzą :)  ;( ) na tym etpie co jestem to także świetne walki  i akcje która nie jest jakoś strasznie rozciągana, no i coś co sprawia że czekam z niecierpliwością na kolejny tom bądź na kolejny odcinek...

Asian Kung-Fu słyszałem ale tylko na MP3 bo openingu jeszcze ofkoz nie widziałem, i jest bardzo fajne...

Bardzo podoba mi się postać Naruto, ale bardziej przypadła mi postać Sasuke do gustu, chociaż gdyby to Sasuke był głównym bohaterem to to anime byłoby 222 razy gorsze... Naruto to wporzo chłop a Kakashi to rzezajebisty typek i poprostu go uwielbiam :)  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Dark M

• General
Naruto
« Odpowiedź #15 dnia: Października 12, 2004, 07:03:01 pm »
po Oroczimaru głównym złym będzie najprawdopodobniej .. tam tararm, leszcz sasuke :F

A naruto 104 ma nowy opening :F, nawet fajny.
« Ostatnia zmiana: Października 14, 2004, 11:11:54 am wysłana przez Dark M »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Naruto
« Odpowiedź #16 dnia: Października 14, 2004, 11:52:38 am »
przed chwilą słyszałem opening do naruto jakiś zespół "Little by Little -Kanashi wa Yasashisa ni" i niezła kiszka... głos mnie doprowadza do szału :shu:

a z tym "Flashbeckiem" tp hyba ich poryła w odcinku 14 przypominali całą historie :shu:  odcinek tak naprawde się zaczął dopiero na 8 minucie... jak oni tam cały czas tak powtarzają historie co kilkanaście odcinków to się chyba załamie.... ten fleshbeck co to jest pokazany na szarym tle jest nawet fajny, bo ciekawie go zrealizowali i zawsze jest raczej króciótki, ale przypominanie tego co było w poprzednich kilkunastu odcinkach to przesada...

Aha i im dalej jestem to tym bardziej upewnieam się że to jest Dragon Ball tylko bardziej uwczesny... to jest ten sam schemat realizacji

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
Naruto
« Odpowiedź #17 dnia: Października 14, 2004, 07:14:54 pm »
Aha i im dalej jestem to tym bardziej upewnieam się że to jest Dragon Ball tylko bardziej uwczesny... to jest ten sam schemat realizacji

Co do tego wyzej, to nie dziwcie sie, ze lubie ta mange, a raczej anime, gdyz w dziecinstwie bylem maniakiem DB (łezka sie w oku kreci...).
Wg mnie najfajniejsza walka, to Gaara vs. Naruto. Taju Kage Bunshin - No Jutsu jest super, a technika Thousand Years of Pain wyszla jak na Naruto swietnie  :prr:
I nawet technika summona byla, he he, miodzio.

Widze, ze temacik sie niezle rozwinął

Naruto to wporzo chłop a Kakashi to rzezajebisty typek i poprostu go uwielbiam 

Zgadzam sie w 100% z tym drugim (pierwszym tesh, ale drugie lepsiejsze :P)

:shu:  

kare ki ni mizu wo...

Teraz słucham:

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Naruto
« Odpowiedź #18 dnia: Października 14, 2004, 11:47:55 pm »
Dzieciaczki wy nadal się bawcie przy Naruto a ja jako dorosły człowiek i koleś który nie zastanawia się jakby tu naciągnąć napleta zaczołem oglądać Samurai Champloo :)  To jest dopiero anime, tutaj mamy opowieść o samurajach a nie ninja i jest to anime dla starszych widzów a nie dla smyków z Naruto, wspaniała animacja, super postacie i lajtowe zakręcenie w postaci połączenia HipHopu i Samurajskiej japonii, to trzeba zobaczyć poprostu... dla zachęty dodam że robili to kolesie od Cowboy Bebop :)

Ofkoz nadal będę oglądał Naruto i ściąga mi się kolejnych 10 odcinków ale Samurai Champloo to coś dojrzalszego i mam nadzieje że fabuła będzie również dojrzalsza :)  

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
Naruto
« Odpowiedź #19 dnia: Października 15, 2004, 11:17:50 am »
Ofkoz nadal będę oglądał Naruto i ściąga mi się kolejnych 10 odcinków ale Samurai Champloo to coś dojrzalszego i mam nadzieje że fabuła będzie również dojrzalsza

chyba jestes przewrazliwiony Gipsi. Ale niezla zachete do samurajow napisales, szkoda, ze mam wolniaste lacze :( moze cos wymysle...
a nie wiem, czy Naruto jest tylko dla dzieci, bo moja mama przeczytala juz cala mange (jaka wyszla rzecz jasna), ale niestety po obejrzeniu 15 chyba odcinka powiedziala, ze anime za dlugo trwa, wiec przy mandze zostanie (dla niezorientowanych, moja mama jest po 40 ). Zdziwko?  :shu:  

kare ki ni mizu wo...

Teraz słucham: