Autor Wątek: Skąd się wzieliście czyli...  (Przeczytany 13890 razy)

Offline Gamaliel

• Soldier
    • http://
Skąd się wzieliście czyli...
« Odpowiedź #20 dnia: Października 10, 2004, 02:35:16 pm »
Ja natomiast hmmm no koleżanka mnie namówiła, ale,że praktycznie nie miałam dostępu do neta to się mało udzielałam ostatnio troszkę więcej , ale i tak niewiele tego jest :grin: mam nadzieję ,że się to zmieni :devil:  
Ciągły płacz, tęsknota za ciepłem drugiej osoby :(

Offline ANARKY

• Soldier
« Odpowiedź #21 dnia: Października 13, 2004, 09:55:56 am »
ja szykałem polskich stron o Conquer Online i wyszukało mi temat Game Playa, i sie zarejestrowałem, a tak nawiasem mówiąc na żadnym forum nie widziałem takiej powiedzmy "rodzinnej" atmosfery, stare juzery nie drą japy na nowych, nowi nie nabijają postów za wszelką cene i co najważniejsze nikt nie liże dupy modom tak jak to widać massowo na 4um tibia.pl <-antyreklama!, ogólnie jest tu de best
Od Twojej ostatniej wizyty...
Było 9089 nowych posty(ów).( Zobacz )
żaden z nich to odpowiedzi na tematy rozpoczęte przez Ciebie.

fajnie, nie?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #22 dnia: Października 14, 2004, 02:27:44 pm »
Hmmm, a ja skąd się tu wziąlem? Spadlem z ksiezyca i tak tu zostalem. Na wyszukiwarce mialem manie szukania tapet z FF7 a przez przypadek trafilem na forum. I tak tu zostalem, niedlugo bedzie rok:)  
Kame Hame Ha

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
« Odpowiedź #23 dnia: Października 18, 2004, 04:13:47 pm »
A ja chciałam denerwować brata (dark_clouda :prr: ) i mieć z nim kontakt :grin: . Potem już mi się znudziło i wsio :shifty: . Nie jestem już tu po to aby go doprowadzać do wsciekłości =] .....

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #24 dnia: Października 18, 2004, 07:13:43 pm »
Stworzyłem temat pod tutałem "Front Mission Gun Hazard w wersji US". Potem mister "Pieszczotek" przekierował mnie tutaj z niektórymi podpowiedziami do FMGH.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Xellard

• Knight
« Odpowiedź #25 dnia: Października 18, 2004, 10:19:40 pm »
ze mną tio było tak: pewnego razu siedze sobie spokojnie na necie, az tu nagle jakiś nieznajmony do mnie zagadał na gg ( okazało siem ze to był serdz :P ) no i po kilku rozmowach zaproponował mi zebym siem tutaj zarejestrował, a ja jak ten głupi posłuchałem i teraz męcze sie tutaj z wami :P

Offline Shirley

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Października 28, 2004, 07:24:19 pm »
Hmmm, do mnie dawno temu zagadał na GG Tidus (już go tu nie ma) i spytał czy chciałabym pisać artykuły, bo chcą mieć dziewczyne w redakcji ;) Stwierdziłam "czemu nie", wprawdzie grałam tylko w FFVIII, ale ten dział był ledwo zaczęty. Ale zaraz potem nastapiła pierwsza zmiana layouta SZ (na ten pomarańczowo-czarny) i była długa przerwa. Chyba później qiax sie do mnie odezwał. Strona ruszyła, było ok, a potem w styczniu znowu remont :) No i znowu jest ok :)
A na Forum pojawiłam się niedawno, jakoś tak musiałam zacząć się interesować wszystkim jak zostałam zastępca Fasta... no i mnie wciągneło :)
Don't worry be happy :)

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 30, 2005, 03:21:34 am »
przypadkiem, miałem neta 2 dzień i skakałem po IW, KFF itd. i przypadkiem wpadłem na tę stronę i do głupot zarejestrowałem sie na forum, po pewnym czasie mianowano mnie newsmanem....co by było jakbym sie nie pojawił?? newsmanem byłby ktoś inny ;]

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 30, 2005, 03:28:50 am »
Ja juz nie pamiętam. To było juz tak dawno temu. Chyba ganz mi coś zagadał i pewnie kazał rozprowadzac plotki na forum, ze on jest kozakiem największym i zeby mu nikt nie podskakiwał :) Ale pamiętam to forum zupełnie innym niz jest teraz. Była taka ciemniejsza oprawa. No i bardzo mało co pisałem. Zreszta często robili czystki. No a teraz niedawno jakoś wróciłem, jakoś się zakręciłem  :rolleyes: i zostałem. Przełamuje lody i coraz mnie osób mnie tu gnębi (za moje konszachty z dia.. qiaxem   :devil: )

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 30, 2005, 04:27:32 am »
nikt Cie nie gnębi....za mądry jesteś :P

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 30, 2005, 07:16:01 pm »
mnie w sumie wciągnął tant. Zapisałam się dużo wcześniej niż rzeczywiście przyszłam. Po zarejstrowaniu przejżałam tematy...stwierdziłam,że nic ciekawego,a ja nie znam się na jrpg i poszłam sobie ;( Ale potem jakoś mi się nudziło jak byam u taty i przyszłam :F  

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 30, 2005, 07:33:23 pm »
Ja trafiłem tutaj bardzo dawno temu, kiedy stronke robili FastRed, niejaki Mateusz i kilku innych gości. Wtedy nie było Squarezone, tylko inaczej się nazywało (nie pamiętam już jak). Trafiłem na tamtą stronkę przez toplistę.
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 30, 2005, 07:35:54 pm »
Mateusz

Chyba Mateuszus... ale whatever...

Wtedy nie było Squarezone, tylko inaczej się nazywało

Hahah... no.. wtedy to był SquareDesk, bo Fast miał server sponsorowany przez desk.pl. Jak wstępowałem do redakcji, to jeszcze się tak nazywaliśmy (przynajmniej ja tak pamiętam).

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 30, 2005, 07:51:11 pm »
Wtedy nie było Squarezone, tylko inaczej się nazywało

Hahah... no.. wtedy to był SquareDesk, bo Fast miał server sponsorowany przez desk.pl. Jak wstępowałem do redakcji, to jeszcze się tak nazywaliśmy (przynajmniej ja tak pamiętam).
Jeszcze wcześniej. Wtedy oszaleli i zaczeli wrzucać gierki z PSX. Później ogłoszono ich Warez i Mateus (whatever) odszedł
I'm in Space!

Offline Fergard

• Berserker
  • Doh!
Odp: Skąd się wzieliście czyli...
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 16, 2009, 04:43:38 pm »
Hym... Ja kiedyś zajrzałem na tą stronkę, bo nudziło mnie się. Poszukiwałem sposobu na przejście FF V, którego nie miałem(I nie mam do tej pory). Rzuciłem okiem, przeczytałem parę solucji, ale jedna rzecz przykuła moją uwagę na dłużej: TotT. Bożesz ty mój, dla mnie to było wtedy absolutne miszczostwo. Potem stronę szlag trafił(Jakiś bluecośtam, hosting i tym podobne pierdoły). Na szczęście powróciła w glorii i chwale. Pewnego dnia postanowiłem zajrzeć na forum. Znalazłem temacik poświęcony TotT i szlag mnie trafił dla odmiany. To był chyba jeden z powodów(Być może jedyny), dla którego wtedy się zarejestrowałem. Ale teraz widzę, że jest ich parę więcej. Wartościowi ludzie, fun i tym podobne...
Nigdy nie zaliczałem się do specjalnie uduchowionych osób.

Offline Sitheral

• Berserker
  • S = k log W
    • Zwyczaje rozrodcze afrykańskich świń
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 16, 2009, 07:54:43 pm »
Skrótowo - pewnego pięknego dnia wlazłem sobie na SZ, które pokazał mi wujek google gdy zapytałem go o jrpg.
Gdy tylko tu wszedłem, pomyślałem "co to za shit" "jaka ładna strona" i rozpocząłem zwiady.

Jako że wtedy interesowały mnie głównie opisy, porady i miałem fora w poważaniu, połaziłem, podrukowałem, pojadłem popiłem i wybyłem. Jednakże coś mnie kusiło by tu wrócić, wlazłem na forum i wylazłem stwierdziłem że fajnie tu.

Potem była ciemność... Od czasu do czasu odwiedzałem ten przybytek, ale że był ciańki siedzenie w kafejkach dużo kosztowało, nie było to zbyt często. W którymś tam momencie zauważyłem że nie jesteście botami i robicie tu niezłą trzodę. Ale nie rejestrowałem się wtedy nigdzie, bo po co? Dziś, gdy sam jestem dziadkiem i mam neta na chacie, cóż mogę dać swoim dzieciom jeśli nie Werther's Original linka do SZ. A poważnie, nie jesteście najlepsi, bo i najlepszych imo nie ma, przynajmniej obiektywnie. Ale dajecie radę, coś jest w SZ co przyciąga, pewnie to chęć spamowania szeroko pojęty klimat. Mógłbym tu parę razy tyle napisać ale przecież i tak nikt tego nie czyta więc wystarczy, no! ;p

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 16, 2009, 09:13:32 pm »
Na stronę natknąłem się po raz około roku 2003 gdy w kafejce internetowej szukałem rom'ów JRPG (przeważnie na Snesa). Szukanej tu wspomnianej zawartości nie znalazłem, ale bardzo często zaglądałem na portal z uwagi na zamieszczone tu solucje. Ale po kolei...

koniec 2002 - Mój pierwszy komputer...
czerwiec 2003 - Chrono Trigger nawraca mnie na jRPG...
II połowa 2003 - Ceny w kafejkach internetowych spadają dzięki czemu mogę bez większych trudności poszukiwać rom'ów. Oprócz Squarezone korzystam, również z portalu Subarashii Fantasy.
2004 Powstaje moja pierwsza recenzja (Fire Emblem). Nie udaje mnie się jednak nawiązać współpracy z Subarashii Fantasy chociaż tekst był bez zarzutu. (Do dzisiaj nie wiem, czym zawiniłem...) Próba dołączenia do SZ przełożona na okres po maturze.
2004/2005 Z powodu konfliktu z właścicielem kafejki internetowej tracę w miarę częsty dostęp do netu. Nowa szkoła powodują iż sprawy z publikacją własnych tekstów w sieci schodzą na plan dalszy.
2006 Odczuwam coraz większe zniechęcenie w stosunku do gier. Początek służby wojskowej. Zaczynam tęsknić za jRPG
2007. Koniec wojska. Zdobywam PS2. Namiętność do jRPG wybucha na nowo. Stary komputer po 6ciu latach wiernej służby staje w płomieniach. Kupno nowego. Własny dostęp do sieci. Powrót pomysłu dołączenia do społeczności portalu Squarezone. Rejestruje się 30 października
Koniec 2007 Zostaje redaktorem na SZ. Zaczynam kierować działem Star Ocean.
2008 Kupuje PSP (z czasem też SO: First Departure).  Przejmuje na stronie część obowiązków newsmana. Jako że horyzonty na SZ stały się dla mnie trochę zbyt ciasne nawiązałem również współpracę z portalem JRK RPG (gdzie umieściłem już 15 recenzji). Odnajduje stare dyskietki z moimi tekstami i recenzjami sprzed lat. Niestety 70% zawartości jest nie do odzyskania.
2009 Startuje z działem Star Ocean: First Departure. Z powodu usunięcia z redakcji emiela i rezygnacji Ryjka zmuszony jestem objąć opieką całą serię Star Ocean. Na JRK RPG publikuje moją pierwszą megarecenzję Ar Tonelico 2. Dla wszystkich ciekawych link obok http://www.jrkrpg.pl/recenzja.php?kat=ps2/artornel2/&str=artornel2.htm  Co przyniesie przyszłość czas pokaże.

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 16, 2009, 10:40:35 pm »
to jak reklama polityka na jego stronie;p

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 16, 2009, 10:41:48 pm »