Autor Wątek: Czasopisma o Grach!  (Przeczytany 13903 razy)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #20 dnia: Września 20, 2004, 11:24:15 pm »
male sprostowanie - ja sie lubowalem przy bloodrayne nie w ogladaniu starych siwych niemieckich zakrwawionych panow ktorych kazda konczyna lezala 5m od innej ale w dzwiekach rayne przy spijaniu krwi :devil: i wogole fajnie tyleczkiem krecila :P ale dobra zeby ze mnie zboka nikt nie zrobil - gra mi sie podobala bo jest lepszym odstresowywaczem niz chocby dum czy kłejk (oddaje niemcom za II wś, a co!) no i jest o wampirach :D a dla mnie gra + wampir = must have chocby nie wiem jaki szit (litosci, nie robcie moda dodajacy wampiry do duma 3!!!)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #21 dnia: Września 23, 2004, 12:37:41 pm »
Zapomniałem wspomnieć o PSXExtreme. Właśnie trzymam  86 numerek
i ślinię się na widok recki B3.  Tak BTW, nim dołączyłem do squarezone to właśnie PSXExtreme było dla mnie jedynym pewnym żródłem na temat gier square...
Kame Hame Ha

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #22 dnia: Września 23, 2004, 06:45:47 pm »
mmmm B3 rullla mam tylko demko <jeden wyscig> ale i tak rullez :D

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #23 dnia: Września 23, 2004, 07:07:17 pm »
a tam burnout... z nadchodzacych gier rzadzi dmc 3 :P recke widzieli? a poza tym bedzie bieganie po scianach i bullet time... jak tu tej gry juz nie kochac :D no ale pewnie wszyscy zaraz powiedza ze dmc schodzi na psy bo sie styluje na matrixie... a h** wam wszystkim w d*** :P
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #24 dnia: Września 23, 2004, 07:12:30 pm »
recki nie widzialem bo w PSXE nowym jest tylko zapowiedz :P ale i tak zarzondzi :D tak jak jeszcze GTS:SA, THUG2, NBAStreetV3 i pare innych gier na ktore czekam z niecierpliwoscią i podekscytowaniem godnym 2 latka w sklepie ze słodyczami :P

Offline FastRed

• Naczelny
    • http://squarezone.net
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #25 dnia: Września 23, 2004, 08:45:02 pm »
Burnout 3 faktycznie rzondzi(tak się składa, że od paru dni mam tą grę). Pierwsze kilkanaście wyścigów jest dość nudne z racji "słabości" dostepnych samochodów.  Prawdziwa jazda zaczyna się później, krótko mówiąc gra wgniata w fotel i nie pozwala się od niego odczepić :D.
Mam demko DMC 3, ale nie będę w nie grał póki nie pogram dokładniej w DMC 1 :P.

Świeżo upieczony posiadacz ps2 ;).

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #26 dnia: Września 25, 2004, 04:43:15 pm »
Co do Burnout 3 to jest to pierwsza gra która w NeoPlus dostała ocene 10 odkąd w tym piśmie jest system cząstkowy (wczęśniej najwyższa ocena to 9.9 dla FFX), więc pewnie gra jest wypaśna :)

A Zell znów sie podnieca Matrixem i coś posapuje że Dante w trzeciej częście będzie mógł po ścianach chasać... o ile sie nie myle to w 2 też mógł biegać po ścianach, ale to wiem tylko ze screenów bo nie grałem w Devile (tylko przez godzine pykałem w Devia pierwszego w wypożyczalni i pewnie byłaby to pierwsza gra po Metal Gear Solid 2 którą bym kupił na PS2)

a tak na marginesie to przypominam że to temat o czasopismach... możecie tu pisać o recenzjah gier ale nie przesadzajcie z podniecaniem się tutaj która gra rządz... ehhh ten upierdliwy cieć znów się czepia...
« Ostatnia zmiana: Września 25, 2004, 04:43:40 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #27 dnia: Września 26, 2004, 01:29:22 pm »
W ikstrimie napisali, że DMC3 upodobnił się już trochę za bardzo do Matryksa, co nawet w intrze wydać. Co nie znaczy że to minus. Ja do matryksa nic nie mam, ale ostatnio bullet time trochę za często jest w grach stosowany...
Kame Hame Ha

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #28 dnia: Października 13, 2004, 02:26:07 pm »
MangaZyn padł... nie czytałem ani jednego numeru, tzn czytałem chyba z 2 ale ani jednego nie kupiłem, troche szkoda bo w sumie było też troszeczke tam o japońskiej muzie i ogólnie o mandze na naszm rynku można było cosik czytnąć czy warto kupić czy nie.. ale nie mam pojęcia czemu padł, było jakieś oficjalne pismo podane nan ecie chyba ale niechciało mi sie czytać...

a w nowym NeoPlus nie ma już "Asian Cinema" i jakoś tak lipa bo to był dział który bardzo chętnie czytałem, a chyba go już usunęli na stałe :(  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #29 dnia: Października 14, 2004, 11:16:37 am »
MangaZyn padł... nie czytałem ani jednego numeru, tzn czytałem chyba z 2 ale ani jednego nie kupiłem, troche szkoda bo w sumie było też troszeczke tam o japońskiej muzie i ogólnie o mandze na naszm rynku można było cosik czytnąć czy warto kupić czy nie.. ale nie mam pojęcia czemu padł, było jakieś oficjalne pismo podane nan ecie chyba ale niechciało mi sie czytać...
Akurat kupowałam od samego poczatku, a przez ostatnie dwa miesiące nawet udzielałam się w gronie sympatyków i uważam jego upadek za wielką stratę dla fanów M&A.
Oficjalna notka o upadku jest tutaj dla zainteresowanych.
http://www.mangazyn.pl/index.php?layout=fantasy
A także sympatycy dyskutowali o tym tutaj.
http://shinn.no-ip.info/forum/viewtopic.ph...der=asc&start=0

Co do czasopism o grach nie czytam wiele, ale po "Secret Service", które podobnoż też już od dawna nie istnieje przeżuciłam się na "Clika", no i czasem CD Action jak dają coś fajnego, ale rzadko.

Offline Ashley Riot

• Riskbreaker
  • Admin
    • http://vagrant-story.webpark.pl/
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #30 dnia: Października 14, 2004, 08:04:40 pm »
Ja uważam "click'a" za najbardziej profesjonalne pismo w temacie okołogrowym. W sumie kiedyś nawet przeglądałem gazetkę, ale uważam za adresowaną do 10-15 latków. Mojemu bratu z podstawówki sie podoba i maja fajne plakaty :D

PSXEXTREME RULES

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 15, 2004, 07:14:26 pm »
a w Nowym NeoPlus było tyle gier knokretnych że jakbym miał PS2 to nie wiem co bym miał kpuić... a jak bym miał wszystkie konsole to wogóle masakra
Need for Speed Underground 2; Blood Will Teil; Ratchet & Clank 3; Outrun 2; Animal Crossing; Pre Evolution Soccer 4; Sly 2:Band of Thieves; Mortal Kombat Decepcion; Star Ocean: Till the End of Time; Resident Evil:Outbreak; Shadow Hearts Covenant; Killzone; to wszystko gry oscylujące w granicach poniżej i powyżej 9... heh widać że święta za pasem... i otym właśnie też jest specjalny artykół... o tym że w przecięgu krótkiego okresu czasu powstaje zbyt wiele fajnych gier, a później po świętach posucha...

oprócz tego w N+ znowu nie było działu Asian Cinema i chyba wyleciał już na stałe tak jak i Mobile Arena

a tak pozatym to był 70 numer N+ Więc był taki lekko jubileuszowy :)

nom i jak narazie w Neonie nie ma kolejych tekstów qiaxa... ciekawe czy jeszcze kiedyś opublikują....

Offline Mastif

• Soldier
    • http://
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 18, 2004, 10:27:14 am »
Ja za kupowalem regularnie "PlayStation Plus" poki byl w calosci poswiecony szarakowi  ;)  Niestety pozniej przezucili sie na reszte platform, ale to naturalna kolej rzeczy  :/  Teraz czytuje tylko Neo Plus i czasami PSXExtreme, oba za profesjonalna robote, i ekstrim za klima  :grin:  
When a person wants to protect something or somebody precious to him... He can be truly strong.

Actually posting as Uchiha Shin

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 18, 2004, 10:47:24 am »
Też kiedyś kupowałam jakieś "Palystation" jak mieliśmy w domu konsolę, ale tak i wolałam wtedy "Secret Service", więc ta pierwsza przegrywała. :)  

Offline qiax

• General
  • God
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 30, 2005, 05:44:55 am »
Ja czytam tylko Cd-Ation. Z paru powodow. Pierwszym i najwazniejszym jest ich fachowość cechująca się tym, że w arytkułąch tam pisanych czuć pasję. Do tego redakcja naprawdę przypomina zgrany zespół, gdzie jeden element stanowi ważna cześć całej układanki. Do tego mają swój styl, swoje legendy, nie kryja się z tym, że są najlepsi i zawsze są otwarci na nowe, przemyslane propozycje. Podobaja mi się najbardziej ich artykuły niezwiązane z grami <jako tako ozcywiście>, czyli Jazda Dowolona - gdzie są przedstawione najważnjeze wydarzenia z branźy <jak X-Box 360>, ale i typowo luzackie, pisane z goryczką we krwi - jak artykuł o "żonie z gier" <nazwa by me>. Recenzje starają się zawsze urozmaicać np: BloodRayne I - świetne opowiadanie. A co mnei w niej wkurza? Autor zajmujacy się grami cRPG - pisze bez sensu, pierdoły zazwyczaj albo odsłaniajac za dużo z gry, albo za mało. Do dzisiaj pamiętam jego Beta Test, Recenzje Baldur's Gate 2: Tron Bhala, na którą napaliłem się tak bardzo, ze z oczekiwaniem dziecka czekajacego na prezenty pod choinke, czekałem na jakiekolwiek informacje. A on podal jakieś pierdoły, żadnych konkretów. Ech...

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 30, 2005, 01:21:42 pm »
ja teraz tylko czytam PSX Extreme z powodu mojego zainteresowania konsolami, pozatym PE ma dobry dział PSX Not Dead

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 30, 2005, 03:28:46 pm »
No i trafiliście mój czuły punkt :) Oj, ja się wychowywałem na prasie kompouterowej, pisma typu Bajtek które pozyczałem od mojego kuzyna. Wtedy jeszcze nie było mowy o konsolach i tego typu machinach. No, jedynie pegazusy jakieś, na których sam tłukłem w gry kupowane na bazarach :). Miałem jeszcze giercmaszyne o nazwie commodore64 gdzie wczytywało się gry za pomocą magnetofonu. Jak ktoś gwałtownie tupnął, czy w ogóle poruszył się, to zapomnijcie o poprawnym wczytaniu się :) Gry były cholernie nieskomplikowane, ale cięło się w nie bez końca i niemiłosiernie. No, ale o prasie miało być. Zacząłem kupować pismo Top Secret, w którym były recenzje do gier na c64 oraz opisy przejścia tychze gier, oraz takze gier na inne, zaawansowane maszyny :) Takie same opisy były w piśmie Secret Service, które powstalo niejako po rozłamie z Top Secretu cześci redakcji. No i czytałem to, zadowolony. W secret service miałem swój ulubiony dział- Kombat Korner, gdzie opisywano bijatyki, wtedy mój ulubiony gatunek gier. Biegałem do salonu gier, grać w Mortal Kombat (do dzisiaj pamiętam wszystkie ciosy scorpiona, subzero oraz liu kanga:) nawet fatality z pierwszej i trzeciej cześci) no i czytałem recenzje tego Gulasha, który potem nawiał do NEO, a teraz bazgrze do NEO plus. Potem po jakimś czasie nastąpił rozłam w Secret Service -cześć kadry zaczęła tworzyć pisemko NEO o grach czysto konsolowych. Jako ze za bardzo wtedy nie grałem w konsole, kupowałem bardzo rzadko jak coś przykłuło moje oko. Kupowałem tez powstały z rozłamu Reset, wspomniany przez kolege powyzej. Fakt, miał on komiksy sławetnego Duetu, ale tylko cztery strony to zdeydowanie za mało. Jarałem się na te komiksy, bo koleś świetnie rysował kobiety oraz pistolety :) Reset trochę pochodził i zdechł. Secret Service potem dostał świezą redakcję, oraz nazwę. Potem przywrócili starą, ale nikt ich nie obchodził.
W tym czasie, w siłę wzrastał inny pismak- Cd-action. Początkowo pisemko miało świetny klimat i genialnych dziennikarzy- bardzo charakterystycznych. Do dzis pamiętam niektóre recenzje, które były napisane z jajem oraz do których lubiłem sobie powrócić. A w końcu to miała być recenzja, a nie ksiązka :) CD-actionz aczęło przyciągać coraz szerszą liczbę czytelników- dawało jakieś początkowo tandetne gierki do gazety, potem coraz lepsze i lepsze. Ale po drodze neistety się zagubiło i straciło ten klimat, dla którego głównie kupowałem to pismo. Bo nie zalezało mi na grze, tylko na prasie. Ale cóz, kazde pismo spotykal taki los. Ale Cd-a się dobrze trzyma.
W międzyczasie, dość niedawno probowano zreanimować świetny Topsecret (naprawdę, poszukajcie skanów w necie, bo rzecz godna uwagi), wydali dwa numery i dupa. Tego juz nikt nie czytał, a konkurencja w postaci CD-a była zbyt silna. No i tyle ode mnie.
Dodam tylko, ze w szafie trzymam jeszcze stare Topsecrety, Secret Service, Resety oraz Gamblery ( o nich nie wspomniałem powyzej, ale zapomniałem :)) Oprócz tego jeszcze mam pare numerów Magii i Miecza (kojarzy ktoś ? :) Grabarz z NEO+ to Miłocz z MiM'u :) ale przesiadka co nie?) oraz Portalu. No i jest tam jeszcze trochę nostalgicznych gadzetów.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2005, 03:29:42 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #37 dnia: Października 25, 2006, 09:01:05 am »
Tak sie zastanawiam... skad polskie czasopisma maja gry? Sami kupuja? Czy moze na piratach jada? Jak zawsze czytalem Neo Plus to pisali ze Sony im dostarcza gry i tak dalej... ale kurde teraz jak sie nad tym zastanowilem to troche to bezsensowne... Bo co? Sony czy tam Square-Enix czy ktos tam inny dostarczylo np. do Neo Plus FFVII Dirge of Cerberus kilka tygodni miesiecy temu i oni je zrecenzowali... ale rzeciez europejska premiera jest dopiero za miesiac a oni recenzowali jest taki szmat czasu temu ze duzo osob o grze juz zapomni wiec z logicznego punktu widzenia wydawcy powinni dostarczac im gry dopiero przed europejska premiera... a przeciez zajebiscie czesto oni ecenzuja juz amerykana... wiec kurde jak to jest? Wydawcy im przysylaja czy kupuja na wlasna reke?

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #38 dnia: Października 25, 2006, 09:56:26 am »
Wiem, że w PSX Extreme kupują/sprowadzają gry poprzez swoich wysłanników w USA/Japonii. Czasem lub prawie zawsze wydawcy dostarczają gry do recenzji wzamian za reklamy w piśmie.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Odp: Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 02, 2007, 11:55:14 am »
Kocham game trailers kiedys dawno temu myslalem ze tam sa tylko trailery ale tak od wakacji mniej wiecej zczailem ze sa tez recki i zawsze ogladam sobie recki nwych gierek na ps2 czy na wii. Skoro wiec od dawna juz nie kupuje zadnych pism o grach to jest to dobra alternatywa.

Anyway ostatnio gametrailers jakos tak bardziej zwiazala sie z grupa screwattack i zajebiscie bo elegancie videa wrzucaja, np top ten boobies in games etc. ale przede wszystkim duzo recek starych gier np. z NES'a. Najlepsze jest to ze teraz wrzucili nowy odcinek Video Game Nerd w ktorym ziomek jechal majty grze Ghos busters (bo caly program polega na tym ze koles jedzie po jakichs lipnych grach strasznie typu castlevania 2, back to the future, turtles, etc.) wypas staszy ten program a nowa recka ghost busters rzadzi, takie osoby jak Dark Butz chyba poprostu musza sobie zassac te video ;]

http://www.gametrailers.com/player.php?id=17324&type=mov

Mozna obejzec streama albo zassac na kompa, zajmuje mniej wiecej 130 mb ale jest tego warte, szczegolnie jesli graliscie na nesie w ghost busters w ktore przeciez nie wiadomo bylo o chu* chodzi ;] Ja gralem i ja nawet ukonzylem choc kompletni nie pamietam jak ;]

Polecam sciagnac, nice shit.