Autor Wątek: Czasopisma o Grach!  (Przeczytany 13907 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Czasopisma o Grach!
« dnia: Września 07, 2004, 06:03:19 pm »
Czytujecie czasami jakieś pisma o grach? Konsolowe? Komputerowe? Może w innych pismach które kiedyś czytaliście lub nadal czytacie był temat gier (Mangazyn? CKM?)

Ja kupuje tylko Neo Plus gyż klimat tego pisma najbardziej mi przypasował no i to że ich szata graficzna jest najbardziej zaawansowana na rynku wsród tego typu pism. Kiedyś czytałem także PSX Extreme i zawsze jeśli w obu pismach gra dostawała wysokie oceny to lądowała w czytniku mojej konsoli, później jednak zdecydowałem że PSX Extreeme nudzi mnie ciągłymi "pierdami" :P  i zaprzestalem go kupować, hehe nie no powody były różne i gdy wybierałem któreś z nich to w końcu zdecydowałem się na eN plusa :)

Ulubioy redaktor to Banan którego poczucie humoru mnie poprostu zabijało i bardzo trafiło w moje gusta^^ i bardzo żałuje że już niejest jednym z dwóch najważniejszych osobistości w piśmie i że już teraz zajmuje się tylko F.A.Q. i czasami napisze jakąś recke :(
Oprócz tego bardzo lubie naczelnego czyli Gulasha, świetnie mi się czyta jego recenzje i nawet jeśli gra mnie kompleteni ie interesuje to czytam ją z miłą chęcią^^ Kolesia już kiedyś czytałem w Secret Service w dziale konsole, ale to chyba miałem w rękach tylko 2 numery.

Recenzja ulubiona to: Metal Gear Solid autorstwa Grabarza... ehhh klimatyczna i napewno nie zabawna recka, tylko pożądnie napisany tekst w którym było coś więcej niż info o grze (wiem brzmi głupio ale tak poprostu jest)

Ulubiony plakat to laleczka z Dead or Alive w stroju kopielowym - Kasumi dokładniej :wub:

Dobra temat jest może troche "nie bardzo" ale może czytaliście jakieś pisma albo powiecie z kąd się dowiadujecie o nowościach? Internet? To czy macie jakieś stałe portae na których czytacie recki?
« Ostatnia zmiana: Września 07, 2004, 06:04:12 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #1 dnia: Września 07, 2004, 06:30:15 pm »
Temat jest luzik czemu nie ;) Z czasopism o grach czytam jedynie CD Action. Daja zawsze 3-4 plytki w tym 2 pelne wersje (i to nie zawsze starocie ktore kazdy juz ma... niedawno dali jakas giere co w ten sam dzien miala premiere europejska). Moimi ulubionymi redaktorami sa Smuggler i Dzedaj bo tworza Ekszyn Redakszyn i tam fajne listy przychodza i oni sobie fajnie po nich jada hehe. A poza tym to CKM - wyprzedzam pytanie gipseya - nie tylko patrze na niezbyt ubrane laski :P w playboyu tez sa a to jest chlam... W CKMie sa zawsze jakies fajne artykuly (ale i tak glownie chodzi o laski :P)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Dark M

• General
    • http://
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #2 dnia: Września 07, 2004, 07:39:00 pm »
Klik czytam cały dzień koham ih hce być w tej redakcji i żeby moje zdjęcie było wśrud innyh redaktorów  z pełnymi danymi żeby każdy wiedział że jestem z klika!.

PSXe jest najciekawszy w pzeciwieństwie do zdeka nudnego i wturnego N+.

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #3 dnia: Września 07, 2004, 08:18:10 pm »
CZytam PSXExtreme, a jak jeszcze byłem mały i nie wiedziałem co to komsola to czytałęm CDA :P teraz dosłownie raz na rok albo rzadziej ich kupie jak im sie zdazy dac cos co trafia w moj gust i tego nie mam :P wiec jak widac kupuje jak juz to tylko dla gierki a gazeta idzie w kat bo niechce mi sie czytac o nowym dodatku do simow i innych pctowych wspanialych nowosciach :P <tak wiem goopi fanboy ze mnie :P >

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #4 dnia: Września 07, 2004, 09:42:17 pm »
PSXe jest najciekawszy w pzeciwieństwie do zdeka nudnego i wturnego N+.
Dobra rozumie że dla niektórych NeoPlus może być nudne... ale wtórne? Boshe z której strony to jest pismo które zapodajie najświeższe motywy zawsze, szata graficzna nie ma równych, a PSX E wyraźnie się w pewnym momencie zaczął nanich stylizować, tematy na Specjały, N+ zrobiło o grach uzycznuch to PSX w następnym miesiącu to samo... N+ czasami dało jakieś dema z gier do PS2 co w naszym kraju jest czymś dużym, oni już nie publikują rysunków ludzi tyko jest to pismo inne i publikuje texty swoich czytelników (np Tekst qiaxa w tym numerze) i są bardzo fajne(CDA skserowało to i zrobiło u siebie tak zwane "Vetto", do tego dział poświęcony kinematografii japońskiej i wiele innych.. na pewno nie jest wtórne

Czytam jeszcze czasami CDA ale to dlatego że mój brat kupuje, czasami mają wypaśne gierki i aż się dziwie im.. ale to pismo jest przyudnawe, recenzje mają po 4-6 stron a mi się niechce czytać 2 stron o grafice :shu:  nudzi mnie to, tak jak i Zell uwielbiam czytać Action Redaction... fajnie niekiedy jadą po ludziach, ostatnio mnie rozbroił list kolesia co chciał "kraka".. ja czasami myśle że oni(redaktorzy) specjalnie takie głupoty sami piszą :P

Co do "zboczonych pism" to was zaskocze... nie kupuje żadnego... sam się sobie dziwie... no oprócz 8-mo klasista wiktor bo tam są sliczni chłopcy...

Bambi M a z tym klikiem to taki mały żarcik? :>
« Ostatnia zmiana: Września 07, 2004, 09:43:40 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #5 dnia: Września 07, 2004, 09:46:17 pm »
a co do "ciekawszych gazet" to u mnie w domu kupuje ojciec i playboya i CKMa, a ze u mnie w domu nie ma tematow tabu, to sobie moge poczytac w spokoju :P i przyznaje ze CKM ma lepsze artykuły :) no co ja naprawde czytam nie tylko ogladam obrazki :P

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #6 dnia: Września 07, 2004, 11:01:33 pm »
kiedys troche czytalem PSX Extreme...teraz zostalem przy CKM-ie (mam wszystkie numery :D)...recki gier sa zawsze konkretne, ale jest ich strasznie malo :(...

Offline little

• Wanderer
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #7 dnia: Września 08, 2004, 08:43:50 am »
Jak jeszcze miałem szaraka to czytałem PSX FAN'a i Player Station Plus...
A tera..... :rolleyes: Nic.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #8 dnia: Września 08, 2004, 03:14:56 pm »
PSX EXTREME OFKOZ :P z klimat i jazdy :D
]

Offline little

• Wanderer
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #9 dnia: Września 09, 2004, 09:16:03 am »
U nas to by sie przydała gazeta o J Music. Ale chyba jeszcze długo jej nie bedzie ...

A do tematu to ja gazet komputerowych nie musze kupować. I tak jedyne co mnie w nich interesuje to gry :P . Recenzje zwykle (sączasem wyjątkowe) mnie nudzą (co innego recenzje mang :rolleyes: ) ...

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #10 dnia: Września 09, 2004, 09:26:52 pm »
Ja to kiedyś kupowałam "Playstation"ale od kiedy go już nie wydają to nie kupuję czasami luciem sobie poczytać Neo +(ale to tylko w empiku nie stać mnie na gazety)no i kiedyś tam było jeszcze PsxExtreme...ale teraz praktycznie nic nie kupuję

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #11 dnia: Września 16, 2004, 09:17:15 pm »
U nas to by sie przydała gazeta o J Music. Ale chyba jeszcze długo jej nie bedzie ...
Kiedyś Kawaii (jak jeszcze to było to "fane Kawaii" wydało specjalny numer gdzie było tylko o JMusic... ale ja wtedy sięjeszcze tym nie interesowałem i tylko go przeglądnąłem w empiku a szkoda bo teraz bym kupił na pewno :( )

(co innego recenzje mang  ) ...
Ja mam właśnie na odwrót -recenzje gier czytam z chęcią a mang to mi się zbytnio cztać niechce:/

Co do PSX Ext. to mnie w nich najbardziej wkurzyło to że gdy ja ich jeszcze kupowałem to byli tacy zatwardzieli anty Nintendowcy i wyśmiewali jedną z moich ulubionych konsol-Nintendo 64 i zamieszczali denne kawały typu:
"Spotyka się krowi placek i Nintendo 64 i krowi placek mówi:
-Ktoś ty?
Nintendo odpowiada:-Ja jestem konsola!
a krowi placek na to jak ty jesteś konsola to ja jestem Pizza!

Hahahaha bardzo śmieszny dowcip doktorze z nadwagą... szkoda tylko że nie wiem o co chodzi, i kompletnie mnie to nie bawi, i to nie dlatego że byłem zaślepionym Nintendowcem czy coś :unsure:  a teraz nagle się tak przeżucają na multiplatformowe czasopismo, podczas gdy Bill G i Big N było u nich gnojone na każdym kroku...

Offline Dark M

• General
    • http://
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #12 dnia: Września 16, 2004, 09:34:49 pm »
i dobże, ja nielubie N64 bo to wielkie nieporozumienie , taka niby mocna konsola, ograniczona w najgłupszyh miejscah ;/, gry nudne i wogule, ten dowcip to podesłał czytelnik, co nieznaczy ze mi sie niepodobał. A jak czytałem PSXe to nieraz w HPkah pisali że lubią sobie pograć na DCku a niektóży na N64.

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #13 dnia: Września 16, 2004, 10:57:28 pm »
CD-Action jest fajne, czasem właśnie w Action Redaction za daleko posuwają się z kulturalnością.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #14 dnia: Września 17, 2004, 01:10:36 pm »
Najlepszym czasopismem był Ś.P. Reset i kropka. Resetu nic nie zastąpi. Świetne teksty nie tylko o grach i zarąbiste komiksy. Kto zna twórczość Roberta Adlera i Tobiasza Piątkowskiego ten wie o co mi chodzi. A CD Action w swej karierze wydał tylko dwie świetne gry - Fallout1 i Fallout2
« Ostatnia zmiana: Września 17, 2004, 01:39:05 pm wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #15 dnia: Września 17, 2004, 03:24:30 pm »
+THPS 2 & 3, Soul reaver 1 & 2, Vampire the masquarade, soldier of fortune, quake 2 i napewno jeszcze pare zapomnialem no ale te cow ymienilem(a przynajmniej SR i THPS) to nie jest nic :P

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #16 dnia: Września 19, 2004, 10:06:24 am »
No dobra, o tych zapomniałem:)  Ale CDakcji s soul reaverami nie kupowałem - miałem już wcześniej własne. To samo z THPS2, Quake 2 i SoF. Faktycznie, o Maskaradzie Wampirzej zapomniałem;)
Kame Hame Ha

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #17 dnia: Września 19, 2004, 05:18:36 pm »
Częst w CDA skarżą się an to, że właśnie wypuszczają gry za które czytelnicy musieli zapłacić grube pieniądze kupując w empiku albo innym sklepie. Dla mnie to jest jednak ekstra, bo bardzo lubie takie gry. Teraz wypuścili Chrome, produkcja ta sama co Xpand rally, ciekawe kiedy to drugie wypuszczą. (BTW: ciekawe czy to bdzie w schwytane w sieci ;-)
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #18 dnia: Września 19, 2004, 07:47:25 pm »
schwytane w sieci w 75% pochodzą z forum CDProjectu :P  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #19 dnia: Września 20, 2004, 10:43:52 pm »
Ehhh rozbraja mnie jak ludzie snucą że CDA daje lipne gry... dają najlepsze gry na rynku i inne czasopisma mogą o takich pomażyć i napewno zrobłeś niezły schiz Dark Cloud z tymi Fallotami jako jedynymi ;)  Przeca jak oni dawali Tony Hawka 2 na PC to na PSOne on kosztował 109 zł. nom ale na PSone ogólnie gry są drogie... co nie zmienia faktu że CDA daje gry bardzo fachowe, a oprócz tych co wymieniliście dam choćby i takiego Blood Rayne :)   czyli wampirze klimaty dla naszych małych forumowych wampirków ;)  ...i innych zboczonych Zelli co to lubują się w oglądaniu starych siwych niemieckich zakrwawionych panów (i nie tylko oglądaniu bo podczas tego oglądania lubują się w czynności która najczęściej kończy się na... chusteczce chigienicznej...)