Co do głównych bohaterów Star Ocean 3 to uważam, że trudno im coś poważniejszego zarzucić chociaż oczywiście jedne postacie wyróżniają się bardziej inne mniej. Z pobocznych postaci drażniła mnie trochę postać Magistrate Laselle'a. Jes zbyt opryskliwy. To prawda, ze ma on za zadanie u trzymać jako taki porządek ceremoniału audiencyjnego ale wyobrażam sobie co by się działo gdyby taka postać istniała realnie. Pewnie twórcy celowo go przerysowali ale trochę przesadzili. Wyraża opinie o pewnych sprawach nie usłyszawszy zdania królowej i bez jej zgody. Przecież to wysoko postawiony urzędnik, któremu przecież nie wolno popełniać takich gaf. Najbardziej do gustu przypadła mi postacie Albela i Marii. Są to osoby zdecydowane, wiedzące co chcą robić, jak działać, mające właśnie zdanie i osądy oraz nie poddające się opinii innych (zwłaszcza Albel). Są to też postacie bardzo intrygujące ponieważ skrywają pewne tajemnice i wydaje się, że nie mówią wszystkiego pozostałym członkom drużyny.
(Seweryn, powinniśmy chyba założyć temat o Star Ocean 3 na tym forum, ale oprócz naszej dwójki nikt by się pewnie o tej grze wypowiadał bo z tego co co wnioskuje niewiele osób ją zna. Mam nadzieję, że się mylę...)