Autor Wątek: Drakengard  (Przeczytany 4586 razy)

Offline Madness

• Daredevil
  • **
    • http://
Drakengard
« dnia: Lutego 07, 2004, 11:58:21 pm »
Zapowiada sie calkiem fajowa gierka. Cos w stylu Chaos Legion. Mowcie cos sadzicie. Jak cos to newsy sol na oficjalnej stronie kwadratowych. A swojol drogol to admini powinni do \'glownego menu\' forum dac dodadkowol pozycje - Action RPG. Tam bym zamiescil tego posta i tam powinne sie miescic wszystkie posty o Vagranie i im podobnych. Jakby jakis Administrator czytal ten list, to niech rozwazy moj pomysl. A wy forumowicze sie wypowiadajcie.                            
In the name of God,
impure souls of the living dead
shall be banished into eternal damnation.
Amen.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Drakengard
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 08, 2004, 12:12:40 am »
Ja tam nie wiem jakos mnie ta pozycja zbytnio nie grzala wczesniej, ale jak zobaczylem wyglad glownego bohatera to zmienilem zdanie!! Ogolnie nie jaral mnie zbytnio Drakengard bo widzialem tylko siakies screeny z akcji na smoku ale jak eraz niedawno zoczylem jak pomykamy z mieczem w lapie meczac miesa armatnie to sie ucieszylem!! Ale grafa jakos zbytnio nie powala niestety:( Chociarz dla nie i tak wypasiona bo next-gena nie mam tylko na szaraku pykam a raczej kremowke mecze :D                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Drakengard
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 07, 2004, 09:15:00 pm »
Nie żebym chciał propagować piractwo ale gierka już od wczoraj krązy po torrencie  8)
Legalnie na razie jest przecież raczej nie możliwa do zdobycia. Sam bym dawno ściągał gdyby nie to że to jest RIP, a przecież gra kwadratowych bez filmików to jak kanapka bez chleba :D                            

Offline Dark M

• General
Drakengard
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 07, 2004, 09:58:15 pm »
Gra jescze jest  Jap. i raczej nic specjalnego z tego niebedzie, Square robiło przecież już, bijatyke, piłke nożną, jakieś wyścigi,i The Bouncer lepiej niech skupią się na tworzeniu jakiejś nowej serji RPG.                            

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Drakengard
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 07, 2004, 11:41:22 pm »
Ale przeciez ta gra bedzie miala hyba duzo wspoolnego z RPG ja sie dokladnie niewczytalem ale to moze byc cos ala actionRPG i jakas sieczka hodzona w kazdym razie to nie musi byc klapa calkowita...a Bouncer mogl byc swietny gdyby nieto ze wpolowie etapu tworzenia gry polowa z zesp[olu pracujacego nad nia odeszla...i co wyszlo sami wiecie :cry: ...amialo byc tak pieknie                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Dark M

• General
Drakengard
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 07, 2004, 11:57:26 pm »
Pierwsze słysze, square byli tacy głupi i niepodpisali żadnej umowy ze swoimi pracownikami ? Tak czy siak Goście musieli odejść gdzieś pod koniec tworzenia gry bo projekt zastał by zamknięty. Hociaż z drógiej strony może chcieli wyrobić się na czas z debiutem na PS2. Ale to co zabiło gre to był zdecydowanie prymitywny system i jej długość.                            

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Drakengard
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 08, 2004, 09:12:01 am »
Ja o Bouncerze powiedzialem tylko to co czytalem  w N+, moze zacytuje Gulasha(bo to on recenzowal te gre): \"Ja wiem dlaczego BOUNCER jest tym, czym jest, a nie tym, czym mial byc. W polowie prac nad gra trzy czwarte zespolu autorow odeszlo od Square i przenioslo sie do innych firm. A Squaresoftowi nie pozostalo nic innego, jak dokonczyc to, co juz bylo i rzucic na wyglodnialy i podniecony zajawkami rynek.\". A co do wyrobienia sie na czas to i tak im nie wyszlo bo przecierz gra miala byc wydana na starcie PS2 a wyszla rok pozniej(moze wlasnie dlatego tak pozno ze hopcy odeszli :roll: ). A co do tego co powiedziales to sie zgadzam Bouncer byl poprostu prymitywny i bardzo krotki.                            

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Drakengard
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 29, 2004, 09:52:44 pm »
Wlasnie sie zagrywam drakengardem i jestem juz prawie na koncu gierki... czekalem na nia ponad pol roku, jako ze kocham gierki gdzie kasuje sie wrogow latajac na smoku :-)  

Przez te pol roku przeczytalem miliony artykulow na temat tej gry.. wiele z nich bylo bardzo krytycznych...  mnie osobiscie gra sie bardzo podoba ale rozumiem argumenty przeciwnko niej   - dla niektorych jest zbyt monotonna - caly czas sie kogos sieka mieczem albo pali ogniem z paszczy smoka -  ale taki wlasnie jest urok tej gierki.  cos jak dynasty warriors -  typowy hack and slash.

Gierka jest bardzo mroczna i duzo w niej dziwactw.

Posiada 5 zakonczen (na razie mam 4 na koncie)  i zadne z nich nie jest happy endem . to tez byl argument przeciwko tej grze - ale slyszalny tylko z ameryki, co potwierdza regule ze mieszkancy tamtego kontynentu lubia tylko cukierkowe historie.

Grafika w grze jest srednia - tla podczas walki na ziemi sa troche nudne.

Muzyka jest okej, pasuje do dziwacznego klimatu gry choc niektore kawalki moga denerwowac.  Wszystkie sa w stylu jakby ilustrowaly uderzenie Marsa w ziemie.  
Soundtrack do sluchania osobno jest raczej watpliwa przyjemnoscia.

Filmiki sa swietne i jest ich calkiem sporo (ok 25)

Poziom trudnosci - srednio trudny - wiekszosc misji mozna przejsc za pierwszym razem, sa taki przy ktorych trzeba sie skupic.

Przeicwnicy - w sumie malo roznorodni a jednak wogole to nie przeszkadza.
W powietrzu - to co innego - powietrzne pojedynki sa extra , choc trzeba sie nauczyc obslugi kamery (mozna ja wylaczyc i wtedy widzimy caly czas co przed smokiem).

Z ta gra jest tak ze ludzie albo ja kochaja albo nienawidza. Zaobserwowalem takze cos ciekawego - im mlodsi gracze tym mniej im sie ta gra podoba...hmmm...ciekawe..

Jesli macie jakies pytania to walcie, odpowiem na kazde w miare mozliwosci.

PS. Zglosilem juz do redakcji zamiar utowrzenia dzialu o tej grze i opisanie jej , wiec w ciagu miesiaca pojawia sie pierwsze teksty.(sesja jeszcze mnie czeka dlatego taka zwloka).  
« Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2004, 09:55:24 pm wysłana przez Pieszczotek »
See you, Space Cowboy!

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Drakengard
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 01, 2004, 02:51:38 pm »
Okej , wlasnie skonczylem gierke i odkrylem wszystkie sekrety , bronie i zakonczenia. Moja ocena koncowa   8.5  / 10     . Bardzo przyjemna odmóżdżająca rozrywka. Ciekawa , pogmatwana fabuła, pokręcone postaci, i dziesiatki tysiecy pokonanych wrogow (doslownie)
See you, Space Cowboy!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Drakengard
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 01, 2004, 08:12:24 pm »
Ciekawa , pogmatwana fabuła, pokręcone postaci
hehhe to tak samo jak w każdej grze kwadratowych :D
ja właśnie ją ściągam, wtedy zobacze :>

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Drakengard
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 01, 2004, 10:20:57 pm »
Mam nadzieje ze dolaczysz do tej grupy ludzi ktorzy zakochali sie w tej grze mimo jej "drobnych niedociagniec"   acha i jeszcze jedno...... square i enix mieli malo wpolnego z ta gra .. byla zrobiona przez CAVIA ..... strasznie mnie wkurza jak reklamuja ta gre jako "ACTION RPG - koljeny hit tworcow FF "  - w ten sposob to tylko sie wszyscy rozczaruja bo to jest zupelnie , ale to zupelnie inna gra

nawet nie nazwal bym jej action rpg  -  elementow rpg jest tu bardzo malo... to zwykla rabanko zarzynanka + latanie na smoku :-)  Ja wlasnie zaczalem przchodzic ja po raz drugi zeby przygotowac sie do opisu - i nadal mnie wciaga mimo ze zabijam ciagle i ciagle tych samych frajerow :-)

See you, Space Cowboy!