Jestem z natury sceptyczny, ale pałam pewnym.. hmm... entuzjazmem do TVN'u. Z zasady nie lubię przesadnej komercji, ale uważam, że koncern medialny musi być silnie skomercjalizowany, żeby prawidłowo działać. TVN to IMO bardziej wiarygodna polska stacja, a jak bezwzględnie wygląda ta wiarygodność to już nie mnie oceniać. Nie przekonał mnie jakoś ten materiał od Chiefa dwa posty wyżej. Według mnie to dosyć przypadkowy montaż, i nie siedzę w tym tak głęboko jak Chief, żeby doszukiwać się jakichś manipulacji.
Dobra, kręcę się, dodam tylko jedną myśl na koniec - wbrew temu co się uważa, oglądanie telewizji wymaga inteligencji, przynajmniej w dzisiejszych czasach. Ojciec i matka przez jakiś czas urządzali sobie maraton informacyjny od 19ej, wpierw oglądając Wiadomości na TVP1, a potem Fakty o 19:30, żeby porównywać o jakich rzeczach mówiła państwowa, a o jakich komercyjna telewizja. Nie wierzę w to, że media mogą być w pełni obiektywne, ale TVN (przede wszystkim 24) sprawia najlepsze wrażenie pod tym względem.
Hmm.. nie czytam tego posta, w sumie chciałem nieśmiało stanąć w obronie TVN'u, ale wyszło jak wyszło.