Zagłosowałem na inną.... a konkretnie na 4funTV... dlaczego? Bo ta stacja to jest zjawisko na skalę globalną, z którego mozemy bytć bardziej dumni niż z papieża, Wałęsy i Małysza razem wziętych. To jest stacja niekomercyjna tworzona przez ludzi z pasją i wizją. Jest jednocześnie undergroundowa, a robiona pro publica. Tworzy muzykę dla wszystkich, ale umieszcza ją w tematycznych działach (to jest genialne poprostu). Uwielbiam tą stację i jest to jedyna jaką lubię.
Nie lubię za to stacji komercyjnych, czyli Polsatu i TVN. Dlaczego? Ponieważ obie osiagnęły szczyt komercji, której nienawidzę jak niczego innego na świecie (patrz. "Kółko Filozoficzne", moje najdłuższe posty).... nienawidzę jej jeszcze bardziej niż hip-hop'u, czyli bardzo bardzo. Poza tym nie mogę wybaczyć TVN'owi za zrobienie tego co zrobił z RTL7. Stacja, która była medialną Mekką całego fandomu M&A, została sprowadzona do roli śmietnika, na którym emituje się debilne seriale, filmy i telenowele. Trzeba zaznaczyć, że RTL7 był na najlepszej drodze do zapewnienia polakom Anime, a nie anime..... czyli nie DB, Bayblade czy Pokemony, tylko pełnokrwiste serie. Sam fakt, że trafił do nas Magic Knight Rayearth od studia CLAMP można uznać za jeden z większych cudów od zmartchwystania Chrystusa i wydania CC. No ale o tym koniec... już wiecie co lubię i czego nie lubię...