Autor Wątek: MU Online  (Przeczytany 23620 razy)

Offline Xellard

• Knight
MU Online
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 09, 2004, 11:02:04 pm »
HEJ DAJ MI JEWEL OF CHAOS
Chcesz go???? znajdz sobie  :P wypadł z Licha  :D
Jak by ktos zaczynał grać magiem to zgłoście sie do mnie, mam coś tam dla maga  ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2004, 11:02:36 pm wysłana przez heti »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
MU Online
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 09, 2004, 11:04:11 pm »
a ja moge co nieco zalatwic dla n00ba DK. np. round shield +3. Ale od razu mowie ze Gladius +4 i Tomahawk +4 zostaja u mnie :P

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
MU Online
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 09, 2004, 11:07:37 pm »
Następnego gladiusa mam :D i jeszcze siakieś przedmioty...
]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
MU Online
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 09, 2004, 11:11:58 pm »
to mozesz mi dac :P

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
MU Online
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 09, 2004, 11:14:12 pm »
na co Ci ?? ;) już dostałeś swoją działkę teraz szukam włóczni dla GP
]

Offline Xellard

• Knight
MU Online
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 09, 2004, 11:46:19 pm »
Dev zagadaj do mnie jak będziesz miał zamiar grać to dasz mi te scrolle i co tam jeszcze dla mnie masz  ;)  

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
MU Online
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 10, 2004, 12:49:14 am »
Teraz ja mam scrolla fireballa, a bardzo prosilbym o leather armor set  +2(jak ktoś ma to przydadzą się wszystkie części, mogę kupić, mam dużo kasy, ale za rozsądne pieniądze).

Po tym wszystkim co nagadaliśmy pora też powiedzieć parę słów o samej grze. Jest to kompromis pomiędzy Knight Online i Priston Tale, są w tej grze elementy z każdej wyrzej wymienionych. Grafika i obsługa jest jak w PT, ale trochę może razić niemogość ustawienia kamery, jest ona stała: ten kąt i widok może z początku razić ale można przyzwyczaić się. Możliwość używania zbroi i broni jest przeniesiona z KO. Nie ma wymagań poziomowych, ale są wymagania punktowe, to znaczy trzeba mieć ileś punktów siły i zwinności żeby móc używać jakąś broń, tak więc można mieć dobrą zbroję na niskim levelu lub też można tę samą zbroję na późniejszym levelu ale wtedy ma się lepszą broń. Samą rozrywkę można porównać do tej z PT, nie ma z początku żadnych questów, aczkolwiek jest w informacji bohatera napisane już od począku gry, że jesteśmy w trakcie szukania jakiegoś scrolla i nie mamy pojęcia gdzie go szukać. Sklepików własnych nie można stawiać, więc jak mamy coś na sprzedaż to stajemy w tłumie i piszemy: S> ... cośtam. Tutaj gracze są na tyle mili, że nie narzucają wysokich cen tak jak w PT gdzie musieliśmy od początku gry oszczędzać, żeby na levelu 47 kupić Full Plate Armor. Profesji nie ma zbyt dużo, w grze znajdziemy Dark Knighta, Dark Wizarda, oraz Elfkę (Na stronie opisana jest jeszcze jedna profesja, która na początku nie jest dostępna). Najpopularniejszą profesją jest Dark Knight ponieważ ma największy wachlarz broni: Topory, maczugi, włócznie, katany, miecze. Dark Wizard i Elfka nie mają dużo wyboru jeżeli chodzi o broń, Elfka używa łuków a Wizard - laski. Jedyną orygialną rzeczą jest system skillów, najgorszy jaki udało mi się zobaczyć. Tutaj trzeba mieć broń której jest przypisany skill, skillów nie nabywa się samemu, chcecie mieć nowy skill, trzeba zdobyć broń. Pozostały jeszcze wymagania obszarowe co do map, na początku możemy poruszać się tylko na jednej mapie aż do levelu 15, potem można przenieść się na następną. Jest to całkiem dobre rozwiązanie, gdyż gra szybko nie znuczi się, zawsze będziemy rozwijać naszą postać dalej po to przynajmniej by zobaczyć następną mapę. Gra pomimo kilku wad jest fajna, do tych wad można przyzwyczaić się a z czasem o nich zapomnieć. Największym plusem w tej grze jest to, że organizowane są eventy, czyli coś co nie zdarza się w open-beta MMORPGach, do tego nie wiadomo kiedy gra stanie się płatna, więc lepiej wykorzystać to!
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Xellard

• Knight
MU Online
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 10, 2004, 10:02:55 am »
Chciałem tylko poprawić że do nowej lokacji można juz wejsć od 10lv  ;) a do plusów można jeszcze dodac: siedzenie np. na krzesłach  :D i opieranie sie o ściany, mur  B) Co do DW to może nie ma on zbyt wielu broni ale za to ma poteżne czary. Poza kilkoma minusami DW-em gra się bardzo przyjemnie  B) ( co to za minusy....dowiedzcie sie sami  :P )

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
MU Online
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 10, 2004, 10:17:09 am »
heh ściągam sobie jednak, może troche popykam w wolnym czasie :D

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
MU Online
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 10, 2004, 10:34:24 am »
hmmm.....to moze i ja cos napisze o MU. Te gre moznaby bez problemu nazwac Diablo 3D. Chodzimy zabijamy jupujemy. ale tu nabijanie leveli jest szybkie i przyjemne. Ceny niektorych zeczy ustalane przez graczy na povzatku moga wydawac sie niebotyczne ale potem mozna sie przywyczaic. Skilli nie uczy sie tylko z broni tak jak powiedzial GP. Z bron uczy sie skille (albo razcej uzywa....uczy to zle okreslenie) tylko dla DK. Natomiast DW i Elfka moga nauczyc sie skilli na zawsze. DW ze scrolli a Elfka z orbow. Gra nie  jest lepsza od KO ale gra sie bardzo przyjemnie.

Offline GamePlay

• General
MU Online
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 10, 2004, 10:55:10 am »
Z bron uczy sie skille (albo razcej uzywa....uczy to zle okreslenie) tylko dla DK.
De6v6il6 na GG powiedział mi, że można nauczyć się skilli, czyli przypisać je broni. Trzeba mieć jakiś kamień, który jest bardzo drogi i dostępny dopiero na wysokich poziomach.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Grzybek

• Berserker
MU Online
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 10, 2004, 12:52:25 pm »
Właśnie ściągnołem MU wybrałem sobie postać knight zauważyłem że w tej grze są dwa minusy (ale dowiedzcie się sami o tych dwóch błedach )

Offline Xellard

• Knight
MU Online
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 10, 2004, 12:57:32 pm »
Morchol to jak będziesz miał zamiar grać ( byle nie dziś o 20  :P bo sesja ) to daj znać powiem Ci co i jak ( jak jeszcze nie wiesz ).

EDIT: Jak by ktoś zaczynał grać to niech sie zgłosi do mnie dam troche sprzętu ;)  
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2004, 02:34:25 pm wysłana przez heti »

Offline Kensai

• Soldier
    • http://
MU Online
« Odpowiedź #53 dnia: Września 08, 2004, 07:07:59 pm »
Z tego co tu czytam dochodze do nadzwyczaj inteligentnego wniosku iz wszyscy gracie na oficjalnym serveze MU czyli MU:Global (obecnie uwarzany przez wiekszosc graczy za najgorszy  :D ) i chcialbym wam zaproponowac gre na serveze Empire ktory jest o niebo lepszy od Globa......po 1 primo jest na nim wiekszy exp a co za tym idzie wiecj lvl a co za tym idzie lepsza zabafa :) sa tutaj wszystkie "nowe" itemy i lokacje ktorych na globie nie znajdziecie (item np. Dragon Staff, Spirit Sword ; lokacje np. Icarus, Atlans, Tarkan) gra tu chyba wiecej ludzi a w kazdym razie mnostwo Polakow i malo Brazylijczykow :P to tak na tyle w skrocie jak macie jakies pytania to pytac chetnie odpowiem :) ty ejst link do strony na ktorej jest wszystko o MU www.muonline.er.pl a tu od strony glownej empire (przy wchodzeni radze wybrac jezyk eng bo to ruski serv :P) zolik.net  :grin:  pozdro all :)
"Dzisiaj Jest Dobry Dzień, Żeby Umarł Ktoś Inny..."

[size=8]DW lvl 120[/size]

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
MU Online
« Odpowiedź #54 dnia: Września 09, 2004, 09:17:56 pm »
aż zagram... a co :D zaczyna mnie global denerwować...
]

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
MU Online
« Odpowiedź #55 dnia: Września 11, 2004, 09:40:44 am »
ja tam na empire gram od wczoraj lv 16

Offline Xellard

• Knight
MU Online
« Odpowiedź #56 dnia: Września 25, 2004, 11:10:21 am »
a ja żem znów zaczoł grać na Muhomorze  :P mam już dw i dk na 50lv  :D  

Offline GamePlay

• General
MU Online
« Odpowiedź #57 dnia: Września 26, 2004, 08:34:06 pm »
Tobie to już pisałem i napisze to tutaj:
MU jest dla mnie grą jeszcze w alpha. Nie podoba mi się to, że jak mam Dark Knight to on musi mieć czarne włosy i ten sam wyraz twarzy. Nie podoba mi się też to, że dobra zbroja świeci się. Tym bardziej nie podoba mi się, że w ciągu jednego wieczoru mogę mieć na maxa rozwiniętą postać. Poniewarz jest to polski serwer to też nie podoba mi się bo nie będę mógł poznać innych osób z różnych krajów, co jest nie fair.

Offline Xellard

• Knight
MU Online
« Odpowiedź #58 dnia: Września 26, 2004, 09:13:28 pm »
Nie podoba mi się to, że jak mam Dark Knight to on musi mieć czarne włosy i ten sam wyraz twarzy.
tia no i co z tego? w PT też nie można było zmieniać twarzy ani koloru włosów........spodobało Ci sie to w Con i teraz musisz to mieć w każdym mmopgu.......

Nie podoba mi się też to, że dobra zbroja świeci się.
a mi sie to właśnie bardzo podoba  :D.....

Tym bardziej nie podoba mi się, że w ciągu jednego wieczoru mogę mieć na maxa rozwiniętą postać.
nie ma takiej możliwości zebyś w jeden dzień rozwinał postać do takiego lv żebys wymiatał i nikt by Ci nie podskoczył.......

Poniewarz jest to polski serwer to też nie podoba mi się bo nie będę mógł poznać innych osób z różnych krajów, co jest nie fair.
osoby z innych kraów też mogą grać..........poza tym mnie sie podoba ze sami polacy grają bo nie znam ang. i moge sie dogadac z graczami....

nie chce nikogo zachęcać żeby grał bo nikt pewnie i tak nie bedzie grał  :P .......ale global to nie to samo co MuHomor ( qrde coś często to zdanie mówie  :P  a i tak nikt nie sprawdzi.....)
« Ostatnia zmiana: Września 26, 2004, 10:47:12 pm wysłana przez heti »

Offline GamePlay

• General
MU Online
« Odpowiedź #59 dnia: Września 29, 2004, 04:30:56 pm »
Jeżeli uważasz, że dojście w tydzień do poziomu 150 dla pierwszej postaci i 82 dla drugiej nie jest dziwne to znaczy, że gra nie jest warta uwagi, gdyż jest krótka. Co do koloru włsosów w PT to gdybym miał pikemana i byłbym w party jeszcze z dwoma pikemanami to różniłbymś się od nich a w MU gdy jestem w party z dwoma dark knightami na tym samym poziomie to nie różnie się niczym.